Eşimin herşeyden tiksinmesi ve beni kendine benzetmesi

Yumurtayi nasil yiyor peki? Tavugun g..tunden cikmis.
Yemek pişiren insanların temizliğinden bahsediyor aslında. Mesela yeşillikleri yıkamadan kullanmış mi ? Ya da hamur açanın eli temiz mi ? Bir fırının önünden geçtik fırıncı abi kapının önünde oturmuş çay iciyordu bir eliylede ayak parmaklarının arasını kasiyordu bir daha o fırından ekmek almadık mesela anlatabildim mi ?
Market yumurtasının fabrikasyon bir ürün olduğunu ve doğal olmadığı için tadı ve kokusunun farklı olduğunu hepimiz biliyoruz o sadece yemek istemiyor tadı tuhaf geliyor annesi tavuk besliyor doğal tavuk yumurtası yolluyor.
İnek besliyor o sütle yoğurt peynir vs yapiyor. Gerçekten o yoğurda alışınca market yoğurdun yapay tadı sizi kesmiyor. 5 kardeş 5 i de böyle büyümüş baldan pekmeze etten salcaya herşeyi anneleri evde yapmış evden beslemiş o yüzden diğer tatlara alışkın değil ve midesi kaldirmiyor.

Değişik yemeklere de önyargıları var farklı yemekleri sevemiyorlar. Düz takılıyorlar.

benim eşimin de annesi hep tavuk inek beslemis onları yedirmis büyütmüş ama şu an onlar yok. yani inekler satıldı vs vs üstelik kayinvalidemler bizden 900 km uzaktalar. keşke yakın olsalar da yesek ama yoklar yani. elbette organik ürünlerin tatları bir başka ama olmayınca olmuyor. gerçekten sabrınızı hayranım şapka çıkarılacak tarzdasiniz. insallah eşiniz düzelir

Bizim de bi yakinımiz ileri düzey vegan..bir hayvanın kesilmesine mi şehit olmuş ne..hicbir şekilde hayvansal ürün tüketmiyor..eti geçtim ,süt,yumurta,yoğurt, peynir ürünleri hiç birini yemiyor..kek bile yemiyor,içinde süt yumurta var diye..yeni evlendi bakalım nolacak..zor ya böyle yemekle problemi olan insanlarla uğraşmak...

Vegan olsa nohut mercimek bir şekilde halledersin , evet yemek seçme işi zor

okb belirtileri var eşinizde
ailesinde de
uzman tabiki değilim ama destek almaları şart

eee siz sevgili veya nişanlıyken dışarıda hiç mi yemek yiyip bişey içmediniz?

Ben veganlara cidden saygı duyuyorum, saygı duyuyorum derken zorundayız zaten de anlıyorlar ve hak veriyorum.
Ama yemeğini kendi yapsın bir zahmet.

Ayy okurken bile zor geldi Allah yardımcınız olsun. Yazdılar mı bilmiyorum ama yetiştirilme tarzı olabilir mi sadece annesinin yetiştirdiği şeyleri yiyormuş ya. Bence bir doktora görünsün ya çocuğunuza da yazık. O da gördükçe öyle olacak.

Evet tamamen yetiştirilme tarzı. Yani şöyle açıklayayım market tavuklarınin hormonlu tadını sevmiyor kokusuna bile dayanamiyor çünkü hep köy tavuğu yemiş. Aynı şey yumurta, bal ,pekmez, peynir et gibi şeyler için de geçerli. O yapaylik hoşuna gitmiyor ve gerçekten kusuyor midesi bulanıyor. Kusma ve mide bulantısı tamamen psikolojik yoksa ülkenin %80 i marketten besleniyor. Tedaviye ikna oldu kardeşim psikolog o bizi güvendiği bir hocasıyla gorusturecek süreci profesyonel yardımla devam ettireceğiz.

okb belirtileri var eşinizde
ailesinde de
uzman tabiki değilim ama destek almaları şart

eee siz sevgili veya nişanlıyken dışarıda hiç mi yemek yiyip bişey içmediniz?
Belirlediğimiz 3-5 mekan vardı. Güvendiğimiz ev yemekleri tarzında. Öyle yerlere gidiyorduk zaten hayatımız okul koşturma ile geçtiği için hatta evlendikten sonra da orta yolu bulabildik bu kadar gamlanmamistim. Oğlum da 2 yaşına kadar benim gibi normal besleniyordu sonra değişti.

Tedaviye ikna olmasına sevindim. Aslında doğal şeylerle beslenmiş hep güzel bir şey. Ama bu kadar yoğun tepki vermesi ve sizleri etkilemesi kötü. Yaşam kalitesini düşürür. İnşallah tedaviyle olumlu sonuç alırsınız

Allah kolaylık versin sizi tenzih ediyorum aile komple sıkıntılı. Bir makalede okumuştum gen aktarımı kaynaklı çocuklar babanın beslenme tipini alabiliyorlarmış. Benim büyük kızda babasına benziyor beslenme tipi olarak. Nadirdir birinin yiyip diğerinin yemediği bir şey olması. Vejetaryena yakın besleniyorlar. Sakatat, tavuk, balık kokusuna tahammülleri yok. Küçük kızla ben tavuk balık pisirdiysek öğlen yiyoruz akşama kadar koku vs kalmıyor. Büyüğü de zorlamadım. Yeşil mercimek,ceviz,nohut,pekmez,tahin bunları sıkça tüketmesini sağlayabiliyorum. Bir sorun ile karşılaşmadık değerleri iyi gidiyor.

Allah sabır versin. Kaynanadan başlayıp hepsi tedavi olmalı. Bildiğiniz takıntılı bunlar.

Aynı benim eşim. Size var böyle insanlar demeye geldim. Derttir evet. Sizi anlıyorum. Zor gerçekten. Ancak oğlunuzun olması işi daha da zorlaştırıyor. Siz neyse idare edersiniz (benim gibi) çocuğunuz olmasaydınız size belli öneriler de yapabilirdim ama çocuk da babasına benzerse kötü, gelişim çağında düzgün beslenmesi gerekir.

Aynı benim eşim. Size var böyle insanlar demeye geldim. Derttir evet. Sizi anlıyorum. Zor gerçekten. Ancak oğlunuzun olması işi daha da zorlaştırıyor. Siz neyse idare edersiniz (benim gibi) çocuğunuz olmasaydınız size belli öneriler de yapabilirdim ama çocuk olunca iş değişir,, gelişim çağında düzgün beslenmesi gerekir.

e anası hakkın rahmetine kavuşunca açlıktan ölür bu adam peşine. töbe töbe..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…