- 4 Kasım 2022
- 2.435
- 3.843
- 30
Mantıklı bunuda konuşmaya eklerim. Bir şekilde önüne geçmem lazımMaddi durumumuz iyi diye savuralım canım ohh ne güzel.
Sey desen , canım formasını alacaksın anladım ama böyle alıştırmasak mı, ekonomik durumlarıda iyi, sen çok bonkörsün sen kıyamazsın ama bunun sonu yok
Eşimle daha önce bu mevzu yüzünden kavga ettim beni haklı buldu o süreden beri isteklerini yapmadı geri çevirdi ama bu forma işi patlak verdi ve tekrar devamı gelir yani daha önce olan smdide olur onune geçmem lazım buyuzdenherkes kendi çocuğuna hediye alsın. eşiniz de değişsin. paranız olsun ya da olmasın 3 tane çocugunuz varmış. millete oraya buraya harcayacagınıza , kendinize ya da çocuklarınıza harcayın. eşinizin değişmesi lazım eğer dediklerinizdeki gibiyse , çok zengin dahi olsanız yine de sizi üzüyor rahatsız ediyor bu durumlar. ne biliyim ya, kendi çocugum olsa param olsun olmasın derim ki dayınızdan habire bi şey istemeyin. hediye verilse habire kabul de etmem yani. yılbasında dogum gununde vs tamam da , valla allah sabır versin okurken ben gıcık oldum
bence de geçin. ne biliyim çocuktum bana insanlar en fazla şeker falan aldı, ben de kimseden bana onu bunu alın diye büyümedim böyle yetiştirilmedim. tuhaf yani , umarım düzelir sizin deEşimle daha önce bu mevzu yüzünden kavga ettim beni haklı buldu o süreden beri isteklerini yapmadı geri çevirdi ama bu forma işi patlak verdi ve tekrar devamı gelir yani daha önce olan smdide olur onune geçmem lazım buyuzden
Asıl tuhaf olan şey zaten o kendide çocuklara hep öyle öğretiyor ben sizin her istediğinizi alırım kimseden bişey istemek yok diyor. Bu akşam kızım halasina demeye çalışıyor sakızı babaannem alır sen oyuncak al diye onu soyletmedi çocuğa resmen. Ama kendi yegeninin formayi 10. Hatirlatisina bişey demedi görümcemin canına minnet zaten o hiç susuturmadi çocuklarını. Of bu işi çözmem lazım yeter sistim resmenbence de geçin. ne biliyim çocuktum bana insanlar en fazla şeker falan aldı, ben de kimseden bana onu bunu alın diye büyümedim böyle yetiştirilmedim. tuhaf yani , umarım düzelir sizin de
Bence çocuğa direk bunu söylemeyin. Ne de olsa yetişkin değil çocuk ve muhatabınız görümce. Forma alamayız istersen sen konuş oğlunla izah et deyin görümceye.Öyle bi ortamda eşim susucagimi düşünmez cunku arkadan iş ceviremedigimi bilir. Tamam derken bile gergindi zaten benim ne tepki vereceğime bakıyordu. Ama yapacağım hamleyi biliyorum. İlk gördüğünde yine soracak zaten formayı bende sen formayı unut anca bı paket sakız alırsın dayindan diyeceğim.
En sizin konuyu hatirliyorum bir pasta muhabbeti falan vardi . Esiniz sacma sapan seylere soz vermeyi birakacak.uigend edayiya hatirlattiginda ssn araya bir laf sok .sende hep dayindna istiyorsun falan gibi .bikac kere daha soyler susar .bosverin .Merhabalar
Konu eşimin paraya maddiyata değer vermemesi. Asıl beni huzursuz eden aslında GÖRÜMCEM.
Esim her konuda eli açık biri. Öncelikle beni ve çocuklarımizi asla kisitlamaz. Birşey alınacaksa fiyatını sormaz pahalıysa bile alma demez.
Yardımlar yapar arkadaş ortaminda münakaşaya girmez o hiç ismarlamadi hep ben ödüyorum demez elini cebine atar. Buraya kadar sorun yok.
Ama gelin görün ki beni rahatsız eden durum yegenlerine yaptığı harcamalar.
Şimdi o mu batıyor demeyin en baştan soyliyim ki benimde 3 çocuğum var ve görümcem bizimkilere bir sakız bile almış insan değil abartmıyorum..
Yeğenleri sürekli bişey ister. Dayı bana şunu al bunu al. Maddi değeri yüz lira bin lira farketmez isterler. Eşimde alır. Hatta bu zamana kadar bende aldım Yegenlerine. Eşim ay başı benim hesabıma belli miktar para atar bende çocuklara eve kendime falan harcarim.
Yeğeni büyük olan (15)yenge bana bu romanı su test kitabını su kalemleri alirmisin fln der bende alırım parasını bazen vermeye kalkar kabul etmem.
Taki geçen yil yaşanan olaya kadar...
Görümcem yere 10 TL düşürdü evdeydik. benim kızımda (7yas) hala bunu bana versene yarın kantinden bişey alırım dedi. Gorumcemde ayyy veremem halam bana lazım dedi. Kızım okadar çok utandiki istediğine.
Bizden maaşları daha fazla durumları bizden daha iyi yani 10tlye ihtiyacı olduğundan değil. Dondurmaciyla bile 2tlnin pazarlığını yapar.
Beynimden aşağı Kaynar sular döküldü. Biz kerizmiyiz de çocukları sevindiriyoruz dedim içimden.
Eve gelince eşimle konuştum. Benim cocugumdan 10lirayi kıskanan birine bundan snra çocuğuna sakız bile almayacaksin dedim. Beni sinir eden de 10 lirayı vermemesi yine değil çocuğumun o hissiyatı.
Bir süre eşim yegenlerinin isteklerini reddetti.
Taa ki İki ay önce yeğeni (12yas) dayı bana forma al dedi. O a takımı tutuyor. Eşimde b takımı. B takımına geç alcam dedi oda tamam sen alırsan giyerim dedi. Ogunden beri her gördüğünde dayı bana ne zaman formayı alacaksın diyor. Eşimde tamam alcaz biraz işlerim var halledeyim diyor. Ama alacak yani. Tekrar aynı mevzuyu açıp konuşmak istemiyorum esimle.. ama ciddi anlamda sinirlerimi bozuyor bu durum. Benim sorunum parayı kıskanmak degil. Ama neden benim cocuklarimada aynı ilgi gösterilmiyor. Böyle şeyler karşılıklı olmaz demeyin. Bı yere kadar karşılıklı olmaz bence. Sürekli alıp sevindiren taraf biziz. Geçen de eşime söyledim formasinida babası alsın bı zahmet. Bizden tabiki bişey olmaz falan dedim birikim yapma konusunda falan. Çünkü görümcem iki liranın bile hesabını yapan biri. E tabi haliyle ona göre de maddi durumu şekilleniyor. Bu arada,
küçük kızım bezi bıraktığı için onu oyuncakla odullendirdik. Tabi dedeleride aldığımızı duyunca onlarda oyuncak bebek sözü verdi. Gorumcemde bı paket sakızı hakettin dedi. Çünkü gorumcem eşim gibi salak değil yüksek mebla bişey sözü vermez. Sakızı bile alırım demesi buyuk olay da neyse.
Kayınvalidemde durumu daha önceden bildiği için kızıma dedi halana soyle sakızı babaannemde alır siz oyuncak alın de diye anlattı. ( Bence kayınvalidemde farkında benim kizdigimin)
Bu akşamda telefonda konusu açılınca kızımda sakızı babaannemde alır diye kendini daha anlatmaya cabalarken eşim resmen susturdu çocuğu. yok öle demek istemedi falan diyor. Be mübarek başkası 10kere isteyip aldırana kadar hatırlatiyor kimse çocuğunu susturmuyo belki sıkışiklardir diye sana ne oluyor yani.
Bu konuyu tekrar dillendirirsem eminim tartışma yaratır. Ama kizdigiminda farkında. Lütfen alsın sanane gibi yorumlarda bulunmayın. İsteklerimizi red etmiyor diye Ultra zengin birileri değiliz. Kazancı doğrultusunda istiyorum bende sonuçta. Çocuklarım kiz erkek demeden büyüğünden kalan kiyafetleri küçüğüne giydiriyorum biyerden kısıp tutumlu olmaya çalışıyorum sonuçta ama eşimin bu tavrı beni huzursuz ediyor.
Bu arada eşime birşey söylerken ne dediğime değil nasıl dediğime odaklanır. Buyuzden işi yokuşa sürmeden halletmek istiyorum. Düşüncelerinizi merak ediyorum
Cok guzel yazmissin bunu gorumcene soylesene .birimim yapiyoruz hayir diyemedigi i biliyorsun, sizin duracaginiz yok alamayiz diyin gitsinEvet işte hakedilen cevap bu aslında. O anda ay hayır alamayiz diye atılmak. Ama eşimin o anda bakarız yiiaaa deme olasiligi yüksek olduğu için benim bu duruma tahammül edemediğim açıkça belli olur sonrası direk yüzleşme zaten ben evirip çevirmeyi beceremem direk gorumceme yönelip eşimin hayır diyemedigini bildiğiniz için baktım sizin duracaginiz yok ya sende al yada çocuklarına bı dur de olur sonrası neolur onu bilmiyorum yani küslük tartışma olmaz ama eşim yine bana diyeceği şey bosverseydin
Ben olsaydım cocuk formayı bir daha hatırlattığında tatlım kuzenlerin için ödemeler yapıyoruz elimiz sıkışık dayın bişi alamaz derdim gülümseyerek görümcemin yanında. Onlar arsız arsız soruyorsa sizde her seferinde aynını yapınEşimle daha önce bu mevzu yüzünden kavga ettim beni haklı buldu o süreden beri isteklerini yapmadı geri çevirdi ama bu forma işi patlak verdi ve tekrar devamı gelir yani daha önce olan smdide olur onune geçmem lazım buyuzden
Çok mantıklı.Konu sahibi, çocuklar için bes hesabı açtırmak istiyorum diyin gelecekleri için fln diyin. Her ay otomatik üç bes kesintisi de biraz elini sıkar eşinizin harcayamaz.