Çok çok özel bir problem de olması gerekmiyor aslında. Ben anlamıyorum bu eşler arasında özel olmaz olayını. Eşim benim her şeyimi bilir ama arkadaşımla konuştuğum epilasyon aleti muhabbetini de okumasın bir zahmet. Benim açımdan sıkıntı yok ama karşıdaki sadece bana yazdığını, sadece benimle konuştuğunu düşünüyor. Ya da yeni bir flörtünü anlatırken eşimin telefona burnunu dayadığını tahmin edemez.
Herhangi bir konuda eşimin yanında konuşamayacağı rahatlıkta konuşup o rahatlıkla espriler yapıyor belki.
Ne yapalım, bir arkadaşımızla konuşurken "aman bunun eşiyle gizlisi saklısı yok" deyip üçümüz sohbet ediyormuşuz gibi mi kuralım cümlelerimizi?
Eşim geçenlerde ablasıyla hoparlörde konuşuyordu. İş yüzünden edindiği hoşuma gitmeyen bir alışkanlık bu.
Telefonu kapatınca "ailenden ya da arkadaşlarından biriyle konuşurken bunu yapma bir daha, hoparlörden konuşacaksan içeride konuş" dedim.
Kadın o sırada sadece kardeşiyle konuştuğunu düşünüyor çünkü. Belki bir anda özel bir şey anlatır, belki benim asla şahit olmamı istemeyeceği bir tavırla kardeşine gevşek gevşek espri yapası gelir, belki benim bilmek istemeyeceğim hoşuma gitmeyecek bir şeye şahit olurum vs vs... O da "haklısın düşünemedim o an" dedi.
3. kişi bilmediği sürece telefonda ya da mesajlardaki ikili diyaloglara dahil olmak çok çirkin bence. Eşe ayrı saygısızlık, 3., 4. kişilere ayrı saygısızlık.