- 25 Aralık 2014
- 8.151
- 27.719
-
- Konu Sahibi Narcicegim26
İmkanı olmadığına dair detay olmasa da apaçık belli tek maaş ile yaşıyor.Bu devirde geçim mi yapsın kişisel ihtiyaçlarını mı düşünsün özel okula mı yatırım yapsın? 2 maaşla bile gecinilmiyor. Velayeti kendi istemiştir almıştır bilemem guvenmiyorsa almasın.İmkanı olmadığına dair bir detay yok, eğitim giderlerini babadan istemesi en doğal hakkı.
Bakıp büyüten, her derdi sıkıntıyı çeken babasız büyütme yükünü üstlenen bir anne.
Maddi olarak yükünü de babadan ister, normaldir.
Baba öderim yolla ya da ödeyemem yollama der ve biter, burada isteyene değil yapana bakacaksınız.
Şuan ben boşansam, iki çocuğumu şehrin en iyi okuluna veririm adam yiyemesin çocuklara harcasın diye, bana ne yani onun yeni hayatından.
Şu ana dek kimseye boşanın demedim, fakat sınırlarınızı çizmek için çok geç kalmışsınız. Eşiniz de siz de yetişkin insanlarsınız, evlenmeden bu detaylar hiç konuşulmadı mı aranızda çok şaşkınım. Ya da en azından çocuk yapmaya karar verdiğinizde. İyi niyetlisiniz, kötü biri değilsiniz bu belli fakat bir yandan da içinizde yerleşmiş değersizlik duygularınız var sanırım. Kendinize ve çocuğunuza yapılan bu muameleyi neden izin verdiğinizi de hiç anlayamadım. Ben de eşimin ikinci evliliğiyim ve biz sevgililik sürecimizde de benzerlerini yaşadık ve evlenmeden önce tüm sınırlarımızı konuştuk. Siz yeni bir aile kurdunuz, eşiniz de kurdu. Sizinle hiç evlenmeyip 25000 maaşının hepsini de her ay gönderme şansı vardı, ama madem bir yetişkin olarak evlendi yeni ailesine sorumluluğu var. Bunu göz ardı etmenize çok şaşırdım. Ben şu an hayal edemiyorum kendim evi geçindirip, kendi çocuğumun sorumluluğunu tamamıyla üstlenip eşimin katkı koymamasını? Kabus gibi. Biz 7000 gönderiyoruz ve hep de (her yıl olan arttırımlar eşliğinde) burada yazılan semboliklerin üstünde bir rakam gönderdi eşim anlaşmalı protokolde olduğu gibi. Eski eşi düşünün şu an kendi de 7000 koysa 8 yaşında bir çocuğun 14000 harcaması gerek ki sizdeki gibi protokol miktarı bile yetmediğinden (maksat yeni eşin boğazından geçmesin) ne krizler yarattı. Ben sizin eşinizi de en az sizin kadar ilginç buldum. Siz annesi misiniz, ablası mısınız? Neden eski eşi ve çocuğu 10000 gibi bir parayla finanse ediyorsunuz?Bir yakınımın tavsiyesi ile burada üyelik açtım, farklı görüşlere ihtiyacım var.. Eşimle ikimizin ikinci evlilikleri onun bir çocuğu var bizimde ikimizin ortak bir çocuğumuz var. Onun çocuğu 6 yaşında benimki (bu evliliğimden) 2.5 yaşında. Çocukla alakalı da biraz sorunlarımız var kıskançlık.. geldiğinde onunla daha çok ilgileniriz eksik hissetmesin diye kendi çocuğumu bile kucağıma pek almam o varken, tatillerde ve iki haftada bir hafta sonu alırız çocuğu birlikte etkinlikler yaparız. Kardeşiyle bağ kursun istedim hep. Düzenimiz vardır.bir odayı mecbur ikisinin odası yaptık. Annesi dolduruyor diye düşünüyoruz ne zaman gelse kardeşine vuruyor çocuğu itiyor. Benim çocuğum o geldiğinde huysuzlanıyor sürekli tetikte olmak zorundayım. Aynı odada yatıyorlar kameradan izliyorum tüm gece bazen
gece uyanıp vuruyor bir kaç kez denk geldik eşim gitti yanına yatmaya. Ben memurum eşim özel sektör. Maaşlarımız birbirine yakın. Bu bilgileri iyice veriyorumki yorumlarken soru işareti olmasın. Bizim evimiz kira. Karşı tarafın kira değil. Eşim yüklü miktar nafaka veriyor. Kadın da çalışıyor. Çocuğa kadının annesi bakıyor evleri yakın diye doğduğundan beri düzen böyleymiş.
Örnek verecek olursam eşimin maaşı 25.000 10.000 vermekte karşı tarafa. Mahkemenin belirlediği rakam 2.000 bu arada eşim gönlünden koptuğu için veriyor. (detay veriyorum yasal olarakta)
Eşimin eline 15.000 kalıyor bunun 10 bini bizim kiramıza gidiyor 5 bini de (Kıskanclık sebebi ile çocuğunu pedagoga götürüyor ayda 2 defa) ama fayda etmiyor annesi doldurduğu için.
Kira harici baştan sona eşimin kişisel harcaması dahil faturalar ödemeler mutfak yemek araba kredisi bizim ortak çocuğumuzun tüm gideri vs bende oluyor.
Yalnız bir sorun daha çıktı ortaya. Eski eşi aradı çocuğu bu yıl koleje vermek istiyormuş. Büyük şehirdeyiz kolej fiyatı yıllık her şey dahil (servis yemek kitap kıyafetmalzeme) 280.000 demişler. Eşimin bunu ödeme gücü yok. Benim çocuğum da devlet okuluna gidecek bu enflasyonda.
Eşim güzel bir dille tüm masrafları detaylıca anlattı maaşını vs zaten yüksek miktar destek oluyorum bu yüzden diğer çocuğuma bile katkıyı sağlayamıyorum x’e sağladığımdan dedi. Doğru.. yine de pek sesimi çıkarmadım bu zamana kadar pasif kaldım.
Kadın ise çocuğun eğitiminin önemli olduğunu devlet okulunda 40-50 kişiyle nasıl eğitim göreceğini anlattı.
Eşim de diyor ki iyi hoşta ne ile vereyim param yok anlamıyor musun diyor bu konuşma telefonda oldu duyuyorum aynı odadaydık.
Kadının çözümü şu beni kastederek sizin masrafları o (ben) karşılar zaten memur o sen paranı olduğu gibi verebilirsin çocuğumuzun eğitimi her seyden önemli dedi.. zaten herşeyi ben karşılıyorum cebimize 1 kuruş para kalmıyor. Kadın kirayı da bana kitleme derdinde. Eşimin tüm parasını maaşını istiyor. açıkçası bu bardağımı taşıran son damlaydı. Bu zamana kadar sustum gerçekten de benim çocuğumun hakkı fazlasıyla yendi hiç hissettirmedim annesi olarak ama bu son damlaydı. Eşim düşünüyor şimdi ne yapacağını. İnanın boşanmayı düşündüm bu kadar da olmaz artık.. çocuğumun hakkı yeniyor, yeri geliyor kardeş zorbalığına dayağına maruz kalıyor o da çocuk diye sabır gösteriyorum susuyorum o da çocuk diyorum hoşgörü yapıyorum gözümün önünde yavruma tokadı basmışlığı var besmele ya sabır çeke çeke güzelce konuştum siz kardeşsiniz senin koruman lazım bak nasıl acıdı öp hadi barışın dedim vururum demeye devam etti yine sesimi çıkaramadım o da kendi çocuğum olsa kızarım belki ama yapamıyorum kötü ben olurum ,tuvalete kapanıp ağladım ağladım varın siz düşünün. Artık çocuğum o geldiğinde hep ağlıyor o gittiğinde normale dönüyor.. benim çocuğumun da psikolojisi bozuldu geceleri korka korka uyanıyor iç çekiyor uykusunda ağlayarak.. ben dayanamıyorum artık siz ne dersiniz ben haksız mıyım farklı bakış açılarına ihtiyaç duydum bu gidişle boşanacağım çünkü çocuğum büyüdükçe bu ayrımlar ve haksızlıklar da artacak gibi hissediyorum. Artık dayanamıyorum kendimi geçtim yavrumu ateşe mi atıyorum nolur yardımcı olun aileme herşeyi anlattım senin kararın dediler çevremde herkes bitir maaşın var çocuğuna zaten sen bakıyorsun adamın katkısı yok diyorlar
Bu çok iki yüzlüce ve haksızlık değil mi?iki çocuğumu şehrin en iyi okuluna veririm adam yiyemesin çocuklara harcasın diye, bana ne yani onun yeni hayatından.
Evlenirken o çocuğun ömür boyu velabi boynundaydı
Hah çok güzel çocuk ortak bakılır, ay 30 gün, 28 gün bakan bir kadınla 2 gün gören bir adamı denklemenin tek yolu, maddi manevi paylaşımı yapmaktır.İmkanı olmadığı detay olmasa da apaçık belli tek maaş ile yaşıyor.Bu devirde geçim mi yapsın kişisel ihtiyaçlarını mı düşünsün özel okula mı yatırım yapsın? 2 maaşla bile gecinilmiyor. Velayeti kendi istemiştir almıştır bilemem guvenmiyorsa almasın.
Maddi olarak yük anne ve babanın ortaktır çocuk ortak degil mi?sadece erkege yüklenmez. Ki zaten karşılıyor devletin bile söylediği rakamın çok üstünde 1 ayda çocuğun masrafı o kadar olamaz. Standart orta halli ailenin çocuğu için enazindan.
Adam yiyemesin ne demek? Senin çocuğun çocuksa 2.eşin çocuğu da evlat. Diger anne ve bebeği neden es geçiyorsun?
Bu baba ya çocuk yapmayacak gelirini bilip ya evlenmicek ve kadınlar ortada kalmayacak. Dediğim gibi çocuk ortak bakılır. Burda da tüm yük 2. Eş olan konu sahibin de. Bu ne perhiz?
Özel okula göndermek istiyorsanız da o çapta adamlara çocuk dogurcaksınız bu kadar basit.
Bu çok iki yüzlüce ve haksızlık değil mi?
Kadın onurlu ve güçlü olsa çalışsa çocuğa ya babaanne/annneanne veya bakıcı baksa parasını ortak ödeseler mesela.
O küçük çocuğa ve yeni eşe haksızlık değil mi? Veya boşandı diye neden bir hayatı olmasın.
Bir çocuğa her anlamda bakmanın fiziki olarak bir karşılığı yok, bunu kimse inkar edemez herhalde.Bu çok iki yüzlüce ve haksızlık değil mi?
Kadın onurlu ve güçlü olsa çalışsa çocuğa ya babaanne/annneanne veya bakıcı baksa parasını ortak ödeseler mesela.
O küçük çocuğa ve yeni eşe haksızlık değil mi? Veya boşandı diye neden bir hayatı olmasın.
Hah çok güzel çocuk ortak bakılır, ay 30 gün, 28 gün bakan bir kadınla 2 gün gören bir adamı denklemenin tek yolu, maddi manevi paylaşımı yapmaktır.
Evet adam yiyemesin, çocuğu varken har vurup harman savurmasına niye izin vereyim?
Gidip tekrar evlenip çocuk yapmak da onun problemi, diğer eşin değil.
Aynı şeyi söylüyoruz, bunların konusu kadınlar değil, o adam:)
2. eşe ne kolejden, şuanki ailenin parasından boşanan eşe ne?
Ortada denge sağlayamayan, geleceği düşünmeden hareket eden bir adam varken bana ne yahu her anne en iyisini ister, olur ya da olmaz ama ister.
Konu sahibinin evladı için en iyi şartları istemesi ne kadar doğal ise diğer anne de öyle.
Ayağına yorganına göre uzatacak olan babaydı, o da yapmamış geçmiş ola…
Bu sizin izin verip vermemenize bağlı bir durum değil ki? Mahkeme tarafından belirlenen sabit bir rakam var, nafaka dışında yasal bir yaptırım yok baba açısından. Yani siz yeni evliliği yeni eşi düşünmek zorunda değilsiniz tabii onu zaten yeni evlilikte olan eşler düşünür ama diğer yandan da bir söz hakkınız da yok yasalar çerçevesinde. "İzin vermek" tabirini kullanmışsınız da bu nedenle söyledim. Yani "bütçem bu kadar" diyen eski eşe "beni ilgilendirmez evlenmeseydin çocuk yapmasaydın" demeniz hem sizin alanınıza girmez, boşanmış bitmiş nafaka haricinde ekonomik durumu onu ilgilendirir hem de sizin izninize tabi değildir. Bu bakış açısı yüzünden bence eski eşler (velayeti kendisinde olan anneler)ortak çocuk yüzünden saygı çerçevesinde korunması gereken ilişkiyi daha da mahvediyor.Evet adam yiyemesin, çocuğu varken har vurup harman savurmasına niye izin vereyim?
Sıkıntı çekiyorsa babasına verebilir velayeti bu bir bahane olmuyor benle kalıyor herseyi sen karşıla diye.Hah çok güzel çocuk ortak bakılır, ay 30 gün, 28 gün bakan bir kadınla 2 gün gören bir adamı denklemenin tek yolu, maddi manevi paylaşımı yapmaktır.
Evet adam yiyemesin, çocuğu varken har vurup harman savurmasına niye izin vereyim?
Diğer anne için hiç hoş değil bu tavır.Ortada denge sağlayamayan, geleceği düşünmeden hareket eden bir adam varken bana ne yahu her anne en iyisini ister, olur ya da olmaz ama ister.
Konu sahibinin evladı için en iyi şartları istemesi ne kadar doğal ise diğer anne de öyle.
Bence de yangından mal kaçırır gibi boşandıktan 2 buçuk sene (en iyi ihtimalle 2buçuk sene, çocuk 1 yaşında ayrıldılarsa 1 buçuk sene vs) sonra yeni Bi bebek yapmasaydı. İki tarafa yetebilir miyim diYe düşünseydi. 10 bin hiç fazla Bi para değil bu ekonomide. Kadının annesi çocuğa bakmasa ki bakmak zorunda değil sırf bakıcı parası. Artık öyle Bi noktadayız ki erkekler için de boşanıp yeni Bi hayat kurmak zor. Düşününce bu eşi de boşasa çocuğa verebileceği nafaka parası yok adamın. Ya da verse kendine ekmek parası kalmıyor. Şöyle Bi 40 50 bin geliri olmayanın 2. Evliliği çocuğu yapma lüksü yok gibi. Eski eş sadece özel okul konusunda saçmalamış bence. Çünkü adamla hala evli bile olsaydı adamın maaşı ile çocuğu özel okula gönderemezdi. Fazla Bi beklenti.Hah çok güzel çocuk ortak bakılır, ay 30 gün, 28 gün bakan bir kadınla 2 gün gören bir adamı denklemenin tek yolu, maddi manevi paylaşımı yapmaktır.
Ortada denge sağlayamayan, geleceği düşünmeden hareket eden bir adam varken bana ne yahu her anne en iyisini ister, olur ya da olmaz ama ister.
Ayağına yorganına göre uzatacak olan babaydı, o da yapmamış geçmiş ola…
İyi şartlar istemesi başka adam yeni eşiyle huzursuz olsun diye 200binlik okula göndermek başka.Konu sahibinin evladı için en iyi şartları istemesi ne kadar doğal ise diğer anne de öyle.
İyide kadında çocuğunu düşünüp para isteyerek söğüşlemek yerine sen bu çocuğun babasısın günleri artıralım haftada 3 gün veya daha sık görüşün gelişim açısından bu önemli dese anlayacağım ama bunu yapmıyor. Ben bu enayi adamada o kadına kızarım çünkü burdada bir çocuğun hakkı yeniyor. Üstelik diğer kadın o senin kardeşin değil diyormuş.Bir çocuğa her anlamda bakmanın fiziki olarak bir karşılığı yok, bunu kimse inkar edemez herhalde.
Şartlar denk değil, bakımı yarı yarıya olsa dediğiniz olur ama ayda 2 günden yılda 60 gün babalık yapan adama acıyamayacağım.
Meşhur pazar babaları onlar, çok da umrumda.
Çocukla 2 gün üst üste geçirmekle 10 geçirmek aynı şey değil, bardak sürekli doluyor sürekli.
Talep edene niye kızıyoruz ki, yapana bakalım.
Ay çocuğumun babası yeni yuva kurmuş, yazık ona da ben çocuğum için daha az mı isteyeyim diyeyim, ne alaka?
Herkes kendininkinden mesul, ortak olan sadece baba ise baba da ikisinden sorumlu, o düşünecek eşitliği.
Ben evlenme ya da sonraki kısımdan bahsetmiyorum.Bu sizin izin verip vermemenize bağlı bir durum değil ki? Mahkeme tarafından belirlenen sabit bir rakam var, nafaka dışında yasal bir yaptırım yok baba açısından. Yani siz yeni evliliği yeni eşi düşünmek zorunda değilsiniz tabii onu zaten yeni evlilikte olan eşler düşünür ama diğer yandan da bir söz hakkınız da yok yasalar çerçevesinde. "İzin vermek" tabirini kullanmışsınız da bu nedenle söyledim. Yani "bütçem bu kadar" diyen eski eşe "beni ilgilendirmez evlenmeseydin çocuk yapmasaydın" demeniz hem sizin alanınıza girmez, boşanmış bitmiş nafaka haricinde ekonomik durumu onu ilgilendirir hem de sizin izninize tabi değildir. Bu bakış açısı yüzünden bence eski eşler (velayeti kendisinde olan anneler)ortak çocuk yüzünden saygı çerçevesinde korunması gereken ilişkiyi daha da mahvediyor.
Yahu ister ister ben de neler istiyorum, istemek başka realite başka.İyi şartlar istemesi başka adam yeni eşiyle huzursuz olsun diye 200binlik okula göndermek başka.
İyide kadında çocuğunu düşünüp para isteyerek söğüşlemek yerine sen bu çocuğun babasısın günleri artıralım haftada 3 gün veya daha sık görüşün gelişim açısından bu önemli dese anlayacağım ama bunu yapmıyor. Ben bu enayi adamada o kadına kızarım çünkü burdada bir çocuğun hakkı yeniyor. Üstelik diğer kadın o senin kardeşin değil diyormuş.
Ya eski eş bakım masraflarını talep eder elbette amaaa koca bir ama gereğinden fazla hayallere kapılıyor ondan özel okul beklentisi var. Durumlar orta da.Ben evlenme ya da sonraki kısımdan bahsetmiyorum.
Boşanmış çocuklu bir adam varsa ve mahkeme ona 2 bin tl nafaka vermiş, bakım sorumluluğu annede.
Hak mı bu, böyle ebeveyn mi olunuyor?
Evliliğimizin bitmiş olması demek ikimizin de kazancını yarın yokmuş gibi yiyeceğimiz anlamına gelmiyor, çocuk var ya hani?
O zaman yapmasaydın derler.
Bu adam ekstra veriyormuş, enteresan.
Evlenmiş ve çocuğu olmuş, yine düşünmesi gereken o.
Şuan nafakası 600 tl olan babalar var, nerede akşam orada sabah gezen, şimdi baba mı o?
Ayda 2 kere gör, azıcık para ver, oluyor mu adı baba?
Çocuğuna nafaka neyse yolladı diye aaa iznim yok alanım değil öi diyeceğiz yoksa evladımızın geleceği için ‘yasal’ sınırları dışında onun hayatının kolaylaşması açısından yeni çareler mi bulacağız?
Konu sahibi kendi açısından haklıdır, boşanan kadın da istediğini talep eder çocuğu için.
Sorun yok ki burada, eşit şartları sağlaması gereken bir baba var ve iki çocuğunu da düşünmesi gereken yine o.
Eski eşe niye sövülüyor, ney hakkı değil?
Ben evlenme ya da sonraki kısımdan bahsetmiyorum.
Boşanmış çocuklu bir adam varsa ve mahkeme ona 2 bin tl nafaka vermiş, bakım sorumluluğu annede.
Hak mı bu, böyle ebeveyn mi olunuyor?
Evliliğimizin bitmiş olması demek ikimizin de kazancını yarın yokmuş gibi yiyeceğimiz anlamına gelmiyor, çocuk var ya hani?
O zaman yapmasaydın derler.
Bu adam ekstra veriyormuş, enteresan.
Evlenmiş ve çocuğu olmuş, yine düşünmesi gereken o.
Şuan nafakası 600 tl olan babalar var, nerede akşam orada sabah gezen, şimdi baba mı o?
Çocuğuna nafaka neyse yolladı diye aaa iznim yok alanım değil öi diyeceğiz yoksa evladımızın geleceği için ‘yasal’ sınırları dışında onun hayatının kolaylaşması açısından yeni çareler mi bulacağız?
Konu sahibi kendi açısından haklıdır, boşanan kadın da istediğini talep eder çocuğu için.
Sorun yok ki burada, eşit şartları sağlaması gereken bir baba var ve iki çocuğunu da düşünmesi gereken yine o.
Eski eşe niye sövülüyor, ney hakkı değil?
Üç üstünüzdeki yorumu okuyun, tam olarak hislerim orada.Ya eski bakım masraflarını talep eder elbette amaaa koca bir ama gereğinden fazla hayallere kapılıyor ondan özel okul beklentisi var. Durumlar orta da.
Ayrıca garezi var gibi de duruyor dediklerine göre o senin kardesin değil diyormuş ay aynı Mahidevran sultan Muhteşem yüzyıl da ki "Onlar senin kardeşin değil Mustafa "
Çocuk meselesi bir muhtaçlık değil.İyi de illa en uç örneklere gitmeye gerek yok ki. Bu dediklerinize kimse itiraz etmiyor zaten, fakat bunlar var olduğu gibi anlaşmalı boşanmalarda gayet de her yıl kendiliğinden artan adil nafakalar da var. Fakat iş "çocuğum için en iyisine" girerse ekonomik harcamalar çok özneldir, sizin belki gücünüzün yetmeyeceği bir özel okulu bir başkası çok sıradan bulabilir. Bu durumda da eğer eski eşinizden farklı düşünüyorsanız çalışıp ya da kendi olan mal varlığınızla kendiniz karşılarsınız. Bu serbest. Kimse sizi kısıtlamaz. İki insan evlenmiş, aile olmuş, "ev içi dışı emek" ortak, birbirinden ayrılmaz bir parça. Diyelim ki adam ticaret yapıyor, o dönem işleri iyi gitmedi, borca battı belki bir kaç yıl evi yeni eşi geçindiriyor, orada ödenilen nafaka bile yeni eşin emeği oluyor. Yani böyle durumlar da olabilir. İlla adamın parası mentalitesini anlamıyorum. Dediğim gibi -kendi hayatımda da uyguladığım bir tavsiye- bence kadınlar bir erkeğe muhtaç olmadan çocuk planını ortaya koysun, bu acımasızca olabilir fakat o zaman boşanma,ölüm, şiddet aldatma durumlarında erkeğin o 600 tl nafakasına muhtaç olmadan "çocuklarınız için en iyisini" isteme ve sağlama şansına sahipsiniz. Bu çok güzel bir şey bence. Diğer türlü çocuk yaptığınız adamın geliri neyse "beni ilgilendirmez deseniz de ona tabii olacaksınız".
O kadının maaşından ona ne ki? Ne münasebet?Bir üstünüzdeki yorumu okuyun, tam olarak hislerim orada.
O cümleleri kadının söylettiğini ne biliyoruz, hadi velev ki söyledi, kötü vs e adam da ona göre davransın?
Misal, 10 bin nafaka yollayacağına yasal olan 2 bin, çocuğunun adına da bir banka hesabı açıp her ay 3 bin oraya koyabilir yani, bunları şuanki yuvasında neden mevzu yapıyor?
Ne ayıp şey.
Kolej ütopik bir şey değil, ne güzel hesaplamış kadın, eşinin maaşıyla geçinin diye
Oranın ekonomi bilgisini kim verdiyse kendisine artık, hesabını bile yapabilmiş.
Adama da mantıklı gelmiş ki eve dahi getirmiş konuyu, şaka gibi.
Eski eş saftır ya da kötüdür bilmem ama koca çok kurnaz valla