- 30 Mayıs 2015
- 13.907
- 13.440
-
- Konu Sahibi beyazkuguu1
Yatışın insanları iyileştirdiğini değil sadece kendileri gibi hasta olan insanlarla birlikte bir yere hapsedilip toplumdan soyutlama amacı taşıdığını düşünüyorum. Benim akıl sağlığım yerindeyken bir çok hasta insana şahit oldum ailesinin sevgisiyle ve doğru tedaviyle hepsi iyileştiler. Başına gelmeyen anlamaz, yatışın sonuçları çok daha ağır olur. Ben zaten tedavi olmam gerektiğinin farkındayım ancak sadece yakınlarımın desteğine ihtiyacım var.Bi yere kadar okudum. Tedavinizi yarım bırakmanız asla doğru değil çünkü kendinizi aşağı atacak kadar ağır bi depresyondasınız. İlaç yan etki yaptı diye ilaç bırakılmaz doktor kontrolüyle değiştirilir, muhtemelen yatış bile gerekir size. Bi yere kadar susulur tolere edilir ama sizinki çok uç seviye artık. Bi süre ayrı kalıp tedavi alsanız ikiniz de?
depresyon böyle birşey değil yataktan çıkmazsın oturup ağlarsın. sizin başka sorununuz var bence biraz da şımarıklık gibi geldi. ne bu böyle kendine zarar verme yok beklediği tepkiyi vermedi diye camdan atlamaya kalkışmalar? depresyon geçirmiş biri olarak söylüyorum saat erken yatıyorum çok bunaldığımda sabah da kalkarken zorlanıyorum, yemek yiyemiyorum vs vs. sizinki başka birşey. gidin tedavi olun adamın yaptığı birşey yok siz kendinizden rahatsız olmuyor musunuz?
Toplum sağlığı ve güvenliği için tedavi olmanız gerekmiyor mu sizce de ?Yatışın insanları iyileştirdiğini değil sadece kendileri gibi hasta olan insanlarla birlikte bir yere hapsedilip toplumdan soyutlama amacı taşıdığını düşünüyorum. Benim akıl sağlığım yerindeyken bir çok hasta insana şahit oldum ailesinin sevgisiyle ve doğru tedaviyle hepsi iyileştiler. Başına gelmeyen anlamaz, yatışın sonuçları çok daha ağır olur. Ben zaten tedavi olmam gerektiğinin farkındayım ancak sadece yakınlarımın desteğine ihtiyacım var.
Bundan 5 sene önce kadar falan kendime göre büyük şeyler yaşadım. Ve bazı hareketlerim anormal karşılanıyordu. Saldırgan ve huysuzdum. Sonra baktım ki kimseden hayır yok kendi kendimi eğittim. Bence kimseden bir şey beklemeyin. Kendi iyiliğinizi düşünün şu hayatta.Yatışın insanları iyileştirdiğini değil sadece kendileri gibi hasta olan insanlarla birlikte bir yere hapsedilip toplumdan soyutlama amacı taşıdığını düşünüyorum. Benim akıl sağlığım yerindeyken bir çok hasta insana şahit oldum ailesinin sevgisiyle ve doğru tedaviyle hepsi iyileştiler. Başına gelmeyen anlamaz, yatışın sonuçları çok daha ağır olur. Ben zaten tedavi olmam gerektiğinin farkındayım ancak sadece yakınlarımın desteğine ihtiyacım var.
Hangı okul mezunusunuz? tiltiniz nedir? kac kısı uzerınde denedınız de araştırdınız da bu sekılde kesin hukum verıyorsunuz?aşına gelmeyen anlamaz, yatışın sonuçları çok daha ağır olur.
+++++++++++++++++++++++Toplum sağlığı ve güvenliği için tedavi olmanız gerekmiyor mu sizce de ?
Siz gibi intihara teşebbüs eden hastaların olduğu klinikte aylarca staj yaptım, bi şeyi anlamak için başa gelmesi gerekmiyor insanlar bunların eğitimini alıyor senelerce. Ama sizde depresyon dışında içgörü de yok gibi bu cümleleri kurduğunuza göre ki bu durumu daha da kötüleştiriyor. Kendinizi ya da eşinizi öldürmeden önce umarım tedaviye zorlayan biri olur siziYatışın insanları iyileştirdiğini değil sadece kendileri gibi hasta olan insanlarla birlikte bir yere hapsedilip toplumdan soyutlama amacı taşıdığını düşünüyorum. Benim akıl sağlığım yerindeyken bir çok hasta insana şahit oldum ailesinin sevgisiyle ve doğru tedaviyle hepsi iyileştiler. Başına gelmeyen anlamaz, yatışın sonuçları çok daha ağır olur. Ben zaten tedavi olmam gerektiğinin farkındayım ancak sadece yakınlarımın desteğine ihtiyacım var.
Toplum sağlığı ve güvenliği için tedavi olmanız gerekmiyor mu sizce de ?
Bazi hastaliklar atak donemi sebebiyle once major depresyon teshisi alabiliyor, bu arkadas depresif ataktayken doktora gittiyse depresyon teshisinin sebebi o'dur, su an manik donemde gibi gorunuyor.depresyon böyle birşey değil yataktan çıkmazsın oturup ağlarsın. sizin başka sorununuz var bence biraz da şımarıklık gibi geldi. ne bu böyle kendine zarar verme yok beklediği tepkiyi vermedi diye camdan atlamaya kalkışmalar? depresyon geçirmiş biri olarak söylüyorum saat erken yatıyorum çok bunaldığımda sabah da kalkarken zorlanıyorum, yemek yiyemiyorum vs vs. sizinki başka birşey. gidin tedavi olun adamın yaptığı birşey yok siz kendinizden rahatsız olmuyor musunuz?
B beyazkuguu1 konunuz gerçeklere dayanıyorsa: cama çıkma ve intihar girişiminiz sonrası izlenen durumu da doğru bir şekilde ifade edebilirsiniz.Zaten tam olarak anlattığınız gibiyim aylardır. Yemek yemeyi unutmuştum bu hafta ilk defa terapi seansına gittik, birkaç gündür biraz biraz dışarı çıkmaya başlamıştım ki yine bunlar oldu. Toplumdan kendimi soyutladım çünkü toplum çok acımasız ve sizi yargılamak için yer arıyor. Aylardır yataktan bile çıkmıyordum yemek yemiyordum birkaç gün önce işe başladım ve ilk dışarıya çıktığımda yine toplum baskısıyla karşılaşıp aynı duruma düştüm. Benim yaşadıklarımı yaşadıysanız beni anlamanız gerekirdi ama siz de yargılıyorsunuz. Depresyonun birçok çeşidi ve boyutları var sizden daha ağır düzeyde olabilirim.
Ben zaten tedaviye karşı değilim sadece doğru doktoru bulamadım ve yakınlarım bu konuda yeterince destek olmuyor, tek başıma mücadele etmeye çalışıyorum.Siz gibi intihara teşebbüs eden hastaların olduğu klinikte aylarca staj yaptım, bi şeyi anlamak için başa gelmesi gerekmiyor insanlar bunların eğitimini alıyor senelerce. Ama sizde depresyon dışında içgörü de yok gibi bu cümleleri kurduğunuza göre ki bu durumu daha da kötüleştiriyor. Kendinizi ya da eşinizi öldürmeden önce umarım tedaviye zorlayan biri olur sizi
B beyazkuguu1 konunuz gerçeklere dayanıyorsa: cama çıkma ve intihar girişiminiz sonrası izlenen durumu da doğru bir şekilde ifade edebilirsiniz.
Siz cama çıktıktan sonra ne oldu ? Ambulans ve polis sürecini paylaşabilir misiniz ?
B beyazkuguu1 konunuz gerçeklere dayanıyorsa: cama çıkma ve intihar girişiminiz sonrası izlenen durumu da doğru bir şekilde ifade edebilirsiniz.
Siz cama çıktıktan sonra ne oldu ? Ambulans ve polis sürecini paylaşabilir misiniz ?
Hangi sehirdesiniz, buradan bizler onerelim?Ben zaten tedaviye karşı değilim sadece doğru doktoru bulamadım ve yakınlarım bu konuda yeterince destek olmuyor, tek başıma mücadele etmeye çalışıyorum.