• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dost mu düşman mı anlayamıyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba kızlar . Direk konuya gireceğim.benım yakınım olan biri eşimle geçmişte yaşadığım problemleri Sureklı önüme getiriyor evet kötü şeyler yaşadık bunun savunmasını yapmıyorum lakin her bir araya geldiğimizde konuyu açması eşime hakaret vari şeyler söylemesi zoruma gidiyor. Fırsat bulduğum bir zaman da yalnızken onunla konuştum dedim ki ben zaten kötü süreçlerden geçtim gecıuorum sizin yanınıza kafamı dağıtmaya ve mutlu olmaya geliyorum Sureklı sorunlardan konuşmak ıstemıyorum dedim. Modum düşüyor kendımı aciz ve yetersiz kadın olarak hıssetmeme sebeb oluyor bu durum. Dedıgım gibi yakınım olduğu için hayatımdan çıkarma gibi bir durum olamayacak . Olaylarda benı savundu korudu ona Birsey dıyemem Allah var . Ama sonrasında karar ve hayat bana kaldığı ıcın yoluma baktım birseyleri denemek düzeltmek istedim yanlış veya doğru ve bazı burda acıklamayamayqcıgım sebeblerden dolayı yoluma baktım. Sonrasında ben uyardım ya bu sefer kendı değilde başkalarının (ailenin) soyledıklerini bana söylüyor(ilişkimiz hakkında) bende tabi inadına mı yapıyor dıye düşünmeye başladım.
Çünkü gerçekten benı seven değer veren insan evet üzülmemi istemez acı da olsa gercegı söyler ama bu kadar da benı üzmek ıcın uğraşmaz dıye düşünüyorum. Çünkü bazen hayat herkese adil davranmıyor. Benım kendımce aldığım önlemler ilk başta uyardım tabiki rahatsız olduğumu sonrasında bu kısıve kısılerle az öz görüşmeye başladım, yüzeysel konuşmalar yaptım hayatımla alakalı hiç bir detay vermemeye başladım iyi veya kötü gene konuyla alakalı konuşmaya baaladıgında gecıstırdım güldüm bazen çok nadirde olsa tepki verdim aslında eskiye göre duygularımı kontrol altına aldım diyebilirim . E tabi sonrasında gözlemci moduna girdim ona eskisi gibi olamadım oda bunun farkına vardı bir şekilde yine konuşmalarla canımı yakmaya çalıştı oda kendıyle alakalı şeyleri anlatmamaya başladı ben de bunu farkettim ama görmezden geldim zaten istediğim buydu . Sonrasında aslında o kadar da iyi biri olmadığını sadece benım gözümde çok değerli olduğunu farkettim. Dediğim gibi gözlemlerimde yine haklı cıktımm sanki gözümki perde kalktı ve ben herseyi görüyordum. Onla ilgili analiz ettiğim şeyleri yazacağım size çünkü bir ara kafam baya karışmıstı o kadar masum görünüyor ki anlamak mümkün değildi.
  • kendimle alakalı iyi ve ileriye dönük Birsey yaptığım da ben konuyu açarsam açması ve kısa cevaplar verip çokta takmıyormuş gibi gorunmesi.
  • meraklı olması genel olarak herkesin herseyini bilir bitmiş ilişkileri bile ara ara konuşur.
  • sureklın kendını övmesi her konuda en iyi koca en yakışıklı koca ondaymıs gibi davranması yaptığı aldığı şeyleri Sureklı göze sokması
  • örnk: koyu saç kullanırdım bana hep aynısın degıştir biraz derdi. Değiştirdim hiç farketmeyip sorduğum da ise olmamış rengi demesi .
  • eşimi durumlar olmadan önce de bana yakıştırmaması ( ben güzelmişim eşim çirkinmiş ) ama kendı kocası ve kendısı en mükemmel kafasında olması.
  • arkadaşlarıyla benı tanıştırdı onlardan bir tanesi kendını komik zannedip eşime lakap takması ve alaycı sekılde gülmesi
  • insanlari kullanması ve yönetmesi mesela bir arkadaşı var işletmelerinde ücretsiz işlem yaptırıyor onunda yaptığı yanlış ama sonra bir bakıyorum özel işlerini onlara yaptırıyor.
  • beklenilmeyen zamanlar da hediye alması ve insanları kendıne bu şekilde bağladığını düşünüyorum.
  • Sureklı onay ve takdir beklemesi ön planda olmaya çalışması. Ama aynı özveriyi göstermemesi
Bunları anlamam ve çözmem zaman aldı ama emınım yanı yada ben artık ınsanlara olan guvenımı kaybettim.. şimdi boşver takma yazanlar olacaksa hiç yazmasın. Sadece bunun amacı nedir ne yapmaya çalışıyor bunu anlamak istiyorum benı aşşagılayıp eline ne geçiyor bilmiyorum. 2023-2024 zaten benım sınavımdı herseyle sınandım. Ve şunu anladım ki insana dert anlatılmazmış gerçekten kimin ne olduğunu anlıyorsun o zaman bazen dıyorum keşke acından ölseydin de söylemeseydin diyorum çok pişmanım anlattığım ve bunları yaşadığım için sanki ömür boyu buna maruz kalıcakmışım gibi hissediyorum.
sizce doğru mu düşünüyorum yoksa ben artık ona mimlendiğim için her lafın altında Birsey mi arıyorum? Onun yaptığı doğru mu ? Ben olsam hayatta yapmazdım çünkü acı çekmesini istemem üzülmesin derim yapıcı olurum. Ama sanki eşime kinlenip bana kusuyor gibi nefretini . Tabi burda yazmadığım şeyler de var konu çok uzadı hakkınızı helal edin.
Bu arada konunun mesajlara kapamasını nerden yapıyoruz unuttum . Herkese teşekkür ediyorum..

Sorunlu kocalarınızın en kötü yanlarını anlatıp milleti dolduruyorsunuz sonra affedip unutmalarını bekliyorsunuz. Anlatırken aklınız neredeydi diye sorarlar. Var benimde sizin gibi bi arkadaşm. Şiddet gördü hakaret yedi. Biz adamn en özeline kadar öğrendik hatta ben darp raporu aldırdım sonra barıştı ben kötü oldum. Darp raporu alındığı için ceza ödediler... artk dinlemiyorum dolayısıyla arkadaşlığımız zedelendi... siz affedersiniz ama dışarıdan insanlar affetmez . Ayrılık kesinleşmeden özelinizi paylaşmayın sonrasında olan dostluğunuza olur.

Sorunlu kocalarınızın en kötü yanlarını anlatıp milleti dolduruyorsunuz sonra affedip unutmalarını bekliyorsunuz. Anlatırken aklınız neredeydi diye sorarlar. Var benimde sizin gibi bi arkadaşm. Şiddet gördü hakaret yedi. Biz adamn en özeline kadar öğrendik hatta ben darp raporu aldırdım sonra barıştı ben kötü oldum. Darp raporu alındığı için ceza ödediler... artk dinlemiyorum dolayısıyla arkadaşlığımız zedelendi... siz affedersiniz ama dışarıdan insanlar affetmez . Ayrılık kesinleşmeden özelinizi paylaşmayın sonrasında olan dostluğunuza olur.
Haklısınız sonuna kadar ama aradan zaman geçti her görüşmede söylenmesini haklı bulup susmam mi gerekıyordu yani . Yok zaten ders oldu bana de kesinleşmeden söylememem gerektiğini anladım . Bu arada konu mesajlara nereden mesajlara kapatılıyor bilmiyorum yardımcı olırsanız sevinirim :)

Aynen iyi niyetli değilim.😀 hanimefendi ben eşimi zaten savunmuyorum konuyu ıyı okuyun , oda bana dert yanıyordu ama ben o an konuşup kapatıyordum bende o zaman her defasında yüzüne vursaydım ıyı mı olurdu herkesin hayat şartları farklı yarın öbür gün boşanabilirim de haklı da çıkabilir . Ben kıskanmam çünkü Allah’a sükür maddi olarak çok iyi zamanlarımız oldu onlardan ben hiç bir zaman kocam şunu aldı bunu yaptı deyıp hava atmadım inanın bazı detayları veremıyorum ifşa olmamak için .
Kıskanmak dediğimde neden maddi olarak algıladınız?

Bir insana hayatınızın nir döneminde bu kadar kendi derdinizi sorununuzu anlatıp sonra da ay brn affettim sen de boşver demek doğru Değil demişsiniz ama asla öyle biri olmadım . Sorunlarımı anlatmazdım ufak tefek şeyler olurdu çok nadir o da yanı sonra konu kapanırdı . Öyle ah vah eden biri değilim..
Şimdi de ufak tefek mi oldu? Hani çok büyük sınavlardı? Yani dediğim gibi bence ortada bulunan sorun daha çok sizden kaynaklı

Haklısınız sonuna kadar ama aradan zaman geçti her görüşmede söylenmesini haklı bulup susmam mi gerekıyordu yani . Yok zaten ders oldu bana de kesinleşmeden söylememem gerektiğini anladım . Bu arada konu mesajlara nereden mesajlara kapatılıyor bilmiyorum yardımcı olırsanız sevinirim :)
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. yi etiketleyin. Ben zaten etiketledim. Bu arada arkadaşınıza kendinizi güzelce ifade edin... "eşimle tatsız şeyler yaşadık ama yaşananları arkamzda bırakma kararı aldık. Biliyorum affettiğim için üzülüyorsunuz aynı şeyleri yaşamamdan korkuyorsunuz ama geçmişi unutup bana destek olabilirseniz sevinirim lütfen artık geçmişi konuşmayalım,konuşacaksanz görüşmeyelim" diye kendinizi ifade edebilirsiniz...

Kıskanmak dediğimde neden maddi olarak algıladınız?
Konuda analizlerimi yazdım bunlarda maddiyatla alakalıydı o yüzden öyle algıladım. Örnek vereyim siz anca öyle anlayacaksanız belliki.
Örnek sadece bu : eşim bana fotoğraf makınası aldı diyor bende aa ne kadar güzel güle güle kullan dıyorum ne kadar güzel düşünmüş eşin diyorum konu kapanıyor ve onun adına cidden mutlu oluyorum bunu tüm kalbimle söylüyorum.
Ben yenı birşey alıyorum diyelim eşim almış bana hediye dıyorum heee diyor konuyu kapatıyor . ( olaylardan sonra ) böyle demeye başladı.
Öncesinde de gecıstırrerk cevap verirdi ama gene söylerdi benim ona sevındıgım kadar sevınmzdi bunu anlıyordum.

Şimdi de ufak tefek mi oldu? Hani çok büyük sınavlardı? Yani dediğim gibi bence ortada bulunan sorun daha çok sizden kaynaklı
Siz beni gene yanlış anlamışsınız . Durumlardan önce öyle aman aman dert yanan biri değildim yanı ufak tefek şeyleri ara sıra söyledim laf arasında uzatmazdım geçerdi . Sonrasında beklemedıgım durumlar oldu ve bende ona danıştım sonra bir sekılde birleştik tekrar ama yıl geçti konu halen açılıyor.. nereye kadar devam edecek bu böyle.. ayrıca sorun ben değilken neden maruz kalıyorum?? Bana da yazık değil mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back