EŞİMİN KARDEŞİNE OLAN YANLIŞ DÜŞÜNCELERİM

Googlea cinsel obsesyon yazdim:

Amerikada Silikon vadisinde bir terapi merkezinden:

Sexually Intrusive Thoughts OCD | San Jose Saratoga Los Gatos Cupertino Campbell Sunnyvale Mountain View Los Altos | Anxiety & OCD Experts | Cognitive Behavior Therapy Center

What is Sexually Intrusive Thoughts OCD?​

Sexually Intrusive Thoughts OCD involves unwanted sexual thoughts, often involving children, family members, inappropriate persons, animals, or violence. These sexual obsessions may involve sexual activities that are counter to your sexual orientation or preferences which can cause distress and confusion. They are different from fantasies, which are experienced as enjoyable. Sexual obsessions are not pleasant and provoke guilt and shame.

Symptoms of Sexually Intrusive Thoughts OCD​

• Fears of being a pedophile or becoming a pedophile
  • Fear of being sexually attracted to animals
  • Fear of being sexually attracted to siblings, parents, or other relatives
  • Fear of becoming aggressive or violent during sex
  • Fear of losing control and acting out sexually
  • Mental rituals aimed at forcing unwanted sexual thoughts away such over-analysis of sexual thoughts, trying to force acceptable sexual thoughts into consciousness or mentally reviewing past sexual encounters

Aileye yonelik cinsel dusunceler sapik miyim korkusu ve bu dusuncelerden takintilardan duyulan sucluluk da OKBdir diyor.

Bu da Konya'da bir terapi merkezi sitesinden:

OKB hastalarının %6 ile %24 oranında cinsel takıntılarla başa çıkmaya çalıştıkları tahmin edilmektedir. Bu rakamlar kişiler cinsel takıntılarını tam olarak ifade edemediği için belki de daha yüksek olabilir. Cinsel takıntıların daha çok erkeklerde görüldüğüne dair bir kanı bulunsa da aslında kadınlar ve erkeklerin cinsel takıntılara sahip olma oranları yakındır.

Cinsel takıntılar, kişinin yakın ve özel ilişkileri üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Özellikle şiddet ve şüphe taşıyan cinsel takıntılar ilişkilere zarar verir. OKB nedeniyle kişi eşinin kendisini aldattığına dair fikirlere kapılabilir. Kişi bu fikirleri takıntı yaptığında eşinin iyi yönlerini görmez ve onun eksikliklerine ve kusurlarına odaklanır.

Cinsel kimlik, cinsel taciz, arkadaşlarla ilgili cinsel düşünceler, ensest düşünceler, aldatma, cinsel sapkınlıklar, hayvanlarla ilgili cinsel düşünceler, şiddet içeren cinsel düşünceler ve din ile cinselliği bir araya getiren düşünceler cinsel takıntılar arasında sayılabilir.

Cinsel takıntılar sadece düşünce olarak kalabilir. Ancak kişiyi herhangi bir davranışa itmeyebildiği gibi bazı kişileri kompülsif davranışlara da itebilir.

Cinsel takıntıların cinsel fantezilerle aynı şey olmadığını bilmek önemlidir. Cinsel fanteziler kişiye zevk verir, suçluluk hissettirmez, zararsızdır. Cinsel takıntılar ise istenmeyen düşüncelerdir. Kişide stres yaratır ve çok nadir cinsel arzu uyandırır. Kişi düşüncelerinden utanç duyar ve kendisinden iğrenir.

Birçok OKB hastası cinsel takıntıları yüzünden kendilerini tacizci, günahkar, sapık ve pedofili olarak görür. Genellikle düşüncelerinin bir gün kendilerini bu eylemleri yapmaya iteceğini düşünerek korku duyarlar. Akıllarından geçen cinsel takıntıların ahlaksızca olduğunu bilirler. Bu nedenle düşüncelerini cinsel takıntılarını aileleri, arkadaşları ve hekimlerle paylaşamazlar.

Cinsel takıntılara sahip OKB hastaları, düşüncelerinden kaçmak için spor salonlarından, umumi tuvaletlerden uzak dururlar, çocukların bir arada bulunduğu okullar ve park alanlarından kaçarlar, arzu nesnesi haline gelen kişilere sarılmak ve öpmek istemezler.

Eğer cinsel takıntılarınız nedeniyle suçluluk hissediyor, kendinizi tacizci veya sapkın olarak tanımlıyorsanız, tacizcilerin ve sapkınların bu düşüncelerden zevk aldığını hatırlamalısınız. OKB nedeniyle cinsel takıntısı olan kişilerin bu düşüncelere sahip olmaktan dolayı suçlu ve kötü hissettiklerini bilmelisiniz.

OKB nedeniyle cinsel takıntıları olan kişiler bu düşünceleri yüzünden kendilerini suçlamanın yanı sıra bu düşüncelerini asla gerçeğe dönüştürmek istemezler. Bu nedenle cinsel takıntılarınızı kendinize saklamak yerine bir profesyonel ile paylaşmak tedaviniz için mutlaka gereklidir.

Cinsel takıntıya sahip OKB hastaları konusunda uzmanlaşmış bir kişiye ulaşmak ilk başta zorlayıcı olabilir. Ancak bu alanda uzmanlaşmış isimler bulunur. Bu kişilere ulaştıktan sonra takıntılarınızı paylaşmak tedaviniz için ilk adım olacaktır.

Diğer OKB hastalarında olduğu gibi cinsel takıntılardan muzdarip hastalar için multidisipliner bir yaklaşım uygulanmaktadır. OKB tedavisi için genel olarak OKB ilaçları ve bilişsel davranışçı terapi teknikleri bir arada kullanılır. Bu tür terapi, davranışlar ve düşüncelerde değişimlere sebep olur. Terapi boyunca hastanın deneyimlediği zararlı düşünceler incelenip sorgulanarak, kişiyi tehdit etmeyen ve gerçekçi olan daha akla yakın alternatifler öne sürülür.

Kisacasi, silikon vadisindeki psikolog da ayni dusuncede Konya'daki psikolog da ayni dusuncede. Demek ki boyle bi OKB turu var!

Gerçekten emek harcayıp paylaştığıniz için teşekkürler. Bir de neden kabul etmiyorlar alandan değiller ki. Var diyoruz okuduk , gördük hayır yok demek çok ilginç .

Çünkü aynısı kayınlarında var ve buna hiç benzemiyor
Bilmiyor musunuz?
Benim kaynım olsa belki bilirdim :) şunu anlatamamak uzuyor insanlar temizlik obsesyonlarini çok rahat anlattıkları için herkes okbyi temizlikle bağdaştırıyor. Kimse cinsellik ile ilgili olanları anlatamiyor haliyle ve bu yüzden de genel bilmiyor . Ama kayın önemli

Valla tebrik ediyorum ya Hem emek vermişsiniz hem de burada yorum yapan insanlara en basitinden gerçek bilgiye nasil ulaşılır dersi vermişsiniz ufaktan, teşekkürler.

Size niye gelsin ? Doktor değilsiniz nihayetinde . Sizin zekanızda havalarda uçuşuyor bu cevaplara istinaden …
Ben 8 yıldır okb nedir çok iyi bildiğim için o kişinin okbli olduğuna inanmıyorum. Her el yıkayan okbli olsaydı... bi okblinin obsesyonları sadece el yıkamayla kalmıyor. Ben konu sahibinin tarafındayım. Benim adım karpuz nickli üyenin okbli olduğunu düşünmüyorum. Gerçek bi okbli okbliyi gayet iyi tanır çünkü. Kadına resmen iftira atıyor. Her neyse. Uzatmayacağım.

Sizin inanmamanız hastalığı yok sayamaz. Ayrıca kendinizden yola çıkarak başkaları hakkında yargıda bulunmayın. Psikiyatrlar bile bazı hastalıkları teşhis etmekte zorlanırken siz şıp diye cözdünüz, uzmanlık alanınızı merak ettim açıkçası

Siz de muhalefet olacağım diye ne yapacağınızı şaşırdınız. Biz deneyim diyoruz buna. Ola ki doktorum nerden biliyorsunuz? Ola ki psikiyatrım? Size diploma fotoğrafımı atacağımı falan mı bekliyorsunuz? Ola ki bunu eşime sorup cevapladım belki o psikiyatrdır? Hadi bea ordan. Benim alıntılayıp kızdığım kişiye siz de alıntılayıp olumsuz konuşmuşsunuz sırf kıllık kotamı bugün doldurmam gerek diyip boş sataşmalar yapıyorsunuz.

Konu muhalefet olmak ya da olmamak değil ki
Sayfalarca insanlar uzman bilgileri filan paylaştı ya hani
Hala bunun üstüne bunu söylediğiniz için tepki aldınız
Burası da forum olduğu için sizin fikrinize katılmayanların size cevap verme hakkı var diye biliyorum
Ben 8 yıldır okb nedir çok iyi bildiğim için o kişinin okbli olduğuna inanmıyorum.
OKB nin de bi sürü türü varken hangi okbli diğer okbliyi görünce tanıyacak orası da muamma
Kulübü filan mı varsa ve beni çağırmadıysanız zamanında çok alınırım valla
Gerçek bi okbli okbliyi gayet iyi tanır çünkü.

Karpuz nickli üyenin söylediklerine ben de katılmıyorum
Ama sizin ona yaklaşımınızla onun konu sahibine yaklaşımı birebir aynı
İkiniz de kendi okbnizden yola çıkarak başka birinin hastalığını gerçek bulmuyorsunuz
Uzman olsaydınız diplomaya gerek yok da ben de okbliyim demek yerine uzmanım derdiniz diye düşünüyorum
O yüzden uzman olmadığınızı düşündüm ben

Şöyle düşündüğüm için okbli değil dedim; devlet hastanesinde elimi çok yıkıyorum dediğinizde 5 dk içinde hemen okb diyip yolluyorlar. Muhtemelen bu hanımefendiye öyle olmuş. Valla ben ne takıntılar duydum takıntı sahiplerinden birine de ne saçma hastalığa sığınıyorsun demedim. Okbliyim diyip verdiği örneğin okb ile alakası yok. Okbli sadece sinirlenince el yıkamaya gitmez. Okbli günlük el yıkamasının her aşamasında defalarca el yıkar ya da okbli kızdığı kişiyi seçip takıntı yapmaz. O hanımefendide yaygın anksiyete vs vardır varsa. Okbli olmak istiyorsa da olsun buyursun. Yeter ki teşhisli okblilere iftira atmasın o da kafi. Beni bağlamaz.

Zaten ne doktor nede psikiyatrist olabilirsiniz, üslubunuz ve konuşma şeklinizden olamayacağınızı net bir şekilde belli ediyorsunuz .

Zaten ne doktor nede psikiyatrist olabilirsiniz, üslubunuz ve konuşma şeklinizden olamayacağınızı net bir şekilde belli ediyorsunuz .
Yok ben karşımdakine göre konuşuyorum. Burdan eğitim sistemimizdeki açıklardan birini bulduğunuz için teşekkürler nicki HADİ BEA olan hanımefendi.

Bende obsesıf kompsf hastasıyım senı cok ıyı anlıyorum ama artık kendın bıseylerı asmaya basladım sende oyle mesela suan anlattıgına gore sen ondan hoslanmıylrsun sadece takıntın okdugu ıcın oyle hıssedıyorsun oysa oyle bısey yok bunun ıcın düşünmeme calıs ıcın rahat olsn hoslanma falan yok tamammı dıgerlerı gbı nl onları hoslandın sandın buda oyle sadece hastalıgından dokayı oyle kendını buna odakla sen kotu bı ınsan dglsn ve mutlak doktora gıt ben kafayı yıcektm cok sukur bıraz daha ıyıyım boyle kafayı yersn lutfen git doktora

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…