EŞİMİN KARDEŞİNE OLAN YANLIŞ DÜŞÜNCELERİM

Birşey soracağım elbette kocası yanında olsa güzel olur .. kendini düşün bı bakalım kocan sürekli gelip sana deseki ben bundan hoşlandım şundan hoşlandım nekadar süre çekersin ? herkesin artık yeter dediği bir nokta vardır o noktadan sonra ne hatir kalır ne sabır.. eğer adam bunun için bosarsada kusura bakmayın ben adama hak veririm. Güvenimde azalır bir süre yapmamış olsa bile yaptığını düşünürum hepimiz ruh hastasıyız sonuçta hangimiz normaliz.

Ben benzer takıntımı psikiyatristime ilk açtığımda kendimi çok kötü hissettiğimi söylemiştim. Çok net hatırlıyorum "erkek arkadaşına bunu anlatmak zorunda değilsin" demişti. Çünkü gerçek değildi. Benim kafamda yarattığım şeylerdi ve o dönem okb bende çok yüksekti. Ben onu dinleyerek anlatmadan yendim çok şükür. Kurtuldum o hastalıklı düşüncelerden.
Konu sahibi muhtemelen o dönem doktora gitmiyordu ve onu uyaran kimse olmadı. Düşüncelerinin içten içe saçma olduğunu bilmesine rağmen onaylatma ihtiyacı yüzünden de o dönem kendine çok yakın gördüğü, takıntısında da yer verdiği kişiye yani eşine anlattı.
Anlatması da bu çeşit okbde normal yani, abartılı bir şey yok. Mesela ben doktoruma anlatıp ondan onay bekliyordum. "Bunlar takıntı dimi?" diyordum. Doktorum beni onaylayıp o anlık rahatlık sağlamak yerine, takıntılı düşüncelerimle nasıl başa çıkmam gerektiği üstünde durmuştu. Bir düşüncenin takıntı olduğunu kendi kendime kabullenmek, gerçek olmadığını kendime anlatmak benim için büyük bir adımdı.
Kadının hissettiği hoşlantı değil, "acaba ondan hoşlanıyor muyum?" hissi ve bu ona korku veriyor. İkisi çok farklı şeyler. Konu sahibi muhtemelen okbsi çok ilerleyince tedaviye başlamış. Siz de aynısını yaşamadığınız için empati kuramıyorsunuz, bu da doğal bir şey. O yüzden hele ki yaşamadığımız bir şeyse biraz daha dikkatli yorumlar yaparsak konu sahibi dahil bu forumda yazmayan ama okuyucu olan psikolojik rahatsızlıklara sahip kişilerin de durumunu tetiklememiş oluruz

Canım bak sende ne güzel su akmış yolunu bulmuş .umarım konu sahibindede aynı şey olur ve kendine gelir .

Canım bak sende ne güzel su akmış yolunu bulmuş .umarım konu sahibindede aynı şey olur ve kendine gelir .
Teşekkür ederim. İnşallah iyileşir dediğiniz gibi. Kendi deneyimime göre çözümsüz bir hastalık değil. Kişinin iyileşmek için uzun süreli çaba göstermesi gerekiyor. Sanırım ilaçlarını da kendiliğinden bırakmış. Herkeste aynı mıdır bilmiyorum ama doktorum ilacı 6 aylık iyilik hali sonrasında kademeli şekilde doz azaltarak bıraktıracağını söylemişti. Bu şekilde bir program yerine bir anda kesince de maalesef çok kötü etkilenmiş olabilir.
Bu arada sizin de yazdıklarınızı okudum. Geçmişte yaşadıklarınız için çok üzgünüm. Umarım bu olayların ilerde size hiçbir etkisi kalmaz.

Bakın zaten gerçekten hoşlansa bunu kocasına anlatmaz düşüncesi bile kadına rahatsızlık veriyor.

Kendini suçlu hissediyor aslında kendide biliyor hoşlanmadığını ama o hastalıklı düşünce yerleşti birkere beynine sürekli kendini sorguluyor düşündükçe çıkmaza giriyor ve içinden çıkılmaz bir hal alıyor, bu sefer kendini rahatlatmak için eşinden yardım istiyor, arkadaşına anlatsa inanın rahatlamaz kendini eşine karşı suçlu hissediyor çünkü ona anlatması lazım.

Eşinden bunlar senin düşüncelerin değil rahatla demesini bekliyordur.
Dese bile rahatlarmı kısa süre için evet sonra başa döner onun için tedavi şart.

Okb hastalığını düşünce boyutunda yaşayan herkezin yaptığı şeyler bunlar utana sıkıla anlatır belki ağlayarak anlatır hasta.Size saçma geliyor ama durum bu.

Eşine anlattığında illaki şaşırmıştır, kızmıştır bilmiyordur hastalık olduğunu bu çok normal.
Ama artık biliyor teşhis konulmuş şimdi tedavi olması için destek olma zamanı.

İyi diyosun hoş diyosun da ben ne konu sahibinin düzeleceğine nede eşinin artik bunlara katlanacagjni düşünüyorum.hakket varmı böyle bir adam ya .kendimi dusunuyorumda benim koca elini bile kaldirmamistir bana ama birsey var karşına gecip desemki 'ben birinden hoşlanıyorum veya hoşlandığımi düşünüyorum ama !!!!!! OKB tanım var demeden suratıma okkalı bir tokat yerim buna okadar eminimki .konu sahibinin kocası baya sabirliymis ama konu sahibi ısrarla sabrını siniyor sanki.bak adam da soğumuş zaten bir dahaki sefere sogumakla kalmayabilir

Fiziken görünmeyen bir hastalık olduğu için yaşamayan biri tarafından anlaşılması çok zor maalesef. Bazı terapi seanslarında bildiğim kadarıyla hastanın isteği doğrultusunda eş de içeri girebiliyor. Bu şekilde hasta yakını hastayla empati kurabilir. Öyle kötü de düşünmeyin :) Her eş aynı bilinçte olmasa da terapi seansına girdikten, durum anlatıldıktan sonra durumu anlamaya çalışır. Yoksa iyi günde kötü günde demenin ne anlamı kalır ki? Okb de bir hastalık. Tedavisi var. Önemli olan kişi kendi kendine başa çıkmaya çalışmak yerine tedavi olmak istesin ve tedavisini aksatmasın. Konu sahibi de ilaç kötü gelse bile doktor gözetiminde değiştirmeli, kendi kafasına göre iş yapmamalı

Konu sahibi tedavi olursa düzelebilir.
Artık soğumuştur soğumamıştır orasını bilemem zor bir hastalık haklarında hayırlısı başka birşey diyemiyorum.

Kocası soğumuş dediler canım zannetmem seanslara gittiklerini zaten erkekler butur şeyleri sevmezler hastane ruh sağlığı vs . Keşke bütün erkekler yapsa bunu ozaman bu cinayetlerin onunede gecilirdi ama nerde

Kocası soğumuş dediler canım zannetmem seanslara gittiklerini zaten erkekler butur şeyleri sevmezler hastane ruh sağlığı vs . Keşke bütün erkekler yapsa bunu ozaman bu cinayetlerin onunede gecilirdi ama nerde
Böyle bakınca siz de haklısınız. Ülkece o seviyeye ulaşmamıza daha var. Biz bir şekilde atlatacaklarını umalım :) benim söylediğim beraber girme olayına da doktorlar her hastada izin vermiyordur zaten. Örnek olarak vermiştim

Kocanıza üzüldüm aferin adama size destek olmaya devam ediyor bravo taktir ettim

Ve daha ağır vakalar var. Unideyken vaka okumalarinda beni en çok kız kardeşi ve annesini takıntı yapan genç etkilemişti. Onlara karşı cinsel içerikli obsesyonlari vardı . Rahatlamak için yaptiklari çok daha ağırdı. İnsanlar okbyi sadece temizlik olarak görüyor , onun toplum içinde yeri var . Diğer obsesyonlari kişiler uzmanlara bile zor anlatıyor

Bakın o düşünceler obsesyon, kocaya anlatma da rahatlama olarak kompulsiyon. Siz kirli hissettiğinizde yıkayarak rahatlıyorsunuz, o da anlatarak. Siz yikamadiginizda neler hissediyorsaniz o da anlatamadığında aynı şeyleri hissediyor

Uzman bile olsa tanı koyma yetkisi sadece psikiyatrlarda var bunun için de belli bir süreç gerekiyor. Diğer ruh sağlığı çalışanı tanı koyup söyleyemez bile

İşte o farkında değil , acaba aldattım mi düşüncesi yiyip bitiriyor. Ya kaç vaka okudunuz , ne kadar eğitim aldınız bilmiyorum ama bu tür vakalar ve olaylar çok fazla var

Eski konularınıza baktım da eşinizle sevgiliyken başkalarıyla da görüşmüşsünüz. Sonra evlendikten sonra bunları takıntı yapmışsınız. Kesinlikle uzmandan ciddi bir yardım almanız gerekiyor. Bu şekilde hem kendinize hem de evliliğinize ciddi zarar verirsiniz.

Tedaviyi basite almayın, uzun süreçte kesinlikle işe yarayacaktır.
Mutlaka devam edin, başka şekilde kurtulamazsınız.

Gerçekten ciddi anlamda rahatsızlığınız var. 7 yıldır aslında herşeyin, hasta olduğunuzun bile farkındasınız. Hatta eşiniz sizin bişeyleri sürekli takıntı haline getirdiğinizi biliyor ve sizi bunca yıl doktora gitmeniz için ikna etmiyor. Hiç vakit kaybetmeyin ve bir an önce kurtulun bu takıntılardan. Bu rahatsızlığı iyileşen bir sürü insan var

Konu sahibine tanı konmuş. Doktor koymuş.

Konuda diyorlar ki benzer sıkıntılarla bana da okb tanısı kondu.

Yetmiyor vaka örnekleri konuluyor.

Var abi böyle bi okb şekli. Benim teyzem okb hastası. Temizlik tipi de var. Hastalık korkusu da var. Zaman zaman nişanlımi aldattım mi acaba hoşlandım mi acaba acaba nisanlimi aldatır miyim takıntısı da var. Aynen bu sebeple ilişkisi bozuluyordu. Aynen bu yüzden de okb tanısı aldı doktordan.

Bende de küçükken dini obsesyon vardı. Günah işledim mi. Acaba sadist miyim. Acaba sapık miyim. Acaba içten içe sapıkça şeylerden mi hoşlanıyorum. Tabi ki böyle bisey olmuyor. O korktuğun şey olmuyorsun. Gidip de kaynindan hoşlanmiyorsun. Ama kaynindan hoslanacagindan korkuyorsun ve kafanın içinde bir ses acaba kaynindan mi hoşlanıyorsun diye sana işkence ediyor. Bunun adı da bir sürü yerde okb bir sürü doktor buna okb diyor. Bunu anlamak ne kadar zor abi? Yani bu konuda yüksek lisans yapmış psikolog buna okb dedi hala inanmadınız ya. Yok ahlaksızsin yok sizofrensin. Konuya yorum yazan ve evet olabilir böyle bir okb türü var diyen alanında uzman psikoga doğru bir bilgi verdiği için duyar kasma diyen oldu ya. İnanılmaz. Hayret verici.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…