- 11 Haziran 2019
- 669
- 1.424
- 43
- 30
- Konu Sahibi Denizdeniz14
-
Benmki de ayni kv gecen aradi esimin yaninda acmadim yemek yiyoruz su an acamam bana kizma dedim arkasindan esimi aradi feronia tlf niye acmiyor diye. Ben esime yakindim ailene soyle kirginim boyle kizginim diye sansliyim ki bana hak verdi.Evet bir şey oldugunda hemen agliyor bu dogru . Geçen aramis duymamistim eşimi aramis adam yerine koyup telefonuma bile bakmiyo bilmem ne bir suru zirva . Eşim de bana hesap soruyor niye acmiyosun diye. Aramiyosun, gelmiyosun, telefona bakmiyosun her sey sorun . Daraldim artik.
Ne düşünürse düşünsün bundan sonra kim de ne diyorsa ne desin. Sabah yapacagım ilk şey bu evden gitmek olacakNasil bi kadin ya bu, Allah dusmanima vermesin. Hani anlamiyorum oglu bosanirsa senden o zmn az bucuk onun adida " evlenip bosanmis dul" a cikacak. Hosuna mi gidecek bu? Oralari bilmem ama biz evlenip bosanip gorucu usulu gelen damat adaylarinin eski karisinin laflarini cok merak ederiz. Bu kadin hic korkmaz mi " bu geline cektiriyorum ama bosaninca oglum daha kolayca evlenemez" diye?
Yok düzelmez konuşmayi da denedim tribi de tavri da hicbiri ise yaramiyor. Gitsin annesiyle yasasin. Ben elimden geleni yaptim . Nefes alacak alan birakmadi bana ne ailesi ne de kendi.Benmki de ayni kv gecen aradi esimin yaninda acmadim yemek yiyoruz su an acamam bana kizma dedim arkasindan esimi aradi feronia tlf niye acmiyor diye. Ben esime yakindim ailene soyle kirginim boyle kizginim diye sansliyim ki bana hak verdi.
Ama senin kv esini cok guzel dolduyor once senin ordan gelen degirmenin suyunu kesmen lazim. Tavirsiz tripsiz cozmeyi denedin mi guzellikle yaklas bu ilk aylar esini kendine baglayabilecegin aylar biraz sabredip disini sıksan anneciden hafif hanimciya geçse ilerde ekmegini yersin belki ?
Ne düşünürse düşünsün bundan sonra kim de ne diyorsa ne desin. Sabah yapacagım ilk şey bu evden gitmek olacak
Canım bi dur sakin ol kuzumYaşlarınız kac ? Erken mi evlendiniz ? Geç mi ?
Ben sabrediyorum zaten . Sacma sapan her seyini tölere ettim artik kemigime kadar dayandi. Sürekli diken üstündeyim. Onu yeme kilo aliyosun, bunu icme zararli , onu izleme ,bu siteye girme , su arkadasinla konusma onu yapma bunu yapma . Basbasa bir yere gittigimiz bir sey paylastigimiz yok .Gitmek mi? Hadi ya o raddeye geldi mi isler?
Uzlasmayi deneyin, akilli buyukleri devreye sokun. Senden bi buyuk olsun, ondan bi akli basinda bi buyuk olsun. Uzlasma olsun.
Çalisiyorum canim. Raporluydum bir sure evdeydim hep.Sen çalışıomusun şu anda
Anasıyla otursaydı niye evlendi.Ailesi ile eşini ayırt edemıyo.Allahım sen yardım et.Alup karşına konuştunmu?Çalisiyorum canim. Raporluydum bir sure evdeydim hep.
Boşanmayi dusunuyorum desem yine 2 gun yuzume gulup 3.gun ayni olacak bu bariz belli . Düzeldigimiz gün saatlerce konustuk sonrasinda da konustuk yine ayni . Beni ailemden koparamazsin diyor baska bir sey demiyor.Eşinin bir günde değişmeyeceği çok belliydi canım. Ailesi tarafından da sürekli dolduruluyor. Kendi laflarıyla değil onların laflarıyla konuşuyor. Kişiliği tam oturmamış gibi..
Evden gitmeden önce tekrar konuşup boşanmayı düşündüğünü, nedenlerinin olduğunu anlatsan. Şimdi sen gidince tüm aile bizi çekemedi, oğlumu bizden koparamayacağını anlayıp gitti. Böyle gelin düşman başına falan deyip daha da karıştıracaklar kafasını. En azından senin ağzından duysun nedenlerini.
Öyle de soyledim evlenmeseydin diye . Evli oldugjn halde bekarligjndaki gibi yasiyorsun dedim. Insallah senin cocugun da sana bunu yapar o zaman anlarsin dedi. Sanki kotu bir sey yapmisim gibi.Anasıyla otursaydı niye evlendi.Ailesi ile eşini ayırt edemıyo.Allahım sen yardım et.Alup karşına konuştunmu?
Kusura bakma açık yazıcam eşinin kendi aklı olmadığı için ailesinin bizi unuttun, gelmiyosun, özlemedin mi bizi, eskisi gibi olalım, eşinin lafından mı az geliyosun, bak bilmemkimin oğluna anasını unuttu karısı yüzünden, seni bizden soğutacak alt metinli konuşmalardan etkileniyor.Boşanmayi dusunuyorum desem yine 2 gun yuzume gulup 3.gun ayni olacak bu bariz belli . Düzeldigimiz gün saatlerce konustuk sonrasinda da konustuk yine ayni . Beni ailemden koparamazsin diyor baska bir sey demiyor.
Bugun iyice delirtti beni. O kadar tartistik evi terketme esiginden cevirdi beni yine ayni seyi yapiyor yoldan arayip hazirlan anneme gidiyoruz diyor beyefendi eve bile cikmiyor arabada asagi inmemi bekliyor. Bugun de birlikteydi yarin da gidecegiz deyince sinirden delirdim .
Bununla oturup ne konusayim ben neyi anlatabilirim ki . Artik anlayacagina inancim yok benim sabrim kalmadi zaten.
Beni kendi hayatima biraksa olabilir belki bu dediginiz ama her gün anneme gidelimle gelen bir eş ve her seyi denememe ragmen çözüme ulasmayan bir sorun var . Ben de alısma süreci dedim başlarda ama yuz verdikce tepeme çıkti şimdi de tepemden inmemek için direniyor.Birbirinizi tanıma sürecindesiniz daha yeni tanıştığın bu yönleriyle onu değiştirmeye çalışmadan kendindende ödün vermeden umarım bu sorunu çözersin. Evlendikten sonra belki sende duygusal bir açlık yaşıyor olabilirsin. Bu konularda duygusal davranma sende kendi hayatına çalışma hayatına yogunlaş. Belki geçici bir süreçtir.
Zaten anlamadigim da bu üni okumus yillarca mesleginden dolayi aileden uzakta kalmis son yillarda birlikteler . Ben yillarca uzaktim simdi buldum birakamam mi nedir bilemedim. Annem hastayim dedi diye ben izin alip bilmem kac km yol gelip annemi gordum hasteneye goturdum bilmem ne diyor . Algilayamiyorum sanki baska cocugu yok.Kusura bakma açık yazıcam eşinin kendi aklı olmadığı için ailesinin bizi unuttun, gelmiyosun, özlemedin mi bizi, eskisi gibi olalım, eşinin lafından mı az geliyosun, bak bilmemkimin oğluna anasını unuttu karısı yüzünden, seni bizden soğutacak alt metinli konuşmalardan etkileniyor.
Her gün gitmeyince ailesinden koparılacağını düşünmesinin başka bir açıklaması yok.
Üniversite okumamış mı eşin? Görmemiş mi arkadaşlarından vs ailesinden uzamta yaşayanları?
Bence sana ördüğü duvardan dolayı dediklerini anlamak istemiyor. Yani gideceksen son kez anlat derim. Belki yalnızken evde son konuşmayı düşünür.
Yıllarca uzakta yaşamışsa yaptığı tamamen saçmalık.Zaten anlamadigim da bu üni okumus yillarca mesleginden dolayi aileden uzakta kalmis son yillarda birlikteler . Ben yillarca uzaktim simdi buldum birakamam mi nedir bilemedim. Annem hastayim dedi diye ben izin alip bilmem kac km yol gelip annemi gordum hasteneye goturdum bilmem ne diyor . Algilayamiyorum sanki baska cocugu yok.
Onun yarasi kardesinden de olabilir kardesi esi suraya gitme desin gidemez sunu yapma desin yapamaz. Ailesiyle arasi acik zaten bayramdan bayrama geliyolarmis o da bayramlasip gidiyorlarmis saat bile gecirmiyorlarmis birlikte. Annesi hep agliyomus boyle yapmalarina falan boyle uzuyor .
Olay aslinda çok net. Eşiniz kardeşinin annesine yasattiklarini kendisi de yaşatma korkusuyla aşırı temkinli davranıyor. Baştan ipleri ele almak istiyor ve sizi bu birlikteliğin tehdidi olarak görüyor. Ne kadar kabul edersiniz bilmem ama kendinizin onların ana oğul ilişkisi için tehdit olmadiginizi ispatlamak için çalışırsanız bence daha faydalı olur. Siz buna pes etmek diyebilirsiniz, boyun eğmek diyebilirsiniz ama bence aksine bu onun boyun egmesini saglamaktir. Ben olsam ellerimi açardım bomboş olduğunu ona gosterirdim mecazen söylüyorum. O da illa ki yavaş yavaş gardini indirecektir. Zor bir süreç olsa da teklif ettiğinde gidin, o demeden siz arayın o demeden siz davet edin tam olarak sizin tehdit olmadiginizi kabullendigi anda ki bu ele geçirdiğiniz andır yavaş yavaş ipleri gevşetin. Arayı açın. Arayı açarken de ona çok daha cazip şeyler sunun o neyden uzaklaşıp neye yakınlaştığıni anlayamasin bile ama halinden memnun olsun. Her zaman naif müdahaleler daha çok işe yarar.Zaten anlamadigim da bu üni okumus yillarca mesleginden dolayi aileden uzakta kalmis son yillarda birlikteler . Ben yillarca uzaktim simdi buldum birakamam mi nedir bilemedim. Annem hastayim dedi diye ben izin alip bilmem kac km yol gelip annemi gordum hasteneye goturdum bilmem ne diyor . Algilayamiyorum sanki baska cocugu yok.
Onun yarasi kardesinden de olabilir kardesi esi suraya gitme desin gidemez sunu yapma desin yapamaz. Ailesiyle arasi acik zaten bayramdan bayrama geliyolarmis o da bayramlasip gidiyorlarmis saat bile gecirmiyorlarmis birlikte. Annesi hep agliyomus boyle yapmalarina falan boyle uzuyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?