eşimle birbirimizi çok seviyoruz ama boşanmak mı tek çözüm

Ayni evde yasamiyoruz cok sukur ama esimin ailesi ilk firsatta cocuk fln olursa kendine is cikarip daha ortada bisi yokken gelip yerlesmeyi ve cocuguma bakmayi hayal ediyormus. Bana bunu acik acik sormamslardi ama ilk defa dun sordular. Ben de isimin rahat oldugunu cocuguma bakmak icin izin alabileyim diye bi isi sectigimi soyleyince(ki her gorustugumuzde birlikte yasamaktn tutun her konuda cok yolunu yapmamya kalkar kayinvaldem ilk defa bi tanesine net cevap verdim) esim buna cok bozuldu. Tamam desen ne olur diyor.

Net cevaplarınıza bir süre daha devam edin bence şimdiye kadar vermemeniz kabahat, kendi hayatınızı nasıl planladıysanız öyle devam ettireceksiniz tabi ki. Bir de ataerkil yapıdan şikayet edip görümcenize eşinizin söz geçirmesini istemeniz garip, kendinizden 10 yaş küçük birine uygun bir dille haddini bildirebilirsiniz. Yani sizi anlamasını beklemek yerine kendiniz ipleri ele alıp duruma bir de öyle bakın, baktınız hala sorun çıkıyor tekrar bu konuyu düşünürsünüz. Henüz ilk defa çok bozulduğunda terapi, karşılıklı konuşma olabilir ama boşanma ı-ıh.

(Boşanma tek çözüm değil ama boşanamayanlar için boşanmanın çözüm olmadığını söylemek çok kolay, o da ayrı bir mesele)

uzmanın size yapabileceği bir şey yok. paramız çok diyorsanız gidin tabi... sorun siz ve eşiniz arasında değil, tamamen dışsal bir sorun. aileler olmasa ne de güzel geçineceksiniz işte... o yüzden ailelerle görüşmeyi kesin demiyorum ama sıklığı azaltın. bayramdan bayrama da demiyorum, ayda bir yeter artar bile.

canım aynı şeyleri bende yaşadım evliliğimin ilk 1 senesi böyle gitgellerle gitti geldi ama sonra anladım ki bunlar yersiz şuan bende çok takmıyorum yaptıklarını ve eşimde zamanla alıştı artık beni koruyor kolluyor arada yine sürtüşmeler olsada geçici bir durum diyorum...sende takılmamaya çalış eşinin ailesine düşkünlüğiü belirli bir süre sonra bitecek sana daha fazla olacak biraz sabır ve destek alman yararına olacak...
Cok teşekkür ederim inşallah soylediklernzle moral buldum

Ben egeliyim bizim o taraflarda insanlar benim cevremde yası buyukler daha agir olur. Pek kolay kolay yorum yapmaz, yaparsa da gercktn uzuldugu sabri tukendigi icin yapar. Ben de boyle dusunerek ilk basta dugundn itibaren itiraz etmemin saygisizlik olacağıni dusunurek daha nazikce cevap verdim ama ardi arkasinin kesilmemesi benim kendi cevremde algiladigim insanlardan farkli olduklarıni fark ettrdi ve son nokta esimin cok sessiz kalmasi oldu. Biz nazik olalim dedikce ozellikle annesi kendinde bu cocuklar sunu da bilmez bunu da bilmez diye en son benim tencerelrimi begenmeyip tencere takimi almis mesela .kotu dusunmemeyim kullanirim dusunmus almis ama alttaki mantik hep ayni. Benim esim evin 2. Oglu .ilk ogullarna soz geciremedikce hep esime soz dinletmisler. Simdi de yasadiklarimiz bunn neticesi aslinda . O yuzden gecmslermz gelecegimize yon veriyor

Esimin ailesi herseye karismayi seven klasik bir aile. Dugunumzden itibaren karistilar. Bunlara neyse gecer gider dedim .. ama onlarin yorumlari beni surekli elestirmeleri ustelik esimin beni elestirmelerine onlar buyuktur saygi gostermek lazim diye beni hic bi sekilde anlamamasi bitmedi. Benden 10 yas kucuk gorumcemin bile bana saygisizlik yapip esimin ona bile soz gecirememesi bitmedi. Düğünden sonra balayina gitmeyip esimin ailesinde kaldik sirf kaynanam istedi diye ama 3. Gununde benim ustume yurudu. Esim bunda bile beni haksiz buldu. Ki ben sabirli bi insanimdir ama onlarin ettigi laflarla ne ailemi elestirmedikleri konu kaldi ne beni. Yani bizimkisi dil yarası.

dil yarası mı kalmış kadın fiile dökmüş üstüne yürümüş büyüğe saygı duyulacaksa bacaksız kardeşine niye bunu diyemedi

ben terapiyle düzelebileceğinize inanıyorum, sizde inanın ki terapi bir işe yarasın, bu bir umuttur ve ılımlı bakmaya çalışın..

ailesiyle görüşmeyin sizde.eşinizle bu konuyu konuşum görüşmüceğinizi belirtin bunu kabul etmesi lazım.eşiniz görüşürse görüşsün.kimsenin kimseyi üzmeye hakkı yok.madem ayrılmak istemiyor bazı şeyleri kabullenmesi lazım.

Ailesiyle görüşülmese bile yine sorunlar çıkıyor, İnanın ne tat ne tuz, konu sahibi arkadaşın yaşadıklarını yaşıyorum ve 4. senem artık bardakta yer kalmadı. Aileyle görüşmeyince neler oluyor söyleyeyim,
Eşini sen olmadan sabah kahvaltısına çağırıyorlar, akşamdan yemeğe tek başına çağırıyor, annesi allıyor pulluyor en sevdiğin yemeği yaptım, eş dayanamıyor gidiyor, sen yaptığın yemekle kalıyorsun hatta yemiyorsun, bir kaç gün sonra abi abla yenge doğum günü geliyor illa gidiyor, ardından anneler günü hop kahvaltıya annede, senin annen veya sen hiç önemli değilsin bu günde , neden haa sen anne değilsin ki der, aileye öncelik bitmiyor, ister görüşülsün ister görüşülmesin. PAzar günleri hep kendi ailesiyle, ee diyor hafta içi akşam senleyim ya diyor, sanki ben onun karısı değilim de bana lütufta bulunuyor akşamları evdeyim daha ne istiyorsun. Benim yaşadıklarım. Ve bu bir çok tanıdığım arkadaşta da böyle, Ne olursa olsun önceliği ailesine veren erkek bir müddet sonra sevilmiyor inanın o en başta ki aşk kesinlikle bitiyor, Şu an 3. tp bebeğe başlamk istiyorum ksımetse, olmaza evlatlık teklifinde bulunacağım kesin bir dille, ha olmadı tahammülüm kalmayıp ayrılmayı düşünüyorum bende, zaten kendisi bu aile konularında , bizim sonumuzu göremiyorum diye de bir lafta bulunmuştu. bu lafı onu hatırlatacağım gün gelecek galiba.

Ailesiyle görüşülmese bile yine sorunlar çıkıyor, İnanın ne tat ne tuz, konu sahibi arkadaşın yaşadıklarını yaşıyorum ve 4. senem artık bardakta yer kalmadı. Aileyle görüşmeyince neler oluyor söyleyeyim,
Eşini sen olmadan sabah kahvaltısına çağırıyorlar, akşamdan yemeğe tek başına çağırıyor, annesi allıyor pulluyor en sevdiğin yemeği yaptım, eş dayanamıyor gidiyor, sen yaptığın yemekle kalıyorsun hatta yemiyorsun, bir kaç gün sonra abi abla yenge doğum günü geliyor illa gidiyor, ardından anneler günü hop kahvaltıya annede, senin annen veya sen hiç önemli değilsin bu günde , neden haa sen anne değilsin ki der, aileye öncelik bitmiyor, ister görüşülsün ister görüşülmesin. PAzar günleri hep kendi ailesiyle, ee diyor hafta içi akşam senleyim ya diyor, sanki ben onun karısı değilim de bana lütufta bulunuyor akşamları evdeyim daha ne istiyorsun. Benim yaşadıklarım. Ve bu bir çok tanıdığım arkadaşta da böyle, Ne olursa olsun önceliği ailesine veren erkek bir müddet sonra sevilmiyor inanın o en başta ki aşk kesinlikle bitiyor, Şu an 3. tp bebeğe başlamk istiyorum ksımetse, olmaza evlatlık teklifinde bulunacağım kesin bir dille, ha olmadı tahammülüm kalmayıp ayrılmayı düşünüyorum bende, zaten kendisi bu aile konularında , bizim sonumuzu göremiyorum diye de bir lafta bulunmuştu. bu lafı onu hatırlatacağım gün gelecek galiba.
işine karışmak istemem ama sonunuzu görmediğiniz bir evlilikte bebek neden istiyorsunuz?

ben de ailesiyle görüşmemenin doğru olduğnu düşünmüyorum ki bizim evliliğimize de mutsuzluk olarak yansır eminim. en doğru bizim iletşimimizi arttırmamız. başka hiç problemimiz yok ama haftalık arama ritüellerimiz bile sayılıyor. eşimn annesi elti ve görümcemi aramamakla suçlarken benim ailem eşimden böyle bir şey beklemiyor. bunu söylesince eşim herkesin beklentsi farklı diyor:) şaka gibi yani...

işine karışmak istemem ama sonunuzu görmediğiniz bir evlilikte bebek neden istiyorsunuz?

tatlım 40 yaşına geldim neredeyse ve ömrümde en çok istediğim şey bir bebek sahibi olmaktı. bu saatten sonra biyolojik olarak çok zor bir dönemdeyim ve doktor bir iki yıla tamamen şansımı kayıp edeceğimden bahsediyor.

eşimle nişanladığımızda beri durumun az çok farkına vardım ama benim çevremde eşinin ailesiyle geçinemeyip de gördüğüm bi örnek yok. o yüzden bazı şeyleri ancak yaşayarak görüyorum. eşime vakit vermeye çalışyorm ve de onun huyunu bildiğim halde erken tepki verdim belki ama eğer böyle sürüp gideckse ikimizden biri aklını oynatır . çünkü eşim de benm değişmemi bekliyor.

siz daha yeni evlisiniz. evliliğin ilk başlarında böyle sürtüşmeler olur. kibar kibar cevap verin... anlamayacakları şeyse gülüverin. bizimde başta abuk sabuk şeyler için gerilirdik. şimdi k.valide ve görümce bana alıştı, bende onlara alıştım.

şu çocuk konusu çok komik oluyor. bir keresinde rüyamda bebek gördüm, tarif ediyorum. kardeşime çok benziyor diyordum. yok o kardeşin değil ablandır (görümcem) demezler mi. :KK53: e rüyayı ben gördüm. bunun için k.valideye bir şey desem olmaz, güldüm geçtim bende :KK48:. (bu arada halen çocuk sahibi değiliz. bıraktım beklemeyi)

eşinizin haricinde bir şey olduysa eşinize anlatmayın. k.validenle baş başına görüşmelerine pek izin vermeyin. birlikte gidin...

en önemlisi eskiyi unutun... yeni olan şeyler için de hak edene hak ettiği gibi davranın...

Merhabalar
Daha önce de buraya yazmıştım esimin ailesiyle yasadigimiz problemleri ve 10 aylik evliyiz sonuç bosanmayi dusunur olduk. Esim ailesine cok duskun ki ben sessiz sakin biri olmama ragmen her tartismada ailesini hakli bulan biri. Biliyorum beni çok seviyor ama ailesiyle karsi karsiya gelince onlardan vazgecemiyor. Ben de artik hem esimi daha fazla yipratmamak icin hem de kendi psikolojm daha fazla bozulmamasi icin dun esime teklif sundm. Ya uzman destegi alacagiz bu konuda ya da ayrilalim dedim .esim uzman destegine sicak bakti yuvami dagitmak istemiyorum dedi ama ben esimin degisecegine inanmiyorum fakat cok da seviyorum ne yapabilirim?sizce terapiye gitsek faydasi olur mu?
Terapi,eşin değişmesini istemek için yapılmaz.İki taraflı olumsuz davranışların çözümü için yapılır.Ailesinden vazgeçmesini bekleyemezsin.Bu terapiyle de vazgeçilecek bir durum değil.Ailelerle ilgili tartışmaları bir kenara bırakmalı,insan evliliğine odaklanmalı.İş güç stres derken,bir de annen şöyle yaptı baban şöyle dedi....hayat geçmez

Terapi,eşin değişmesini istemek için yapılmaz.İki taraflı olumsuz davranışların çözümü için yapılır.Ailesinden vazgeçmesini bekleyemezsin.Bu terapiyle de vazgeçilecek bir durum değil.Ailelerle ilgili tartışmaları bir kenara bırakmalı,insan evliliğine odaklanmalı.İş güç stres derken,bir de annen şöyle yaptı baban şöyle dedi....hayat geçmez
Eşimden değişmesini istemiyorum. Sadece ben anlasın yeter. Anladığını iddia edip beni suçlamasın yeter ,ailesi yüz tane laf söylesin eşim yine sussun ama odaya geçince benim sabrımı takdir etsin yeter. Ben terapiyi üçüncü göz olarak görüyorum . Birbirimizle ilgili göremediğimiz noktalarda yardımcı olur umarım.

Peki niye bir tercih yapmak zorunda kalıyor?
Ailesi size kötü mü davranıyor?

Cnm mesela evde birlikte vakit gecirmekten hoslaniyormusunuz?
Esin seni ozel gunlerde mutlu ediyor mu?
Sana iltifat edip kendinde bi degisin yaptiginda fark ediyor mu?
Seni sevdigini sıkça dile getiriyor mu?
Birlikte gezerken keyif aliyormusunuz birbirinizden?
bisey almak istediginde o an maddi durumu el vermese bile bi sekilde aliyor mu?
Eger tum bunlarin cevabi olumlu ise delimisin ne ailesine duskunlugu adam seninle bi bütün olmus ztn:)
Ailesinden vazgecmesini bekleme ailesinin duzelmesinide bekleme...
olumlu olan bu durumlari ailesi fark ettiyse buyuk ihtimal seni icten ice kiskaniyordur ztn..
Bi kagida elinde olan artiları eksileri yaz esinle ilgili ..Hangisi daha coksa ona gore yön çız hayatına...
Ama seviyorum dedigin icin ve sevildigini bildigin icin artilar cok çıkacaktr eminm..
Bende ayni noktaya geldim esimle ailesi yuzunden aileside dgl sdce annesi..
Ayrilmayı da sundum ama sana sordugum herseyi oturup kendim dusundum aldigim her cevap olumluydu ve hayir dedim ben baskalari yuzunden yuvami yikmam...
Eger ki sevginizden eminseniz henuz cok erkensiniz bizde de o aylarda hep ailesi yuzunden sorun cikiyodu ..
Simdi gomdüm ben esimin annesini...
inanki evde muhabbetleri bile gecmiyor..
Fark ettin ki ben onu yok kabul ettikten sonra herkes yine kendi dusuncesinde ama ben daha huzurlu ve daha mutluydum..
sizde meraba meraba hesabi konusun ama onun yanindan gittikten sonra icinize attiginiz sinir oldugunuz herseyi gömün tabiri caizse...
Burada asil onemli olan sizsiniz...Evlilikten once ..Once kendi psikolojinize hakim olun üzülmeyin artik kafaniza takmayin mesela..
Bunlarda boyle deyip kabullenin ve size yanlis gelen biseyi yuzlerine soyleyin icinize atmayin..

Merhabalar
Daha önce de buraya yazmıştım esimin ailesiyle yasadigimiz problemleri ve 10 aylik evliyiz sonuç bosanmayi dusunur olduk. Esim ailesine cok duskun ki ben sessiz sakin biri olmama ragmen her tartismada ailesini hakli bulan biri. Biliyorum beni çok seviyor ama ailesiyle karsi karsiya gelince onlardan vazgecemiyor. Ben de artik hem esimi daha fazla yipratmamak icin hem de kendi psikolojm daha fazla bozulmamasi icin dun esime teklif sundm. Ya uzman destegi alacagiz bu konuda ya da ayrilalim dedim .esim uzman destegine sicak bakti yuvami dagitmak istemiyorum dedi ama ben esimin degisecegine inanmiyorum fakat cok da seviyorum ne yapabilirim?sizce terapiye gitsek faydasi olur mu?
hiç yabana atmayın terapiye ihtimal vermeyen nice çiftler mutlu şimdi :KK66:

Peki niye bir tercih yapmak zorunda kalıyor?
Ailesi size kötü mü davranıyor?
Kötü kişinin algılayışına göre değişir . Çok kötü davrandığı zamanlar oldu öyle olsa en azından herkes fikrini söylüyor bitiyor, ama eşim münakaşadan sonra çok üzüldüğü için şimdi onlar inceden inceye laf söylüyor ben susuyorum. Eşime annesi akıl hocalığı yapıyor ben sabrediyorum . Ama söz benm annemin beni böyle yetiştirmesi gibi büyük boyutlara ulaşınca ben de üslubumu bozmadan cevap veiyorum

X