- Konu Sahibi Merifettah
Ben sizi biraz kaos anında ağzına geleni söyleyen ve sonra unutan insanlara benzettim. Yanlışım varsa kusura bakmayın. Ama bazı insanlar ağızdan çıkan her söze itimat eder (eşiniz etmiş görünüyor), bazısı öylesine söyler veya söyleneni umursamaz. Olay sadece tartıştık, boşanalımdan ibaret olmamalı.Biraz yorucu bir akşam oldu, bütün mesajlarınızı okuyorum, kendisine sordum arabayı kaça satıyorsun bana neden danışmıyorsun diye, neymiş ben demişim arabayı sat ben ev kuracağım diye, halbu ki ben ona ayrılalım dediğinde tamam açarsın davayı alırım bütün yasal haklarımı arabadan da alırım evimi kurarım çocuğumun geleceği o demiştim
Normaliniz nasıldı? İletişiminiz, genel olarak ilişkiniz?
Evlilik terapisti, problemli bir süreci çözümlemek için yardımcı olan ve çiftlerin birbirini uygun koşullarda doğru bir şekilde dinleyip anlamaları için çaba gösteren insanlar. Bizler de pekala bunu yapabiliriz. (Bizler derken ilişki sahibi olarak bizzat kendimiz,kendi ilişkimizde) Siz doğru soruları soruyor musunuz ilişkinize dair?
Kadınlar kolay kolay düzenini bırakmaz hele çocuk varsa çok çok zor. Ama düzenli bir hayata alışmış bir adam da güçlü sebepler olmadan evliliği bırakmaz bence. Rahata alışınca çorabını sepete atmaya üşenen varlıklar bunlar. Komple değişim onları da korkutuyor. Başka bir kadın, bağımlılık veya kök aile ya da başka etkenlerden dolayı eşine bağlanamamış adamlar kolayca boşanalım der bence. Bunlar benim fikrim tabi yanlış da olabilir.
Laf kalabalığı yaptım, sonuca varayım konu sahibi, bu adamla sizin ilişkiniz ya başından beri problemliymiş, size bağlanamamış. Bunu doğru zamanda çözmeli, çözülmüyorsa önünüze bakmalıydınız.
Ya da adamın kendisi problemliymiş, siz gözünüzü kapatmışsınız bunca zaman.
Allah bağışlasın yavrunuzu. Arabadan hakkınızı alın, abiniz yanınızdaymış ne güzel, olsun yine alın hakkınızı. O arabaya yarın başka biriyle binince, veya sizin paranızla aldığı yeni arabaya fark etmez, asıl o zaman pişman olursunuz.