• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin para konusundaki tutumu yardım edin

Gln-21

Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2014
89
13
13
34
Arkdaşlar ben 1bucuk yıllık evliyim benim sorunum şöyle biz eşimle görücü usülü evlendik ama sevdikte birbirimizi eşim halamın oğlu yani akraba evliliği yaptık neyse benim eşim benim para harcamama kızıyor ki ben asla fuzuli harcayan kıyafete para yatıran biri değilimdir oda bilir bunu ayrıca evdende pek cıkan biri değilimki harcıyayım para harcadıgım zaman ne yaptın parayı neye harcadın afferin sana gibi cümleler kullanıyor calısmamada izin vermiyor ona anlatıyorum alınıyorum diyorum anlamıyor hep yapıyor para konusu dısında hiç bir sıkıntımz yok ama bu konu cok can sıkıcı cogu ihtiyaclarımı annem karsılıyor zaten makyaj malzemelerimi bile alıyor kıyafet alıyor para veriyor annem bana hep eşim bana suan 20 tl verse en basitinden haftalarca harcamam ama yeri geldigi zaman harcadıgımda kızıyor pazara gdicem para ver diyorum gitme ne gerek var diyor gittigmdede ne kadar harcadn o kdr parayla ne aldın diyor okdr para dediğide taş catlasın 15 tldir neyse kızlar eşime ne diyebilirim napabilirim bu konuda

Seni cok cok iyi anliyorum cidden esimde boyleydi aci ama gercek seninkinden bi tik daha iyiydi fatura gelse naptin bu kadar elekt.gelirmi su gelirmi derdi pazara daha cok verirdi ne bilim markete giderdik ivir zivir bisey alsam laf yapardi deli olurdum idareli harca falan derdi sonra sonra astik bu durumu anlattim yemenin icmenin kismasi olmaz gunah dedim cimrilik comert ol biraz ben zsten yiyemiycegmiz sey almiyorumki yada pisirdigmi ziyan etmiyorum yapma boyle dedim kiyafet zaten bi yaz bi kis ihtiyacim oldugu zaman alirdim habire kiyafet alan bi tip degilim zaten bisey demzdi calisyorum bide gerci hep calismadim sekjz ay calistim iki sene calismadim oyle diyim yani evde sikildikca simdide calisiyorum istedihimi aliyorum valla karisamz

Felaket bir durum.
Benimkide tam tersi elinde ne var ne yok verir aslada sormaz nereye harcadin diye...
Cunku bir bayan evinin ihtiyaclarini daha iyi bilir.
Bunu esine anlatmalisin , mjtfak esyasidir , temizlik malzemesidir..
Hayir kiyafete kadar alabilirsin oda bir ihtiyac sonucta..

Benim eşimin de en sevdiğim huyu. Bana zorla para harcatmaya çalışır :) Durumumuz pek iyi sayılmaz ben de öyle harcama falan yapmam pek. Bana der illa hadi sana bişiler alalım diye adamı reddetmekten yoruldum artık :)

Bizim evin cimrisi benim. İyiki de benim cimri erkek iyi değil ya burda okudukça da anlıyorum. Birde çalışmadığım için acayip kırılırdım, ya ne biliyim kötü hissederdim kesin..

hic normal degil ve cok ayip esinizin yaptigi
para istemeniz bile gerekmemeli
ben" esim para birakti" cumlesine bile sinir olurum
para zaten evde durur yada kartta
kim lazimsa kullanir

esinizi birkac kere pazara
birde market listesiyle markete gonderinde
15 neymis gorsun

hic normal degil ve cok ayip esinizin yaptigi
para istemeniz bile gerekmemeli
ben" esim para birakti" cumlesine bile sinir olurum
para zaten evde durur yada kartta
kim lazimsa kullanir

esinizi birkac kere pazara
birde market listesiyle markete gonderinde
15 neymis gorsun
Gercekten ayip yaptigi bu arada biyolog86 guzel akil vermissin:)
Soylediginiz miktarla gecinmek nerde su an.
Merak ettim.kredi borcunuz ya da benzeri seyler mi var.eger elinizi sikan bi durum varsa belki duzelir.ama a bu karakteriyse alin karsiniza ciddi ciddi konusun.gerci bekara kari bosamak kolay derler ama:)
Bu sorun basinizi cok agritir yoksa.
Allah sabir versin.mutlu omurler

Ay okurken daraldim. Allah yardimciniz olsun. Sizin icin en guzeli calismak. Esiniz utanmiyormu anneniz aliyormusum makyajinizi felan. Tabiki kendinize harcicaksiniz. Siz o eve sadece esinize bakmak, onun karnini doyurmak icin gelin gitmediniz. Yasamak sizinde hakkiniz. Insan esinden korka korka para harcicaksa bu evlilik degilki..

Ay bence esinuzun yaptigi hic hos degil
Bizim evimizin ihtuyaclaei icin belli hir yerimiz vardir ben iatedigim gibu alir hrcarim

onun disinda bir erkek esinin kendisinden para istemesine izin vermemelidir fikrimce bu kadin calismadiginagore
Ben on yillik evliyim esimden hic para istemmisimdir
evjn parasi disinda haftalik belli bir miktar saabit verdigi bir para vardir

Allah kolaylik verain okuyunca darlandim

benimkide böyle sabah sabah bozuk param bitti poğça param yok onların bizim paramızda hakkı yok ama biz evli olduğumuz halde onun parasında hakkımız var Allah bu hakkımızı vermeyenleri bildiği gibi yapsın ev dışında harcamış muamelesi yapanların belasını versin.:KK20:

Pazar alisverisi icin para vermiyorsa en iyi markete gidip pazarda harcayacaginin 3 katini odettir. Kiyafet icin para vermiyorsa kredi kartiyla ona aldir ciktiginizda.
Kendi ailenizin yaninda esiniz de varken bu durumu ima edin tabi onun ailesinin yaninda da.
Her istediginialamiyorsa calismayacaksin da demesin. O zaman birak calisayim kendi ihtiyacimi kendim goreyim sana yuk oluyorsam alala ya.

Arkdaşlar ben 1bucuk yıllık evliyim benim sorunum şöyle biz eşimle görücü usülü evlendik ama sevdikte birbirimizi eşim halamın oğlu yani akraba evliliği yaptık neyse benim eşim benim para harcamama kızıyor ki ben asla fuzuli harcayan kıyafete para yatıran biri değilimdir oda bilir bunu ayrıca evdende pek cıkan biri değilimki harcıyayım para harcadıgım zaman ne yaptın parayı neye harcadın afferin sana gibi cümleler kullanıyor calısmamada izin vermiyor ona anlatıyorum alınıyorum diyorum anlamıyor hep yapıyor para konusu dısında hiç bir sıkıntımz yok ama bu konu cok can sıkıcı cogu ihtiyaclarımı annem karsılıyor zaten makyaj malzemelerimi bile alıyor kıyafet alıyor para veriyor annem bana hep eşim bana suan 20 tl verse en basitinden haftalarca harcamam ama yeri geldigi zaman harcadıgımda kızıyor pazara gdicem para ver diyorum gitme ne gerek var diyor gittigmdede ne kadar harcadn o kdr parayla ne aldın diyor okdr para dediğide taş catlasın 15 tldir neyse kızlar eşime ne diyebilirim napabilirim bu konuda

Babamın eski halleri : ) ama annem babamı zamanla eğitti bu konuda, yani alıştırmanız gerekiyor

bu durumda çalışmana izin vermesi lazım..
çok kötü bi durum bu...
açık açık konuş ne kadar rahatsız olduğunu...

biraz benim eşimi gördüm
ben çalışan biriyim üstelik
her aldığımı sorar harcadıgımda ne yaptın der
bir iki öyle yaptı 3.de ehh be dedim
bastım kalayı
tavsiye ederim
şimdi karışmaz pek , ama bişi alacaksam sorarım oda bana sorar

zamane erkeklerinin gözüne batıyo eskiden adamlar ömrünün sonuna kadar çalışır zar zor bir ev alır eşinin üstüne yapardı şimdikiler pazar parasını bile çok görüyo
eşi trilyoner olsada kadın mutlaka çalışmalı ben bunu bilir bunu söylerim

Back