- 4 Nisan 2018
- 830
- 2.352
- 31
-
- Konu Sahibi ellerimlekazidim
Ekleme yapayım. Market yoğurdu, sütü peyniri ,yumurtası yemez ,kasap eti tavuğu eve giremez.
Hepsini annesi yolluyor. Et , tavuk dahil.annesinin yetiştirdiği dışında güvenmiyor.
Ekleme yapayım. Market yoğurdu, sütü peyniri ,yumurtası yemez ,kasap eti tavuğu eve giremez.
Hepsini annesi yolluyor. Et , tavuk dahil.annesinin yetiştirdiği dışında güvenmiyor.
Sevdiği yemekler de makarna kızartma ve semsek denilen yağda kızarmış patatesli gözleme. Makarna da dümdüz haşlanıp salçalı olacak. Sebzeli yemez.Dayımın evine evlendikten sonra ilk gitmemde yengem aradı ne özledin ne yapayım dedim yenge kurbanın olayım bol soğanlı maydanozlu makarna yap
Eşinizin dışarıdan yememesi, her ürüne güvenmemesi titizlenmesine bir şey diyemem ama makarna kızartma yağda kızarmış gözlemeyle sağlıklı beslenmiyor aksine kalp damar sağlığını riske atıyor, karaciğeri yağlanır kolesterol tavan yapar, o zaman doktorun verdiği diyeti paşa paşa yapmak zorunda kalır, ona yapacak bir şeyiniz yok ama çocuğunuzu sağlıklı ve dengeli beslemelisiniz.Valla ruh hastası ağır olur severim onları ama yemek kültürleri yok ,dışardan hiç yedirmemis çok titizler başkasının evinde yemek bile yiyemezler çoğu zaman.köy hayatı olunca da 3-5 yemekle sınırlı kalmışlar. Birlikte psikolog olayını dusunecem ise yarayabilir. Oğlu için yapar çünkü.
muhtemelen o da ölür ya da artık onları bile yiyemeyecegim diye kendini öldürür. çünkü yiyecek bisey kalmıyor dünya yüzünde. allahim sen iyilikler hastalıklı düşüncelere sahip insanlara. tövbe kinamiyorum ama yazık böylesi takıntılı olan insanlara üzülüyorum. insallah başıma gelmez ya da evlatlarimin başına. allahim herkese akıl sağlığı versin aminnnAnnesi öldükten sonra ne olacak? Aç mı gezecek eşiniz?
muhtemelen o da ölür ya da artık onları bile yiyemeyecegim diye kendini öldürür. çünkü yiyecek bisey kalmıyor dünya yüzünde. allahim sen iyilikler hastalıklı düşüncelere sahip insanlara. tövbe kinamiyorum ama yazık böylesi takıntılı olan insanlara üzülüyorum. insallah başıma gelmez ya da evlatlarimin başına. allahim herkese akıl sağlığı versin aminnn
Kusmakta biraz şov bence.Ben de bilmiyorum.oglumdan önce hiç sorun değildi hallediyorduk ama oğlum ona benzedi o beni sinir ediyor.
Valla ben de öyle diyordum sen kusturuyorsun diyordum da baya baya kusuyorKusmakta biraz şov bence.
Bunları denedim malesef içindeki miktar ne olursa olsun anlıyor. Atipik otizmin getirdiği hassaslık da var. Ama tekrar deneyebilirim. Çok teşekkür ederim.Eşinizin dışarıdan yememesi, her ürüne güvenmemesi titizlenmesine bir şey diyemem ama makarna kızartma yağda kızarmış gözlemeyle sağlıklı beslenmiyor aksine kalp damar sağlığını riske atıyor, karaciğeri yağlanır kolesterol tavan yapar, o zaman doktorun verdiği diyeti paşa paşa yapmak zorunda kalır, ona yapacak bir şeyiniz yok ama çocuğunuzu sağlıklı ve dengeli beslemelisiniz.
Psikolojik destek de alın elbette ama çocuğunuz gelişimi için sebze ve et yemek zorunda, bazı gıdaları çaktırmadan sevdiği şeylerle birleştirin, mesela tavuk yemiyorsa bir parça tavuğu eşiniz evde yokken haşlayın blenderdan geçirin biraz da patates haşlayın onu da ve diğer malzemeleri de blendardan geçirin tavuk kroket yapın, bol yağda kızartmak yerine kroketin içine bir miktar sıvı yağ dökün yağlı kağıda dizip fırına verin.
Kemikli eti haşlayın mevsim sebzelerini haşlayıp blenderdan geçirip kemik suyuna çorba yapın, hava güzel akşam yemeklerinde babasından ne görüyorsa onu yaptığı için en azından gündüzleri yemesi gereken yemekleri çocuk parkına, bahçeniz varsa bahçeye çıkararak yedirin, dikkati yemeğe odaklanmazsa yemesi daha kolay olabilir.
Çocuğunuzun severek yediği ve sevmediği yemekleri siz biliyorsunuz, sevdikleriyle sevmediklerini yavaş yavaş birbirine katarak değişik tarifler deneyin, deneye yanıla hangi sebzeyi veya eti nasıl yaparsanız yiyor anlarsınız.
Bilmiyorum. Umarım değişir.Annesi öldükten sonra ne olacak? Aç mı gezecek eşiniz?
Hadi darısı banaSürekli uyarırdım ben, çocuğun yaninda da kaş gözle sustururdumsevgiler
Sinirden guldugumu belirtmiştim. Ağlayayım mi ? Herşeye olmaz demedim olmayacak ya da deneyip sonuç almadigim şeyleri acikladim.Sorunu aşmaya çalışıyorum. Ne yapayım adamın suratına mi sahip çıkayım birseyden tiksinince elinde olmadan suratı değişiyor. Başka yöntemler söylendi deneyecem. Terapi fikrini de sundum arastirmaya başladım.E tamam o zaman oturmasın sizinle masaya.
Olan çocuğunuza oluyor. Tek tip beslenme ne gibi sağlık problemlerine yol açıyor bir araştırın isterseniz, ona yok buna olmaz diyerek yada gülerek bu sorunu aşamazsınız.
Okulda yiyorlar ya ogretmenler ikna ediyor bir sekildeSöyleniyor ben de tiksiniyorum
İnşallah kreşe yollayacam bu sene nasipse inşallah arkadaşlarından görür de yer.
Ay hadi İnşallahOkulda yiyorlar ya ogretmenler ikna ediyor bir sekilde
Yemedikleri yüzünden sağlığı bozulur, onu demek istedim zira hiç sağlıklı beslenmiyor, mide bulantısını bilemiyorum belki küçüklükten beri böyle yetiştiği için psikolojiktir, zorladığım yemekler oldu ve mutlaka içinde onun tiksineceği bir şeyler çıktı demiştiniz sanırım, bir örnek vereyim size bir arkadaşımın annesi bir keresinde mantardan zehirlenmiş, bir daha da asla ağzına mantar sürmemiş, bir gün yemekli bir davette yediklerinin içinde olmamasına rağmen torunu aaaa yemeğin içinde mantar var diyor ve arkadaşımın annesi aniden mide bulantısı ve tansiyon düşüklüğü yaşıyor, zehirlendim deyip panikliyor hastanelik oluyorlar, yemekte mantarın eseri yokmuş hatta annesini bildikleri için özellikle mantarsız bir menü istemişler ama kadın psikolojik zehirlenme yaşamış, eşinizin durumu da böyle olabilir ve bu psikolojik destekle atlatılabilir.Bunları denedim malesef içindeki miktar ne olursa olsun anlıyor. Atipik otizmin getirdiği hassaslık da var. Ama tekrar deneyebilirim. Çok teşekkür ederim.
Eşim konusunda hassaslığı sağlık açısından değil midesi bulanıyor.
Evet haklısınız. Sağlıklı beslenmedigini ve ilerisini ben de o da biliyor ama elinde olmadığını söylüyor. Psikolojik desteği bu akşam konustum ciddi bir adım atmamiz, oğlumuz için yapmamız gerektigini detaylıca anlattım. Haklı oldugumu elinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğunu belirtti. Psikolog için kizkardesim araştırmaya başladı kendisi psikolog ayarlayabilirse hocalarindan ya da güvendiği birinden seans düşünüyoruz. Herşey için teşekkür ederim.Yemedikleri yüzünden sağlığı bozulur, onu demek istedim zira hiç sağlıklı beslenmiyor, mide bulantısını bilemiyorum belki küçüklükten beri böyle yetiştiği için psikolojiktir, zorladığım yemekler oldu ve mutlaka içinde onun tiksineceği bir şeyler çıktı demiştiniz sanırım, bir örnek vereyim size bir arkadaşımın annesi bir keresinde mantardan zehirlenmiş, bir daha da asla ağzına mantar sürmemiş, bir gün yemekli bir davette yediklerinin içinde olmamasına rağmen torunu aaaa yemeğin içinde mantar var diyor ve arkadaşımın annesi aniden mide bulantısı ve tansiyon düşüklüğü yaşıyor, zehirlendim deyip panikliyor hastanelik oluyorlar, yemekte mantarın eseri yokmuş hatta annesini bildikleri için özellikle mantarsız bir menü istemişler ama kadın psikolojik zehirlenme yaşamış, eşinizin durumu da böyle olabilir ve bu psikolojik destekle atlatılabilir.