Eşimle bitmek bilmeyen kavgalar

Yanlış düşünüyorsun. En yakıninin desteği bı yere kadar yaptığın hiç bir şey normal değil çocugum yapsa kendine zarar verecek diye bı yere bağlarım. Sevgi de bi yere kadar sonuçta. Sağlıklı düşünemiyorsun kendine doktorluk yapıyorsun. Eşinin yaşadıkları da kolay değil sana nasıl destek çıksın cok zor. Kendine zarar verirken ölsen eşine hesap soracak herkes. Adamın da başını belaya sokacaksin.

Hayir sadece gercek bir yardimca tedaviye ihtiyaciniz var cevrenizden beklentiyi sifirlayin yoksa iyilesmeniz zorlasir bunu kendinize yapmayin

Sizin bu rahatsızlığınız ne zamandır var? Evlilikten önce var mıydı?

Eşim beni arkamdan hızlıca kavradı yapma aşağı in dedi. Aşağıdaki polisler ve insanlar da sakin olmamı bana yardımcı olmak istediklerini söylediler. Ben o sırada atlamak için yeltendim eşim de hızla beni içeriye çekti. Yerde yarı baygın ve titreyerek kalakaldım. Sonrasını hatırlamıyorum zaten gözümü hastanede açtım. Polisler ifademi aldı eşimden şikayetçi olup olmadığımı beni darp edip etmediğini sordular. Ben de şikayetçi olmadım tedavimi olup eşimle eve döndüm.

Sizin bu rahatsızlığınız ne zamandır var? Evlilikten önce var mıydı?
Evlilikten çok önce hafif seyreden depresyon geçirmiştim ama hafif düzeydeydi tedavimi oldum ve ilaçlarımı doktor kontrolünde bırakmıştım.

Özel bir isteğim yok sadece kendisi de bir keresinde öfke krizi geçirmişti ben sarılarak teselli ederek sakinleştirmeye çalışmıştım. Aynısını eşimden de bekledim bu çok doğal değil mi? Ayrıca kendimi camdan atmak istememin eşimle bir ilgisi yok bu ruh haliyle uzun süredir mücadele ettiğim için dayanamayıp ölmek istedim.

bir de bayil istersen feriha diyecektim yapmissiniz zaten.

üzgünüm ama depresif değil de ilgi delisi gibi gözüktünüz bana. adamlar uyarmış saçma şekilde, eşinizin suçu ne de onu bırakıp sahile kaçıyorsunuz arayınca bağırıp çağırıyorsunuz? sakinleşemeyecek bir şey yok. eve gelip tekrar sorun çıkarmışsınız. eşiniz de sizin bu tavrınızı beslemeyince artık nihayet ilgisini çeksin diye (bayılmak bağırmak kendine zarar vermek işe yaramamış çünkü) pencereye çıkmışsınız; gerçekten atlayacağınıza inanmadım ama atlamayın da tabi. ergenken yaptığımız şeylerdi bunlar. sürekli sorun çıkarıp bebek gibi pışpışlanmak istemeyi bırakın. sorunlar hoşunuza gitmiyorsa sorun yaratmayın. depresyonda iseniz de acilen gidin tedavi olun. adama da yazık kendinize de yazık ya

Evlilikten çok önce hafif seyreden depresyon geçirmiştim ama hafif düzeydeydi tedavimi oldum ve ilaçlarımı doktor kontrolünde bırakmıştım.
peki sonra?
tekrar doktora gitmediniz mi?
gitmediyseniz neden?

eğer kendi kendinize durumunuzu büyütmüyorsanız ya da dikkat çekmek için yapmıyorsanız, önemli boyutta psikolojik rahatsızlığınız var gibi duruyor neden kendinizi ihmal ediyorsunuz, eşinizden gelecek ilgiyi beklemek yerine siz kendinize ilgi gösterin

Bazi hastaliklar atak donemi sebebiyle once major depresyon teshisi alabiliyor, bu arkadas depresif ataktayken doktora gittiyse depresyon teshisinin sebebi o'dur, su an manik donemde gibi gorunuyor.
evet ama ilaçları bırakmak doğru değil bu tarz rahatsızlığı olan insanlar ilaçlarını düzenli kullanmalı. gerekirse bu dönemde hastaneye yatmalı.

Aynen öyle yapıldı ama sakinleştirici vurup gönderdiler ve adli kayıt bile açmadılar. İlgilenmediler. Ayrıca bu Drama queenlik gibi ergen safsatalarına inanmıyorum. Herkesin davranışlarının altında yatan bir psikolojik neden vardır kimse durduk yere kendi kendine eziyet etmek istemez.

Evliliğin ilk yılları anlaşamama durumları çok yaygın ama sizi daha çok etkilemiş. Psikolojik destek, empati, anlayış, sakinlik bunları uzun uzun konuşup düşünmeniz ve kendinize çekidüzen vermeniz gerek.

Hayır maalesef sadece acilde sakinleştirici serum yapıp gönderdiler. Sanırım onlar da benimle uğraşmak istemediler. Zaten bu ülkede ruh hastalıkları hastalık olarak görülmüyor ve ciddiye alınmıyor yoksa ben de çoktan iyileşmiş olurdum bu hale gelmezdim.

Sosyal alanda sevişiyor muydunuz da insanlar size böyle tepki verdi. Eşimin bana sarılıp öpmesi insanları neden rahatsız eder anlamıyorum. Neden kalkıp tek başınıza gidiyorsunuz da sonra arayınca bağırıyorsunuz. Burada tamamen hata sizde. Sonrası ise sakinleştirme çabaları da tuhaf. Bu şekilde hiçbir şey düzelmez. Tedaviye devam edin.

Anladım temelde varmış yani. Bizler burada sizi eleştirebilecek durumda değiliz, çünki nasıl insanlar astım oluyorlar ne bilim şeker hastası oluyor ise, Onlara neden astım hastası neden şeker hastası oldun diye hesap sorulamıyor ise sizede bence böylesi bir eleştiri ile gelmemek gerekiyor diye düşünüyorum. O yüzden sizi doktorunuz en sağlıklı şekilde yönlendirecektir. Burada inanın yanlış yönlendiririz. İnşallah en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz.

evet ama ilaçları bırakmak doğru değil bu tarz rahatsızlığı olan insanlar ilaçlarını düzenli kullanmalı. gerekirse bu dönemde hastaneye yatmalı.
Ulkemizde hastaneye yatis isi oyle karar verilen bir konu degil, evet elzem durumlarda zoraki yatis var ama cok ekstrem kosullar lazim bunun icin.

Uyenin hatasi ilaclarini birakmak olmus.

Ister, akil sagligi yerinde degilse, ic goru ve muhakeme yetenegi zedelendiyse gayet kendine bilerek isteyerek zarar verebilir insan, tabi bazen ilgi cekmek icin de yapiliyor bunlar, siz oyle degilmissiniz peki ben yanilmis olayim.

Esinizden şikayetçi olmadiginizda ne dediler?

İlk yıllar alışma süreci kavgalar yaşanması normal ama işte maalesef herkesin tepkileri aynı olmuyor. Ben de kavga esnasında ağlıyorum üzülüyorum adam gelsin sarılsın, ben ağladığım için bana şefkat göstersin istiyorum ama duvara bakar gibi öylece duruyor. O ağlasa ben gider teselli ederim ama o yapmıyor aynı düşünmüyoruz.

Ben zaten davranışlarımın normal olmadığının sonradan farkına varıyorum ama olan olmuş oluyor. Hayır sadece sarıldı ve yanağımdan öptü ve sanki sevişiyormuşuz gibi tepkiler aldık ben de şok oldum. Zaten aylardır yataktan bile çıkmayan bir depresyon hastası olarak yeni yeni toplum içine karışmaya başlamıştım ki bu olay oldu. Beni çok derinden etkiledi tekrar başa döndüm. İşe yeni başlamıştım bugün gidemedim muhtemelen çalışmaya da devam edemem bu durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…