Eşimin herşeyden tiksinmesi ve beni kendine benzetmesi

Onların normali bu sulalecek boyleler. İnanması zor ama öyle. Onlara göre ben tuhafim nasıl olur da yerim 😂😂😂😂
Çok ciddi bi takıntı seviyesi bu ama. Benim de temizlikle ilgili takıntılarım vardır ama bazi yerlerde abarttigimi dusunerek kendimi frenleyip kontrol etmeye çalışıyorum, ben normalim millet pis demiyorum :KK53:
Çocuğu çok yanlış etkiliyor, yani zararlı şeylerden koruyorum zannederken kişiliğine çok değişik şeyler oturtuyor, bunun farkında olması lazım, zira çocuk ilerde topluma karıştığında daha çok sorun yaşar bu sebeplerden.

Çocuğunuzun bu halde olmasının sorumlusu eşiniz.
Bakın ben tavuk yiyemiyorum baya tiksiniyorum kokusundan,dokusundan nefret ediyorum, yumurtada aynı şekilde ama evde dillendirmedim hiç ,haftada 1 gün tavuk pişiriyorum genelde doğranmis alıp sote yada körili,olmazsa fırın poşetine eldivenle koyup minimum temas ederek,masaya da oturuyorum yemesemde salata vs ne varsa tavuk dışında onu yiyorum. Kimseye de iğrenç, kokuyor,pis vs demiyorum ki aklımdan geçenler bunlar.
Bende konuşsam dır dır onun sapi bunun çöpü diye çocuklarımda yemez ki. Eşiniz konuşa konusa sizi de çocuğunuzu da kendine benzetmiş.
Ayrica evinizde bir çocuk var,ona göre hareket etmeniz gerek,yemek pisirirken de öyle olmalı,dengeli bir şekilde butcenize göre et'de sebze'de bakliyatta koymalısınız o masaya. Eşiniz de söylenmeden ne yemek istiyorsa onu yemeli.
Kızım bana soruyordu anne sen niye tavuk yemiyorsun diye,canım istemiyor bak kendime şunu yaptım siz tavuğunuzu yiyin bende bundan yiyeceğim diyordum. Desem ki kümeslerde pislik içinde gun yüzü görmeyen tavuğun etini yiyemem,o çocuk oturup tavuk yer mi?
Yada yumurtayı da kötülesem,kokuyor bakteri üretiyor şu bu dersem, onu yer mi çocuklarım yemezler tabi ki.
Eşiniz deģişmek zorunda,değişmiyorsa en azından susmayı bilmeli, sizde yemek düzenini çocuğa uygun dengeli hale getirirseniz,ondan sonra düzelebilir birşeyler. Şu haliyle işiniz zor.
İnşallah değişir.dediginiz şeyleri ben de yapıyorum ama ona engel olamıyorum. Babasının yolladığı kıyma bitmişti ben de kasaptan kıyma alıp köfte yaptım eve girer girmez bu ne çok pis bir koku var babanın yolladığı kıyma dedim hayır o böyle kokmaz dedi elinde oda parfümüyle dolandı😂

Çok ciddi bi takıntı seviyesi bu ama. Benim de temizlikle ilgili takıntılarım vardır ama bazi yerlerde abarttigimi dusunerek kendimi frenleyip kontrol etmeye çalışıyorum, ben normalim millet pis demiyorum :KK53:
Çocuğu çok yanlış etkiliyor, yani zararlı şeylerden koruyorum zannederken kişiliğine çok değişik şeyler oturtuyor, bunun farkında olması lazım, zira çocuk ilerde topluma karıştığında daha çok sorun yaşar bu sebeplerden.
Valla bence de çok abartı hatta saçma. Oğlum tiksindigi dakika zorlama çocuğu diyerek arka çıkıyor. Abim ergoterapist kizkardesim psikolog , defalarca konuştular 4 ay ailemin yanına gittim orda bak düzeliyor devam edelim dedim ama yüz ifadesi işte karşı koyamiyorum.

Valla bence de çok abartı hatta saçma. Oğlum tiksindigi dakika zorlama çocuğu diyerek arka çıkıyor. Abim ergoterapist kizkardesim psikolog , defalarca konuştular 4 ay ailemin yanına gittim orda bak düzeliyor devam edelim dedim ama yüz ifadesi işte karşı koyamiyorum.
Şu an psikologun yonlendirmeleri için ne yapiyor peki?

Benim için yemek çok önemli o nedenle baştan böyle bir insanla evlenmezdim.
Yazdıklarınızı okurken yoruldum yani o derece.
Ailesi de kendisi de OKB li gibiler ve tedavi olmaları lazım.
Eşiniz insanlara böyle anlatmak zorunda değil kimse onun ne kadar tiksindigini dinlemeye maruz kalmamali.
Tiksiniyorsa da tek başına içten içe tiksinsin yani napalim.
Bence her yorum yaptığında lafi ağzına tıkayıp tersleseydiniz bırakırdı belki yorum yapmayı.
Çok yaptım. Yarı yolda bırakıp eve de döndüm. Sen ye bana bakma diyor bazen konuşmuyor yorum yapmıyor ama aynı masada bana bakarken yüz ifadesi benim de iştahımı kaciriyor. Oğlumun 2. Yaşına kadar sorun yoktu et suyunu biberonla verdiğim zamanlar bile vardı. Oğlum değişmeye başlayınca batmaya başladı yoksa onunla evlendigime pişman değilim orta yolu bir şekilde buluyordum.

İnşallah değişir.dediginiz şeyleri ben de yapıyorum ama ona engel olamıyorum. Babasının yolladığı kıyma bitmişti ben de kasaptan kıyma alıp köfte yaptım eve girer girmez bu ne çok pis bir koku var babanın yolladığı kıyma dedim hayır o böyle kokmaz dedi elinde oda parfümüyle dolandı😂
Ama söylenmemesi gerekir. Evde çocuk var,babasi böyle yaparsa o çocuk nasıl oturup yesin köfte? Kendisi beğenmeyebilir,yemek istemeyebilir ama sussun ya. Ben olsam annesinin evine göndermiştim git annenin pişirdiginden ye diyerek.

Eşiniz okb hastası. Bu hastalık tedavi edilmezse daha da kötüleşir.muhakkak uzun sureli bir tedavi gerekir.yoksa her şey gün geçtikçe daha da kotulesecektir.

Çok yaptım. Yarı yolda bırakıp eve de döndüm. Sen ye bana bakma diyor bazen konuşmuyor yorum yapmıyor ama aynı masada bana bakarken yüz ifadesi benim de iştahımı kaciriyor. Oğlumun 2. Yaşına kadar sorun yoktu et suyunu biberonla verdiğim zamanlar bile vardı. Oğlum değişmeye başlayınca batmaya başladı yoksa onunla evlendigime pişman değilim orta yolu bir şekilde buluyordum.
Ay herhalde inadına en pis şeyleri parmaklarımı yalaya yalaya karşısında yerdim 😂

Herkese merhabalar.direk konuya giriyorum dert mi değil mi ben de bilmiyorum başkası anlatsa ne derim onu da bilmiyorum biraz da size danışayım istedim.
Benim eşim et , tavuk ,balık değişik kültür mutfağı , başka insanların yaptığı yemekler hiç birini yemez , yeni ürünler , yiyemez. ( Çok zorladım yediği günün akşamı çok kötü oluyor kusma ile sonuçlanıyor.) Standart 3-5 yemek var onları bile ara ara reddeder. Tiksinir anlatırken ve karşısındaki insani da tiksindirir. Ve ne yazık ki her zaman onun tabağında bir şey çıkar. Gözleme alırsak ya da başka birinin yolladığı yemeği tat dersem onda kıl çıkar , döner alırsak eti çiğ çıkar vs vs.

Örneklerle açıklayayım ; tavuk dönercinin yanından geçeriz ogurmeye başlar essek eti mi koymuşlar , bu ne çok pis , Allah bilir içinde neler var. Sonuç ,Artık döner yiyemiyorum.

Dışarıda gözleme yapan ablalar görürüz acaba ellerini yıkadılar mi ? Kesin burnunu , saçını karıştırıp elini hamura sokuyordur ,içine koydukları malzemeler temiz mi ? Sonuç, çok canım istese de yiyemiyorum.

Markette çekirdek içi satılıyor oğlum da çekirdek içini sever, ben kiriyordum. Dedim bir de bunu mu denesek belki sever. Aliriz yolda şey der "çekirdek içini görünce midem bulandı ,aklıma ağzıyla çıkartan insanlar geldi." der ( fabrikasyon ürün olduğunu biliyor.) Tiksindim yedirmedim çocuğa çünkü o görüntü gözüme geldi😑😏

Yeni değişik bir yemek yaparım örneğin taze enginar dolmasi bunu nasıl yiyecez ben bunu yersem kesin şöyle olur. bı tadına bak diye zorlarsam akşamına muhakkak hastalanır. Herkes yemeklerimi çok sever komşularım arkadaslarim istek üzerine bile çok yemek yapmisligim var elim lezzetlidir yani.benden kaynaklı değil.
Evliliğimizin ilk yillarinda kendime ayrı ona ayrı yemek yapıyordum. Bazen inada bindirip kendi sevdiğim yemeği yapıyor istersen ye istemezsen yeme diyordum hiç sorun yaratmadan kalkıp yumurta peynir zeytin çıkartıp yiyiyordu.
Oğlumu ek gıda döneminde çok güzel besledim herşeyi mevsiminde tattirdim avakadolardan yer almasına herşeyi tattirdim . sonuç babasının oğlu hiç bir şey yemiyor .et, tavuk ,balık kokuyorsa direk ogurerek kusmaya başlıyor.asla yemiyor , tatmiyor ve bana da yediremiyor ben yerken bile kusuyor. ( Özel bir çocuğum var 2 yaşına kadar hiç bir sıkıntısı yoktu 2 yaşından sonra çıktı. konuşan çocuk sustu , yiyen çocuk kustu. Atipik otizim şüphesiyle yıllardır eğitim görüyor.)

Ve ne yazık ki artık ben de o hale geldim. Onlara benzedim. Asla canım yemek yemek istemiyor , doguluyum etsiz kahvaltı yapmayan ben yıllarca et yemezsem bir şey olmaz gibi geliyor. Dışardan yemek yiyemiyorum. Tiksindim.

Çok uzun oldu belki cogunuza saçma gelecek hak veriyorum. Biri bana anlatsa bana da saçma gelirdi. Sadece eşim değil eşimin tüm ailesi böyle yedikleri 3-5 şey dışına çıkmazlar ve öyle bir anlatırlar ki siz de sogursunuz. Yani o yüz ifadelerini görmeniz lazım.
Ben artık eşimden geçtim çok takmıyorum kendisi bilir. Ben oğlumu düzeltmek istiyorum oğlumu kazanmak istiyorum. ergoterapi aldıriyorum. Psikologla gidiyoruz ama ilerleme yok bana yardımcı olur musunuz ? Ya da üzülme tek derdin bu olsun diyin hafifleyeyim.
Eşiniz negatif bir insan, kendi hayat standartını mahvettiği gibi yanindakini de dibe çeken, enerjisini düşüren bir insan.
Evlenmeden önce de boyleyse ve biliyorsanız neden evlendiniz diye sorma ihtiyacı hissettim.
Bana eşim "gözlerine, saclarina elliyorlar kesin" dese "heee anasını satayim totolarını da kaşıdılar az once gördüm" derim.
Sinirlendim galiba kusura bakmayin ama karsisindakine hayatı zindan eden insanlardan tiksinirim!

Herkese merhabalar.direk konuya giriyorum dert mi değil mi ben de bilmiyorum başkası anlatsa ne derim onu da bilmiyorum biraz da size danışayım istedim.
Benim eşim et , tavuk ,balık değişik kültür mutfağı , başka insanların yaptığı yemekler hiç birini yemez , yeni ürünler , yiyemez. ( Çok zorladım yediği günün akşamı çok kötü oluyor kusma ile sonuçlanıyor.) Standart 3-5 yemek var onları bile ara ara reddeder. Tiksinir anlatırken ve karşısındaki insani da tiksindirir. Ve ne yazık ki her zaman onun tabağında bir şey çıkar. Gözleme alırsak ya da başka birinin yolladığı yemeği tat dersem onda kıl çıkar , döner alırsak eti çiğ çıkar vs vs.

Örneklerle açıklayayım ; tavuk dönercinin yanından geçeriz ogurmeye başlar essek eti mi koymuşlar , bu ne çok pis , Allah bilir içinde neler var. Sonuç ,Artık döner yiyemiyorum.

Dışarıda gözleme yapan ablalar görürüz acaba ellerini yıkadılar mi ? Kesin burnunu , saçını karıştırıp elini hamura sokuyordur ,içine koydukları malzemeler temiz mi ? Sonuç, çok canım istese de yiyemiyorum.

Markette çekirdek içi satılıyor oğlum da çekirdek içini sever, ben kiriyordum. Dedim bir de bunu mu denesek belki sever. Aliriz yolda şey der "çekirdek içini görünce midem bulandı ,aklıma ağzıyla çıkartan insanlar geldi." der ( fabrikasyon ürün olduğunu biliyor.) Tiksindim yedirmedim çocuğa çünkü o görüntü gözüme geldi😑😏

Yeni değişik bir yemek yaparım örneğin taze enginar dolmasi bunu nasıl yiyecez ben bunu yersem kesin şöyle olur. bı tadına bak diye zorlarsam akşamına muhakkak hastalanır. Herkes yemeklerimi çok sever komşularım arkadaslarim istek üzerine bile çok yemek yapmisligim var elim lezzetlidir yani.benden kaynaklı değil.
Evliliğimizin ilk yillarinda kendime ayrı ona ayrı yemek yapıyordum. Bazen inada bindirip kendi sevdiğim yemeği yapıyor istersen ye istemezsen yeme diyordum hiç sorun yaratmadan kalkıp yumurta peynir zeytin çıkartıp yiyiyordu.
Oğlumu ek gıda döneminde çok güzel besledim herşeyi mevsiminde tattirdim avakadolardan yer almasına herşeyi tattirdim . sonuç babasının oğlu hiç bir şey yemiyor .et, tavuk ,balık kokuyorsa direk ogurerek kusmaya başlıyor.asla yemiyor , tatmiyor ve bana da yediremiyor ben yerken bile kusuyor. ( Özel bir çocuğum var 2 yaşına kadar hiç bir sıkıntısı yoktu 2 yaşından sonra çıktı. konuşan çocuk sustu , yiyen çocuk kustu. Atipik otizim şüphesiyle yıllardır eğitim görüyor.)

Ve ne yazık ki artık ben de o hale geldim. Onlara benzedim. Asla canım yemek yemek istemiyor , doguluyum etsiz kahvaltı yapmayan ben yıllarca et yemezsem bir şey olmaz gibi geliyor. Dışardan yemek yiyemiyorum. Tiksindim.

Çok uzun oldu belki cogunuza saçma gelecek hak veriyorum. Biri bana anlatsa bana da saçma gelirdi. Sadece eşim değil eşimin tüm ailesi böyle yedikleri 3-5 şey dışına çıkmazlar ve öyle bir anlatırlar ki siz de sogursunuz. Yani o yüz ifadelerini görmeniz lazım.
Ben artık eşimden geçtim çok takmıyorum kendisi bilir. Ben oğlumu düzeltmek istiyorum oğlumu kazanmak istiyorum. ergoterapi aldıriyorum. Psikologla gidiyoruz ama ilerleme yok bana yardımcı olur musunuz ? Ya da üzülme tek derdin bu olsun diyin hafifleyeyim.
Eşiniz başak burcu mu?

Çocuk aileden öğrenir yemek seçmeyi. Önce eşin şimdi çocuğun öğrenmiş. Yanında söylemese bile ben bunu yemem diye yemediğini şeyleri görüyor. Tabi eşininki normal Bi yemek seçme değil aşırı boyutta hastalık gibi. Bütün aileyi de etkiliyor yazık. Yemezsen yeme bari çeneni kapa da biz yiyelim de. 😂😂

ne kadar da yorucu ve takıntılı bir insan. adamın hareketleri o burun kıvırdığı yemeklerden daha tiksinç bence. bu tavrı sağlıklı insan işi değil. önüne gelen yerde öğ böğ yapan bir adama nasıl katlanıyorsunuz hayret doğrusu. çocuğa acıdım. içine düştüğü şu ortama bak.

Ayy bir dönem bende eşiniz gibiydim yurtta kaldığım dönem yemekhane kokusu beni mahvetmişti yemek yiyemiyordum her akşam çorba yoğurt yiyordum. 7 sene falan hiç döner yemedim önünden geçerken bile midem hareketlenmeye başlıyordu ve dediğiniz gibi yemin ederim nerede ne yesek ya benim tabağımda kıl çıkar, ya çiğdir bunları gördükçe kafayı yedim. Ama elinizde olmuyor zorla yemeye çalışsam resmen midemden bir el yediklerimi yukarı yolluyor. Kusma ile sonuçlanan çok denemem oldu yıllarca dışarıda yemek yiyemedim ama eşiniz benden beter sanki.
Nasıl aştın derseniz başkasının evinde bişey yemem illa yemem gerekiyorsa yiyeceğim şeyi kendim pişiririm öyle bir imkanım yoksa kuru ekmek ya da temiz görünen bişeyi gözüme kestirip birkaç çatal ondan alırım o kadar. Dışarıda ise güvendiğim birkaç yerden yerim onu da didikleyerek yiyorum ama kötü şeyler düşünmemeye çalışıyorum. Şimdilerde biraz daha iyiyim ama çok zor bir durum. Bence çocuğunuzu eşinizle birlikte sofraya oturtmayın çünkü çocuklar bazı şeyleri de büyüklerden görüp yapıyor. Sizde yanında kendiniz yerken çok severek yiyin sizin yediğiniz şeyi merak etsin tatmak ister öyle diye düşünüyorum

X