eşimle birbirimizi çok seviyoruz ama boşanmak mı tek çözüm

tsm373

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2015
62
11
Merhabalar
Daha önce de buraya yazmıştım esimin ailesiyle yasadigimiz problemleri ve 10 aylik evliyiz sonuç bosanmayi dusunur olduk. Esim ailesine cok duskun ki ben sessiz sakin biri olmama ragmen her tartismada ailesini hakli bulan biri. Biliyorum beni çok seviyor ama ailesiyle karsi karsiya gelince onlardan vazgecemiyor. Ben de artik hem esimi daha fazla yipratmamak icin hem de kendi psikolojm daha fazla bozulmamasi icin dun esime teklif sundm. Ya uzman destegi alacagiz bu konuda ya da ayrilalim dedim .esim uzman destegine sicak bakti yuvami dagitmak istemiyorum dedi ama ben esimin degisecegine inanmiyorum fakat cok da seviyorum ne yapabilirim?sizce terapiye gitsek faydasi olur mu?

severek ayrılmak çok zor...terapiye gidin kesinlikle umarım faydası olur...

Eğer kişi isterse uzman desteği işe yarıyor.
Yani eşlerden biri uzmanın verdiği önerileri dinlemezse boşa vakit kaybı oluyor hatta bizim evliliğimiz iyice çıkmaza girmişti.

Ben esimin dun bosanmak istemiyorum derken icten soyledigine inaniyorum guvenirse tavsiyelere de uyar zannimca. Ama yine de ailesini bana tercih ederken bunda bi değişiklik olur mu kestiremiyrum . Biz esimle gerckten birbirimizi cok seviyoruz ama onun ataerkil yapisi bizim evliligimizi cikmaza sokuyor

Napiyor ailesi mesela..ben esimin yaninda beni dovmedikleti hakaret etmedikleri surece(bu durumda tepkisiz kalmasi affedilemez) onun disinda olan seyleri, meselaa gorumcemle teke tek bi sacmalik yasamisim diyelim hic esime aksettirmem..git konus bana bunu yapti vs hic girmem o telaselere..

Boylelikle sorun minimuma iniyor..

Boşanmak hiç bir zaman çözüm değildir. Aileler yüzünden neden ayrılacakmışsınız. Hemde daha yeni evlisiniz. İnsanlar ne badereler atlatıyor. çözüm olsa idi, herkes boşanırdı. Ama önemli olan bu zorlukları aşmak. Madem eşinizde size olumlu yaklaşmış boşanma fikrini aklınızdan çıkarı, uzman desteği alarak bu yuvayı kurtarmak. Mutluluklar.

Reactions: ols
Teşekkürler iyi dilekleriniz icin

terapi falan gerek yok... ailelerle görüşmeleri en fazla ayda bir yapın sorun falan kalmaz.

Esimin ailesi herseye karismayi seven klasik bir aile. Dugunumzden itibaren karistilar. Bunlara neyse gecer gider dedim .. ama onlarin yorumlari beni surekli elestirmeleri ustelik esimin beni elestirmelerine onlar buyuktur saygi gostermek lazim diye beni hic bi sekilde anlamamasi bitmedi. Benden 10 yas kucuk gorumcemin bile bana saygisizlik yapip esimin ona bile soz gecirememesi bitmedi. Düğünden sonra balayina gitmeyip esimin ailesinde kaldik sirf kaynanam istedi diye ama 3. Gununde benim ustume yurudu. Esim bunda bile beni haksiz buldu. Ki ben sabirli bi insanimdir ama onlarin ettigi laflarla ne ailemi elestirmedikleri konu kaldi ne beni. Yani bizimkisi dil yarası.

malesef çoğu koca böyle sanırım canım ama bencede boşanmayı dile getirme .boşancak sebepler değil . çözüm odaklı olun . bence evliliklerimiz oturduğunda bu sorunlarda aşılmış olcaktır. bi kaç yıl sonra hala bu dertlerle uğraşıyor olmıycaz heralde diye umut ediyorum :) sevgilerle.

Burda çok farklı düşünenler oldugnu biliyorum . Ben eşimin ailesiyle mutlu mesut görüşeceğim hayaliyle yasayan biriydim. Ama su anda hic biseyden zevk almiyorum

Burda çok farklı düşünenler oldugnu biliyorum . Ben eşimin ailesiyle mutlu mesut görüşeceğim hayaliyle yasayan biriydim. Ama su anda hic biseyden zevk almiyorum
aynı evde yaşamıyorsunuz değil mi? eşinizin ailesiyke mutlu mesut görüşmeniz için görüşme sıklığınızı azaltmanız lazım. en fazla ayda bir. bakın görün ondan sonra sorun falan kalmaz.
her gün dip dibe olursanız işin suyu çıkar tabi. ne saygı kalır ne sevgi. bir gün bi bakarsınız adınızı kötü kadına bile çıkarmışlar. bunlar yaşanan şeyler malesef.

ailesiyle görüşmeyin sizde.eşinizle bu konuyu konuşum görüşmüceğinizi belirtin bunu kabul etmesi lazım.eşiniz görüşürse görüşsün.kimsenin kimseyi üzmeye hakkı yok.madem ayrılmak istemiyor bazı şeyleri kabullenmesi lazım.

Ayni evde yasamiyoruz cok sukur ama esimin ailesi ilk firsatta cocuk fln olursa kendine is cikarip daha ortada bisi yokken gelip yerlesmeyi ve cocuguma bakmayi hayal ediyormus. Bana bunu acik acik sormamslardi ama ilk defa dun sordular. Ben de isimin rahat oldugunu cocuguma bakmak icin izin alabileyim diye bi isi sectigimi soyleyince(ki her gorustugumuzde birlikte yasamaktn tutun her konuda cok yolunu yapmamya kalkar kayinvaldem ilk defa bi tanesine net cevap verdim) esim buna cok bozuldu. Tamam desen ne olur diyor.

Canim daha cok yeniymissiniz insallah uzman destegi ise yarar da bosanmaya gerek kalmaz

tabiki öncelikle uzman desteği alın üstelik birbirinizi seviyosunuz

canım aynı şeyleri bende yaşadım evliliğimin ilk 1 senesi böyle gitgellerle gitti geldi ama sonra anladım ki bunlar yersiz şuan bende çok takmıyorum yaptıklarını ve eşimde zamanla alıştı artık beni koruyor kolluyor arada yine sürtüşmeler olsada geçici bir durum diyorum...sende takılmamaya çalış eşinin ailesine düşkünlüğiü belirli bir süre sonra bitecek sana daha fazla olacak biraz sabır ve destek alman yararına olacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…