- 16 Mayıs 2022
- 1.581
- 5.034
- 88
- 29
- Konu Sahibi Papatyafali87
-
O benim düşüncem zatenMesleği ile evliliği sürdürmemin ilgisi yok.
Meslekle ne ilgisi var. Sesini yükseltse ya da farklı bir şekilde davransa zaten bildiririz ama ilgisiz tonlamada olan birine ya da hiç konuşmayan kendi köşesinde sessizce duran birine ne yapabiliriz ki? Ablam da doktor. Doktor olunca ekstra bir sevgi yüklemesi durumu yok yani. Benim için mesleğinin hiçbir ehemmiyeti yokEşiniz ne saygısız bir adam .annenin sorusuna karşılık verdiği cevaba bakarak bu adamı boşardım ben ..
Ailen dahil hiç biriniz de haddini bildiremiyor mu ? Yoksa doktor diye mi
Doktor diye de ne alaka yaEvliliğiniz bitmiş aslında. Doktor diye de çekilmez bence.
Diyeceklerim bu kadar.
Annesi çok anlayışlı, dünya iyisi bir insan. Kendi Annemden farklı görmem. Babası da öyle. Ekstra bir kötülüklerini gördüm desem yalan olur. Ama Annesine karşı da çok sert, örneğin tipik bir Anne olarak sürekli bir şeyler yedirmeye çalışıyor ve bunun dozu yaşlandıkça artıyor. Eşim oma çok sert çıkabiliyor. Ailesine dair tek eleştirim her şeyi eşime soruyorlar. Evlerine eşya alacakken de bir şey yapacakken de. Anne babası ondan izin istiyor sanki. Bazen dediğim gibi çok agresif oluyor kendi ailesine karşı ama onlar tek kelime kızmıyorlar. Benimle tanışmadan önce ailesiyle ipler kopuktu, okulu uzattığı için babasıyla çok kavgaları olmuş. Bir de meslek seçimini baba zoruyla yapmış. Bunlardan dolayı ailesi suçluluk hissediyor ve ses çıkarmıyor sanırım.Şimdi tekrar okudum konunuzu muhtemelen kendi içinde de sorunları da var, aile terapisti belki eşinizi tek görmek isteyebilir. Ailesi felan nasılmış eşinizin, problemli insanlar mı?
Son aylarda ben hepten uzaklaştığım için sıklıkla sakın benden boşanma temalı şakalar yapıyor. Büyük ihtimalle hissediyor, ben yapı olarak kavga edebilen biri değilim. O da öyle. Son yıllara gelene kadar hep konuşarak çözmeye odaklıydık ve öyle de yapıyorduk ama artık konuşamıyoruz maalesef. Sorunlardan konu açtığımda sadece dinliyor ve sesini bile çıkarmıyor. Konuşmam bitince de peki diyor ama nprmal bir tonda. Kinayeli değil. E öyle olunca iletişim tıkanıp kalıyor.Böyle insanın pılını pırtısını eline verip kapının önüne atmak gerekir saygısız herif öyle sinirlendim ki anlatamam. Annenize olan tavrı falan hayırdır kendini ne sanıyor siz ağzının payını vermemişsiniz tepenize çıkmış. Yok ayrılalım yok ayrılmayalım istediği gibi at oynatıyor. Sizi berbat bir hayata mahkum etmeye çalışıyor. Ondan yüz çevirip bu sefer siz soğuduğunuzu belli edin. Tepkisine göre aksiyon alın. Öyle dönemsel bir bunalıma da benzemiyor az buz süre değil şu anlattıklarınız. Şımarmış da şımarmış iyice hele ailenize olan tavırlarının izahı yok.
Ben hiç boş duran biri değilim. Geçwn seneye kadar evden yazı işleri yapıyordum. Burda kimse yokken 4,5 arkadaş edindim onlarla görüşüyorum. Bazen eşimin okuldan arkadaşları şehrimize geliyor, hadi gidelim görüşelim diyorum ama hiç olmuyor. Kendisinin sosyal bir çevresi zaten yok. Muhtemelen dediğiniz gibi bir de terapistle deneyeceğiz, tabi ikna olursa. Çünkü ona göre o tarz şeyler saçmalık...Uzun ilişkilerde ortak bir zevk, hobi edinmek gerekiyor, borsa da çok kafa dolduran bir şey, birlikte zaman geçirip ortak alan elde etmek gerekiyor, ayrıca sizin de kendinize ait bir alanınız olmalı, arkadaşınız, işiniz, hobiniz. Size saygı duyması şart, ve vazgeçilmez olmadığını hissetmeli, ailene karşı kayıtsız kaldığında da tepkini ortaya koymalı ve sineye asla cekmemelisiniz, sanki monotonlasmis her şey, en olmadı evlilik terapisti ne gidin
Yani biraz sorumluluklarını çocuklarına yükleyen ilgisiz bir aile gibi geldi. Muhtemelen eşinizin ihtiyaçlarını görmediler ve görmüyorlarda. Eşinizin öfkesi bu yüzden. Bana sizde eşinizin duygusal ihtiyaçlarını görmüyorsunuz gibi geldi. Bu sebeple size de aynı öfkeyi hissediyor olabilir. Borsa felan da duygusal boşluğu doldurmak için. Eşinizin bağımlı vs gibi olduğunu düşünmedim ben. Mutlaka ama mutlaka iyi bi aile terapistine gidin. Evliliğinizin düzeleceğine inanıyorum benAnnesi çok anlayışlı, dünya iyisi bir insan. Kendi Annemden farklı görmem. Babası da öyle. Ekstra bir kötülüklerini gördüm desem yalan olur. Ama Annesine karşı da çok sert, örneğin tipik bir Anne olarak sürekli bir şeyler yedirmeye çalışıyor ve bunun dozu yaşlandıkça artıyor. Eşim oma çok sert çıkabiliyor. Ailesine dair tek eleştirim her şeyi eşime soruyorlar. Evlerine eşya alacakken de bir şey yapacakken de. Anne babası ondan izin istiyor sanki. Bazen dediğim gibi çok agresif oluyor kendi ailesine karşı ama onlar tek kelime kızmıyorlar. Benimle tanışmadan önce ailesiyle ipler kopuktu, okulu uzattığı için babasıyla çok kavgaları olmuş. Bir de meslek seçimini baba zoruyla yapmış. Bunlardan dolayı ailesi suçluluk hissediyor ve ses çıkarmıyor sanırım.
Zaten çocuk olabilmesi için düzenli bir cinsel yaşam gerekli ki o da bizde yok.Okudum geldim. Yok bu heriften çocuk sahibi olmaya falan uğraşma.Biter bir yerde çünkü bu evlilik.
İçten içe küsmüş size, muhtemelen sizden beklentilerini fark edemediniz. O da hayal kırıklığı yaşıyor. Bazı insanlar görülmediğinde, anlaşılmadığında içten içe küser. Ben de öyleyimdir.Son aylarda ben hepten uzaklaştığım için sıklıkla sakın benden boşanma temalı şakalar yapıyor. Büyük ihtimalle hissediyor, ben yapı olarak kavga edebilen biri değilim. O da öyle. Son yıllara gelene kadar hep konuşarak çözmeye odaklıydık ve öyle de yapıyorduk ama artık konuşamıyoruz maalesef. Sorunlardan konu açtığımda sadece dinliyor ve sesini bile çıkarmıyor. Konuşmam bitince de peki diyor ama nprmal bir tonda. Kinayeli değil. E öyle olunca iletişim tıkanıp kalıyor.
Düzelmesini çok isterim. Yıllarca o kadar emek verdik ki. O da ben de. Olumlu pek çok yanı vardır. Yalan söyleyemem, ama ilgisizliği ve iletişimsizliği beni bitiriyor.Yani biraz sorumluluklarını çocuklarına yükleyen ilgisiz bir aile gibi geldi. Muhtemelen eşinizin ihtiyaçlarını görmediler ve görmüyorlarda. Eşinizin öfkesi bu yüzden. Bana sizde eşinizin duygusal ihtiyaçlarını görmüyorsunuz gibi geldi. Bu sebeple size de aynı öfkeyi hissediyor olabilir. Borsa felan da duygusal boşluğu doldurmak için. Eşinizin bağımlı vs gibi olduğunu düşünmedim ben. Mutlaka ama mutlaka iyi bi aile terapistine gidin. Evliliğinizin düzeleceğine inanıyorum ben
Bence gidin yanına, seninle böyle olmak beni çok üzüyor. Muhtemelen farkında olmadan seni üzüyorum, bu yüzden bi aile terapistine gitmek istiyorum diyin. Emin olun 1-2kez gidelim derseniz gelir. İlgisizliği felan hep size olan siteminden. Sizin onu fark etmenizi bekliyorDüzelmesini çok isterim. Yıllarca o kadar emek verdik ki. O da ben de. Olumlu pek çok yanı vardır. Yalan söyleyemem, ama ilgisizliği ve iletişimsizliği beni bitiriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?