Eşimin çocuğu

İmkanı olmadığına dair bir detay yok, eğitim giderlerini babadan istemesi en doğal hakkı.
Bakıp büyüten, her derdi sıkıntıyı çeken babasız büyütme yükünü üstlenen bir anne.
İmkanı olmadığına dair detay olmasa da apaçık belli tek maaş ile yaşıyor.Bu devirde geçim mi yapsın kişisel ihtiyaçlarını mı düşünsün özel okula mı yatırım yapsın? 2 maaşla bile gecinilmiyor. Velayeti kendi istemiştir almıştır bilemem guvenmiyorsa almasın.
Maddi olarak yükünü de babadan ister, normaldir.
Baba öderim yolla ya da ödeyemem yollama der ve biter, burada isteyene değil yapana bakacaksınız.

Maddi olarak yük anne ve babanın ortaktır çocuk ortak degil mi? sadece erkege yüklenmez. Ki zaten karşılıyor devletin bile söylediği rakamın çok üstünde 1 ayda çocuğun masrafı o kadar olamaz. Standart orta halli ailenin çocuğu için enazindan.

Şuan ben boşansam, iki çocuğumu şehrin en iyi okuluna veririm adam yiyemesin çocuklara harcasın diye, bana ne yani onun yeni hayatından.

Adam yiyemesin ne demek? Senin çocuğun çocuksa 2.eşin çocuğu da evlat. Diger anne ve bebeği neden es geçiyorsun?
Bu baba ya çocuk yapmayacak gelirini bilip ya evlenmicek ve kadınlar ortada kalmayacak. Dediğim gibi çocuk ortak bakılır. Burda da tüm yük 2. Eş olan konu sahibin de. Bu ne perhiz?
Özel okula göndermek istiyorsanız da o çapta adamlara çocuk dogurcaksınız bu kadar basit.

Şu ana dek kimseye boşanın demedim, fakat sınırlarınızı çizmek için çok geç kalmışsınız. Eşiniz de siz de yetişkin insanlarsınız, evlenmeden bu detaylar hiç konuşulmadı mı aranızda çok şaşkınım. Ya da en azından çocuk yapmaya karar verdiğinizde. İyi niyetlisiniz, kötü biri değilsiniz bu belli fakat bir yandan da içinizde yerleşmiş değersizlik duygularınız var sanırım. Kendinize ve çocuğunuza yapılan bu muameleyi neden izin verdiğinizi de hiç anlayamadım. Ben de eşimin ikinci evliliğiyim ve biz sevgililik sürecimizde de benzerlerini yaşadık ve evlenmeden önce tüm sınırlarımızı konuştuk. Siz yeni bir aile kurdunuz, eşiniz de kurdu. Sizinle hiç evlenmeyip 25000 maaşının hepsini de her ay gönderme şansı vardı, ama madem bir yetişkin olarak evlendi yeni ailesine sorumluluğu var. Bunu göz ardı etmenize çok şaşırdım. Ben şu an hayal edemiyorum kendim evi geçindirip, kendi çocuğumun sorumluluğunu tamamıyla üstlenip eşimin katkı koymamasını? Kabus gibi. Biz 7000 gönderiyoruz ve hep de (her yıl olan arttırımlar eşliğinde) burada yazılan semboliklerin üstünde bir rakam gönderdi eşim anlaşmalı protokolde olduğu gibi. Eski eşi düşünün şu an kendi de 7000 koysa 8 yaşında bir çocuğun 14000 harcaması gerek ki sizdeki gibi protokol miktarı bile yetmediğinden (maksat yeni eşin boğazından geçmesin) ne krizler yarattı. Ben sizin eşinizi de en az sizin kadar ilginç buldum. Siz annesi misiniz, ablası mısınız? Neden eski eşi ve çocuğu 10000 gibi bir parayla finanse ediyorsunuz?
Bakın bu tip durumlarda o evliliğe devam edilse sözü edilmeyecek paralar sırf yeni eşe gitmesin diye çocuk adı altında eski eş sıkıştırılır. O evlilik devam etse devlet okuluna gidecek çocuk; artık özele gitmek zorundadır; evlilik devam etse 2 kursa gidecek çocuk birden 8 ayrı kurs, onlarca hediyeye gereksinim duyar hale gelir. Hepsinin de bahanesi hazırdır; "zaten boşanmış ailede, travmatik çocuk". Peki bunun sınırı nerede sizce? Çok değil ergenliğe girdiğinde mesela okul için bilgisayar lazım olacak ne yapacaksınız eşiniz gidip 2 aylık maaşıyla travmatik çocuğuna en pahalısından bilgisayar mı alıcak hayatım bu iki ay benden bir şey bekleme diyip.. Bu size adil geliyor mu? Eski eşlerin sosyal olarak boşanıp "ben boşanmış ve özgür bir kadınım, hatta hayatımda birileri de olabilir" diyip sanki o evlilik devam edercesine "ekonomik evlilik" yaşamak istemesi gerçekten çok akıldışı. Sizin eşinizin eski eşi sizin aile bütçeniz için akıl verebiliyor. Eşiniz hiç mi söylemiyor, "dur orada haddini aşıyorsun" diye? Şöyle düşünün o kadın şu an yeniden evli olsaydı sizin eşiniz arayıp "kocan evi geçindirsin, sen maaşını bana at" dese kan çıkardı sanırım. Erkekler bu konularda alanlarını çok net çiziyorlar, bu kadın olmak susmak demek mi oluyor?
Lütfen biraz düşünün, siz kör olmuş gibisiniz, eşinizin ise bu işten menfaati ne ben pek anlayamadım. Eşinizin bu duruşunu en azından çocuk yapmadan hiç fark etmediniz mi, ya da görmek mi istemediniz bilmiyorum. Şiddet konusuna asla değinmek bile istemiyorum, çok gerildim, lütfen çocuğunuzu ayırın. Şiddet problemini küçük görmeyin, benim eşimin de çocuğunun şiddet problemleri var ben yetişkin bir kadın olarak ilk yeltendiğinde konuyu kapattım, hele de çocuğuma o bir seferlik (hadi çocuktur, üzgündür, sitemlidir vs) anlayışı bile göstermem. Kendisine gelin lütfen. Eşiniz bende hiç güven yaratmadı. Bu adam bostan korkuluğu mu? Siz bir aile misiniz bunu düşünün. Ben eşiniz de size ve çocuğunuza karşı en ufak bir sahiplenme koruma içgüdüsü görmüyorum.
Çocuğunuzu koruyun lütfen, çok üzüldüm size.

iki çocuğumu şehrin en iyi okuluna veririm adam yiyemesin çocuklara harcasın diye, bana ne yani onun yeni hayatından.
Evlenirken o çocuğun ömür boyu velabi boynundaydı
Bu çok iki yüzlüce ve haksızlık değil mi?
Kadın onurlu ve güçlü olsa çalışsa çocuğa ya babaanne/annneanne veya bakıcı baksa parasını ortak ödeseler mesela.
O küçük çocuğa ve yeni eşe haksızlık değil mi? Veya boşandı diye neden bir hayatı olmasın.

Hah çok güzel çocuk ortak bakılır, ay 30 gün, 28 gün bakan bir kadınla 2 gün gören bir adamı denklemenin tek yolu, maddi manevi paylaşımı yapmaktır.
Evet adam yiyemesin, çocuğu varken har vurup harman savurmasına niye izin vereyim?
Gidip tekrar evlenip çocuk yapmak da onun problemi, diğer eşin değil.

Aynı şeyi söylüyoruz, bunların konusu kadınlar değil, o adam:)
2. eşe ne kolejden, şuanki ailenin parasından boşanan eşe ne?
Ortada denge sağlayamayan, geleceği düşünmeden hareket eden bir adam varken bana ne yahu her anne en iyisini ister, olur ya da olmaz ama ister.
Konu sahibinin evladı için en iyi şartları istemesi ne kadar doğal ise diğer anne de öyle.
Ayağına yorganına göre uzatacak olan babaydı, o da yapmamış geçmiş ola…

Bu cogu zaman böyle olmuyor sorun burdan kaynaklaniyor zaten. Aslinda cok dogru bir yaklasiminiz var ama pratikte uygulanamiyor

Bir çocuğa her anlamda bakmanın fiziki olarak bir karşılığı yok, bunu kimse inkar edemez herhalde.
Şartlar denk değil, bakımı yarı yarıya olsa dediğiniz olur ama ayda 2 günden yılda 60 gün babalık yapan adama acıyamayacağım.
Meşhur pazar babaları onlar, çok da umrumda.
Çocukla 2 gün üst üste geçirmekle 10 geçirmek aynı şey değil, bardak sürekli doluyor sürekli.

Talep edene niye kızıyoruz ki, yapana bakalım.
Ay çocuğumun babası yeni yuva kurmuş, yazık ona da ben çocuğum için daha az mı isteyeyim diyeyim, ne alaka?
Herkes kendininkinden mesul, ortak olan sadece baba ise baba da ikisinden sorumlu, o düşünecek eşitliği.

Evet adam yiyemesin, çocuğu varken har vurup harman savurmasına niye izin vereyim?
Bu sizin izin verip vermemenize bağlı bir durum değil ki? Mahkeme tarafından belirlenen sabit bir rakam var, nafaka dışında yasal bir yaptırım yok baba açısından. Yani siz yeni evliliği yeni eşi düşünmek zorunda değilsiniz tabii onu zaten yeni evlilikte olan eşler düşünür ama diğer yandan da bir söz hakkınız da yok yasalar çerçevesinde. "İzin vermek" tabirini kullanmışsınız da bu nedenle söyledim. Yani "bütçem bu kadar" diyen eski eşe "beni ilgilendirmez evlenmeseydin çocuk yapmasaydın" demeniz hem sizin alanınıza girmez, boşanmış bitmiş nafaka haricinde ekonomik durumu onu ilgilendirir hem de sizin izninize tabi değildir. Bu bakış açısı yüzünden bence eski eşler (velayeti kendisinde olan anneler)ortak çocuk yüzünden saygı çerçevesinde korunması gereken ilişkiyi daha da mahvediyor.
Ek olarak velayet annede diye buna bir ekonomik tazminat öngörülüyorsa, anne de velayeti babaya bırakabilir.

Sıkıntı çekiyorsa babasına verebilir velayeti bu bir bahane olmuyor benle kalıyor herseyi sen karşıla diye.

Aynı şeyi söylüyoruz, bunların konusu kadınlar değil, o adam:)
2. eşe ne kolejden, şuanki ailenin parasından boşanan eşe ne?

2. Eşi bal gibi ilgilendiriyor evlerinin bütçesine kadar 1. Eş Kafasına takip hesap kitap yapıyorsa oda yapacak illa ki.

Diğer anne için hiç hoş değil bu tavır.
2.eş eşi olmadan da gül gibi bakabilcegini söyleyip 2 işte bile çalışırım diyorsa 1. eş de kendine düşeni yapacak. Bu adam milyarder değil eti ne budu ne? Ve yine diyorum çocuk ortak bakılır. Yarı yarıya.
Evet ortada dengeyi sağlayamayan 1. eşe yağdıran 2. eşe kısan bir koca var dogruyuz.

Bence de yangından mal kaçırır gibi boşandıktan 2 buçuk sene (en iyi ihtimalle 2buçuk sene, çocuk 1 yaşında ayrıldılarsa 1 buçuk sene vs) sonra yeni Bi bebek yapmasaydı. İki tarafa yetebilir miyim diYe düşünseydi. 10 bin hiç fazla Bi para değil bu ekonomide. Kadının annesi çocuğa bakmasa ki bakmak zorunda değil sırf bakıcı parası. Artık öyle Bi noktadayız ki erkekler için de boşanıp yeni Bi hayat kurmak zor. Düşününce bu eşi de boşasa çocuğa verebileceği nafaka parası yok adamın. Ya da verse kendine ekmek parası kalmıyor. Şöyle Bi 40 50 bin geliri olmayanın 2. Evliliği çocuğu yapma lüksü yok gibi. Eski eş sadece özel okul konusunda saçmalamış bence. Çünkü adamla hala evli bile olsaydı adamın maaşı ile çocuğu özel okula gönderemezdi. Fazla Bi beklenti.

Konu sahibinin evladı için en iyi şartları istemesi ne kadar doğal ise diğer anne de öyle.
İyi şartlar istemesi başka adam yeni eşiyle huzursuz olsun diye 200binlik okula göndermek başka.
İyide kadında çocuğunu düşünüp para isteyerek söğüşlemek yerine sen bu çocuğun babasısın günleri artıralım haftada 3 gün veya daha sık görüşün gelişim açısından bu önemli dese anlayacağım ama bunu yapmıyor. Ben bu enayi adamada o kadına kızarım çünkü burdada bir çocuğun hakkı yeniyor. Üstelik diğer kadın o senin kardeşin değil diyormuş.

Ben evlenme ya da sonraki kısımdan bahsetmiyorum.
Boşanmış çocuklu bir adam varsa ve mahkeme ona 2 bin tl nafaka vermiş, bakım sorumluluğu annede.
Hak mı bu, böyle ebeveyn mi olunuyor?

Evliliğimizin bitmiş olması demek ikimizin de kazancını yarın yokmuş gibi yiyeceğimiz anlamına gelmiyor, çocuk var ya hani?
O zaman yapmasaydın derler.
Bu adam ekstra veriyormuş, enteresan.
Evlenmiş ve çocuğu olmuş, yine düşünmesi gereken o.
Şuan nafakası 600 tl olan babalar var, nerede akşam orada sabah gezen, şimdi baba mı o?
Ayda 2 kere gör, azıcık para ver, oluyor mu adı baba?
Çocuğuna nafaka neyse yolladı diye aaa iznim yok alanım değil öi diyeceğiz yoksa evladımızın geleceği için ‘yasal’ sınırları dışında onun hayatının kolaylaşması açısından yeni çareler mi bulacağız?

Konu sahibi kendi açısından haklıdır, boşanan kadın da istediğini talep eder çocuğu için.
Sorun yok ki burada, eşit şartları sağlaması gereken bir baba var ve iki çocuğunu da düşünmesi gereken yine o.
Eski eşe niye sövülüyor, ney hakkı değil?

Çocuğa bakmakla çocuğu yaşam boyu ekonomik güvence olarak görmekte yarar var. Boşanırken de yeniden evlenirken de eski kocanın "bakamayacaksan şartların uygun değilse bana ver" "ölürüm de çocuğumu vermem" diyen annelerin de "ama "çocuk bende o zaman iki evi de geçindir" mantalitesi tam bir akıl tutulması bence. Baba sadece çocuktan sorumludur, eski eş kira, elektrik, su, yeme içme benzin derken geçinemiyorsa pekala verebilir çocuğu. Nasılsa çocuk var o da işin içinde diye adamdan ekonomik olarak iki evli gibi yaşamasını beklemek ancak dizilerde olabilir. Hele de bu ekonomik şartlarda, ortalama bir ailede. Planlarını bu minvalde yapan eski eşlere de mahkeme cevabını nafaka ile veriyor zaten. Yani istemek serbest tabii, ben de gidip yarın komşumun kapısını çalıp arabanı beğendim, bana verir misin benim için çok önemli diyebilirim:)

Yahu ister ister ben de neler istiyorum, istemek başka realite başka.
Realite yoksa bunun mevzusu bile olamaz ama konu haline getiren bir adam var.
Burada sövülecek olan kadınlar değil, kendimi eski eşin yerine koyuyorum aaa yapıyor derim, e çocuğumun yanında manevi olarak yoksa maddi olarak akıtsın, diğer çocuğunun her an yanında iken benimkinin açığını böyle kapatsın derim, dedim diye olmak zorunda mı?
Hayır
Yollamıyorum saçmalama de, geç.
Kendin yolla çok biliyorsan, kendin kazan de vs vs.

Yeni eş elbette kendi çocuğunun hakkını koruyacak, nafaka dışı gönderilen paranın hesabını yapacak, şiddet gören yavrusu koruyacak bla bla.

Adama bakalım biz yahu, tü kaka olan o.
Ne denge kurmuş ne bir şey, gelip utanmadan bir de eşine anlatmış böyle diyor diye ağız arıyor yani sen bize bak ben oraya diye, iyi yere kapak atmış adam az fitne değil.

Eşiniz 25 bin alıyormuş, diyelim ki sizle hiç evlenmedi, tek yaşıyor. 25 binin, 10 binini kiraya verdi. 10 binde eski eşinden olan çocuğuna. ee bu adam 5 binle mi geçinecekti. hiç sanmam. eşine ya mahkemenin uygun gördüğü 2 bini ya da az fazlasını verecekti çıkacaktı işin içinden. bu adam sizin üstünüzden diğer çocuğuna iyilik yapıp, sizden olana bir şey koklatmıyor. yani özetle esas sorun eski eşi ve çocuğu değil, sorun direkt eşiniz

Ya eski eş bakım masraflarını talep eder elbette amaaa koca bir ama gereğinden fazla hayallere kapılıyor ondan özel okul beklentisi var. Durumlar orta da.
Ayrıca garezi var gibi de duruyor dediklerine göre o senin kardesin değil diyormuş ay aynı Mahidevran sultan Muhteşem yüzyıl da ki "Onlar senin kardeşin değil Mustafa "

Şuan nafakası 600 tl olan babalar var, nerede akşam orada sabah gezen, şimdi baba mı o?
Ayda 2 kere gör, azıcık para ver, oluyor mu adı baba?

İyi de illa en uç örneklere gitmeye gerek yok ki. Bu dediklerinize kimse itiraz etmiyor zaten, fakat bunlar var olduğu gibi anlaşmalı boşanmalarda gayet de her yıl kendiliğinden artan adil nafakalar da var. Fakat iş "çocuğum için en iyisine" girerse ekonomik harcamalar çok özneldir, sizin belki gücünüzün yetmeyeceği bir özel okulu bir başkası çok sıradan bulabilir. Bu durumda da eğer eski eşinizden farklı düşünüyorsanız çalışıp ya da kendi olan mal varlığınızla kendiniz karşılarsınız. Bu serbest. Kimse sizi kısıtlamaz. İki insan evlenmiş, aile olmuş, "ev içi dışı emek" ortak, birbirinden ayrılmaz bir parça. Diyelim ki adam ticaret yapıyor, o dönem işleri iyi gitmedi, borca battı belki bir kaç yıl evi yeni eşi geçindiriyor, orada ödenilen nafaka bile yeni eşin emeği oluyor. Yani böyle durumlar da olabilir. İlla adamın parası mentalitesini anlamıyorum. Dediğim gibi -kendi hayatımda da uyguladığım bir tavsiye- bence kadınlar bir erkeğe muhtaç olmadan çocuk planını ortaya koysun, bu acımasızca olabilir fakat o zaman boşanma,ölüm, şiddet aldatma durumlarında erkeğin o 600 tl nafakasına muhtaç olmadan "çocuklarınız için en iyisini" isteme ve sağlama şansına sahipsiniz. Bu çok güzel bir şey bence. Diğer türlü çocuk yaptığınız adamın geliri neyse "beni ilgilendirmez deseniz de ona tabii olacaksınız".

Üç üstünüzdeki yorumu okuyun, tam olarak hislerim orada.
O cümleleri kadının söylettiğini ne biliyoruz, hadi velev ki söyledi, kötü vs e adam da ona göre davransın?
Misal, 10 bin nafaka yollayacağına yasal olan 2 bin, çocuğunun adına da bir banka hesabı açıp her ay 3 bin oraya koyabilir yani, bunları şuanki yuvasında neden mevzu yapıyor?
Ne ayıp şey.
Kolej ütopik bir şey değil, ne güzel hesaplamış kadın, eşinin maaşıyla geçinin diye
Oranın ekonomi bilgisini kim verdiyse kendisine artık, hesabını bile yapabilmiş.
Adama da mantıklı gelmiş ki eve dahi getirmiş konuyu, şaka gibi.
Eski eş saftır ya da kötüdür bilmem ama koca çok kurnaz valla

Kıskançlık yaşamasi normal. Benim buyuk oğlum da numaradan üstüne düşmüş gibi falan bile yapardı. İzin vermezdik elbette ama illa şiddet uyguladığı olurdu. Başlık eşimin çocuğu değil de eşimin eski eşi olmalı. Daha çok o kıskanıyor gibi. Eşiniz de vicdan yapıyor herhalde ama adaletli ve dengeli olmak zorunda olan o. Özel okul tabi ki kabul edilemez. Aylık çok yüksek bir geliri olur tamam ama bu gelirle olmaz.
Kadının evi aileden mi gelme yoksa evlilik içinde alınan ev mi. Ceketini alıp çıkan erkeklerden mi eşiniz.
Bu arada çocuk size geldiğinde bence eşinizle yatsa daha iyi olur. Ona da yazık babayı arada görmek yetmiyor demekki. Benim ise gittigim günler oğlum benle uyumak ister hep. Bazen bıkıyorum bazen de gözlerindeki özlemi görünce kıyamıyorum biraz daha yatalım nasılsa büyüyünce istemeyecek diyorum. Hem sizin çocuğa zarar vermez hem babasıyla hasret gidermiş olur. Kıskançlıgi zaman içinde azalır. O süreçte size herşey zor tabi

Çocuk meselesi bir muhtaçlık değil.
Dünya zengini olayım, o babanın soyadını taşıdığı sürece ‘ben her şeye yeterim’ kafasında olup bir adamı baba yapmam, o çocuğa da bunu yapmam.
Gidip sperm bankasından alırım, akıl alır bir iş değil.
Ne diye baba sıfatını vereceğim, 20 sene sonra mezuniyete gelip gurur duysun diye mi?
Hamama giren terler, bir şekilde evladının yanında olmak zorunda.
Maddi mesele değil bu ama bizim ülkemizde ebeveynlik anneye yapıştığından, kadınların ‘baba’ sıfatıyla yüklenebileceği tek konu maddi olanaklar.

Bir baba çocuğu hastalandığında sabaha kadar başında beklesin, gece 183627373 kere uyansın, tüm bakımına ortak olsun, emzirme harici her şeyi yapsın, ondan sonra sizin dediğiniz şeyleri konuşuruz.

O kadının maaşından ona ne ki? Ne münasebet? Konu sahibi velev ki calismasa nasıl kalıyor hepsi orta da ama bel kemik o. Özel okul fiyatları ortada (gayet ütopik) onların durumları da valla kirada oturan eski bir koca var sanırım kiradalardı. Eşi memur olduğu için rahat geçim sağlıyor.
Finansal destek 2.eş mağdur bence. Ondan çocuklu kişilerle evlenmem asla taşa vurayım büyük konuşmuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…