Eşimin sevgisi ama ilgisizliği…

Bilmiyorum izlediğim dinlediğim birçok şeyde özlemek iyidir diyordu
Sizsiz bırakın diyordu karşı tarafı
Kendiniz için mi iyi anlamadım sizsiz kalsa adam zaten soğuksa iyice soğukluk olmaz mı . Sevgili olsak sizsiz bırakın deseler neyse de evlilik farkli bir şey

Yok yok Türkiye deyiz ama ailelerden 800 km uzaktayız. Ha deyince gel git olmuyor.

Söylediklerinizi dikkate alacağım. Sadece 1 yıl uzak yaşayacak olmak beni korkutuyor
Özlemek iyi diyorlar ama bilmiyorum
Eşimin sevgisinden şüphem yok da istek kalmadı sanırım içinde. Sevgi bazen yetmiyor.

Uzak gurbet murbet diyince ben de yurtdışı sandım :KK51: Ailenden uzaksan da uzaksın ne olacak, sen bir yetişkinsin hiç mi arkadaşın, aktiviten, uğraşın yok?? Ortada gurbet falan yok, Türkiyedeysen tonla gezme tozma sosyalleşme imkanı varken sen adamın tepesine çıkıyorsna hatalısın konu sahibesi. Yok mu arkadaşın, yarın kahve içmeye çağır mesela gezin. Sonraki gün oyun grubuna git, sonraki gün parkta otur ... Türkiyede yalnızım diyorsan tamamiyle senin hatan kendine sosyal hayat inşa et.

Önce kendin için yap ne yapacaksan. Eşini bi çıkar aradan.
Bana ne oluyor, özgüvenim neden düşük, neden bu kadar sevilme açlığı içindeyim diye sor.
Tabi hepimiz sevilmek isteriz ama okuduğum kadarıyla zaten adam seviyor.
Ama peşimde koşsun demişsin.
Yani peşinde koşma dönemi biraz geçmiş sanki, çocuk falan olmuş =)

Sana diyorum ama ben de ilişki bi rutine bağlayınca hemen "acaba ilgisi mi azaldı" diye triplere giriyorum.
Halbuki adam huzurlu mutlu gayet, oturmuş çayını içiyor evde.
Bizi dürten ne bunu bulmak lazım.
Özgüvenini geliştirecek şeyler yap mümkün olduğunca.
Evde spor yapıyorum ben çok iyi hissediyorum.
Kız arkadaşlarınla takılmak çok iyi hissettiriyor.
Dünyan kocandan ibaret olmasın.
Kendine yatırım yap. Hem iç dünyana hem bedenine.
İlişkiyi canlandırmak istiyorsan darlama, trip yapma, surat asma.
Cool ol, adamla flörtleş.
şartlar uygunsa çocuğu ver ona git arkadaşlarınla bi kahve iç.
Avm gez, kendine bişeyler al.
Kendinle baş başa vakit geçir
Bunlar bende çok işe yarıyor.

Yani bebişim adam seni zaten bir süre idare etmiş. Şimdi de beyninin etini yiyeyim amma yine idare etsin diyorsun ama olmaz öyle adam bıkmış artık.

Şöyle ki orda yalnızsan arkadaş ve uğraş bulman gerekiyor yoksa aynen böyle devam edersin. Avrupaysa eminim çok sayıda bebek-anne grupları, atölyeleri oluyor bulunduğun yerdeki expat anne gruplarına üye ol git buluşmalara. Hafta içi yürüyüş yapabilirsin, bisiklete binebilirsin, güneşlenebilirsin, mağaza gezebilirsin yani yani Avrupaya gidip oranın nimetlerinden yararlanmayacaksan en anlamı kaldı evde oturup adama sararsın ancak. Nehir, göl varsa her gün 2 saat yürü otur kahveni iç mesela. Benim işim olmasaydı her gün mutlaka yürürdüm bu aralara hava süper. Bedenini sevmiyorsan da gayet kolay, Almanyada her mahallede çeşit çeşit spor salonu var, pilates var, boxing var, ağırlık antrenmanı tipleri var çıkamam dersen eve dumbbell al aletli pilates yap ... Her gün çık evden ama keyifle çık. Böyle hayatı kendine de karşı tarafa da zindan edersin. Ayrıca neyi ksıkanıyorsun anlayamadım ki Türk erkeği pek rağbet görmüyor Avrupada :KK51: :sampiyon:
Son cümleniz külliyen Yanlış. Bizim türk erkekler için orda kapışıyorlarmış ya, 3 ayda 200 Kadın bulan var, X'de okuyup çok inandım ben mesela. Hele biri yazmıştı, gelip bıyıklarımı okşadı, kıllı mıllı seven biriymiş herhalde 🤣🤣

Uzak gurbet murbet diyince ben de yurtdışı sandım :KK51: Ailenden uzaksan da uzaksın ne olacak, sen bir yetişkinsin hiç mi arkadaşın, aktiviten, uğraşın yok?? Ortada gurbet falan yok, Türkiyedeysen tonla gezme tozma sosyalleşme imkanı varken sen adamın tepesine çıkıyorsna hatalısın konu sahibesi. Yok mu arkadaşın, yarın kahve içmeye çağır mesela gezin. Sonraki gün oyun grubuna git, sonraki gün parkta otur ... Türkiyede yalnızım diyorsan tamamiyle senin hatan kendine sosyal hayat inşa et.
Söylediklerinizi dikkate alacağım
Sadece biraz aceleci davranıyorum sanırım
Birlikte geçen son 2 ayımız. Bu beni üzüyor ve korkutuyor
İstiyorum ki hemen düzelsin

Bana ne oluyor, özgüvenim neden düşük, neden bu kadar sevilme açlığı içindeyim diye sor.

Sana diyorum ama ben de ilişki bi rutine bağlayınca hemen "acaba ilgisi mi azaldı" diye triplere giriyorum.
İşin en zor kısmı surat yapma darlama olayını aşabilmek. Bazen insanın elinde olmuyo çünkü normal davransan bu sefer de anlamıyolar. Surat asınca da hiç olmuyo. Napacağımızı şaşırdık artık.

O kadar “ben” i anlattınız ki…

Bu duruma gelene kadar tam olarak neler yaşadığınızı sadece siz bilirsiniz. Ama hissettiğiniz uzaklık, problemler varsa belli ki sizi ve ilişkinizi yıpratan bir şeyler olmuş. Ben size çift terapisini öneriyorum. Bence sizin evliliğinizde toparlanmayacak bir şey yok

Söylediklerinizi dikkate alacağım
Sadece biraz aceleci davranıyorum sanırım
Birlikte geçen son 2 ayımız. Bu beni üzüyor ve korkutuyor
İstiyorum ki hemen düzelsin

Burası anlaşılır tabi bebişim ama bu kafayla gidersen mıçıp batıracaksın :)))) Biraz gevşe bence, sal gitsin. Son 2 ay diye bir şey yok, bir hayatboyu birlikte olacaksınız zaten. 2 ayı iyi geçireyim dersen dırdır yapma, haftasonu gezmeye çıkın mesela İstanbuldaysanız Şile/Riva taraflarına gidebilirsiniz. Derler ki her kriz fırsata çevrilebilir. Zaten adam bıkmış, uzağa gidince bir süre kafasını dinler sen de bir süre kendi hayatına bakarsın, gezersin çocuğunla vakit geçirirsin ... Bırak adam biraz özlesin, özlediğinde de biner gelir ara sıra da sen süpriz yapıp gidersin mesela. Önce şu adamın tepedsinden bir in.

Bu duruma gelene kadar tam olarak neler yaşadığınızı sadece siz bilirsiniz. Ama hissettiğiniz uzaklık, problemler varsa belli ki sizi ve ilişkinizi yıpratan bir şeyler olmuş. Ben size çift terapisini öneriyorum. Bence sizin evliliğinizde toparlanmayacak bir şey yok
Söyledim ama gitmek istemedi. Yani benim bu ilişkide değişmem gerektiğini söylüyor

Burası anlaşılır tabi bebişim ama bu kafayla gidersen mıçıp batıracaksın :)))) Biraz gevşe bence, sal gitsin. Son 2 ay diye bir şey yok, bir hayatboyu birlikte olacaksınız zaten. 2 ayı iyi geçireyim dersen dırdır yapma, haftasonu gezmeye çıkın mesela İstanbuldaysanız Şile/Riva taraflarına gidebilirsiniz. Derler ki her kriz fırsata çevrilebilir. Zaten adam bıkmış, uzağa gidince bir süre kafasını dinler sen de bir süre kendi hayatına bakarsın, gezersin çocuğunla vakit geçirirsin ... Bırak adam biraz özlesin, özlediğinde de biner gelir ara sıra da sen süpriz yapıp gidersin mesela. Önce şu adamın tepedsinden bir in.
Tamam çok teşekkür ederim🩷 haklısınız her dediğinizde. İnşaAllah özler

İşin en zor kısmı surat yapma darlama olayını aşabilmek. Bazen insanın elinde olmuyo çünkü normal davransan bu sefer de anlamıyolar. Surat asınca da hiç olmuyo. Napacağımızı şaşırdık artık.
Aynen öyle. Normal davranınca kabullenmişim gibi anlıyorlar. Çözüm odaklı olmuyor

Aslında ben eski mutluluğum derken çocuk yapmadan önceki yaşantımızı kastetmiştim. Yani evliliğimizin ilk 2 yılı.
Çocuktan sonra hamilelikten sonra hiçvirşey eskisi gibi olmadı. Hatta öyle ki; bedenimi bile beğenmiyordum çoğu zaman. Kendimle bile mutlu değildim. Bu ister istemez olan birşey. Bunu düşünmeye engel olamıyorsunuz. Sanırım kendimle zorum olunca onu da zora soktum. Evet dışardan bakınca toksiklik gibi geliyor ama benim iyileşmem için biraz zaman gerekliydi ve iyileştim de. O süreçte eşim de yaşadıklarımın farkındaydı ve asla beni idare etmekten vazgeçemedi. 3.kişilere olaylara karşı güzel bir lohusalık geçirdim sayesinde. Ama bu da onu yordu sanırım.
Söylediklerinizin çoğunda haklısınız ama tam olarak öyle değil.
Bazen de iyi ki çocuğu ilk günden yapmamışız diyorum. Hayatımız tümden değişti. Toksiklik mi bilmiyorum ama ben bunu istemsizce yaptım. Tamamen hamilelikten sonra böyle bir insan oldum.

Tüm bunlar haricinde bana vereceğiniz bir tavsiye var mıdır
Kendinize kocanız dışında uğraşlar bulun.

Bebeğinizle dışarı çıkın, dolaşın biraz büyüyünce ona da iyi gelecek anne bebek aktivitelerine katılın ..

Ama eşinizi biraz salın..

Unutmayın ki bebeğinizin aranıza katılması eşinize de farklı geliyor, o da yoruluyor..

Tabi, bebeğinizi de bir fazlalıkmış gibi,evliliğinizi sekteye uğratmış gibi düşünmeyin.

Bütün aileler böyle değişimler yaşayabiliyor.

Önemli olan birbirinize olan sevginiz ve birbirinize olan güveniniz.

Su akar yolunu bulur ama siz biraz sakinleşmelisiniz.

Her şeyin altında bir şey aramayın, eşinizle de sürekli aranızdaki sevgiyi sorgulamayın. Adamın aklına karpuz kabuğu düşürmeyin. Normal.olun düzelir her şey..

Kendinize kocanız dışında uğraşlar bulun.

Bebeğinizle dışarı çıkın, dolaşın biraz büyüyünce ona da iyi gelecek anne bebek aktivitelerine katılın ..

Ama eşinizi biraz salın..

Unutmayın ki bebeğinizin aranıza katılması eşinize de farklı geliyor, o da yoruluyor..

Tabi, bebeğinizi de bir fazlalıkmış gibi,evliliğinizi sekteye uğratmış gibi düşünmeyin.

Bütün aileler böyle değişimler yaşayabiliyor.

Önemli olan birbirinize olan sevginiz ve birbirinize olan güveniniz.

Su akar yolunu bulur ama siz biraz sakinleşmelisiniz.

Her şeyin altında bir şey aramayın, eşinizle de sürekli aranızdaki sevgiyi sorgulamayın. Adamın aklına karpuz kabuğu düşürmeyin. Normal.olun düzelir her şey..
Güzel ve anlayışlı yorumunuz için çok teşekkür ederim 🥹 söylediklerinizi dikkate alacağım. Evet sevgiyi sorgulamayı bıraktım yani seni sevmesem sadece çocuk için evliliğe devam eder miyim dedikten sonra bir daha yüzüne karşı sormadım ve sormayacağım da.
Bu akşam hemen kızlara yazıp bi buluşma organize ettim.
Çocuğu eşime bırakıp giyinip süslenip çıkacağım haftaiçi…

Aslında ben eski mutluluğum derken çocuk yapmadan önceki yaşantımızı kastetmiştim. Yani evliliğimizin ilk 2 yılı.
Çocuktan sonra hamilelikten sonra hiçvirşey eskisi gibi olmadı. Hatta öyle ki; bedenimi bile beğenmiyordum çoğu zaman. Kendimle bile mutlu değildim. Bu ister istemez olan birşey. Bunu düşünmeye engel olamıyorsunuz. Sanırım kendimle zorum olunca onu da zora soktum. Evet dışardan bakınca toksiklik gibi geliyor ama benim iyileşmem için biraz zaman gerekliydi ve iyileştim de. O süreçte eşim de yaşadıklarımın farkındaydı ve asla beni idare etmekten vazgeçemedi. 3.kişilere olaylara karşı güzel bir lohusalık geçirdim sayesinde. Ama bu da onu yordu sanırım.
Söylediklerinizin çoğunda haklısınız ama tam olarak öyle değil.
Bazen de iyi ki çocuğu ilk günden yapmamışız diyorum. Hayatımız tümden değişti. Toksiklik mi bilmiyorum ama ben bunu istemsizce yaptım. Tamamen hamilelikten sonra böyle bir insan oldum.

Tüm bunlar haricinde bana vereceğiniz bir tavsiye var mıdır
Kendinize kocanız dışında uğraşlar bulun. Bebeğinizle dışarı çıkın, dolaşın biraz büyüyünce ona da iyi gelecek anne bebek aktivitelerine katılın ..
.ama eşinizi biraz salın.. Unutmayın ki bebeğinizin aranıza katılması eşinize de farklı geliyor, o da yoruluyor..

Tabi, bebeğinizi de bir fazlalıkmış gibi,evliliğinizi sekteye uğratmış gibi düşünmeyin. Bütün aileler böyle değişimler yaşayabiliyor. Önemli olan birbirinize olan sevginiz ve birbirinize olan güveniniz.

Su akar yolunu bulur ama siz biraz sakinleşmelisiniz. Her şeyin altında bir şey aramayın, eşinizle de sürekli aranızdaki sevgiyi sorgulamayın. Adamın aklına karpuz kabuğu düşürmeyin. Normal.olundüzelir her şey..
Güzel ve anlayışlı yorumunuz için çok teşekkür ederim 🥹 söylediklerinizi dikkate alacağım. Evet sevgiyi sorgulamayı bıraktım yani seni sevmesem sadece çocuk için evliliğe devam eder miyim dedikten sonra bir daha yüzüne karşı sormadım ve sormayacağım da.
Bu akşam hemen kızlara yazıp bi buluşma organize ettim.
Çocuğu eşime bırakıp giyinip süslenip çıkacağım haftaiçi…
Kesinlikle Kendinize vakit ayırmalısınız iyi yapmışsınız.
Aranıza minicik, size muhtaç bir can katılmış ona odaklanın zaman her şeyin ilacı..

Kendinize kocanız dışında uğraşlar bulun. Bebeğinizle dışarı çıkın, dolaşın biraz büyüyünce ona da iyi gelecek anne bebek aktivitelerine katılın ..
.ama eşinizi biraz salın.. Unutmayın ki bebeğinizin aranıza katılması eşinize de farklı geliyor, o da yoruluyor..

Tabi, bebeğinizi de bir fazlalıkmış gibi,evliliğinizi sekteye uğratmış gibi düşünmeyin. Bütün aileler böyle değişimler yaşayabiliyor. Önemli olan birbirinize olan sevginiz ve birbirinize olan güveniniz.

Su akar yolunu bulur ama siz biraz sakinleşmelisiniz. Her şeyin altında bir şey aramayın, eşinizle de sürekli aranızdaki sevgiyi sorgulamayın. Adamın aklına karpuz kabuğu düşürmeyin. Normal.olundüzelir her şey..

Kesinlikle Kendinize vakit ayırmalısınız iyi yapmışsınız.
Aranıza minicik, size muhtaç bir can katılmış ona odaklanın zaman her şeyin ilacı..
Ben aramıza kilometreler girdiğinde herşeyin daha kötü olmasından korkuyorum ☹️ gözden uzak olunca gönülden de Irak olunur mu ☹️

Kızlar merhaba,
Kısaca konuyu çok uzatıp gözlerinizi yormadan birşeyler anlatıp sormak istiyorum.

Ona karşı son 2 yıldır fazla kıskancım. Hayatına karışıyorum. Onu boğuyorum. Darlıyorum. Yaparken o an öyle gelmiyor ama sonra kendi kendime düşününce hatamı anlıyorum.
Bu yüzden fazlasıyla bunalmış durumda. Ama ben isteyerek yapmadım. Hamilelik ve lohusalıktan sonra gurbette yaşamış olmanın verdiği yalnızlık da eklenince ben ben değildim sanki. Şimdi de biraz toparlamış gibi gözüksem de aslında birşeyleri düzeltmek için geç kaldığımın farkına vardım.
Eşimin bana karşı soğukluğu derken mesela bana karşı asla saygısızlığı,kötü konuşması falan yok. Öperek işe gider ben uyusam bile. (Çünkü bazen çocuktan dolayı çok uykusuz kalıyorum geceleri. Asla duymuyorum gidişini ama öptüğünde uyanıyorum.)
Çocuk konusunda da elinden gelenin fazlasını yapar,bize yemekler yapar,kahvaltılar hazırlar.. çay keyfimiz kahve saatlerimiz falan hep devam ediyor evde öyle soğuk rüzgarlar yok ama hissedersiniz ya işte bi sorun vardır aranızda. Kalpten gelen bir soğukluk bu… Cinsellik ilk uzaklığımız oldu. İki ilişki arası epey açılıyor. Reddetmiyor ben yanaşırsam. Ama onun yanaşmasını beklesem araya epey zaman giriyor. Soğukluk konusunu ona 3-4 kez açtım. Hep birşey yok diye geçiştirdi ama en sonuncusunda patladı. Tahammülüm kalmamış demek ki dedi… sessizliğimi korudum. Günler sonra sordum ne düşünüyorsun dedim beni sevmiyorsan söyle dedim açık açık. Sevgi varsa kurtarabiliriz,toparlanmamıza yardım edelim karşılıklı çünkü çocuğumuz var dedim ama sevgi yoksa boşuna çabalamayalım dedim. Seni sevmiyor olsam sadece çocuk için mi evlilik sürer dedi. Bir yanım rahatladı ama bir yanım hala huzursuz. Onun eski ilgisini sevgi göstermesini geri kazanmak istiyorum. O mükemmel bir baba ve mükemmel bir eş.
Bana vereceğiniz tavsiye var mı ya da başından benzer olaylar geçmiş kimse varsa tecrübe dinlemek isterim.

Lütfen boşanma tavsiyesi vermeyin olur mu… ikimiz de boşanmak istemiyoruz bunu alenen konuştuk. Ama evliliğe devam etmek için de fazla soğuğuz. Sadece eşimin gönlünü kazanmak istiyorum ya da onu peşimden koşturmak diyeyim. Çünkü ben anladım ki erkek peşinizden koşarken daha mutlu bir ilişki oluyormuş. Kadın,erkeğin ilgisiyle çiçek açarmış…

Eskisi gibi mutlu olmak için neler yapmalıyım
Şimdiden teşekkür ederim🌸
Siz tedavi olun bence.Bu eş bir gün gelir yeter der.Normal değil yazdıklarınız kesinlikle.

Back
X