Eşimin çocuğu

Çocuk meselesi bir muhtaçlık değil.
Dünya zengini olayım, o babanın soyadını taşıdığı sürece ‘ben her şeye yeterim’ kafasında olup bir adamı baba yapmam, o çocuğa da bunu yapmam.
Gidip sperm bankasından alırım, akıl alır bir iş değil.
Ne diye baba sıfatını vereceğim, 20 sene sonra mezuniyete gelip gurur duysun diye mi?
Hamama giren terler, bir şekilde evladının yanında olmak zorunda.
Maddi mesele değil bu ama bizim ülkemizde ebeveynlik anneye yapıştığından, kadınların ‘baba’ sıfatıyla yüklenebileceği tek konu maddi olanaklar.

Bir baba çocuğu hastalandığında sabaha kadar başında beklesin, gece 183627373 kere uyansın, tüm bakımına ortak olsun, emzirme harici her şeyi yapsın, ondan sonra sizin dediğiniz şeyleri konuşuruz.
Ben sizi anlıyorum, fakat siz de ülke gerçeklerinden yola çıkarak düşünebilirsiniz ki -burada da pek çok konu var- ülkemizde baba yapılan adamların yarısı ya fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddet uyguluyor, ya ailesi uyguluyor, ya aldatıyor ya da kumar, eve gelmeme, eşle çocukla ilgilenmeme gibi durumlara sahip. Bir kadın bu forumda "kocam bana ya da çocuklarıma şiddet uyguluyor" dediğinde neden hemen meslek soruyoruz? Neden finansal gücün ya da destek olacak ailen var mı diyoruz. Cevap "gidemiyorum çünkü muhtacım" olabiliyor. Çocuk maalesef ekonomik olarak muhtaçlıktır. Evet idealde zaten baba da her şeyi yapsın. Fakat gerçek hayatta ideallere güvenilerek adım atılmaz. "Kocam bana bakar, okumayayım meslek sahibi olmayayım, beni geçindiremeyecek olan kocaya eş demem" demekle aynı mantık bu. Ok geçindirsin sizi ama ya yarın işler ters giderse ne yapacaksınız? Adam evlilik birliği içinde kaçıp gitti, size de istersen boşanma hava hoş dedi, gitti beraber yaşamaya başladı bir kadınla? O zaman da en iyi ihtimalle boşanma sonrası nafakaya muhtaç olursunuz. Çocuk deyince "kutsal" olmuyor bence.

Arkadaslar yanlis noktadan bakiyosunuz olaya. Aslinda tum sorun erkekteyken kadinlar birbirini suçluyor bende bunu anlamıyorum. Eski eş "maasini bana yolla, karının maasiyla gecin" diyor, adam hala aciklama yapmaya calisiyor bu normal mi sizce?

Bunun dışında ayda 2 kez cocugunu goren baba manevi olarak elini tasin altina koymuyor demektir. Cocuk sadece kadina ait degil ki.
Velayeti versin demek uzaktan cok kolay. Kac tane adam velayeti aldiktan sonra cocuga bakabilecek? Alip bakimini ya babaanneye ya yeni ese yaptiracak. Orda da bambaska sorunlar cikacak. Anne geziyor, ben cocuguna bakiyorum diye 50 tane konu acilir burda. Cocuk ve anne iliskisini bu kadar ozumsemisken bakima babaninda dahil oldugunu unutmamak gerekiyor. Cidden şaşırıyorum burdaki yorumlara

O kadının maaşından ona ne ki? Ne münasebet? 😵‍💫 Konu sahibi velev ki calismasa nasıl kalıyor hepsi orta da ama bel kemik o.😂 Özel okul fiyatları ortada onların durumları da valla kirada oturan eski bir koca var sanırım kiradalardı. Eşi memur olduğu için rahat geçim sağlıyor.
Finansal destek 2.eş mağdur bence. Ondan çocuklu kişilerle evlenmem asla taşa vurayım büyük konuşmuyorum. 😂
Hah, aynen öyle.
İlk mesajımda belirttim, aynı şeyi söylüyoruz diye ama sizin adres eski eş, benim adres koca.
Bayağı bilinçli bir şekilde adam sağdan alıp sola veriyor ve eski eş olan kadın suçlanıyor, veren kim yani adres kim?
O eve isterse 500 bin girsin, eski eşe ne bundan?
Veyahut 5 bin girsin, nafakasını aldıktan sonra gene diğer kadına ne?
Yokluklarını düşünmeyecekken varlıklarını neden görüyor, gösteren var çünkü😂
Ama işte ben size kazanayım, karım bana bakar diyen adamı görmek çok zor değil ya.

Arkadaslar yanlis noktadan bakiyosunuz olaya. Aslinda tum sorun erkekteyken kadinlar birbirini suçluyor bende bunu anlamıyorum. Eski eş "maasini bana yolla, karının maasiyla gecin" diyor, adam hala aciklama yapmaya calisiyor bu normal mi sizce?

Bunun dışında ayda 2 kez cocugunu goren baba manevi olarak elini tasin altina koymuyor demektir. Cocuk sadece kadina ait degil ki.
Velayeti versin demek uzaktan cok kolay. Kac tane adam velayeti aldiktan sonra cocuga bakabilecek? Alip bakimini ya babaanneye ya yeni ese yaptiracak. Orda da bambaska sorunlar cikacak. Anne geziyor, ben cocuguna bakiyorum diye 50 tane konu acilir burda. Cocuk ve anne iliskisini bu kadar ozumsemisken bakima babaninda dahil oldugunu unutmamak gerekiyor. Cidden şaşırıyorum burdaki yorumlara
Ne öğrendik demek ki çocuk yapılmamalı çocuk olayına çok sogugum velayet onda mı bunda mı zor bu işler ya 😂

Ne öğrendik demek ki çocuk yapılmamalı çocuk olayına çok sogugum velayet onda mı bunda mı zor bu işler ya 😂

Valla burdaki konulardan anladigim kadariyla erkekler cok kolay siyriliyor🤣 Kayinvalide, gorumce, eski eş farketmez tum konularda kadinlar birbirini yiyor, erkekler horul horul uyuyor. Anlamadim bu nasil is 🤣

Burada kilit nokta erkek zaten. Adamın tavrında "normal olan" tek bir nokta yok. Fakat kadın buraya yazdığı için önemli olan kadının bir şeylerin farkına varması eğer içinde bulunduğu ruh hali yüzünden sağlıklı düşünemiyorsa. Buradan adama ulaşma şansımız yok ki.
Bir kaç sayfa önce konuya yazdığım mesaj:

"Şu ana dek kimseye boşanın demedim, fakat sınırlarınızı çizmek için çok geç kalmışsınız. Eşiniz de siz de yetişkin insanlarsınız, evlenmeden bu detaylar hiç konuşulmadı mı aranızda çok şaşkınım. Ya da en azından çocuk yapmaya karar verdiğinizde. İyi niyetlisiniz, kötü biri değilsiniz bu belli fakat bir yandan da içinizde yerleşmiş değersizlik duygularınız var sanırım. Kendinize ve çocuğunuza yapılan bu muameleyi neden izin verdiğinizi de hiç anlayamadım. Ben de eşimin ikinci evliliğiyim ve biz sevgililik sürecimizde de benzerlerini yaşadık ve evlenmeden önce tüm sınırlarımızı konuştuk. Siz yeni bir aile kurdunuz, eşiniz de kurdu. Sizinle hiç evlenmeyip 25000 maaşının hepsini de her ay gönderme şansı vardı, ama madem bir yetişkin olarak evlendi yeni ailesine sorumluluğu var. Bunu göz ardı etmenize çok şaşırdım. Ben şu an hayal edemiyorum kendim evi geçindirip, kendi çocuğumun sorumluluğunu tamamıyla üstlenip eşimin katkı koymamasını? Kabus gibi. Biz 7000 gönderiyoruz ve hep de (her yıl olan arttırımlar eşliğinde) burada yazılan semboliklerin üstünde bir rakam gönderdi eşim anlaşmalı protokolde olduğu gibi. Eski eşi düşünün şu an kendi de 7000 koysa 8 yaşında bir çocuğun 14000 harcaması gerek ki sizdeki gibi protokol miktarı bile yetmediğinden (maksat yeni eşin boğazından geçmesin) ne krizler yarattı. Ben sizin eşinizi de en az sizin kadar ilginç buldum. Siz annesi misiniz, ablası mısınız? Neden eski eşi ve çocuğu 10000 gibi bir parayla finanse ediyorsunuz?
Bakın bu tip durumlarda o evliliğe devam edilse sözü edilmeyecek paralar sırf yeni eşe gitmesin diye çocuk adı altında eski eş sıkıştırılır. O evlilik devam etse devlet okuluna gidecek çocuk; artık özele gitmek zorundadır; evlilik devam etse 2 kursa gidecek çocuk birden 8 ayrı kurs, onlarca hediyeye gereksinim duyar hale gelir. Hepsinin de bahanesi hazırdır; "zaten boşanmış ailede, travmatik çocuk". Peki bunun sınırı nerede sizce? Çok değil ergenliğe girdiğinde mesela okul için bilgisayar lazım olacak ne yapacaksınız eşiniz gidip 2 aylık maaşıyla travmatik çocuğuna en pahalısından bilgisayar mı alıcak hayatım bu iki ay benden bir şey bekleme diyip.. Bu size adil geliyor mu? Eski eşlerin sosyal olarak boşanıp "ben boşanmış ve özgür bir kadınım, hatta hayatımda birileri de olabilir" diyip sanki o evlilik devam edercesine "ekonomik evlilik" yaşamak istemesi gerçekten çok akıldışı. Sizin eşinizin eski eşi sizin aile bütçeniz için akıl verebiliyor. Eşiniz hiç mi söylemiyor, "dur orada haddini aşıyorsun" diye? Şöyle düşünün o kadın şu an yeniden evli olsaydı sizin eşiniz arayıp "kocan evi geçindirsin, sen maaşını bana at" dese kan çıkardı sanırım. Erkekler bu konularda alanlarını çok net çiziyorlar, bu kadın olmak susmak demek mi oluyor?
Lütfen biraz düşünün, siz kör olmuş gibisiniz, eşinizin ise bu işten menfaati ne ben pek anlayamadım. Eşinizin bu duruşunu en azından çocuk yapmadan hiç fark etmediniz mi, ya da görmek mi istemediniz bilmiyorum. Şiddet konusuna asla değinmek bile istemiyorum, çok gerildim, lütfen çocuğunuzu ayırın. Şiddet problemini küçük görmeyin, benim eşimin de çocuğunun şiddet problemleri var ben yetişkin bir kadın olarak ilk yeltendiğinde konuyu kapattım, hele de çocuğuma o bir seferlik (hadi çocuktur, üzgündür, sitemlidir vs) anlayışı bile göstermem. Kendisine gelin lütfen. Eşiniz bende hiç güven yaratmadı. Bu adam bostan korkuluğu mu? Siz bir aile misiniz bunu düşünün. Ben eşiniz de size ve çocuğunuza karşı en ufak bir sahiplenme koruma içgüdüsü görmüyorum.
Çocuğunuzu koruyun lütfen, çok üzüldüm size."

Ben sizi anlıyorum, fakat siz de ülke gerçeklerinden yola çıkarak düşünebilirsiniz ki -burada da pek çok konu var- ülkemizde baba yapılan adamların yarısı ya fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddet uyguluyor, ya ailesi uyguluyor, ya aldatıyor ya da kumar, eve gelmeme, eşle çocukla ilgilenmeme gibi durumlara sahip. Bir kadın bu forumda "kocam bana ya da çocuklarıma şiddet uyguluyor" dediğinde neden hemen meslek soruyoruz? Neden finansal gücün ya da destek olacak ailen var mı diyoruz. Cevap "gidemiyorum çünkü muhtacım" olabiliyor. Çocuk maalesef ekonomik olarak muhtaçlıktır. Evet idealde zaten baba da her şeyi yapsın. Fakat gerçek hayatta ideallere güvenilerek adım atılmaz. "Kocam bana bakar, okumayayım meslek sahibi olmayayım, beni geçindiremeyecek olan kocaya eş demem" demekle aynı mantık bu. Ok geçindirsin sizi ama ya yarın işler ters giderse ne yapacaksınız? Adam evlilik birliği içinde kaçıp gitti, size de istersen boşanma hava hoş dedi, gitti beraber yaşamaya başladı bir kadınla? O zaman da en iyi ihtimalle boşanma sonrası nafakaya muhtaç olursunuz. Çocuk deyince "kutsal" olmuyor bence.
Ovv toplumsal boyuta girdiniz, elbette şurada tek kelimenize karşı çıkamam.
Bu konu ya da denk boşanmalardı örnekler.
Bana kalırsa çocuk en başta maddi manevi yeterlilik ister zaten, bunları sağlayamayacak kimse yapmamalı.
Boşanma meselesine gelene kadar ülke gerçekleri ortada iken belirli olgunluklara sahip olmadan düşünülemeyecek şeyler.
Lakin bunu akıl edemeyen, 10 basamak sonrasını da göremiyor, dolayısıyla yeni nesillerle aşacağımız mevzular bunlar.

Yakın zamanda benim için çok trajik bir olaya şahit oldum.
Arkadaşımın eski kocası, boşanalı 1 sene oldu ve dillere destan bir düğünle evlendi.
Eski eşi ve çocuğuna mutlaka maddi olanaklarını sunuyor, maddi anlamda üst düzey insanlar lakin öyle bir düğün yapıldı ki bakarken ben ağladım.
İçim acıdı.
Haberlerde okuduk ülkece vs.
Küçücük kızı olan bir adamın, onlarca insanın ömrü boyunca kazanamayacağı parayı bir düğüne harcaması zoruma gitti.
Verdiği aşk dolu demeçler ise kalbime saplandı, hani eski karınla da 8 sene beraberdin ya sen, bu kadar şuursuzluğa gerek var mıydı?

Arkadaşıma çok üzüldüm, bu haberlere dillere destan aşka ve düğüne maruz kaldığı için.
O geceleri nasıl geçirdi bilmiyorum, ben izlerken ağladım.
Parasal yönden üstüne düşeni yapsa dahi travmayı yeni atlatmış ya da atlatamamış, minicik kızı olan, babasından uzak büyüyen bir çocuğa hak görmedim bunları.
Aynı zamanda farazi olarak kendi 100 kazanırken kızına 2yi hak görmesi de ondan çalınan gibi hissettim.
3 gün süren düğün yapacağına 3 gün kızınla olsaydın diye küfürler ettim.
Çocuklu annelerin değil ama çocuklu adamların evlenmesine herhalde karşıyım ben ya, ne oraya yetiyorlar ne buraya ne hadlerine…

Cidden adamin davranislari nerden baksak garip.

Valla burdaki konulardan anladigim kadariyla erkekler cok kolay siyriliyor🤣 Kayinvalide, gorumce, eski eş farketmez tum konularda kadinlar birbirini yiyor, erkekler horul horul uyuyor. Anlamadim bu nasil is 🤣

Evet evet aynen. Ablamda burda konu açmasın deyyuuu evlenmesini engelledik çocuklu biriyle. Aska saygım var ama zor bu işler😂

Burada kilit nokta erkek zaten. Adamın tavrında "normal olan" tek bir nokta yok. Fakat kadın buraya yazdığı için önemli olan kadının bir şeylerin farkına varması eğer içinde bulunduğu ruh hali yüzünden sağlıklı düşünemiyorsa. Buradan adama ulaşma şansımız yok ki.
Bir kaç sayfa önce konuya yazdığım mesaj:

"Şu ana dek kimseye boşanın demedim, fakat sınırlarınızı çizmek için çok geç kalmışsınız. Eşiniz de siz de yetişkin insanlarsınız, evlenmeden bu detaylar hiç konuşulmadı mı aranızda çok şaşkınım. Ya da en azından çocuk yapmaya karar verdiğinizde. İyi niyetlisiniz, kötü biri değilsiniz bu belli fakat bir yandan da içinizde yerleşmiş değersizlik duygularınız var sanırım. Kendinize ve çocuğunuza yapılan bu muameleyi neden izin verdiğinizi de hiç anlayamadım. Ben de eşimin ikinci evliliğiyim ve biz sevgililik sürecimizde de benzerlerini yaşadık ve evlenmeden önce tüm sınırlarımızı konuştuk. Siz yeni bir aile kurdunuz, eşiniz de kurdu. Sizinle hiç evlenmeyip 25000 maaşının hepsini de her ay gönderme şansı vardı, ama madem bir yetişkin olarak evlendi yeni ailesine sorumluluğu var. Bunu göz ardı etmenize çok şaşırdım. Ben şu an hayal edemiyorum kendim evi geçindirip, kendi çocuğumun sorumluluğunu tamamıyla üstlenip eşimin katkı koymamasını? Kabus gibi. Biz 7000 gönderiyoruz ve hep de (her yıl olan arttırımlar eşliğinde) burada yazılan semboliklerin üstünde bir rakam gönderdi eşim anlaşmalı protokolde olduğu gibi. Eski eşi düşünün şu an kendi de 7000 koysa 8 yaşında bir çocuğun 14000 harcaması gerek ki sizdeki gibi protokol miktarı bile yetmediğinden (maksat yeni eşin boğazından geçmesin) ne krizler yarattı. Ben sizin eşinizi de en az sizin kadar ilginç buldum. Siz annesi misiniz, ablası mısınız? Neden eski eşi ve çocuğu 10000 gibi bir parayla finanse ediyorsunuz?
Bakın bu tip durumlarda o evliliğe devam edilse sözü edilmeyecek paralar sırf yeni eşe gitmesin diye çocuk adı altında eski eş sıkıştırılır. O evlilik devam etse devlet okuluna gidecek çocuk; artık özele gitmek zorundadır; evlilik devam etse 2 kursa gidecek çocuk birden 8 ayrı kurs, onlarca hediyeye gereksinim duyar hale gelir. Hepsinin de bahanesi hazırdır; "zaten boşanmış ailede, travmatik çocuk". Peki bunun sınırı nerede sizce? Çok değil ergenliğe girdiğinde mesela okul için bilgisayar lazım olacak ne yapacaksınız eşiniz gidip 2 aylık maaşıyla travmatik çocuğuna en pahalısından bilgisayar mı alıcak hayatım bu iki ay benden bir şey bekleme diyip.. Bu size adil geliyor mu? Eski eşlerin sosyal olarak boşanıp "ben boşanmış ve özgür bir kadınım, hatta hayatımda birileri de olabilir" diyip sanki o evlilik devam edercesine "ekonomik evlilik" yaşamak istemesi gerçekten çok akıldışı. Sizin eşinizin eski eşi sizin aile bütçeniz için akıl verebiliyor. Eşiniz hiç mi söylemiyor, "dur orada haddini aşıyorsun" diye? Şöyle düşünün o kadın şu an yeniden evli olsaydı sizin eşiniz arayıp "kocan evi geçindirsin, sen maaşını bana at" dese kan çıkardı sanırım. Erkekler bu konularda alanlarını çok net çiziyorlar, bu kadın olmak susmak demek mi oluyor?
Lütfen biraz düşünün, siz kör olmuş gibisiniz, eşinizin ise bu işten menfaati ne ben pek anlayamadım. Eşinizin bu duruşunu en azından çocuk yapmadan hiç fark etmediniz mi, ya da görmek mi istemediniz bilmiyorum. Şiddet konusuna asla değinmek bile istemiyorum, çok gerildim, lütfen çocuğunuzu ayırın. Şiddet problemini küçük görmeyin, benim eşimin de çocuğunun şiddet problemleri var ben yetişkin bir kadın olarak ilk yeltendiğinde konuyu kapattım, hele de çocuğuma o bir seferlik (hadi çocuktur, üzgündür, sitemlidir vs) anlayışı bile göstermem. Kendisine gelin lütfen. Eşiniz bende hiç güven yaratmadı. Bu adam bostan korkuluğu mu? Siz bir aile misiniz bunu düşünün. Ben eşiniz de size ve çocuğunuza karşı en ufak bir sahiplenme koruma içgüdüsü görmüyorum.
Çocuğunuzu koruyun lütfen, çok üzüldüm size."

Ilk mesajinizi okudum zaten orda sorun yok bence. Sonraki diyaloglar sıkıntılı geldi bana. Sadece sizin ozelinizde de yazmadım aslinda. Sorun cidden adamda. Diger kadina sınırsız bir alan tanımış. Bunun sebebini ogrenmek gerekiyor. Karsi taraf simdiye kadar bir puruzle karsilasmamis, ne istediyse olmus. Konu sahibinin gozunu acalim tamam da kocasi neden boylw yapiyor onu anlamaya calismali

Evet evet aynen. Ablamda burda konu açmasın deyyuuu evlenmesini engelledik çocuklu biriyle. Aska saygım var ama zor bu işler😂

Ablanizin cocugu yoksa kendisi gibi cocuksuz biriyle evlenmesi daha uygun olur. Aksi halde cidden sorun oluyo şu bdv de okuduklarımı asla hayal edemezdim

Yazacak o kadar cok sey var ki. Bu adamlar bosanirken protokolden bagimsiz onu yaparim, bunu yaparim atip tutuyor ayni zamanda. Yapiyolar da. Sonradan sorun cikiyor. Bence erkekler onunu arkasini düşünmeden hareket ediyor.

Bence adamin bu kadar altdan almasi da normal degil. Konu sahibi cocugunu bu kadar ezdirmesi de. Tamam vuran da cocuk, ama 6 yasinda cocuk 2.5 yasindaki cocugu da tokatlayamaz.

Bence adamin bu kadar altdan almasi da normal degil. Konu sahibi cocugunu bu kadar ezdirmesi de. Tamam vuran da cocuk, ama 6 yasinda cocuk 2.5 yasindaki cocugu da tokatlayamaz.

Diger yorumum geneldi. Bu konu ozelinde bana kalirsa herkes efsunlanmis gibi anormal davraniyor. 6 yasinda cocugun siddet sorunu varsa kameradan izlemek yerine kendi cocugumla yatardim. Ilginc bi konu bence

Bence sende boşa al 10 bin bebenle rahat edersin bostan korkuluğu gibi eşinde 10 sana 10 ona kaldı mı 5 le orta da. 😂😂😂

Ben zaten cezayı kocaya kesmiştim daha önce 😂

Ablanizin cocugu yoksa kendisi gibi cocuksuz biriyle evlenmesi daha uygun olur. Aksi halde cidden sorun oluyo şu bdv de okuduklarımı asla hayal edemezdim

Çocuğu da yok ve hiç evlilik de yapmadı daha. Bdv okudukça bol kedili kocasız bir hayat hayal ediyorum 😂😵‍💫

Bir yakınımın tavsiyesi ile burada üyelik açtım, farklı görüşlere ihtiyacım var.. Eşimle ikimizin ikinci evlilikleri onun bir çocuğu var bizimde ikimizin ortak bir çocuğumuz var. Onun çocuğu 6 yaşında benimki (bu evliliğimden) 2.5 yaşında. Çocukla alakalı da biraz sorunlarımız var kıskançlık.. geldiğinde onunla daha çok ilgileniriz eksik hissetmesin diye kendi çocuğumu bile kucağıma pek almam o varken, tatillerde ve iki haftada bir hafta sonu alırız çocuğu birlikte etkinlikler yaparız. Kardeşiyle bağ kursun istedim hep. Düzenimiz vardır.bir odayı mecbur ikisinin odası yaptık. Annesi dolduruyor diye düşünüyoruz ne zaman gelse kardeşine vuruyor çocuğu itiyor. Benim çocuğum o geldiğinde huysuzlanıyor sürekli tetikte olmak zorundayım. Aynı odada yatıyorlar kameradan izliyorum tüm gece bazen
:KK43: gece uyanıp vuruyor bir kaç kez denk geldik eşim gitti yanına yatmaya. Ben memurum eşim özel sektör. Maaşlarımız birbirine yakın. Bu bilgileri iyice veriyorumki yorumlarken soru işareti olmasın. Bizim evimiz kira. Karşı tarafın kira değil. Eşim yüklü miktar nafaka veriyor. Kadın da çalışıyor. Çocuğa kadının annesi bakıyor evleri yakın diye doğduğundan beri düzen böyleymiş.
Örnek verecek olursam eşimin maaşı 25.000 10.000 vermekte karşı tarafa. Mahkemenin belirlediği rakam 2.000 bu arada eşim gönlünden koptuğu için veriyor. (detay veriyorum yasal olarakta)
Eşimin eline 15.000 kalıyor bunun 10 bini bizim kiramıza gidiyor 5 bini de (Kıskanclık sebebi ile çocuğunu pedagoga götürüyor ayda 2 defa) ama fayda etmiyor annesi doldurduğu için.
Kira harici baştan sona eşimin kişisel harcaması dahil faturalar ödemeler mutfak yemek araba kredisi bizim ortak çocuğumuzun tüm gideri vs bende oluyor.
Yalnız bir sorun daha çıktı ortaya. Eski eşi aradı çocuğu bu yıl koleje vermek istiyormuş. Büyük şehirdeyiz kolej fiyatı yıllık her şey dahil (servis yemek kitap kıyafetmalzeme) 280.000 demişler. Eşimin bunu ödeme gücü yok. Benim çocuğum da devlet okuluna gidecek bu enflasyonda.
Eşim güzel bir dille tüm masrafları detaylıca anlattı maaşını vs zaten yüksek miktar destek oluyorum bu yüzden diğer çocuğuma bile katkıyı sağlayamıyorum x’e sağladığımdan dedi. Doğru.. yine de pek sesimi çıkarmadım bu zamana kadar pasif kaldım.
Kadın ise çocuğun eğitiminin önemli olduğunu devlet okulunda 40-50 kişiyle nasıl eğitim göreceğini anlattı.
Eşim de diyor ki iyi hoşta ne ile vereyim param yok anlamıyor musun diyor bu konuşma telefonda oldu duyuyorum aynı odadaydık.
Kadının çözümü şu beni kastederek sizin masrafları o (ben) karşılar zaten memur o sen paranı olduğu gibi verebilirsin çocuğumuzun eğitimi her seyden önemli dedi.. zaten herşeyi ben karşılıyorum cebimize 1 kuruş para kalmıyor. Kadın kirayı da bana kitleme derdinde. Eşimin tüm parasını maaşını istiyor. açıkçası bu bardağımı taşıran son damlaydı. Bu zamana kadar sustum gerçekten de benim çocuğumun hakkı fazlasıyla yendi hiç hissettirmedim annesi olarak ama bu son damlaydı. Eşim düşünüyor şimdi ne yapacağını. İnanın boşanmayı düşündüm bu kadar da olmaz artık.. çocuğumun hakkı yeniyor, yeri geliyor kardeş zorbalığına dayağına maruz kalıyor o da çocuk diye sabır gösteriyorum susuyorum o da çocuk diyorum hoşgörü yapıyorum gözümün önünde yavruma tokadı basmışlığı var besmele ya sabır çeke çeke güzelce konuştum siz kardeşsiniz senin koruman lazım bak nasıl acıdı öp hadi barışın dedim vururum demeye devam etti yine sesimi çıkaramadım o da kendi çocuğum olsa kızarım belki ama yapamıyorum kötü ben olurum ,tuvalete kapanıp ağladım ağladım varın siz düşünün. Artık çocuğum o geldiğinde hep ağlıyor o gittiğinde normale dönüyor.. benim çocuğumun da psikolojisi bozuldu geceleri korka korka uyanıyor iç çekiyor uykusunda ağlayarak.. ben dayanamıyorum artık siz ne dersiniz ben haksız mıyım farklı bakış açılarına ihtiyaç duydum bu gidişle boşanacağım çünkü çocuğum büyüdükçe bu ayrımlar ve haksızlıklar da artacak gibi hissediyorum. Artık dayanamıyorum kendimi geçtim yavrumu ateşe mi atıyorum nolur yardımcı olun aileme herşeyi anlattım senin kararın dediler çevremde herkes bitir maaşın var çocuğuna zaten sen bakıyorsun adamın katkısı yok diyorlar 😔
Esiniz hala onun himayesinden cikamamis onbin verme sebebi nedir eski eside calisiyormus ustelik cocuguna gider alir ust bas ayri cocuguna verir 2000 den fazla para vermek ne alaka sizin cocugunuz cocuk degilmi siz evi bakiyorsunuz ediyorsunuz evinizde kira hep calisabilcekmisiniz bakalimda yarin birgun o cocuk nasil guzel bir hayat surebilecek bir birikiminiz bile olmuyor belkide o kadin biriktiriyo birde ozel okula 280 binmis biriktirseymis o onbinleri madem ozel okul dusunuyordu. Ayrica bosanan kadin gruru olsa esinizi kullanmazda zaten parasina tenezzul etmez cocugu icin verdigi ayda on bin ile bn ve esim geciniyoz cocuk nere yicek. Bunlar sizi iyice saf yerine koymus bosanmak deilde siz once o on bini kestirin ordan sonra ipleri elinize alin cocugunun sizin cocugunuza boyle davranmaya hakki yok kiskaniyor belliki ama baba bunun Onune gecmeli siz degil. Siz cocugunuza biraz haksizlik ediyorsunuz bence onun için bukadar susmayın eski eşle ilgili restinizi çekin.yoksa kocanizda nasilsa siz yapiorsunuz diye hepden size yaslanmaya alisir olan yine cocuga olur... Hep derim cocugu olan biriyle evlilik bnce asla yurumez yuruse bile polyannaciliktir.

konu sahibi burada Yazılarımıza göre çocuğun annesi hem eğitimli biri hemde çocuğunun geleceğini fazlasıyla düşünen biri. Bu kadar çocuğunun geleceğini düşünen bir anne çocuğu doldurarak zarar vereceğini bilir.

Ayrıca 6 yaşında yeğenim var tüm gün onu birine Karşı doldurmaya da kalksam onun enerji birini tuttu mu fayda etmez. Çocuk kıskanç yapıyor. kimse doldurmuyor yani
Vallahi öyle bir dolduruyorlar ki hem de ! Bizim birlikteligimiz başladığında eşimin büyük kızı 12 ,küçük 5 yaşındaydı . Büyük kız 4 ay babasıyla konuşmadı . Annesi ,eşime " sen merak etme , ben onlarla konuşuyorum , ayrilsakta o sizin babanız , konuşmamak olmaz , arayın babanızı diyorum " şeklinde hep olumlu konuşuyordu . Büyük kız şuan 18 yaşında ,geçen seneden beri bizle yaşamaya başladı annesi ile olan sorunları yüzünden . Geçen gün bana itiraf etti , " o dönem annem yüzünden babamla 4 ay görüşmedim ,annem beni manipüle ediyordu , sürekli babamı kötülüyordu , eğer onla konuşmayı kesersem , babamın buna dayanamayıp ,senden ayrılacağını ve belki eve bile dönebileceğini söylüyordu " dedi. Kiz şuan psikologa gidiyor ve annesiyle ilişkisini minimum da tutmaya çalışıyor .

X