eşimle birbirimizi çok seviyoruz ama boşanmak mı tek çözüm

yani eşinin ailesi ile problem olmayan olmuyor,,,,,
eşimle birbirimizi seviyoruz ailesi dışında bir problemimiz yok diyorsan,,, biraz sağır, ve dilsiz ol,,,,,, kalın derili ol,,,, onlar da yorulucakdır belli bir zaman sonra,,,
benim de çok büyük salak sorunlarım oldu,, ama annem beni hep sakinleştirdi birde yaşımın da verdiği bir olgunluk vardı iki yıl oldu yavaş yavaş her şey yoluna oturmaya başladı,,, ki hala dönem dönem tartıştığımız oluyor,,,,hatta bu akşam mink bir tartışma oldu ama eskisi gibi değil,,, bende uzatmıyorum,,,
evine karıştırtma ama bunu yaparkende kırıcı olma ama politik ol,,,,,
çok sinirlenince bir arkadaşınla dertleş,,,, kimse yoksa gel burada anlat derdini,,,,

ailesi yuzunden neden bosanmayi dusunuyorsunuzki?ailelerle her sorun yasayan bosansa evli cift kalmazdi sanirim.sorunun cozumu ne biliyormusun(eger ailesiyle ayni evi paylasmiyor evinizin yolu ayriysa), ne onun ailesinden nede senin ailenden aranizda fazla bahsetmemek, onun ailesinden daha cok deger vermesi gerektigini beklememek(daha degerli diye birsey yok herkesin yeri farkli) kisacasi olaya fazla odaklanma, sen ailesinden yakindikca o bunu bir tehdit olarak algilar cunku sen soyluyorsun cok duskun diye...uzaklas konudan.ikiniz yasayin ikinizi konusun evliliginize odaklanin birbirinizi daha cok nasil mutlu edebilirsiniz ona bakin.
sen evliligine ikinizi mutlu edecek seylere odaklandikca o seni daha cok sevecek ailesiyle belki bi gun kiyaslamaya bile girmeyecek..

Seven ayrilmaz.
Sevmeyen ayrilir.
Severek ayrilmak diye bisy yoktur bence.
Sizinkide cikmaz sokak gibi durmuyor.
Bi uzman size baya katki saglar diye dusunuyom

Bunu yazmaya geldim gerek kalmamış ama vurgulayayım.

Siz eşiniz sizi aldattığı halde boşanmıyorsunuz. Yalnız bu boşanmanın çözüm olmadığı anlamına gelmez sayın BenveUtkum

Üyeleri yanlış yönlendirmeyin.

Konu sahibi, eşiniz de sizi gerçek anlamda umursasa annesinin üzerinize yürümesine veya balayınızın iptaline izin vermez herhalde, değil mi?

Hakaret, saygisizlik etmisler, üzerine yürümüsler ve esinin giki bile cikmamis. Evliligin ilk günlerini kayinailen ile gecirmisin. Hatta adam coluklu cocuklu herkes ile beraber yasamayi hayal ediyormys.

Kusura bakma fakat esin seni sevmeyen sana zerre kadar saygi duymayan bir odun. Ve evet bu asla degismez.
Sakin ama sakin bu "adam"dan cocuk yapma, yoksa asla ondan ve cahil ailesinden kurtulamazsin.

Ben de sevgi ölçütü nedir merak ediyorum.

Sevgi onu almak, bunu almamak, şu kadar yılı beraber geçirmek değildir.

Sevdiğiniz insanın üzülmesine izin vermezsiniz, bu kadar basit aslında.

Haksız olan ailesi olduğu halde sizi üzen adam sizi sevse bile adaletli değildir. Adaletli olmayan insanlardan ise uzak durulmasını tavsiye ederim.

Hiç üzmeyin kendinizi. Değmez emin olun. Daha evliliğinizin baharındasınız.. Yapmayın. Bizde eşimle çok tartısmalar yaşadık zamanında. bende 1 yıl 1 aylık evliyim. Artık hiiç tartısmıyoruz desek yeridir. İki farklı cins ve iki farklı dunyanın insanları,Farklı ana-baba elinde büyümüs iki insan bir evi paylaşıyor. Şöyle bir düşünün. Her baba yiğidin harcımı bir evliliği baki yapmak ? Evlilikler fani olmasın.. Ufak tefek sorunlardan ötürü hayatınızı mahaf etmeyin.. Birbirnize sabr edin,Hoşgörülü olun. En önemlisi SABIRLI Olun.. bakın o zaman ne kadar her şeyin iyi olacağını göreceksiniz ALLAHın izniyle.. ALLAH Kalbindekileri refaha erdirsin..

Bizde de ayrı yatma cabasi oluyor . Ben de hoslanmiyorum bu durumdan. Napiyordunuz ayri yatacagim dediginde?

Bence bir yuvayi yıkmak bu kadar kolay olmamali çözüm yolu bulmak için her yolu deneyin derim.

Ben esim de varken ailesiyle herseye laf sokma mevzusunu acik acik konussam sizce nasil olur

boşanmak çözüm degildir hele ki birbirinizi severken .. terapiye gidin insallah faydası olur oturun tekrar tekrar konuşun yıkmayın yuvanızı..

net cevaplar vermeye devam edin
eşiniz ne derse desin
neden tamam diyecekmişim istemediğim şeye gibi şeyler konuşun
boşu boşuna annene ümit vermek olur bu.. gibi

Eşin en azindan evlilik danismanini kabul etmiş. Benim esim burnundan kil aldirmaz, yani ya bosanalim ya terapiste gidelim desem bosanalim der, aşiri müdanesizdir.

Bizde de ayrı yatma cabasi oluyor . Ben de hoslanmiyorum bu durumdan. Napiyordunuz ayri yatacagim dediginde?
İlk zamanlar esim de ayri yatmak isterdi. Sakin kafayla oturup konustuk, ne sorun yaşarsak yaşayalim, kendi yatagimizda uyuyacagiz diye anlaştik. Onun oncesinde ben de ona kizdigimda gittim ayri yaticam dedim, nasil kotu bir his oldugunu anladi o da.

yorgan yastık verip defol diyordum
sabah da telefonunu kurup başına koyup ona kahvaltı hazırlamayıp
kapıdanda ugurlamazdım

Kizlar dün eşimle uzun uzun konuştuk. Annesiyle ilgili sikintilarimi anlattim . Anladigini bazi konuları düsünemedigini bana hak verdigini bundan sonra daha net cevaplar ve ortak soylemelerimizin olacagini soyledi. Ama ben esimin yine bana laf soktuklari zaman konusmamazlik yapacagini dusunuyorum. Cunku bu konuda esim bi anda kisilik degistirip sert cevap veren bi insan olmaz ki herkese karsi sakindir. Bana soyledigi onlar sana laf geciriyorsa sen de onlara kizmadan sakince istedgini soyle yani kisaca politik ol demeye calisti. Sizce nasil bi durum olur bu ?benim kafam iice karisti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…