• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koca tarafı sorunları fikirlerinizi merak ediyorum

Hala sizden birçok şey için beklenti içinde olunca sanki çok düzgünler gibi eskileri de unutturmuyorlar hafıza hala taze 😄
Mesafenizi belirleyip kendi hayatiniza, huzurunuza bakın lütfen. Eskileri unutun, duymayin, görmeyin, mutluluğunuza odaklanin.
Kavga çıkarmayın, tartismayin, kendinizi huzursuz etmeyin, insanlari ignoriere edip YAŞAYIN.

Borç alıyoruz diyince sonuçta aile olduk artık sözlerine güvenmek istersin böyle olacağını bilseydim yapar mıydım burada beni en çok üzen eşimin tavrı birde üstüne ben suçlu oldum eşim öyle dedi ben biliyormuşum zaten böyle olacağını ya hu ben senin ailenin huyunu nerden bilebilirim bu kocalar gerçekten bi acayip
Evet erkekler böyle yapıyor ne olursa olsun ailesini haklı çıkarıyor kendi aklınca.

Vermeseydiniz benim kayınvalidem ve kaynım 1 çeyrek taktıkları halde 4 kere istedi vermedik. Nasıl almadık diyorlar düpedüz yalan bu adam da buna susuyor ve bu hırsızlarla konuşuyorsunuz? Brn boşanırdım çok ciddiyim enayi yerine koyuluyorsun
Nasıl ya kv ve kayın ortak bir çeyrek takıyorlar sonra onu da 4 kere geri mi istiyorlar 🤣🤣 ay kusura bakmayın her gün ayrı garip hikaye okuyorum şu forumda tek garip kocamın ailesi değilmiş diye arada seviniyorum 🙈🙈

Ciddi ciddi böyle okudukça hayret ediyorum ya ben ya da eşim kayınaileye bişeyler alınca bile , bize -siz gencsınız gelecek kuracaksınız diyip parasını ceblerimize koycaz die kavga ediyorlar. ben hıc sevmem şangır şungur eşimde sevmez sarı renk die ama bizimkiler birinin düğünü falan oldu mu hemen derler tak takıştır die 🤣tam tersi bizim burda erkekler kadının altınını isteyemez bile vallahi kadın vermezse …düğünlerde nişanlarda akrabalar kimin kaç bileziği takısı neyi var sayısını bilirler korkarlar elalemden Aboov gelinin bilezikleri yemiş kocası derler die akılları falan gidiverir 🤣🤣

millet altın bilezik götürüp hem vermıyor hemde almadık die inkar mı ediyor tövbe estağfirullah .eğer kendı ailenizin taktığı varsa içerisinde onu bari isteyin yani eşiniz de bu kadar size karşı saygısız olmasın sonuçta anne babanızın hediyesidir

Son düzenleme:
E bu daha da ilginç kendileri ufak bir çeyrek takıp gelin bütün altınları istemişler hem de 4 kere 🤣🤣ay yüzsüzlükte Nirvana resmen🤪hiç utanmıyorlar mıydı
Utansalar hala bir şey istemezler 🤣 birinde kaynım ev alacaktı eksiği çıkmış 2020de 1 yıl ertelemeli ev kredisi çekiyordu 3 bilezik istedi yok dedik. Sonra kayınvalidem araba alacaktı 50 gram altın istedi yok dedik. Sonra kaynım borç için 1 bilezik istedi. Sonra kayınvalidem görümcem için 5 çeyrek istedi. Vermedik. En son görümcem ev alacaktı senin ablan namusun o ona bakmak dinen görevin aylık 5 5 destek çık dedi asgari ücret 11 falan 1 sene. Yok dedik. Bu sefer bizde 2 araba var diye birini satıp ona destek çıkmamızı istedi. Şimdi de babası öldü babasının evinde miras dövüşü var drama kasıyor. Ama eşim yemiyor aldığını ne yaptın diye memur kira derdi yok tarım geliri var insan 1 ev almaz mı neredeyse 60 yaşında. Eskiden kaynımın maaşı da iyiymiş asker yurtdışında suriyede çadırda kalırmış aldığını anneye yollamış elde avuçta sıfır. Asalak sürüsü

Utansalar hala bir şey istemezler 🤣 birinde kaynım ev alacaktı eksiği çıkmış 2020de 1 yıl ertelemeli ev kredisi çekiyordu 3 bilezik istedi yok dedik. Sonra kayınvalidem araba alacaktı 50 gram altın istedi yok dedik. Sonra kaynım borç için 1 bilezik istedi. Sonra kayınvalidem görümcem için 5 çeyrek istedi. Vermedik. En son görümcem ev alacaktı senin ablan namusun o ona bakmak dinen görevin aylık 5 5 destek çık dedi asgari ücret 11 falan 1 sene. Yok dedik. Bu sefer bizde 2 araba var diye birini satıp ona destek çıkmamızı istedi. Şimdi de babası öldü babasının evinde miras dövüşü var drama kasıyor. Ama eşim yemiyor aldığını ne yaptın diye memur kira derdi yok tarım geliri var insan 1 ev almaz mı neredeyse 60 yaşında. Eskiden kaynımın maaşı da iyiymiş asker yurtdışında suriyede çadırda kalırmış aldığını anneye yollamış elde avuçta sıfır. Asalak sürüsü
Ablaya bakmak dinen görev mi😳 ay hem komik hem de değişikler niye mesela kaynınızın dinen görevi değil de eşinizin görevi merak ettim doğrusu.
Ne yapmış kv bu kadar parayı ya kumar oynuyor ya da karı kıza gidiyor başka bir açıklaması yok 🤣🤣 eşinize de dik duruşu için helal olsun çoğu erkek kesin verirdi bir de ikide vermese 3. De kesin vermişti.. enişteyi takdir ettim doğrusu 🙃

E bu daha da ilginç kendileri ufak bir çeyrek takıp gelin bütün altınları istemişler hem de 4 kere 🤣🤣ay yüzsüzlükte Nirvana resmen🤪hiç utanmıyorlar mıydı
Benimki 1 kurus takmadi, sonra borc aldi ustune yillarca vermedigi yetmiyormus gibi 8 kez daha (abartmiyorum cidden 8 kez) istedi, en son buyuk ogluna istedi "kefili benim" dedi bir de yuzsuzce. O gun, senin kefaletinin bende karsiligi oldugunu nereden cikartiyorsun cidden merak ediyorum dedim, 10 sene sonra.

Simdi duyuyorumda ben ona beddualar ediyormusum o yuzden 2 yakasi bir araya gelmiyormus. Etmiyorum ama arada niye etmiyorum acaba salak miyim diye kendime kiziyorum yalan yok.

Ablaya bakmak dinen görev mi😳 ay hem komik hem de değişikler niye mesela kaynınızın dinen görevi değil de eşinizin görevi merak ettim doğrusu.
Ne yapmış kv bu kadar parayı ya kumar oynuyor ya da karı kıza gidiyor başka bir açıklaması yok 🤣🤣 eşinize de dik duruşu için helal olsun çoğu erkek kesin verirdi bir de ikide vermese 3. De kesin vermişti.. enişteyi takdir ettim doğrusu 🙃
Biliyor ne mal olduklarını istese de veremezdi aylık borcumuz çok 🤣 70 bin 80 bin ödemeler oldu bu ay kurtulduk 6 senedir ilk kez borcumuz yok. Ara ara yine destek oldu ama bu kadar çok değil. Görümcemi dershaneye vs yolladı. süslü genç kız sanırsın çok güzel bakımlı gezer tozar tatile gider mesela altın alır ama gurmet vs bızdurunca değeri sıfır bu yüzden bozdurmaz

Altınlarınızın üstüne yatan insanlarla hâlâ görüşüyorsunuz sanırım, neden ama? Eşinizin sizi boşamasından mı korkuyorsunuz?

Altınlarınızın üstüne yatan insanlarla hâlâ görüşüyorsunuz sanırım, neden ama? Eşinizin sizi boşamasından mı korkuyorsunuz?
Hayır ondan korkmuyorum ben de ailesi boşanmış bir ailede büyüdüm çocukluk çağım böyle geçti bende o yüzden evliliğimi yüreteyim kafası vardı ama şimdi kafam kaldrımıyor

Merhaba herkese
Kısaca anlatmaya çalışayım kafam çok karışık
eşimle 9 yıldır evliyiz. Nişanlılıktan evliliğe herşeyin zamanına nasıl olması gerektiğine kendimiz karar verdik. Aileler zaten baştan beri birbirlerine biraz zıt gitti. Kayınvalidemler ne kadar bonkör görünselerde paracılar. Ama bizede pek karışmadılar. Yalnız şöyle şeyler oldu istemeye geldiklerinde ailemle pek iletişim olmadığı için hep ben yönlendirdim eşimi ailene söyle şöyle yapsınlar böyle yapsınlar diye ama onlardan da böyle içten gelerek yani kendi düşünceleriyle birşey alıp yapmadılar hatta söz isteme nişan bir arada oldu takı takma bile olmadı daha sonra çeyiz almaya gidilecek gene ben eşime çeyiz almıyacak mısınız hani her kız heves eder öylelik aldılar yani çoğu şey bizim yapın dememizle oldu kendi içlerinden gelipte şunu yapmayı düşünüyoruz demediler hiç takım olmayınca annem en sonunda düğüne kadar bir bilezik alında gelin aldığınız belli olsun dedi onu da öyle aldılar daha sonra düğünümüz oldu 6 ay sonra bizim borcumuz var diyerek bütün altınları bizden aldılar tabi borç alıyoruz diyerek siz hesaplayın vereceğimiz zaman söylersiniz dediler bu arada 2 3 sene geçti ben sürekli eşime isteyelim dememe rağmen oralı olmadı bu yüzden evde huzursuzluk çıkıyordu eşim en sonunda söyledi onlarda biz böyle bir şey almadık dediler eşimde çok üstüne gitmedi ama ben gururuma yediremedim bu durumu sürekli içime attım onlara da birşey diyemedim çünkü büyük kavga çıkar diye korktum ayrılmaya kadar giderdik ailem de bilmiyor ama hala içimden çıkmıyor haksızlığı yediremiyorum ne yapmalıyım
Bu saatten sonra vermezler keşke hepsini vermeseydiniz.

Benimki 1 kurus takmadi, sonra borc aldi ustune yillarca vermedigi yetmiyormus gibi 8 kez daha (abartmiyorum cidden 8 kez) istedi, en son buyuk ogluna istedi "kefili benim" dedi bir de yuzsuzce. O gun, senin kefaletinin bende karsiligi oldugunu nereden cikartiyorsun cidden merak ediyorum dedim, 10 sene sonra.

Simdi duyuyorumda ben ona beddualar ediyormusum o yuzden 2 yakasi bir araya gelmiyormus. Etmiyorum ama arada niye etmiyorum acaba salak miyim diye kendime kiziyorum yalan yok.
Bacım sen beddua etmesen de iki yakası bir araya gelmez ay bunlar hiç korkmuyorlar da gelinin altın borcu duruyor ölürsem kul hakkı ile ölmüş olurum diye hiç düşünmüyorlar mı? Ne zaman ödemeyi düşünüyorsun diye hiç sormadınız mı?
Sizinkilere şaşırıyorum ama benim kocanın ailesi de sizinkilerden farklı değil🤣

Bacım sen beddua etmesen de iki yakası bir araya gelmez ay bunlar hiç korkmuyorlar da gelinin altın borcu duruyor ölürsem kul hakkı ile ölmüş olurum diye hiç düşünmüyorlar mı? Ne zaman ödemeyi düşünüyorsun diye hiç sormadınız mı?
Sizinkilere şaşırıyorum ama benim kocanın ailesi de sizinkilerden farklı değil🤣
Ya mesele kayinaile vs olmasi degilki inekobasi, normal ahlakli insanlar zaten borc takmaz kimseye, mecburiyetler olusur, odeme guclugu cekilir ama zaten o durumdada bi mahcup hissedilip neden ödeyemedigini anlatan aciklama yaparsin.

Bunlar hem kel hem fodul.

Hayır ondan korkmuyorum ben de ailesi boşanmış bir ailede büyüdüm çocukluk çağım böyle geçti bende o yüzden evliliğimi yüreteyim kafası vardı ama şimdi kafam kaldrımıyor
E madem boşanma korkunuz yok o zaman söyleyin eşinize ben bu yapılanı kaldıramıyorum hâlâ, ailen altınlarımı vermiyorsa hakkımı helal etmiyorum görüşmek de istemiyorum diye. Bundan sonra sen tek gidip görür gelirsin, ben yokum deyin.

E madem boşanma korkunuz yok o zaman söyleyin eşinize ben bu yapılanı kaldıramıyorum hâlâ, ailen altınlarımı vermiyorsa hakkımı helal etmiyorum görüşmek de istemiyorum diye. Bundan sonra sen tek gidip görür gelirsin, ben yokum deyin.
Buraya yazmamdaki neden bana diyor sen abartıyosun verirler artık çık bu döngüden diyor ben aileme birşey diyemiyorum öyle alışmamışım öyle yetişmemişim diye gene söylerim ama üste çıkarlarsa birşey diyemem diyor bende kendimi enayi yerine konulmuş hissediyorum ben miyim burda hatalı abartan sizlerdende fikir almak istedim o yüzden tabi zamanında ağzıma geleni sayıp alın oğlunuzu da hayrını görün deseydim bu durumda olmazdım

Ya mesele kayinaile vs olmasi degilki inekobasi, normal ahlakli insanlar zaten borc takmaz kimseye, mecburiyetler olusur, odeme guclugu cekilir ama zaten o durumdada bi mahcup hissedilip neden ödeyemedigini anlatan aciklama yaparsin.

Bunlar hem kel hem fodul.
Evet haklısın ama koca ailesi bunu hak görüyor nedense kendine salon kadını ben bunu anlamlandıramıyorum. Ben hiç borç isteyen gelin ailesi görmedim (varsa da istisna) ama damat ailesi bunu hak görüyor.
Benim kp mesela.. diğer oğulları ile ortak çalışıyor biz evlenirken gram faydaları olmadı kv kese ayrı deyip durdu. Benden 2 sene sonra küçük kaynım evlenirken bizden beyaz eşyaları almamız istendi😬😬 (herhalde o dönem kesenin ayrı olduğunu unutmuşlardı😱) ben kaynım nişanlanınca ilk iş kocamı ev borcuna sokmuştum.aldığımız ev için aa ne gerek vardı yorumları yaptılar. İnsan oğlu ev aldı diye sevinir bizimkiler gereksiz buldular 😬 neyse kocama paran olsa yardım eder miydin dediğimde “evet olsa yardım ederdim” dedi ya o an dünya durdu benim için seni borçsuz bırakmayacağım kocam diye ant içtim. Ben düğün yapmadan evlendim kocamın parasızlığından ama eltim kaynım düğün yapsın diye beyaz eşyalarını ben alacağım. Borcunu ödeyeyim diye de sabahın köründe yollara düşeceğim yok öyle bir dünya.. ben de az dertli değilmişim dökülüverdim buraya

Back
X