EŞİMİN KARDEŞİNE OLAN YANLIŞ DÜŞÜNCELERİM

Takıntı hastalığı sadece temizlik degil ki . Belki yüz belki bin türü var. Ama tedaviyle normal yaşamına dönen çok insan var. O yüzden konu sahibinin bir an önce tedavi olması gerekiyor.

Takıntı hastalığı sadece temizlik degil ki . Belki yüz belki bin türü var. Ama tedaviyle normal yaşamına dönen çok insan var. O yüzden konu sahibinin bir an önce tedavi olması gerekiyor.
Kesinlikle katılıyorum
Konu sahibinden de çok hoşlanan biri değilim aslında
Belki de hiç hasta bile değil bilemiyorum
Ama insanların tavrı o kadar şaşırtıcı ki müdahil olmak istedim
Psikiyatri bölümünün kapısından geçen bile uzman gibi davranmış resmen

Bende de mesela takıntı rahatsızlığı var tabi öyle tedavi görecek kadar degil şimdilik. Ayrıca bunu ben degil yakın çevrem keşfetti . Bana kalsa ben gayet normal biriyim.

Ben şöyle izah edeyim .yaygın anksiyete bozukluğu ve okb hastasıyim. OKB de tanımı şu şekil aldım . Temizlik hastası değilim ama bi takıntım var el yıkama o konuda çok hassasım ve özellikle bu el yıkama kendimi kirli hissetme stresliyken veya kavga anında kendimi lavaboda buluyorum hem söylenip hem ellerimi yıkıyorum işte bu benim elimde değil kendimi yaparken buluyorum o esnada . Takintilarim aslında üzücü şeyler olduğunda alevleniyor. Ama biz burda hoşlantidan bahsediyoruz bu buda yetmiyor kocaya anlatılıyor haydi beyninden geçenler senin elinde olmasin ama kalkıp hoslandiklarini kocaya anlatiyosa bu kendi iradesiyle yapılan birşey .insallah ben yaniliyorumdur sende dürüst biriysen tedavini olur kurtulur .ben senin kocanın ilgini çekmeye çalıştığını düşünüyorum bu aglanip sizlamalar bu yüzden .umarım bıgun konu sahibinin kocasının canına tak etmez .çünkü bu kabul edilebilir birşey değil.. konu sahibi ben bunları doktora anladığımda bana tacize ugrandinmi hiç dedi sadece başımla onayladım . doktora bile çekindim söylemeye .sen nasıl kocana bunları rahatlikla anlatabiliyosun benim aklim hayalim almiyor

Bende de mesela takıntı rahatsızlığı var tabi öyle tedavi görecek kadar degil şimdilik. Ayrıca bunu ben degil yakın çevrem keşfetti . Bana kalsa ben gayet normal biriyim.
Bende de eskiden farklı bir türü vardı
Depresyon ve okb tedavisi görmüştüm
Ama okb uzmanıyım diyemem
Bayağı da bi tedavi görmüştüm oysa ki

Herkes sonuç olarak psikolojik olarak kendini iyi hissetmek istiyor
Bu konuda yorum yapmak da kimsenin haddine değil uzmanlıkları yoksa

Tedavi şart

Konu sahibi siz tedavinizi olun lütfen ilaçlar ağır gelebilir ama alışacaksınız kendinizi zamanla çok daha iyi hissedeceksiniz.
Hatta nelere takıntı yaptığınızı bile unutacaksınız.
Siz sadece hastasınız. Sapık değil.

Sizi çok iyi anlıyorum bizim insanımız malesef bilmediği konularda konuşmaya çok meraklı okuyup konuyu geçemiyorlar.

Umarım sevdikleri kişilerle bu şekilde sınanmazlar direk sapık gözüyle bakacakları için insanların hayatlarını karartırlar

Konu sahibinin geçmişine nekadar takılmışsınız BİZE NE. Kadın kaç kere çok pişman olduğunu dile getirip tekrar tekrar aynı konuları açmış.
Muhtemelen yaşadıklarını kafasına takmaktan zaten hasta etmiş kendini.

Bu hastalıkla sınanan çok insan var çoğu hastalık olduğunun bile farkında değil bu konuyu okuyupta hastalıkla alakası olmayan yorumları gördüklerinde neler hissederler hiç düşündünüzmü?

Belkide insanların hayatını karartacak kadar ciddi şeyler olabilir abarttığımı düşünebilirsiniz ama abartmıyırum olası şeyler bunlar.

kendinizi haklı çıkarmak için ama şöyleydi ama böyleydi diye uzatmanıza gerek yok bilmiyorum deyin geçin bukadar basit.

Yıllar önce bir yerde bir röportaj okumuştum . İngiltere’de kadının birinin evli olduğu halde sayısızca erkekle kocasını aldattığını. Kadın ertesi günü pişman oluyor ama akşamına yine yapıyor. Bu böyle ilerliyor. Belliki konu sahibi de yaptıktan sonra pişman olup kocasına anlatma ihtiyacı duyuyor. Düşüncelerine engel olamıyor aynı zamanda bu düşüncelerin de yanlış olduğunun farkında. Zaten kocasını soğutmuş bu davranışlarıyla evliliklerinin bitmesi an meselesi bence .

Konu sahibini tedavi olmamasıyla ilgili eleştirebilirsiniz
Bu gayet normal
Benim de ilk mesajımı gördüyseniz eğer tedavi olmamasını eleştirdim

Ama hastalığı hakkında var mı yok mu şeklinde yorum yapmak pek doğru değil
Zaten yine okuduysanız yukarıda paylaştım bi yazı konu sahibinin bahsettiği tarzda bir okb türü varmış işte

Konu sahibi inandırıciligini kocasina anlatıp ağlayıp sizlamasindan buradan kaybediyor .hasta olabilir ama abartıyor .biz insanız gün içerisinde aklımızdan milyon kez şeyler gecer .ama yapmadığım birşey için kendimi yerden yere vurmam ben kocamı aldatıyor oluyormuyum demem .çünkü yapmadım .aklımdan geçen şey için neden kendimi per perişan edeyim..hepimiz herşeyin farkındayiz öyle degilmi ? Yaptıklarimiznda yapmadiklarimizinda .fazla uzatmak istemiyorum aslında umarım biran önce tedavisini olur ve kurtulur .

Çocukluğunuz da bu konu da suclandiniz mi ya da bu konuyla ilgili travmanız mi var .Belli ki şizin söylediklerinize inanılmamis yani siz bişey yaparken yada anlatırken sus yalan söylüyorsun mu dendi ? Düşünün korkmayın ilk ne zaman başladı bu hisleriniz? Ne zaman tetiklendi ?Çocukluğunuzu düşünün yada gençliğinizi ? Bakalım neler bulacaksiniz ? Hergun bu sorununuzu nasıl birakabilirsiniz neden böylesiniz ? Özünuze donun kendinizi dinleyin

Eğer sizin gibi dusunebilseydi hasta olmazdı .

Bencede .umarım evlilikleri biterdede kazasız belasiz bir şekilde biter

Çünkü psikiyatrik açıdan hasta olduğuyla bi alakası olabilir mi sizce kendini yerden yere vurmasının?
Sizin bahsettiğiniz zaten sağlıklı insan düşünce yapısı
Obsesyon sahibiyseniz bahsettiğiniz gibi düz mantık düşünülmüyor
Sizin (kendi isteğinizle seçtiğiniz takınıtılı düşünceler)OKB türü konu sahibininkinden veya benim yaşadığım başka bi türü olandan epey farklı olduğu için empati kuramamanız normal sanırım.

Aynı tanı bendede var OKB şimdi ben hastamiyim degilmiyim
Bakın hasta yok hastalık var yani kim de ne şekilde yansıması olur bilinmez ki bu ruhsal bı durum ki fiziki bir rahatsızlıkta bile belirtiler farklı olabiliyor .Çok geçmiş olsun ALlah şifa versin

Ben çok sıkılıyorum ya .tekrar etmekten hoşlanmıyorum .ama yine soylecegim konu sahibi net bir şekilde abartıyor

Bencede .umarım evlilikleri biterdede kazasız belasiz bir şekilde biter
Aklı başında olan bir adam evliliğini bunun için bitirmez.

Karısı ona sadakatsizlik etmemiş hatta düşüncesine bile katlanamıyor anlatmaya çalıştığı bu zaten.

Karısınin hastalığını araştırır anlamaya çalışır hissettiklerini sonuçta teşhisi konulmuş bir hastalık adamın yapması gereken bu boşanmak değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…