Eşimin çocuğu

Kabul etmiyorum diyin, siz kabul etmedikten sonra nasil yollayacak size guvenerek? Illa bütün gelirini eski eşe gönderirsen boşarım diyin geçin.

Siz boşaninca kirasını ve giderlerini ödeyecek biri kalmadığı için tüm gelirini oraya akıtamaz zaten üstüne size de nafaka ödemek durumunda kalmaz mı?
Düşünecek pek biseyi yok

Burda okuduğum konulardan yola çıkarak boşanmış erkeklerin çoğunun belirlenen nafaka dışında ekstra fazla nafaka vereceğini düşünmüyorum hele de eski eş çalışıyorsa ve adam yeni bir evlilik yapmışsa
Restinizi görüyor ve artırıyorum, ben o 10 binin sadece çocuk için gönderildiğini düşünmüyorum maalesef. Konu sahibi neden boşanmış bunlar bilginiz var mı?

Bir yakınımın tavsiyesi ile burada üyelik açtım, farklı görüşlere ihtiyacım var.. Eşimle ikimizin ikinci evlilikleri onun bir çocuğu var bizimde ikimizin ortak bir çocuğumuz var. Onun çocuğu 6 yaşında benimki (bu evliliğimden) 2.5 yaşında. Çocukla alakalı da biraz sorunlarımız var kıskançlık.. geldiğinde onunla daha çok ilgileniriz eksik hissetmesin diye kendi çocuğumu bile kucağıma pek almam o varken, tatillerde ve iki haftada bir hafta sonu alırız çocuğu birlikte etkinlikler yaparız. Kardeşiyle bağ kursun istedim hep. Düzenimiz vardır.bir odayı mecbur ikisinin odası yaptık. Annesi dolduruyor diye düşünüyoruz ne zaman gelse kardeşine vuruyor çocuğu itiyor. Benim çocuğum o geldiğinde huysuzlanıyor sürekli tetikte olmak zorundayım. Aynı odada yatıyorlar kameradan izliyorum tüm gece bazen
:KK43: gece uyanıp vuruyor bir kaç kez denk geldik eşim gitti yanına yatmaya. Ben memurum eşim özel sektör. Maaşlarımız birbirine yakın. Bu bilgileri iyice veriyorumki yorumlarken soru işareti olmasın. Bizim evimiz kira. Karşı tarafın kira değil. Eşim yüklü miktar nafaka veriyor. Kadın da çalışıyor. Çocuğa kadının annesi bakıyor evleri yakın diye doğduğundan beri düzen böyleymiş.
Örnek verecek olursam eşimin maaşı 25.000 10.000 vermekte karşı tarafa. Mahkemenin belirlediği rakam 2.000 bu arada eşim gönlünden koptuğu için veriyor. (detay veriyorum yasal olarakta)
Eşimin eline 15.000 kalıyor bunun 10 bini bizim kiramıza gidiyor 5 bini de (Kıskanclık sebebi ile çocuğunu pedagoga götürüyor ayda 2 defa) ama fayda etmiyor annesi doldurduğu için.
Kira harici baştan sona eşimin kişisel harcaması dahil faturalar ödemeler mutfak yemek araba kredisi bizim ortak çocuğumuzun tüm gideri vs bende oluyor.
Yalnız bir sorun daha çıktı ortaya. Eski eşi aradı çocuğu bu yıl koleje vermek istiyormuş. Büyük şehirdeyiz kolej fiyatı yıllık her şey dahil (servis yemek kitap kıyafetmalzeme) 280.000 demişler. Eşimin bunu ödeme gücü yok. Benim çocuğum da devlet okuluna gidecek bu enflasyonda.
Eşim güzel bir dille tüm masrafları detaylıca anlattı maaşını vs zaten yüksek miktar destek oluyorum bu yüzden diğer çocuğuma bile katkıyı sağlayamıyorum x’e sağladığımdan dedi. Doğru.. yine de pek sesimi çıkarmadım bu zamana kadar pasif kaldım.
Kadın ise çocuğun eğitiminin önemli olduğunu devlet okulunda 40-50 kişiyle nasıl eğitim göreceğini anlattı.
Eşim de diyor ki iyi hoşta ne ile vereyim param yok anlamıyor musun diyor bu konuşma telefonda oldu duyuyorum aynı odadaydık.
Kadının çözümü şu beni kastederek sizin masrafları o (ben) karşılar zaten memur o sen paranı olduğu gibi verebilirsin çocuğumuzun eğitimi her seyden önemli dedi.. zaten herşeyi ben karşılıyorum cebimize 1 kuruş para kalmıyor. Kadın kirayı da bana kitleme derdinde. Eşimin tüm parasını maaşını istiyor. açıkçası bu bardağımı taşıran son damlaydı. Bu zamana kadar sustum gerçekten de benim çocuğumun hakkı fazlasıyla yendi hiç hissettirmedim annesi olarak ama bu son damlaydı. Eşim düşünüyor şimdi ne yapacağını. İnanın boşanmayı düşündüm bu kadar da olmaz artık.. çocuğumun hakkı yeniyor, yeri geliyor kardeş zorbalığına dayağına maruz kalıyor o da çocuk diye sabır gösteriyorum susuyorum o da çocuk diyorum hoşgörü yapıyorum gözümün önünde yavruma tokadı basmışlığı var besmele ya sabır çeke çeke güzelce konuştum siz kardeşsiniz senin koruman lazım bak nasıl acıdı öp hadi barışın dedim vururum demeye devam etti yine sesimi çıkaramadım o da kendi çocuğum olsa kızarım belki ama yapamıyorum kötü ben olurum ,tuvalete kapanıp ağladım ağladım varın siz düşünün. Artık çocuğum o geldiğinde hep ağlıyor o gittiğinde normale dönüyor.. benim çocuğumun da psikolojisi bozuldu geceleri korka korka uyanıyor iç çekiyor uykusunda ağlayarak.. ben dayanamıyorum artık siz ne dersiniz ben haksız mıyım farklı bakış açılarına ihtiyaç duydum bu gidişle boşanacağım çünkü çocuğum büyüdükçe bu ayrımlar ve haksızlıklar da artacak gibi hissediyorum. Artık dayanamıyorum kendimi geçtim yavrumu ateşe mi atıyorum nolur yardımcı olun aileme herşeyi anlattım senin kararın dediler çevremde herkes bitir maaşın var çocuğuna zaten sen bakıyorsun adamın katkısı yok diyorlar 😔
Kadın bulmuş enayileri yiyor vala sizi neden sesiniz çıkarmıyorsunuz o kadın da çalışıyormuş ve yüksek nafakaya ihtiyacı yok hadi gondersin 4000 TL çüş yani enayi miyim ben köpek gibi calisim kocamın ilk karısıyla çocuğunu besleyim oldu canım valla siz bence buna bir karşı gelin yaa böyle şey olur mu onun ki çocukta sizinki korkuluk mu eşiniz sizin cocugunuzun hakkına giriyor net yani aklınızı başınıza alın lütfen sessiz kalmanizin mantığı yok

1. Çocuklu adamla evlenirken bu çocuğun sizin de hayatınızın parçası olacağını kabul etmiş olmanız gerekirdi. Bu nafakayı verdiğini biliyorsunuzdur.

2. Çocuğun size sadece 15 günde bir gelmesi az.

3. Çocuğun pedagog ile görüşmesi çok normal ve gereken bir şey. Bundan rahatsız olman artniyetli bir davranış.

4. 15 günde bir gelen çocuk, ne ara bahsettiğin şiddeti uygulayacak? 1 olur, 2 olur hatta 2 olmadan beraber oynatmazsın. Aynı odada 15 günde beraber yatırmazsın. Bir gece için yanına alırsın.

5. 10.000 nafaka normal, çokta fazla değil. Zaten adamın 2000 nafaka vermesi, az olurdu. Adam bir zahmet 15 günde bir aldığı çocuğa bu parayı versin. Bunun yemeği, sütü, meyvesi var.

Özel okul konusu da uygun fiyatlı özel okullar var gider gezilir hepsinden fiyat alınır, ek para ödemeden yazdırabilir annesi babası. Adam eski eşinin maaşını iyi kötü biliyordur.

Bana çok anlamsız ve tutarsız geldi çocuğun başka çocuktan şiddet görürken hala aynı odada yatırıp, uyutman.
2bin demisken mahkeme 10bin vermesi normal mi bu cocuk bi ayda nekadar sut meyve yiyoda 10bin harciyor adamin maaşi çok yuksek degil ki 10 bin dedigin nerdeyse maasinin yarisi bukadsrini cocuk degil eski esi de kullaniyo gibi geldi bana. Açikcasi bakis acinis acimazsizca olmus, çocugu tabiki kabul edicek hayatina ama hayatini da o cocuga gore endekslemelerini bekliyemeyiz. Babalari diger cocuga da 10bin harcayabiliyosa tamam ama ogle bi durum olmadigina gore maximum5bin vermeli yoksa diger cocugun hakkina girmis oluyor, 25bin tllik bi maaslada anca devlet okulundaki giderler karsilanir uçmanin bi anlami yok bu adamin gecindirmesi gereken bi esi ve bi cocugu daha var .

Konu sahibi,siz de her ay 8-10 bin tl çocuğunuzun adına banka hesabı açıp oraya yatırın bakalım. Çocuğumun geleceği için babası diyin.Elinize kalan parayla da fatura mutfak vs ödeyin.
Sen benim çocuğum için ne yapıyorsun bir baba olarak diyin barınma masrafı dışında.

Mahkeme 2 bin demis esinizin 10 bin vermesi tuhaf gercekten konuyu konusup buna bir cozum uretmesini saglayin
Ayrica ayni odada yatirmanizda entresan cocugumu dovuyor diuirsunuz nasil guveniyorsunuz asla asla asla yatirmam ayni oda da isteyen yanlis anladin isteyen ortadan catlasin kimse umrumda olmaz.

10 bin nafaka ne ya, nafakadan kısıp okul taksidine versin illa yollayacaklarsa özel okula. Siz fazla sabırlısınız eski eşe karşı. Çocuğa davranışlarınız çok güzel takdir ettim ama kendi çocuğunuzun haklarını da ihmal etmeyin, çocuk zaten 15 günde bir geliyor o gün de kardeşiyle uyumasın eşinizle uyusun ayrı odada siz de çocuğunuzla uyuyun, en azından ilk çocuk aklı erecek bir yaşa gelene dek tek başlarına bırakmayın onları

Bir yakınımın tavsiyesi ile burada üyelik açtım, farklı görüşlere ihtiyacım var.. Eşimle ikimizin ikinci evlilikleri onun bir çocuğu var bizimde ikimizin ortak bir çocuğumuz var. Onun çocuğu 6 yaşında benimki (bu evliliğimden) 2.5 yaşında. Çocukla alakalı da biraz sorunlarımız var kıskançlık.. geldiğinde onunla daha çok ilgileniriz eksik hissetmesin diye kendi çocuğumu bile kucağıma pek almam o varken, tatillerde ve iki haftada bir hafta sonu alırız çocuğu birlikte etkinlikler yaparız. Kardeşiyle bağ kursun istedim hep. Düzenimiz vardır.bir odayı mecbur ikisinin odası yaptık. Annesi dolduruyor diye düşünüyoruz ne zaman gelse kardeşine vuruyor çocuğu itiyor. Benim çocuğum o geldiğinde huysuzlanıyor sürekli tetikte olmak zorundayım. Aynı odada yatıyorlar kameradan izliyorum tüm gece bazen
:KK43: gece uyanıp vuruyor bir kaç kez denk geldik eşim gitti yanına yatmaya. Ben memurum eşim özel sektör. Maaşlarımız birbirine yakın. Bu bilgileri iyice veriyorumki yorumlarken soru işareti olmasın. Bizim evimiz kira. Karşı tarafın kira değil. Eşim yüklü miktar nafaka veriyor. Kadın da çalışıyor. Çocuğa kadının annesi bakıyor evleri yakın diye doğduğundan beri düzen böyleymiş.
Örnek verecek olursam eşimin maaşı 25.000 10.000 vermekte karşı tarafa. Mahkemenin belirlediği rakam 2.000 bu arada eşim gönlünden koptuğu için veriyor. (detay veriyorum yasal olarakta)
Eşimin eline 15.000 kalıyor bunun 10 bini bizim kiramıza gidiyor 5 bini de (Kıskanclık sebebi ile çocuğunu pedagoga götürüyor ayda 2 defa) ama fayda etmiyor annesi doldurduğu için.
Kira harici baştan sona eşimin kişisel harcaması dahil faturalar ödemeler mutfak yemek araba kredisi bizim ortak çocuğumuzun tüm gideri vs bende oluyor.
Yalnız bir sorun daha çıktı ortaya. Eski eşi aradı çocuğu bu yıl koleje vermek istiyormuş. Büyük şehirdeyiz kolej fiyatı yıllık her şey dahil (servis yemek kitap kıyafetmalzeme) 280.000 demişler. Eşimin bunu ödeme gücü yok. Benim çocuğum da devlet okuluna gidecek bu enflasyonda.
Eşim güzel bir dille tüm masrafları detaylıca anlattı maaşını vs zaten yüksek miktar destek oluyorum bu yüzden diğer çocuğuma bile katkıyı sağlayamıyorum x’e sağladığımdan dedi. Doğru.. yine de pek sesimi çıkarmadım bu zamana kadar pasif kaldım.
Kadın ise çocuğun eğitiminin önemli olduğunu devlet okulunda 40-50 kişiyle nasıl eğitim göreceğini anlattı.
Eşim de diyor ki iyi hoşta ne ile vereyim param yok anlamıyor musun diyor bu konuşma telefonda oldu duyuyorum aynı odadaydık.
Kadının çözümü şu beni kastederek sizin masrafları o (ben) karşılar zaten memur o sen paranı olduğu gibi verebilirsin çocuğumuzun eğitimi her seyden önemli dedi.. zaten herşeyi ben karşılıyorum cebimize 1 kuruş para kalmıyor. Kadın kirayı da bana kitleme derdinde. Eşimin tüm parasını maaşını istiyor. açıkçası bu bardağımı taşıran son damlaydı. Bu zamana kadar sustum gerçekten de benim çocuğumun hakkı fazlasıyla yendi hiç hissettirmedim annesi olarak ama bu son damlaydı. Eşim düşünüyor şimdi ne yapacağını. İnanın boşanmayı düşündüm bu kadar da olmaz artık.. çocuğumun hakkı yeniyor, yeri geliyor kardeş zorbalığına dayağına maruz kalıyor o da çocuk diye sabır gösteriyorum susuyorum o da çocuk diyorum hoşgörü yapıyorum gözümün önünde yavruma tokadı basmışlığı var besmele ya sabır çeke çeke güzelce konuştum siz kardeşsiniz senin koruman lazım bak nasıl acıdı öp hadi barışın dedim vururum demeye devam etti yine sesimi çıkaramadım o da kendi çocuğum olsa kızarım belki ama yapamıyorum kötü ben olurum ,tuvalete kapanıp ağladım ağladım varın siz düşünün. Artık çocuğum o geldiğinde hep ağlıyor o gittiğinde normale dönüyor.. benim çocuğumun da psikolojisi bozuldu geceleri korka korka uyanıyor iç çekiyor uykusunda ağlayarak.. ben dayanamıyorum artık siz ne dersiniz ben haksız mıyım farklı bakış açılarına ihtiyaç duydum bu gidişle boşanacağım çünkü çocuğum büyüdükçe bu ayrımlar ve haksızlıklar da artacak gibi hissediyorum. Artık dayanamıyorum kendimi geçtim yavrumu ateşe mi atıyorum nolur yardımcı olun aileme herşeyi anlattım senin kararın dediler çevremde herkes bitir maaşın var çocuğuna zaten sen bakıyorsun adamın katkısı yok diyorlar 😔
Eşine tepkini koydun mu açık açık? Tepki koymadan mı direk boşanmayı düşündün kadının konuşmasına bakarak? Bence bi konuş baktın düzelmeyecek yolları ayıralım dersin.

Eğer eşiniz oğlunu 280.000 binlik koleje yollamaya karar verirse bu karar sizin için pek iç açıcı olmaz. Bile bile intihardır.
Faydasından çok zararı olur size eşinizin
Kendi kendimi alıntılayacak kadar sinir oldum.

Eski eşi 280.000 tl kolej parasını yarı yarıya mı ödeyelim diyor yoksa komple babaya mı yıkmaya çalışıyor?

Komple babadan bekleniyorsa 280:12=23.3
Yani aylık 23 bin küsür sadece kolej parası ödeyecek eşiniz(servis yemek vs bunun içinde mi değil mi bilemem)

Kalan 1.700 tl de günde 1 simit bir ayran içer artık.

Ayrıca krediler çekecek,borç batağına girecek,siz de ödeyeceksiniz pertiniz çıkar. Üstelik bu çocuk daha 6 yaşında 18 yaşına kadar okuyacak ondan sonra belki de özel üniversite.

Sizin çocuğunuz da 4 yıla okula gidecek.

Yok anam.Ya bu adam haddini bilecek,eski eş de. Yada boşayın gitsin,gül gibi geçinirsiniz valla.

Üstte yazdığım senaryodan daha kötü şartlarda yaşamayacağınız aşikar.

Ben akademisyenim.. Esim doktor. Kizimiz anasinifi da dahil devlet okuluna gidiyor. 2. Sinifa geçecek. Cok da başarılı. Hem de İstanbul'un kötü semtinde. Herkes sasiriyor olabilir ama çoğu anne kendi eksikliklerini kapatmak ya da kompleksten dolayi ozel okula veriyor çocuğunu. Halbuli borc içindeler. İçimden gülüyorum. Eski eş cok cahil. Eşinizin de pabuç bırakmaması gerekiyor. Ozel okula cok vermek istiyorsa çalışsın versin. Ancak yemek parasını ödeyebilir.

Yorumların hepsini okuyamadım. Belki soran arkadaşlar olmuştur. Ben mi fesat düşünüyorum bilmiyorum ama 2000 bağlanan nafakayı eşinizin 10.000 olarak göndermesi bende şüphe uyandırdı. Evet 2.000 çok az ama eski eşin şartlarını düşünürsek 10.000 çok fazla. Boşanma nedenleri ne acaba. Bazı şeyler için sus payı olabilir mi
Yorumum incittiyse özür dilerim ama bu durum çok normal gelmedi bana

Yorumların hepsini okuyamadım. Belki soran arkadaşlar olmuştur. Ben mi fesat düşünüyorum bilmiyorum ama 2000 bağlanan nafakayı eşinizin 10.000 olarak göndermesi bende şüphe uyandırdı. Evet 2.000 çok az ama eski eşin şartlarını düşünürsek 10.000 çok fazla. Boşanma nedenleri ne acaba. Bazı şeyler için sus payı olabilir mi
Yorumum incittiyse özür dilerim ama bu durum çok normal gelmedi bana
Benzer şeyler düşünen tek ben değilmişim. Ben sordum neden boşanmışlar, bilginiz var mı diye. Bende 10.000 in sadece çocuk için gönderildiğini düşünmüyorum...

Pedagog değilim ama boşanmak istemiyorsanız eşiniz çocuğu görmeye gitsin, size gelmesin. Böyle 2 çocuk da mutsuz oluyor.

Diğer türlü de, kadın tabi ki çocuğunu en iyi okula göndermek ister bir şey diyemem. Herkes çocuğu için en iyisini istiyor.
Ozel okula göndermek, çocuğu için en iyisini istiyor anlamına gelmez. Bu bariz kötülük. Durumu olmayan bir insani buna zorlamak midir cocugu icin iyisi istemek. Devlet okullarında okunmuyor mu. Bizim eve aylik belki 80 binden fazla bir para giriyor. Kizim 2. sinif. Devlet okulunda. Aksam 6da geliyorum. 8-10 arasi test saati. 40 soru cozer. 2. Sınıfın konularını yavas yavas da vermeye başladım. Annelik bu degil. Ozel okula gidince başarılı olmuyor cocuk. Ilgilenecek!

Ben akademisyenim.. Esim doktor. Kizimiz anasinifi da dahil devlet okuluna gidiyor. 2. Sinifa geçecek. Cok da başarılı. Hem de İstanbul'un kötü semtinde. Herkes sasiriyor olabilir ama çoğu anne kendi eksikliklerini kapatmak ya da kompleksten dolayi ozel okula veriyor çocuğunu. Halbuli borc içindeler. İçimden gülüyorum. Eski eş cok cahil. Eşinizin de pabuç bırakmaması gerekiyor. Ozel okula cok vermek istiyorsa çalışsın versin. Ancak yemek parasını ödeyebilir.
Evet benim kuzenimin iki kızı da özel okula koleje gidiyor dayımın kızıda bizim köyde köy okuluna gidiyor bi keresinde ikisine de ders çalıştırmıştım özel okula gidenin hali vahimdi hatta diğeri kendi çabasıyla takdir almıştı

Çok doğru okuyacak çocuk yaylada hayvan otlatırken bile okuyor,okumaya meyilli olmayan çocuk ne yaparsan yap nafile.
Devlet okullarından univ kazanan tanıdıklarım var,ve aynı şekilde düşük puan alan özel okullarda,özel hocalarla yetişmiş çocuklar da var tanıdığım kazanamadılar bu sene

Evet benim kuzenimin iki kızı da özel okula koleje gidiyor dayımın kızıda bizim köyde köy okuluna gidiyor bi keresinde ikisine de ders çalıştırmıştım özel okula gidenin hali vahimdi hatta diğeri kendi çabasıyla takdir almıştı
Ozel okullari kotulemiyorum. Saygı duyuyorum
Sadece ilgilenme gerekiyor. Ben evde 2. ogremenim. Haftalik konularını bile takip ederim. Durumu olmayan bir insani ozel okul diye zorlamak kötülüktür. Hele de bu zamanda.

Ve bende kendimi alıntıladm köy okulunda okuyanın annesiyle babası ayrı yani dayım karısından boşandı

Boşanma sebepleri hem eşimden bildiğim kadarıyla hem de kararı gördüm e devlette detaylı olarak baktıgım da siddetli geçimsizlik olarak açılmış davayı kadın açmış hep kavga ediyoruz şeklinde yazmış şiddetle ilgili bir beyanı yoktu sadece hep tartışma anlaşamama katlanamama üzerine detaylar yazılmıs eşimde o ak diyordu ben kara son zamanlarda cok kavga ediyorduk cocuk çok etkileniyordu ayrılmaya karar verdik demişti ben de e devletten bakmıştım tabi baska sebep var mı bilmiyorum gördüğüm kadarıyla bunlar

Boşanma sebepleri hem eşimden bildiğim kadarıyla hem de kararı gördüm e devlette detaylı olarak baktıgım da siddetli geçimsizlik olarak açılmış davayı kadın açmış hep kavga ediyoruz şeklinde yazmış şiddetle ilgili bir beyanı yoktu sadece hep tartışma anlaşamama katlanamama üzerine detaylar yazılmıs eşimde o ak diyordu ben kara son zamanlarda cok kavga ediyorduk cocuk çok etkileniyordu ayrılmaya karar verdik demişti ben de e devletten bakmıştım tabi baska sebep var mı bilmiyorum gördüğüm kadarıyla bunlar
Belki de çabucak boşanmak için öyle dediler çünkü şiddetli geçimsizlik dediğinde direk boşuyor hakim öyle biliyorum

X