Eşimin çocuğu

Merhaba

Aslında tarafsız bakınca

Siz eşinizin çocuğu 3,5 yaşındayken doğum yapmışsınız.
Evliliğiniz 2,5 yaşındayken.
Hayatın akışı ile düşününce çocuk 1,5 yaşındayken ilişkiniz başlamış veya 2.

Eşiniz hangi ara boşandı ve sizinle tanıştı.

Siz tanışıp flört ettiğinizde ve evlenemeye karar verdiğinizde bebek olan bu çocukla ilgili nasıl bir anlaşmaya vardınız eşinizle. Ürkmediniz mi?

O süreçte bebeğiyle ilgili miydi? Dediğiniz tutarda nafaka ödüyor muydu? Siz evlenince eşinizin yaşam standartları değişti mi?

Bu detaylar önemli.

Eski eş talep ediyor evet. Ruhsal veya maddi kaygıları olabilir. ( mesela bebeği 1,5 yaşındayken boşandığı eşinin evlenmesi gibi) (veya çocuğuna yetememek en iyisini istemek gibi ruhsal kaygılarla mantığını kaybetmek gibi)

Taleplerini tehdit olarak görmek veya görmemek sizin elinizde. Sınır koyup koymamak sizin elinizde. Yani sizin ve eşinizin elinde.

Eşinizin çocuğu babayla bağ kuramamış. Babayla yaşamamış. Aynı evi hatırlayamaz bile.
Önce babayla bağ kurmalı. Kardeşi veya siz sonra. Bence en azından 7 yaşına kadar baba ile tek görüşmeli diye düşünüyorum.

Babayı kabul etmeden kardeşi kabul edemez. Annesi dolduruyor diye kendinizi doldurmayın.

Kısaca siz ve eşiniz hesap yapmışsınız, hesabı ödüyorsunuz.

Bu sorun diye görünen gerçekleri, hesapları daha en az 13-15 yıl daha yaşayacaksınız.

Bu konjonktürde bakarsanız kendinizi daha ferah hissedersiniz.

Sevgiler

Siz rahatsiz olduğunuz konulari soyleyin 2 bin nafaka cidden az verirse olmaz orta yol bulun 5 6 bin arada ihtiyac karsinalir kiyafet ayakkabi gibi .herkes cocugu icin iyi seyler ister ama maddi imkanlar neyse odur yetmiyorsa baba yetmiyor demis zaten siz guzelce konusun sinirlenmeden .maddi olarak eski esin evimize bu kadar karismamali demelisiniz is boşanmaya gidecek yoksa

Karakter farklılığı mi bilmem başka birşey bence de bir insan nasıl kendi çocuğundan çok bir adamı sevebilir. Kocanizin sizin hayatınızda faktörü ne ? Sadece sperm vermiş adam birde ondan olan çocuk çocuğunuzu zorbaliyor . Tamamen parazit olan çocuğumun psikolojisini bozan bu insanların benim hayatımda yeri olamazdı. Neymiş çok vicdanliymis . Hiç düşünmediniz mi eski karısına olan hislerinin devam etme ihtimalini . Çünkü adam size ve çocuğunuza para harcamiyor tüm vari yoğu hala o eski eşine gidiyor

Boşan ya. Büyük çocuga gelince vicdanlı. Diğeri kimin çocugu acaba. Eşitliği koruyamayacaksa çocuk yapmasınlar

Hayır ya birde uyuyan çocuğa vuran bir çocuk var ortada ya Allah korusun kim bilir hangi rüyayı gorurken birden şiddet görüyor hiç korkmuyor musunuz çocuğuma birşey olacak ya psikolojik ya da fiziksel diye. Hala o çocuğu kucağıma alıyorum kendi çocuğumu o kadar değil falan diyorsunuz. Ne alaka ya ? Adam tüm maaşını onlara harcar siz çocuğunuzu hiçe sayarsiniz . Büyüyünce o çocuk sizden bunun hesabını tek tek soracak sonra çocuğum bir telefonu bana niye çok gördü demeyin . Koca için harcamışsiniz çocuğunuzu

Bende sizi haklı buldum hatta bu zamana kadar iyi sabretmişsiniz
Eşiniz bu kadar yüz verirse donuna kadar alır karşı taraf
Adamın tek çocuğu yok iki çocuğu var ve adaletli olmak zorunda. Lütfen bu konuda taviz vermeyin

Yalnız benim tek anlamadığım nokta şu. Neden sizin bebeniz vurduğu halde hala abisiyle yatıyor
Sonuçta geldiği günlerde sizinle yatabilir

Buradaki çocuk 12 yaşında değil 6 yaşında. Arada büyük bir fark var. Gece uyanıp kardeşini vuruyormuş. 6 yaşındaki bir çocuk annesi dolduruyor diye bu hareketleri yapamaz. Bu pek mümkün görünmüyor.

Tam telefonda konusurlarken "Ay g.tüm!" Deyivermistim valla.
Ne de güzel akillar veriyor.
Devlet okullarında öyle kalabalık sinif cok az kaldi artik uydurmasin bir kere.
Az mevcutlu bir devlet okuluna mümkünse servis ücreti versin. Hatta bu çok akıllı karı kendine yolacak kaz bulup evlensin masrafları da kocasına kitlesin.

Bu konuşmanın üzerine eşinizin yerinde olsam nafaka üstüne bile çıkmam.
Zor geliyorsa velayeti alabilirim derim.
Görün bakalım o ses çıkıyor mu?

Fazla merhamet maraz doğurmuş.
S.carim böyle işe.
Eşiniz çocuğunu aldığı her zamanı bir otelde falan geçirsin. Bebeğiniz ve siz huzurla yaşayın lazim degiller ayy!

Maddi manevi çökmüşler boğazınıza.

10 bin tl nafaka eşinizin maaşına göre biraz fazla bir miktar olabilir ama şu şartlarda wowowo bir para değil açıkçası. Özel okul çok gereksiz olmuş, kimse kusura bakmasın da hali hazırda eski eşle evli bile olsa çocuğunu özel okula gönderemezdi bu adam. Çocuktan ziyade dertleri olduğunu düşünüyorum eşinizin ben konu sahibi. Adam eski eşi hoşlamaya çalışıyor. Korkuyordur içten içe başkası ile evlenir o da diye. Bu bi yerlerini yırtma çabası ondan.

Başkasıyla evlenir diye korkan adam o kadına hala birşey hissediyordur bence ilişkileri devam ediyor olabilir bu kadar yagdirmasinin sebebi o olabilir

Benim anladığım adam sizin paranızla fazladan nafaka ödeyip eski eşinin ve çocuğunun bütün masraflarını karşılıyor.
Eşiniz siz olmasaydınız nasıl geçinecekti?hesap ortada maaş ortada bu hesaba göre siz olmasanız hiç parası kalmıyor siz adama eski eşine ve çocuğuna bakıyorsunuz bu nasıl evlilik?
Üstelik ortak çocuğunuz var birde şiddet görüyormuş aynı odada yatmalarına asla izin vermeyin çocuklar arasında olsada şiddet görüyor çocuğunuz buna bari müsade etmeyin ya.
Çok şaşırdım yaşadıklarınıza böyle evlilik olmaz buradaki tek sorunda ne eşinizin eski eşi nede çocuğu tek sorun eşiniz.
Evliliğinizi gözden geçirin bence her şey çok saçma.

Eşinizle oturun ciddi anlam da konuşun
Sizin alttan almalarınız karşı tarafı cesaretlendirmiş

Mahkeme kararına uyun ya da 5 bin tl yollayın yeter

Yoksa bir nafaka daha ödeyeceksin yakın da de

Sorun sizin pasif olmanız da

Cevremde bikac kisi cocuk buyuyunce bazi seyleri ogrenipte üzülmesin diye anlasmali bosanmayi tercih etti. Bununda hem protokolle hem sozlu olarak bedeli oluyor. Sus payı yani
Haklısın arkadaşım. Bu örneklerden biri de benim. Çocuk için aile birliğinin temelden sarsılması yazıyor bizde. Ama asıl sebep aldatılmaydı. Bir de malların çoğunu sus payı olarak ben aldım. Aldatılma olarak dava açsaydım bu kadar alamazdım.

Başkasıyla evlenir diye korkan adam o kadına hala birşey hissediyordur bence ilişkileri devam ediyor olabilir bu kadar yagdirmasinin sebebi o olabilir
Papatya kaç tane adam gördük ki şurda nafaka dışında böyle estirip yağdıran? Kadınlar ağlıyor ya üç kuruş nafaka verip çekiliyor başka bi babalığı yok diye. Bu adam çocuk aşkından yapsa bunu, e evdeki de çocuğu? Onu da düşünüp aksiyon alırdı. Bunlar niye boşanır zaten anlamam.

Para konusunda eşit olsun o evlat ise buda evlat diyenler olmuş. Aradaki ayda 28 gün farkı kapatmanın yolunu da söylerseniz o zaman eşitlik sağlanır. En iyi ihtimalle 2 yaşında babadan ayrılmış bir çocuk var ortada. Tabi ki maddi anlamda destek olmalı mahkeme ile sınırlandırılması gerek. 10 bin lira fazla değil bunun hesabına girersek çıkamıyoruz o ayrı mevzu ztn
Ama konu sahibinin hakli olduğu çok şey var. Adamın tavrı tuhaf, çocukların tek yatması tuhaf.

Eşiniz gelirinin yarısından fazlasini ilk evliliginden olan çocuğu icin harciyor.yani sizin evladiniza birsey kalmiyor.cocugunuz ugradigi siddet ve karsi tarafin evliliginize olan finansal müdahakesi akil alir gibi degil.Bence ileriyide dusunun 3 gun sonra ev araba bisey aldiginizde belliki es katkısi olmayacak ama cocugu miras yoluylada olsa hak sahibi.yine cocugunuzun hakki yenecek.sanirim ben sizin yerinizde olsam kiyameti koparir degil özel okul o 10 bin 6 ya falan çekikmeden geri adim atmazdim.zaten esiniz ozel okul teklifini kabul ederse boşanin gitsin çalisip adami besleyip milletin çocugunu mu okutacaksiniz.

Kesinlikle öyle ve erkeklerin çoğu anasını sevdikleri çocuklara ilgi gösteriyor. Ben kendi hayatımda da bunu gördüm . Bosaninca babaliklari bitiyor bir çoğunun. Azıcık vicdanlisi maddi yanında oluyor gerçek baba bir elin parmaklarını geçmez . Konudaki ise iki kadını idare eden bir adam . Hatta adam eski karısına yağdırıyor konu sahibi de aman sinek kadar kocam başımda dursun diye çocuğunu ve kendini harcatiyor.

Eşinizin parası tatlıydı neden boşanmış oturup yeseymis amaç sizi huxursuz etmek biraz kendinizi gösterin esinizde 10 bin yerine 4, 5 bin versin çocuğunun annesi olması sizin evi yöneteceği anlamına gelmiyor alin eşinizi karşınıza konuşun evdeki de çocuğu birazda onun geleceğini düşünsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…