- 19 Mart 2019
- 7.883
- 33.204
O kadar açık yazmışsınız bende kendi fikrimi açıklayayım. Bugün benden ev almak için 10 sene sonra geri ödemeli borç para alsanız benim size verdiğim para 10 yıl sonra şu anki biriktirdiğim para olmayacak. Verdiğimde araba alacak kadar param varsa, siz geri ödediğinizde sadece arabanın direksiyonunu alacağım. Asıl işte o zaman benim kul hakkıma girmiş oluyorsunuz. Altın olarak borç verirsem şimdiki zamanda 50 Tl olan borcunuzu, 10 yıl sonra 100 tl olarak ödeyeceksiniz. Aynı şey dövizde de geçerli. Banka kredi olaylarına böyle bakmanızı tavsiye ediyorum. Banka neden size bugün verdiği parayı 10 yıl sonra aynı haliyle geri alsın ki? Evet faiz haram ama tefeci usulü 1 yılda borcumu 10 a katlarsanız haram.
Kardeşleriniz halen lise yada üniversite okuyacak normal yaşlarda olsalardı size hak verirdim. Ama işi ve altında arabası olan, 2.evini alan yada 34 yaşında hala evde oturup okumaya çabalayan birine neden yardım edesiniz ki. Sizden çok daha konforlu bir hayatları var ve sizi kullanıyorlar. Sizde duygu sömürüsü yaparak eşinizi kullanıyorsunuz. Bu konuda eşinize hak vermek yerine üstüne birde kavga ettiyseniz kusura bakmayın ama fazlasıyla bencillik yapmışsınız.
Kardeşleriniz halen lise yada üniversite okuyacak normal yaşlarda olsalardı size hak verirdim. Ama işi ve altında arabası olan, 2.evini alan yada 34 yaşında hala evde oturup okumaya çabalayan birine neden yardım edesiniz ki. Sizden çok daha konforlu bir hayatları var ve sizi kullanıyorlar. Sizde duygu sömürüsü yaparak eşinizi kullanıyorsunuz. Bu konuda eşinize hak vermek yerine üstüne birde kavga ettiyseniz kusura bakmayın ama fazlasıyla bencillik yapmışsınız.