Eşimle Aramızdaki Ev ve Para Konusu Uzun Konu

Ay nlur şu konuya yorum yazılmasın artık (derken kendi yazdı)
Gördükçe sinir oluyorum
Bide memur olmuş bu vatandaş ya, nice aklı başında meslek sahipleri iş bulamıyorken
Sen o kardeşlerine eşimden boşanıyorum burdaki işimden de istifa edip yanınıza gelicem psikolojim bozuldu bi süre çalışmycam desen senin telefonunu bile açmazlar
Adam sana çok bile dayanmış

Katiliyorum

İnsan ailesine para gönderebilir bence. ihtiyacı olur gençtir okulu bitmemiştir ya da anne babası geçinemiyordur.. ama sizin bahsettiğiniz durumlar çok keyfi görünüyor. Kendi çoluğumuzu çocuğunuza hazırlık yapmalısınız. Ev alma konusu da dahil hiç bir noktada haklı bulamadım sizi.

Keşke sizin gbi bir ablam olsaydı...

Çok komiksiniz..
Çok ciddiyim.
Boşansın adam zaten.

Eşiniz gayet sizinle bir aile kurup ev falan alıp yaşamanın derdindeyken siz keyfi için 35den sonra okuyan kocaman ablanıza surkeli para gönderirşeniz tabi tepki gösterir. Tabi ki okuyabılır ama o zaman kendisine ya devam zorunluluğu olmayan bir okul ya da ikinci öğretim bir bölüm seçip hem calsiip hep okuyacaktı. Benim okulun yanında garsonluk yapan arkadaşlarım vardı ailelerinden para almıyorlardı.
Yuvanızı eşiniz değil siz yıkmışsınız. Adam ailesini bile karşısına almış sizin için siz kocaman kadına hem çalış hem oku abla bizim de giderlerimizi var diyememissiniz yani size yaptığı fedakarlıklar boşa gitmiş. Yazık.

ya çok özür dileyerek yazıyorum, tamamını okumadım da eminevim i görünce yazmak istedim. Katılım bankalarından faizsiz finansman alabilirsiniz. Biraz araştırın sorun soruşturun biz epeyce baktık. Faiz olmadığını düşündük. Oranları da düşük. Özellikle sıfır evde vakıf katılım çok avantajlı. Sıfır değilse de Türkiye finans oranları şu ara gayet makul.

EDİT: Konuyu tamamen okudum yazdığımın gereksiz olduğunu ve eşinize haksızlık yaptığınızı anladım. Kusura bakmayın ama bu yaptığınız bencillik.

Ne insanlar var ya ucu memur biri okuyor oda keyfii yani
Herkesin parasi evi arabasi var ama sen hala onlara yardim etmekle evinin rizkindan kesip onlara yedirmekle haram islemis oluyorsun
Esin hakli sonuna kadar
Sen iyisimi o birikmisinide kardesciklerine dagit yardimdada bulun
Bos beles gecin esinden
Sonrada faiz yemek haram de

İnş eşin seni bir güzel boşar ciddiyim daha önce kimse için bunu dilememiştim. Bu ne böyle ya ömür törpüsü. Sen aile olmayı evliliği anlayamamışsın git kendi ailene istediğin gibi yedir paralarını adamı rahat bırak o da kendi kalitesinde bi kadınla mutlu olsun. Kesinlikle sevmiyorsun bariz.

Edit guncelleme: Sonucu merak edenler icin, esimle bosanmaya tamamen karar verdik ve ayriliyoruz. Kendisi bana maddi olarak hic birsey istemedigini, kalan altinlarin birlikte biriktirdigimiz paranin bende kalmasini istedigini soyledi. Bana destek olan yanimda olan herkese tesekkur etmek istiyorum.

Bence siz buraya bu konuyu eşiniz haklı dedirtmek için açmışsınız ki yaşını başını almış belli bir düzeni olan ablalara para gönderme konusunda haklı bu bir;
Eminevim gibi kuruluşlara para göndermeme konusunda haklı ki nerden biliyorsunuz emin misiniz paranızın nasıl kullanılıp size gelen getiri nasıl elde ediliyor banka değil devlet değil o kadar parayı nasıl emanet ederler anlamam bankalar battı zamanında bu iki;
Katılım bankası faizin farklı bir şekilde elde edildiği bankalar ha kredi almışsın veya katılımdan hiç fark yok hiç gerek yok banka a planı ise katılım bankası b planı der bir bankacı yakınım bu üç;
Yazdıklarınızdan ben sadece şuna takıldım diğerlerinde hep eşiniz haklı sizin bekarken biriktirdiğiniz para var da onun yok mu ev sizin birikiminizle alınacaksa bunu mutlaka evlenmeden önceki parayla olduğunu belgelendirmeden bu parayı ev alma işine katmayın derim ben

Eşiniz adına sevindim, hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…