Eşimin herşeyden tiksinmesi ve beni kendine benzetmesi

Hem de çok çok zor nasıl değil. İlk başta herkes bana oh ne güzel yemek derdin yok yumurta makarna kızartma yap geç diyordu. Ama öyle olmuyor. Destek kendi için almaz çünkü ailecek normal olduğunu söylüyorlar. Ama oğlumuz için dersem belki ikna olur.

Gittim canım 4 ay kaldım. Ailemde hepimiz istahliyiz güzel de ilerledik ama eve dönmek zorundaydık oradaki okula alışamadı sevmedi.
Çocuğunu al komşu ya veya dışarda yemeğe git sık sık başka çözüm yok gibi eve arkadaşlarını çağırıp çeşitli yemek hazırla onlar yedikçe ooğlunda yer

Sırf bu yüzden babası askere yollamadi bedelli yaptı 18 günde 11-12 kilo verip hastanalarak döndü.

Psikolog degilim ama bu konulara ilgim var. Bence eşinizin bir tür obsesif kompulsif (OKB). Takinti yani. Çesitli turleri olabiliyor. Okb olmasa da psikolojik bir sıkıntısı oldugu muhakkak. O kudmalari fln da psikolojik olarak cok takip kendi kendine telkin yapmasindan.

Inanin beynimizin vucudumuz uzerindeki etkisi zannettigimizden daha fazla.

Psikiyatriste gitsin. Kesin yardimci olacaktir.

Konuyla ilgili en merak ettiğim konu evlenmeden önce dışarıda buluştuğunuzda nasıl ve nerede yemek yediğiniz? Eşinizinki muhtemelen psikolojik bir sorun. Destek almasını sağlayabilirseniz sağlayın. Ama ben kabul edeceğinden çok emin olamıyorum. Onun söylediklerine kualk asmayın. Bunun sağlıklı bir düşünce biçimi olmadığını hatırlatın sürekli kendinize. Çocuğunuza da her şeyden yedirmeye çalışın. Kocanız da mümkünse çocuğun yanında böyle konuşmasın.

Canım gözleme çekiyordu günlerdir. Burnunu karistiriyorduru okumasaydim iyiydi
Eşinizi çok iyi anlıyorum çünkü bende okbliyim. Bende bulaş takıntısı oldu ki bu başka insanların suçu. Bir kez her zaman alışveriş yaptığım marketteki amca wc yazan yerden çıktı dışarıdaki lavaboda elini sabunlamadan geldi. Ünlü bir otobüs firmasında muavin çevirme sırasında duvar kenarına işedi ayakta, elini yıkamadi. Çok iyi dedikleri yerde mutfak çalışanı önlük ile tuvalete girdi eline sabun değdirmeden çıktı. Hepsine kendim şahit oldum. Yakın arkadaş ve flortumun de el yikamadigini fark edince artık insanlara güvenmiyorum. Sayelerinde nurtopu gibi okb hastası oldum. Bana kalırsa onlar hasta, toplum içerisine karışırken tuvalet sonu el yikamayanlar keşke idam edilse birçok insan onlar yüzünden dışarıda rahat hareket edemez oluyor. Kimse kimsenin wc mikrobunu yemek zorunda değil. Tavuk döner ile ilgili bir haber okumuştum, ingilterede tavuk dönerde insan diskisinda bulunan mikrop bulunmuş. Onun sosunda ne var, nasıl yapılıyor Allah bilir. Bir görüntü vardi çalışan et yigininin üstüne ayakla basıp sıkıştırıyordu. Eşiniz de belki böyle haberler okumus böyle şeyler yaşamistir okb olmuştur. Makarna fabrikasyon, sanırım o nedenle yiyebiliyor. Patatesin kabuğu soyuluyor o nedenle yiyebiliyor olabilir.

Eşiniz benden daha fena takıntılı maalesef ama okb asilamayacak bir şey değil. Kabul edip tedavi olursa öğürmesi biter sanıyorum. Öğürmesi de öğrenilmiş bir durum. Bir şeye şahit olmuş muhtemelen bunu asamiyor. Ona yardımcı olursanız ben iyileşecegini düşünüyorum.

Benim için yemek çok önemli o nedenle baştan böyle bir insanla evlenmezdim.
Yazdıklarınızı okurken yoruldum yani o derece.
Ailesi de kendisi de OKB li gibiler ve tedavi olmaları lazım.
Eşiniz insanlara böyle anlatmak zorunda değil kimse onun ne kadar tiksindigini dinlemeye maruz kalmamali.
Tiksiniyorsa da tek başına içten içe tiksinsin yani napalim.
Bence her yorum yaptığında lafi ağzına tıkayıp tersleseydiniz bırakırdı belki yorum yapmayı.

Spontane bir lokantaya asla girmez zincir bayiliklerin bile bayiliğini kim almış bilmesi lazım. Zincir diye güvenemem belki bayiliğini alan pistir der Guldugume bakma çok kez yarı yolda bırakıp eve donmuslugum var.
Çocuğunuzun bu halde olmasının sorumlusu eşiniz.
Bakın ben tavuk yiyemiyorum baya tiksiniyorum kokusundan,dokusundan nefret ediyorum, yumurtada aynı şekilde ama evde dillendirmedim hiç ,haftada 1 gün tavuk pişiriyorum genelde doğranmis alıp sote yada körili,olmazsa fırın poşetine eldivenle koyup minimum temas ederek,masaya da oturuyorum yemesemde salata vs ne varsa tavuk dışında onu yiyorum. Kimseye de iğrenç, kokuyor,pis vs demiyorum ki aklımdan geçenler bunlar.
Bende konuşsam dır dır onun sapi bunun çöpü diye çocuklarımda yemez ki. Eşiniz konuşa konusa sizi de çocuğunuzu da kendine benzetmiş.
Ayrica evinizde bir çocuk var,ona göre hareket etmeniz gerek,yemek pisirirken de öyle olmalı,dengeli bir şekilde butcenize göre et'de sebze'de bakliyatta koymalısınız o masaya. Eşiniz de söylenmeden ne yemek istiyorsa onu yemeli.
Kızım bana soruyordu anne sen niye tavuk yemiyorsun diye,canım istemiyor bak kendime şunu yaptım siz tavuğunuzu yiyin bende bundan yiyeceğim diyordum. Desem ki kümeslerde pislik içinde gun yüzü görmeyen tavuğun etini yiyemem,o çocuk oturup tavuk yer mi?
Yada yumurtayı da kötülesem,kokuyor bakteri üretiyor şu bu dersem, onu yer mi çocuklarım yemezler tabi ki.
Eşiniz deģişmek zorunda,değişmiyorsa en azından susmayı bilmeli, sizde yemek düzenini çocuğa uygun dengeli hale getirirseniz,ondan sonra düzelebilir birşeyler. Şu haliyle işiniz zor.

Belirlediğimiz 3-5 yer vardı temiz olduğuna emin olduğumuz ve genelde ev yemekleri yapan bir mekan oralari tercih ediyor ya da kahvaltıya gidiyorduk.onlara göre tuhaf olan benim yeni değişik bir yemek yaptiğımda ayıp olmasın diye yerlerken ki sürat ifadelerini görseniz gulmekten catlarsiniz şükür kayinpeder benim gibi onunla takılıyoruz biz esimin Bu huyunu bilerek evlendim.ilk başlarda ayrı ayrı yemek yapıyordum sonra ben de ona benzedim Zaten artık takmıyorum onun yediklerini oğlum için endişeliyim oğlumuz için olursa kabul eder terapiyi.

YouTube Dr.Bülent Demircioğlu na bakın bir .
Bilinçaltı temizliği ve travma calişmalari ögretiyor ,siz başkasinin adinada yapabilirsiniz
Çocuğunuz için yapabilirsiniz.
Çünkü bu bilinçaltında kodlanmış önyargılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…