Eşimle Aramızdaki Ev ve Para Konusu Uzun Konu

O kadar açık yazmışsınız bende kendi fikrimi açıklayayım. Bugün benden ev almak için 10 sene sonra geri ödemeli borç para alsanız benim size verdiğim para 10 yıl sonra şu anki biriktirdiğim para olmayacak. Verdiğimde araba alacak kadar param varsa, siz geri ödediğinizde sadece arabanın direksiyonunu alacağım. Asıl işte o zaman benim kul hakkıma girmiş oluyorsunuz. Altın olarak borç verirsem şimdiki zamanda 50 Tl olan borcunuzu, 10 yıl sonra 100 tl olarak ödeyeceksiniz. Aynı şey dövizde de geçerli. Banka kredi olaylarına böyle bakmanızı tavsiye ediyorum. Banka neden size bugün verdiği parayı 10 yıl sonra aynı haliyle geri alsın ki? Evet faiz haram ama tefeci usulü 1 yılda borcumu 10 a katlarsanız haram.
Kardeşleriniz halen lise yada üniversite okuyacak normal yaşlarda olsalardı size hak verirdim. Ama işi ve altında arabası olan, 2.evini alan yada 34 yaşında hala evde oturup okumaya çabalayan birine neden yardım edesiniz ki. Sizden çok daha konforlu bir hayatları var ve sizi kullanıyorlar. Sizde duygu sömürüsü yaparak eşinizi kullanıyorsunuz. Bu konuda eşinize hak vermek yerine üstüne birde kavga ettiyseniz kusura bakmayın ama fazlasıyla bencillik yapmışsınız.

Biran önce boşanın da eşiniz tekrar evlenip mutlu bir yuva kursun. Siz de bu asalak aileniz varken bir daha kimsenin başını yakmayın,yazıktır günahtır. Evlenmeyin onlara yedirin paranızı.

Siz hiç beyin kanaması yaşamazsınız biliyor musunuz

semeri vurmus ablalarin sana fistik gibi yasiyorlar. o kadar para meraklisilar ki yuvani yikmani dahi istiyorlar yeter ki paralari kesilmesin.
burda bir tek madur var oda kocan. yazik günah adama mecbur mu iki asalagi cekmeye?

Bakın bu öğrenilmiş bir hareket, Ailenizi para istemeye siz alıştırmışsınız kusura bakmayın.

Bir çocuğa her ağladığında şeker verirseniz o çocuk asla susmaz. Biraz hayır diyip yine verirseniz bu sefer de inadı öğrenir. Aynı mantık.

Kardeşleriniz birbirlerine para vermiyor ama birbirleri ile yine de konuşuyorlar. Ama sadece siz para vermeyince sorun oluyor, neden? Her küstüklerinde para verdiğiniz için olabilir mi?

Size önerim sağlam bir krediye girip elinizde para bırakmamak. Yok diyeceksiniz. 2 gün şikayet ederler, 3.gün konuşurlar, dudak bükünce artık para gelmeyecek çünkü.

Yok eşinizden boşanırsanız ömür boyu evlilik ve çocuktan feragat etmeye hazırlanın. Yine kardeşlerinizle aranız bozulacak çünkü bu sefer de siz değersiz hissedeceksiniz ve onlar yaptıklarınızı unutacak.

Seçim sizin.

Ya su yazdığınız açıklamayı tekrar bi okur musunuz sizinle para icin ilişki kuruyor ablalarınız pes ya . Küserler diyorsunuz bakın yuvan yıkılmasın biz artık kazık kadar olduk 45 35 yaşına geldik çalışıp okuruz demek yerine boşan komple bize harca paranı diyorlar sizde bunları destekliyorsunuz pes valla pes . Sizin gerçekten psikolojiniz bozuk bence eşinizi allah kurtarsın bir an önce sizde bütün varınızı yogunuzu 45 yaşına gelip maaşıyla geçinemeyen yada 35 yaşına gelip hala keyfine okuyan insanlara harcayın. Çok ama çok pişman olacaksınız

Kocan haklı
Ailen ve sen haksızsın

Siz sakamisiniz ya gercekten bir konu actinizakil almak icin yorumlari ciddiye almayacaksaniz neden hala yazip duruyorsunuz bir okuyun bir kisi bile size haklisiniz demedi farkindamisiniz ailem canimdir annem kardesim ama ben artk evliyim ve baska bir yuvam var bu yasta para yollamak nedir yani ha durumu olmaz yollarsin oda borctur kardes arasinda borçolmaz ben bu sekilde bilirim ama karşıdaki insanlar akillari olsa bende yolladim zorda kaldi kardesim ama obur ay bana geri yollardi snnde evin ayri hesabin ayri bidha istemeye yuzum olsun die kardesim bana bunu yapardi smdi calismiorm her ay bana para yollar ben istemem o bekar der olsun abla kocanin eline bakma kenarda paran olsun calisinca odicem der asla kabul etmez demem oki bole seyler tabiki kardesler arrasinda olabilir ama bu snnki artk sacmalik 35 yasindaki bi zahmet hem calissin hem okusun oburune para yollamiosun die kusuosa kussun burda esine yazik gunah adam belliki sni gercekten sevmis sevgisini su istimal ediosun kaybettiginde ne kadat buyuk bir hata yaptigini anlarsin ama is isten gecer sana tek sözümaileni at artk esinle bir ailesin cunku

Valla annenler gönder derler tabi deyim yerindeyse enayinin parası tatlı olur. Bosanin da kurtulsun adamcağız belki kendisini kullandirmayan boyle batıl takıntıları olmayan bir insan bulur evlenir mutlu olur.

Ne söylesek boş. Onca şey yazılmış anlamıyor musunuz yoksa boşanmak için mi çaba harcıyorsunuz anlamadım. En iyisi maaş kartınızı gönderin ailenize. O zaman sizi çok severler.

Bastan sona kadar esiniz hakli. Hem ev hem de ailene para gonderme konusunda. Kardeslerin is sahibi olmus. Olmayan da kucuk degil. Kendi basinin caresine bakmayi ogrenme vakti gelmis de geciyor. 35 yasindaki kadina niye para gondereceksin?

Yapıcı olmayan sizsiniz. 35 yaşındaki ablanız pekala çalışabilirken okumayı tercih ediyorsa sonuçlarına katlanmalı. Bunu niye idrak edemiyorsunuz?!
Ayrıca bütün çocuklara miras kalan evde bedavaya oturuyorlar. Siz onlardan hak talep edecekken bir de yardım ediyorsunuz.
Kendi parasını kazanan abla, ona para göndermedim diye benimle konuşmayacaksa konuşmasın zaten. Bu nasıl bir zihniyet? Düşünceleriniz hastalıklı ve hiç farkında değilsiniz

Sizi bu derece baskı altına alacak kadar nasıl işlediler çok merak ediyorum? Çok tuhaf bir insansınız..

Kardeşlerinizin sizi kullanmasını nasıl "para vermezsem benimle görüşmez" diyecek kadar net açıklayabiliyorsunuz?
Ya da bu asalakların sizinle para için görüşüp, sizin kene gibi kanınızı emerken görüşmemesinin daha hayırlı olacağını hangi aşamada kaç yıl sonra anlayabileceksiniz?

Siz hasta olmadıkça, yaşı çok küçük olup korumaya muhtaç olmadıkça hiç kimseye bakmak masraflarını karşılamak zorunda değilsiniz. Kardeşler arasındaki destek olma olayını siz çok yanlış anlamışsınız.

Sizi nasıl bu kadar kontrol altına alabildiler hayret doğrusu? Hayır hayatımı bir gün asalak olarak idame ettirmeye karar verirsem yardımı olur bir kaç ipucunun belki.

Yani sizde nato kafa nato mermer. Hala eşinizi suçlayan üslubunuz var. Asıl suçlu olan sizsiniz. Bu şekilde giderseniz de hiç kimseye hayrınız olmaz. Bence bir daha evlilik falan düşünmeyin siz. Melek gibi adamı delirtmişsiniz.

Ayrıca faiz ve haram işlerini çok yanlış biliyorsunuz. Hiç de araştırmamışsınız. O iş öyle değil işte.

Tefeci usulü borca 10 kat borç eklemek haramdır. Bankalar yasal mevzuatı imzalatıp takip eder. Banka en başından hesapladığı faizi her ay sabit taksitle ister. Ki ikisinin faiz oranları arasında çok fark vardır.

Bizim 7 yıl önce X bankasından 130 bine aldığımız evin değeri, şimdi 300 bin. Hala sabit bir taksitle ödüyoruz. Erken kapama yaparsak hesaplanan faizin bir kısmı alınmıyor. Banka neden bana 10 yıl sonra ortalama 400 bine satıp kaç kat kar edeceğim evi en başından 130 bin diye versin ki?

Ya da bir başka bakış açısı; Ben 7 yıl önce karar verip 'alabileceğim bu ev 130 bin değerindeymiş' deyip her ay para biriktirmeye kalksaydım o evin fiyatının 300 bin olduğunu öğrendiğimde ağzımı açıp bakardım artık.

Katılım bankası faiz almaz falan hikaye. Hepsi alıyor sadece adı farklı. Kimse babasının hayrına para satmaz size. Hepsinin ki ticaret.

Ayy konu yorumsuz zaten de, ne şanslı insanlar var demeye geldim. Eşiniz melek midir nedir bu nasıl bir sabır adamdaki...

Eşim, kayınvalideme biraz fazla harçlık verdim diye tepeme binmişti resmen, kendi annesi dikkatinizi çekerim :) Ki oldukça bonkör biridir kendisi. Valla o adamı camekânda falan saklayın siz, ama herkesin de bir tahammül sınırı vardır unutmayın. O sınıra gelindiğinde kardeş falan da fayda etmez kalırsınız bir başınıza.

Abla iyi mısın? Bir kendine gel yahu ...
Silkelen . Nasıl insanlar bunlar yuvanın bozulmasına çok meraklılar .
Olan sana olacak inan kardeşlerine hiç birşey olmaz . Günün birinde sen kendini yerde bulacaksın onlar sana yardım etmeyecekler ...
Yazık eşine ya ..

Kusura bakmayın da herkes gitsin çalışsın çoçuk değil söylediğiniz Kişiler kaldı ki çalışıyorlarmış resmen kendinizi kullandırtıyorsunuz bu kadar da olmaz yani kocanız sonuna kadar haklı ailen lüks yaşasın diye sen boşanacaksın öyle mi ?Senin böyle bir durumda eşinin yanında olman lazımdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…