Merhabalar
Daha önce de buraya yazmıştım esimin ailesiyle yasadigimiz problemleri ve 10 aylik evliyiz sonuç bosanmayi dusunur olduk. Esim ailesine cok duskun ki ben sessiz sakin biri olmama ragmen her tartismada ailesini hakli bulan biri. Biliyorum beni çok seviyor ama ailesiyle karsi karsiya gelince onlardan vazgecemiyor. Ben de artik hem esimi daha fazla yipratmamak icin hem de kendi psikolojm daha fazla bozulmamasi icin dun esime teklif sundm. Ya uzman destegi alacagiz bu konuda ya da ayrilalim dedim .esim uzman destegine sicak bakti yuvami dagitmak istemiyorum dedi ama ben esimin degisecegine inanmiyorum fakat cok da seviyorum ne yapabilirim?sizce terapiye gitsek faydasi olur mu?
Net cevaplarınıza bir süre daha devam edin bence şimdiye kadar vermemeniz kabahat, kendi hayatınızı nasıl planladıysanız öyle devam ettireceksiniz tabi ki. Bir de ataerkil yapıdan şikayet edip görümcenize eşinizin söz geçirmesini istemeniz garip, kendinizden 10 yaş küçük birine uygun bir dille haddini bildirebilirsiniz. Yani sizi anlamasını beklemek yerine kendiniz ipleri ele alıp duruma bir de öyle bakın, baktınız hala sorun çıkıyor tekrar bu konuyu düşünürsünüz. Henüz ilk defa çok bozulduğunda terapi, karşılıklı konuşma olabilir ama boşanma ı-ıh.
(Boşanma tek çözüm değil ama boşanamayanlar için boşanmanın çözüm olmadığını söylemek çok kolay, o da ayrı bir mesele)
Esimin ailesi herseye karismayi seven klasik bir aile. Dugunumzden itibaren karistilar. Bunlara neyse gecer gider dedim .. ama onlarin yorumlari beni surekli elestirmeleri ustelik esimin beni elestirmelerine onlar buyuktur saygi gostermek lazim diye beni hic bi sekilde anlamamasi bitmedi. Benden 10 yas kucuk gorumcemin bile bana saygisizlik yapip esimin ona bile soz gecirememesi bitmedi. Düğünden sonra balayina gitmeyip esimin ailesinde kaldik sirf kaynanam istedi diye ama 3. Gununde benim ustume yurudu. Esim bunda bile beni haksiz buldu. Ki ben sabirli bi insanimdir ama onlarin ettigi laflarla ne ailemi elestirmedikleri konu kaldi ne beni. Yani bizimkisi dil yarası.
Hakaret, saygisizlik etmisler, üzerine yürümüsler ve esinin giki bile cikmamis. Evliligin ilk günlerini kayinailen ile gecirmisin. Hatta adam coluklu cocuklu herkes ile beraber yasamayi hayal ediyormys.
Kusura bakma fakat esin seni sevmeyen sana zerre kadar saygi duymayan bir odun. Ve evet bu asla degismez.
Sakin ama sakin bu "adam"dan cocuk yapma, yoksa asla ondan ve cahil ailesinden kurtulamazsin.
Bizde de ayrı yatma cabasi oluyor . Ben de hoslanmiyorum bu durumdan. Napiyordunuz ayri yatacagim dediginde?erkekler evlenir evlenmez
anne aşkıyla yanıp tutuşmaya başlıyor
demekki
kaynanalarda oglum gitti diye kollları sıvıyor sonuç bu işte
valla canım alta kaldıkça daha da kötüye gider durum
benim kocamında seninkinden aşa kalır yanı yoktu
kaynanam yaptı etti
agladı sızladı
yapmadıgı kalmadı
sonuç ne biliyormusun
kendi kızı çocuguyla boşandı kaynanası yüzünden
kocam her Allahın günü gitmek istersen artık en fazla hafta 1 ayda 1 gidiyoruz
annesine laf söyledim diye benden ayrı yatarken şimdi tiye bile almıyor annesine verdigim cevapları
Merhabalar
Daha önce de buraya yazmıştım esimin ailesiyle yasadigimiz problemleri ve 10 aylik evliyiz sonuç bosanmayi dusunur olduk. Esim ailesine cok duskun ki ben sessiz sakin biri olmama ragmen her tartismada ailesini hakli bulan biri. Biliyorum beni çok seviyor ama ailesiyle karsi karsiya gelince onlardan vazgecemiyor. Ben de artik hem esimi daha fazla yipratmamak icin hem de kendi psikolojm daha fazla bozulmamasi icin dun esime teklif sundm. Ya uzman destegi alacagiz bu konuda ya da ayrilalim dedim .esim uzman destegine sicak bakti yuvami dagitmak istemiyorum dedi ama ben esimin degisecegine inanmiyorum fakat cok da seviyorum ne yapabilirim?sizce terapiye gitsek faydasi olur mu?
Eşin en azindan evlilik danismanini kabul etmiş. Benim esim burnundan kil aldirmaz, yani ya bosanalim ya terapiste gidelim desem bosanalim der, aşiri müdanesizdir.Ben esimin dun bosanmak istemiyorum derken icten soyledigine inaniyorum guvenirse tavsiyelere de uyar zannimca. Ama yine de ailesini bana tercih ederken bunda bi değişiklik olur mu kestiremiyrum . Biz esimle gerckten birbirimizi cok seviyoruz ama onun ataerkil yapisi bizim evliligimizi cikmaza sokuyor
İlk zamanlar esim de ayri yatmak isterdi. Sakin kafayla oturup konustuk, ne sorun yaşarsak yaşayalim, kendi yatagimizda uyuyacagiz diye anlaştik. Onun oncesinde ben de ona kizdigimda gittim ayri yaticam dedim, nasil kotu bir his oldugunu anladi o da.Bizde de ayrı yatma cabasi oluyor . Ben de hoslanmiyorum bu durumdan. Napiyordunuz ayri yatacagim dediginde?
Bizde de ayrı yatma cabasi oluyor . Ben de hoslanmiyorum bu durumdan. Napiyordunuz ayri yatacagim dediginde?