Eşimin İlgisizliği ve benim kararsızlığım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Davranış ve tutumları asla normal değil. Sizi bir eş olarak gördüğünü düşünmüyorum. Bir ev arkadaşından farksızsınız. Fazla anlayış d iyi değil maalesef. Birlikteliğinizi sürdürmeniz için bir sebep de yok aslında

Uzun ilişkilerde ortak bir zevk, hobi edinmek gerekiyor, borsa da çok kafa dolduran bir şey, birlikte zaman geçirip ortak alan elde etmek gerekiyor, ayrıca sizin de kendinize ait bir alanınız olmalı, arkadaşınız, işiniz, hobiniz. Size saygı duyması şart, ve vazgeçilmez olmadığını hissetmeli, ailene karşı kayıtsız kaldığında da tepkini ortaya koymalı ve sineye asla cekmemelisiniz, sanki monotonlasmis her şey, en olmadı evlilik terapisti ne gidin

Bana eşinizin de sizinle ilgili sorunları var gibi geldi. Sanki o da sizin birşeylerinizden rahatsız. Annenize tavrı muhtemelen bu yüzden. Bence iyi bi aile terapistiyle düzelirsiniz gibi geliyor. Boş yere canım evliliğinizi bitirmeyin derim

Eşiniz ne saygısız bir adam .annenin sorusuna karşılık verdiği cevaba bakarak bu adamı boşardım ben ..
Ailen dahil hiç biriniz de haddini bildiremiyor mu ? Yoksa doktor diye mi
Meslekle ne ilgisi var. Sesini yükseltse ya da farklı bir şekilde davransa zaten bildiririz ama ilgisiz tonlamada olan birine ya da hiç konuşmayan kendi köşesinde sessizce duran birine ne yapabiliriz ki? Ablam da doktor. Doktor olunca ekstra bir sevgi yüklemesi durumu yok yani. Benim için mesleğinin hiçbir ehemmiyeti yok

Şimdi tekrar okudum konunuzu muhtemelen kendi içinde de sorunları da var, aile terapisti belki eşinizi tek görmek isteyebilir. Ailesi felan nasılmış eşinizin, problemli insanlar mı?

Böyle insanın pılını pırtısını eline verip kapının önüne atmak gerekir saygısız herif öyle sinirlendim ki anlatamam. Annenize olan tavrı falan hayırdır kendini ne sanıyor siz ağzının payını vermemişsiniz tepenize çıkmış. Yok ayrılalım yok ayrılmayalım istediği gibi at oynatıyor. Sizi berbat bir hayata mahkum etmeye çalışıyor. Ondan yüz çevirip bu sefer siz soğuduğunuzu belli edin. Tepkisine göre aksiyon alın. Öyle dönemsel bir bunalıma da benzemiyor az buz süre değil şu anlattıklarınız. Şımarmış da şımarmış iyice hele ailenize olan tavırlarının izahı yok.

Şimdi tekrar okudum konunuzu muhtemelen kendi içinde de sorunları da var, aile terapisti belki eşinizi tek görmek isteyebilir. Ailesi felan nasılmış eşinizin, problemli insanlar mı?
Annesi çok anlayışlı, dünya iyisi bir insan. Kendi Annemden farklı görmem. Babası da öyle. Ekstra bir kötülüklerini gördüm desem yalan olur. Ama Annesine karşı da çok sert, örneğin tipik bir Anne olarak sürekli bir şeyler yedirmeye çalışıyor ve bunun dozu yaşlandıkça artıyor. Eşim oma çok sert çıkabiliyor. Ailesine dair tek eleştirim her şeyi eşime soruyorlar. Evlerine eşya alacakken de bir şey yapacakken de. Anne babası ondan izin istiyor sanki. Bazen dediğim gibi çok agresif oluyor kendi ailesine karşı ama onlar tek kelime kızmıyorlar. Benimle tanışmadan önce ailesiyle ipler kopuktu, okulu uzattığı için babasıyla çok kavgaları olmuş. Bir de meslek seçimini baba zoruyla yapmış. Bunlardan dolayı ailesi suçluluk hissediyor ve ses çıkarmıyor sanırım.

Son aylarda ben hepten uzaklaştığım için sıklıkla sakın benden boşanma temalı şakalar yapıyor. Büyük ihtimalle hissediyor, ben yapı olarak kavga edebilen biri değilim. O da öyle. Son yıllara gelene kadar hep konuşarak çözmeye odaklıydık ve öyle de yapıyorduk ama artık konuşamıyoruz maalesef. Sorunlardan konu açtığımda sadece dinliyor ve sesini bile çıkarmıyor. Konuşmam bitince de peki diyor ama nprmal bir tonda. Kinayeli değil. E öyle olunca iletişim tıkanıp kalıyor.

Ben hiç boş duran biri değilim. Geçwn seneye kadar evden yazı işleri yapıyordum. Burda kimse yokken 4,5 arkadaş edindim onlarla görüşüyorum. Bazen eşimin okuldan arkadaşları şehrimize geliyor, hadi gidelim görüşelim diyorum ama hiç olmuyor. Kendisinin sosyal bir çevresi zaten yok. Muhtemelen dediğiniz gibi bir de terapistle deneyeceğiz, tabi ikna olursa. Çünkü ona göre o tarz şeyler saçmalık...

Yani biraz sorumluluklarını çocuklarına yükleyen ilgisiz bir aile gibi geldi. Muhtemelen eşinizin ihtiyaçlarını görmediler ve görmüyorlarda. Eşinizin öfkesi bu yüzden. Bana sizde eşinizin duygusal ihtiyaçlarını görmüyorsunuz gibi geldi. Bu sebeple size de aynı öfkeyi hissediyor olabilir. Borsa felan da duygusal boşluğu doldurmak için. Eşinizin bağımlı vs gibi olduğunu düşünmedim ben. Mutlaka ama mutlaka iyi bi aile terapistine gidin. Evliliğinizin düzeleceğine inanıyorum ben

İçten içe küsmüş size, muhtemelen sizden beklentilerini fark edemediniz. O da hayal kırıklığı yaşıyor. Bazı insanlar görülmediğinde, anlaşılmadığında içten içe küser. Ben de öyleyimdir.

Düzelmesini çok isterim. Yıllarca o kadar emek verdik ki. O da ben de. Olumlu pek çok yanı vardır. Yalan söyleyemem, ama ilgisizliği ve iletişimsizliği beni bitiriyor.

Düzelmesini çok isterim. Yıllarca o kadar emek verdik ki. O da ben de. Olumlu pek çok yanı vardır. Yalan söyleyemem, ama ilgisizliği ve iletişimsizliği beni bitiriyor.
Bence gidin yanına, seninle böyle olmak beni çok üzüyor. Muhtemelen farkında olmadan seni üzüyorum, bu yüzden bi aile terapistine gitmek istiyorum diyin. Emin olun 1-2kez gidelim derseniz gelir. İlgisizliği felan hep size olan siteminden. Sizin onu fark etmenizi bekliyor

Burada da herkes boşanma meraklısı, her konuya boşan da boşan. Tamam bazı eşler boşanmaya hak ediyor ama her evlilik aynı değil. Bu boşan boşan diyenlerin hepsinin evlilikleri sanırım mükemmel.

İnsanlar gelip kendi beceremedikleri evliliklerinin acısını burada çıkarıyor

Bir kadına yapılacak en kötü şeylerden biri sevdiği tarafından yok sayılmak, ilgisiz bırakılmak.. Kadınlar bir müddet bu duruma dayanıyorlar, konuşuyorlar.. Düzeltmeye uğraşıyorlar.. Erkek biraz düzelir gibi oluyor, ama eninde sonunda yine eski hallerine dönüyorlar.. Umarım sizin ilişkiniz düzelir..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…