Eşimin gereksiz bonkörlüğü beni sinir ediyor..

Maddi durumumuz iyi diye savuralım canım ohh ne güzel.

Sey desen , canım formasını alacaksın anladım ama böyle alıştırmasak mı, ekonomik durumlarıda iyi, sen çok bonkörsün sen kıyamazsın ama bunun sonu yok

herkes kendi çocuğuna hediye alsın. eşiniz de değişsin. paranız olsun ya da olmasın 3 tane çocugunuz varmış. millete oraya buraya harcayacagınıza , kendinize ya da çocuklarınıza harcayın. eşinizin değişmesi lazım eğer dediklerinizdeki gibiyse , çok zengin dahi olsanız yine de sizi üzüyor rahatsız ediyor bu durumlar. ne biliyim ya, kendi çocugum olsa param olsun olmasın derim ki dayınızdan habire bi şey istemeyin. hediye verilse habire kabul de etmem yani. yılbasında dogum gununde vs tamam da , valla allah sabır versin okurken ben gıcık oldum

Eşimle daha önce bu mevzu yüzünden kavga ettim beni haklı buldu o süreden beri isteklerini yapmadı geri çevirdi ama bu forma işi patlak verdi ve tekrar devamı gelir yani daha önce olan smdide olur onune geçmem lazım buyuzden

bence de geçin. ne biliyim çocuktum bana insanlar en fazla şeker falan aldı, ben de kimseden bana onu bunu alın diye büyümedim böyle yetiştirilmedim. tuhaf yani , umarım düzelir sizin de

bence de geçin. ne biliyim çocuktum bana insanlar en fazla şeker falan aldı, ben de kimseden bana onu bunu alın diye büyümedim böyle yetiştirilmedim. tuhaf yani , umarım düzelir sizin de
Asıl tuhaf olan şey zaten o kendide çocuklara hep öyle öğretiyor ben sizin her istediğinizi alırım kimseden bişey istemek yok diyor. Bu akşam kızım halasina demeye çalışıyor sakızı babaannem alır sen oyuncak al diye onu soyletmedi çocuğa resmen. Ama kendi yegeninin formayi 10. Hatirlatisina bişey demedi görümcemin canına minnet zaten o hiç susuturmadi çocuklarını. Of bu işi çözmem lazım yeter sistim resmen

Bence çocuğa direk bunu söylemeyin. Ne de olsa yetişkin değil çocuk ve muhatabınız görümce. Forma alamayız istersen sen konuş oğlunla izah et deyin görümceye.

Ayrıca eşiniz çeşme akarken dolduracağına suyu sağa sola döküyor. 3 çocuğu olan baba gibi davranmıyor. Araba bile alamıyoruz kredi çıkmadı yazdınız. O savurduğu paralarla altın döviz vs birikim yapsaydınız arabayı kolayca alırdınız. Kusura bakmayın ama eşinizin para saçma huyunu iyi bir şey gibi yazmışsınız, sadece görümcenin çocuklarına değil her türlü müsrif harcamasına kısıtlama koyun. Hesabınıza belli miktar atmasın, maaşının çoğunu atsın başka türlü 3 çocuğa gelecek hazırlamak imkansız.

Olayın para olmadığı belli anlattıklarınızdan. Sorun görümcenizin eşinizi kullanıyor olması.
Geçen yıl yurtdışından görümcem 5 kişilik ailesiyle geldi 10 gün bizde kaldı.(her yıl gelirler) Eşim çalışmıyor, sadece ben çalışıyorum bu arada. 10 gün boyunca iki ekmek bile almadılar katkı olsun diye. Ben de eşinizin kadın versiyonuyum. İnanın para hiçbir zaman önemli olmadı benim için, o nedenle hiç sorun etmedim.
Neyse oğlum yabancı paraları çok sever, biriktirir bulduğu her yabancı parayı.
Eşim dedi ki halası ona 5 Euro ver, çok seviyor yabancı paraları. Tabi ki o 5 Euro gelmedi. Ben de gidecekleri gün, halası 5 Euro verecektin, her gün bana soruyor nezaman verecek diye dedim. mecbur kaldı verdi
Bazı insanlar başkalarını kullanmayı sever. Sinir bozucu bir durum,.çok haklısınız.

Bu çocuklar niye dayılarından sürekli birsey istiyorlar? Niye kimse uyarmiyor anne babanızdan isteyin diye.
İlk evlendiğimde dönemlerde, eşimin yeğeni dayım artık bize gelmiyor, hediye almıyor eve alışveriş yapmıyor diye ağlıyormuş. Sürekli bana duyuruldu, benden alırız geliriz demem beklendi ama eşimin ablasını arayıp artık bir aileyiz devamlı gelemeyiz x alışsın, bizde üzülüyoruz sürekli ağlayınca beklenti içinde olunca dedim bidaha konusu açılmadı.
Birde hediyeler karşılıklıda değil. Dalga geçer gibi sakızı hakettin ne demek? Çocuk bisey söyleyecekken bile susturuluyor ama yeğenler forma için devamlı arıyor. 10 tl mevzusuna girmiyorum bile o kadar rahatsız edici ki.

En sizin konuyu hatirliyorum bir pasta muhabbeti falan vardi . Esiniz sacma sapan seylere soz vermeyi birakacak.uigend edayiya hatirlattiginda ssn araya bir laf sok .sende hep dayindna istiyorsun falan gibi .bikac kere daha soyler susar .bosverin .

Cok guzel yazmissin bunu gorumcene soylesene .birimim yapiyoruz hayir diyemedigi i biliyorsun, sizin duracaginiz yok alamayiz diyin gitsin

Her ay kredi öder gibi bir birikim yapın. Eşiniz belli ki tutamıyor elindekini. Hesap açın eşinize de "hayatım bundan sonra belli bir miktar parayı kredi öder gibi ayıralım banka hesabına atalım ve artık araba sahibi olalım, çocukla zor oluyor" diyerek o hesapta altın hesabına çevirip birikim yapın. En kötü çocukların geleceği için kullanırsınız. Yeğenlere sürekli bir şey alma konusunda da "yeğenine son kez formayı da al, söz verdin sonuçta ama lütfen artık bundan sonra ailesi alsın sen karışma. Bak çocuklarımız büyüyecek daha da masrafları olacak, onların geleceğini de düşünmeliyiz. Kız kardeşinin durumu gayet iyi, yeğenlerinin isteklerini karşılayabilirler. Bak daha benim küçük çocuğuma kardeşin bir çorap bile almadı."diye de iliştir. Yumuşak bir dille söylerseniz anlar bence.

Yuh gerçekten. Yeğeni bırakın arkadaşımın çocuğu 10 tl istese gönül kırmam 10 tl ne. Ne kadar ayıp.
Bir lira harcatmam bından sonra ben olsam ve ciddi anlamda kavga çıkarırım.
Ne demek ya.
On lira için yeğeninin gönlünü kıran kadına benden bir lira çıkmaz.

Ben olsaydım cocuk formayı bir daha hatırlattığında tatlım kuzenlerin için ödemeler yapıyoruz elimiz sıkışık dayın bişi alamaz derdim gülümseyerek görümcemin yanında. Onlar arsız arsız soruyorsa sizde her seferinde aynını yapın

ay bu konu beni boğdu boğdu duvara attı nolur kocanı acil bi borca sok ev varsa araba, araba varsa bir üst modeli. Yoksa senin kocan akıllanmaz. Kocanla nasıl uygun dille konuşursun bilmem ama görümcene lafını esirgeme o anlasın bari

ay oda 10 lirasını vereydi ne olacak çoçuk o yani şey gibi sen bütün bağları bahçeleri bağışlıyorsun sana bir salkım üzüm vermek istemiyorlar eşinizde illa ayrdım edecekse ihtiyaç sahiplerine yardım etsin kuruldum görümcene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…