Eşimin çocuğu

Kendi kendimi alıntılayacak kadar sinir oldum.

Eski eşi 280.000 tl kolej parasını yarı yarıya mı ödeyelim diyor yoksa komple babaya mı yıkmaya çalışıyor?

Komple babadan bekleniyorsa 280:12=23.3
Yani aylık 23 bin küsür sadece kolej parası ödeyecek eşiniz(servis yemek vs bunun içinde mi değil mi bilemem)

Kalan 1.700 tl de günde 1 simit bir ayran içer artık.

Ayrıca krediler çekecek,borç batağına girecek,siz de ödeyeceksiniz pertiniz çıkar. Üstelik bu çocuk daha 6 yaşında 18 yaşına kadar okuyacak ondan sonra belki de özel üniversite.

Sizin çocuğunuz da 4 yıla okula gidecek.

Yok anam.Ya bu adam haddini bilecek,eski eş de. Yada boşayın gitsin,gül gibi geçinirsiniz valla.

Üstte yazdığım senaryodan daha kötü şartlarda yaşamayacağınız aşikar.
Tam yarı yarıya ya da tamamı seklinde konusulmadı fakat verilen 10. 000 üzerine ek olarak kolej ücreti istedi bu +23 mü ya da +12 mi bilmiyorum eşim de tam anlayamadı cünkü maasının yetmediğini söyledi bunlar üzerine ne düsünüyorsun dediğimde bilmiyorum devlet okulu zor mu eğitimi mi sıkıntılı anlamadım ama verecek gücümüz zaten yok anlatmaya calıstım anlaması lazım dedi

Belki de çabucak boşanmak için öyle dediler çünkü şiddetli geçimsizlik dediğinde direk boşuyor hakim öyle biliyorum
Ben kadınla yüzyüze gelmedim hiç onun ağzından da duymadım eşimin beyanına güvenmem icinde e devlete girdim aldatma şiddet var mı diye eşim kadını suçlamıyor bosanma konusunda ama kendisinde de haksızlık görmüyor cok kavga ediyorduk eve alınan bir peynir icin bile tartısma büyüyordu aramızda demişti örnek vererek

eşim de tam anlayamadı cünkü maasının yetmediğini söyledi bunlar üzerine ne düsünüyorsun dediğimde bilmiyorum devlet okulu zor mu eğitimi mi sıkıntılı anlamadım
Eşiniz robertlerde mi okudu ne bu aydan inmiş halleri

Ben kadınla yüzyüze gelmedim hiç onun ağzından da duymadım eşimin beyanına güvenmem icinde e devlete girdim aldatma şiddet var mı diye eşim kadını suçlamıyor bosanma konusunda ama kendisinde de haksızlık görmüyor cok kavga ediyorduk eve alınan bir peynir icin bile tartısma büyüyordu aramızda demişti örnek vererek
Aman neyden boşandıysa boşandı siz alın eşinizi karşınıza konuşun özel okul için yardım edemeyeceğini hatta verdiği nafakayı böle direktifler verdiği için 5 bine çektiğini anlatsın eski eşine ve artık cidden dişlerinizi mi çıkarırsınız tırnaklarınızı mı bilmem çıkarın işte

Aman neyden boşandıysa boşandı siz alın eşinizi karşınıza konuşun özel okul için yardım edemeyeceğini hatta verdiği nafakayı böle direktifler verdiği için 5 bine çektiğini anlatsın eski eşine ve artık cidden dişlerinizi mi çıkarırsınız tırnaklarınızı mı bilmem çıkarın işte
Eğer eş kişisi 10 bini 5 e indiremezse vardır bir bildiği,mesela eski eşe de nafaka ödüyor olabilir

Çok fena sinirlendim ya kendi kendime konuşuyorum şuan hem eşinize hemde eski eşine sinirlendim sizin iyi niyetinizi eşiniz kötüye kullanmış artık valla

Eğer eş kişisi 10 bini 5 e indiremezse vardır bir bildiği,mesela eski eşe de nafaka ödüyor olabilir
Az önce eğer ben boşanırsam bana devlet nafaka vermez gibi bişi dedi yanlış okumadıysam konu sahibi e eski eşte çalışıyor ve muhakkak ki sigortalı çalışıyor devlet ona neden nafaka çıkarsın ki

Çok fena sinirlendim ya kendi kendime konuşuyorum şuan hem eşinize hemde eski eşine sinirlendim sizin iyi niyetinizi eşiniz kötüye kullanmış artık valla
Biz burada genelde 2 eşlere kızarız. O eşinin çocuğu verecek tabi,bakacak tabi,bilerek evlendin! diye ama bu sefer konu farklı. konu sahibine acayıp acıdım belli ki kumaşı yumuşak

Biz burada genelde 2 eşlere kızarız. O eşinin çocuğu verecek tabi,bakacak tabi,bilerek evlendin! diye ama bu sefer konu farklı. konu sahibine acayıp acıdım belli ki kumaşı yumuşak
Aynen çok fazla yumuşak belli yazmasından ama bu devirde fazla yumuşak kendine ve çocuğuna kötülükten başka bişe olmuyor

Az önce eğer ben boşanırsam bana devlet nafaka vermez gibi bişi dedi yanlış okumadıysam konu sahibi e eski eşte çalışıyor ve muhakkak ki sigortalı çalışıyor devlet ona neden nafaka çıkarsın ki
Bildiğim kadarıyla nafaka için eski eşin çalışıp çalışmaması önemli değil diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum acaba?

Bir yakınımın tavsiyesi ile burada üyelik açtım, farklı görüşlere ihtiyacım var.. Eşimle ikimizin ikinci evlilikleri onun bir çocuğu var bizimde ikimizin ortak bir çocuğumuz var. Onun çocuğu 6 yaşında benimki (bu evliliğimden) 2.5 yaşında. Çocukla alakalı da biraz sorunlarımız var kıskançlık.. geldiğinde onunla daha çok ilgileniriz eksik hissetmesin diye kendi çocuğumu bile kucağıma pek almam o varken, tatillerde ve iki haftada bir hafta sonu alırız çocuğu birlikte etkinlikler yaparız. Kardeşiyle bağ kursun istedim hep. Düzenimiz vardır.bir odayı mecbur ikisinin odası yaptık. Annesi dolduruyor diye düşünüyoruz ne zaman gelse kardeşine vuruyor çocuğu itiyor. Benim çocuğum o geldiğinde huysuzlanıyor sürekli tetikte olmak zorundayım. Aynı odada yatıyorlar kameradan izliyorum tüm gece bazen
:KK43: gece uyanıp vuruyor bir kaç kez denk geldik eşim gitti yanına yatmaya. Ben memurum eşim özel sektör. Maaşlarımız birbirine yakın. Bu bilgileri iyice veriyorumki yorumlarken soru işareti olmasın. Bizim evimiz kira. Karşı tarafın kira değil. Eşim yüklü miktar nafaka veriyor. Kadın da çalışıyor. Çocuğa kadının annesi bakıyor evleri yakın diye doğduğundan beri düzen böyleymiş.
Örnek verecek olursam eşimin maaşı 25.000 10.000 vermekte karşı tarafa. Mahkemenin belirlediği rakam 2.000 bu arada eşim gönlünden koptuğu için veriyor. (detay veriyorum yasal olarakta)
Eşimin eline 15.000 kalıyor bunun 10 bini bizim kiramıza gidiyor 5 bini de (Kıskanclık sebebi ile çocuğunu pedagoga götürüyor ayda 2 defa) ama fayda etmiyor annesi doldurduğu için.
Kira harici baştan sona eşimin kişisel harcaması dahil faturalar ödemeler mutfak yemek araba kredisi bizim ortak çocuğumuzun tüm gideri vs bende oluyor.
Yalnız bir sorun daha çıktı ortaya. Eski eşi aradı çocuğu bu yıl koleje vermek istiyormuş. Büyük şehirdeyiz kolej fiyatı yıllık her şey dahil (servis yemek kitap kıyafetmalzeme) 280.000 demişler. Eşimin bunu ödeme gücü yok. Benim çocuğum da devlet okuluna gidecek bu enflasyonda.
Eşim güzel bir dille tüm masrafları detaylıca anlattı maaşını vs zaten yüksek miktar destek oluyorum bu yüzden diğer çocuğuma bile katkıyı sağlayamıyorum x’e sağladığımdan dedi. Doğru.. yine de pek sesimi çıkarmadım bu zamana kadar pasif kaldım.
Kadın ise çocuğun eğitiminin önemli olduğunu devlet okulunda 40-50 kişiyle nasıl eğitim göreceğini anlattı.
Eşim de diyor ki iyi hoşta ne ile vereyim param yok anlamıyor musun diyor bu konuşma telefonda oldu duyuyorum aynı odadaydık.
Kadının çözümü şu beni kastederek sizin masrafları o (ben) karşılar zaten memur o sen paranı olduğu gibi verebilirsin çocuğumuzun eğitimi her seyden önemli dedi.. zaten herşeyi ben karşılıyorum cebimize 1 kuruş para kalmıyor. Kadın kirayı da bana kitleme derdinde. Eşimin tüm parasını maaşını istiyor. açıkçası bu bardağımı taşıran son damlaydı. Bu zamana kadar sustum gerçekten de benim çocuğumun hakkı fazlasıyla yendi hiç hissettirmedim annesi olarak ama bu son damlaydı. Eşim düşünüyor şimdi ne yapacağını. İnanın boşanmayı düşündüm bu kadar da olmaz artık.. çocuğumun hakkı yeniyor, yeri geliyor kardeş zorbalığına dayağına maruz kalıyor o da çocuk diye sabır gösteriyorum susuyorum o da çocuk diyorum hoşgörü yapıyorum gözümün önünde yavruma tokadı basmışlığı var besmele ya sabır çeke çeke güzelce konuştum siz kardeşsiniz senin koruman lazım bak nasıl acıdı öp hadi barışın dedim vururum demeye devam etti yine sesimi çıkaramadım o da kendi çocuğum olsa kızarım belki ama yapamıyorum kötü ben olurum ,tuvalete kapanıp ağladım ağladım varın siz düşünün. Artık çocuğum o geldiğinde hep ağlıyor o gittiğinde normale dönüyor.. benim çocuğumun da psikolojisi bozuldu geceleri korka korka uyanıyor iç çekiyor uykusunda ağlayarak.. ben dayanamıyorum artık siz ne dersiniz ben haksız mıyım farklı bakış açılarına ihtiyaç duydum bu gidişle boşanacağım çünkü çocuğum büyüdükçe bu ayrımlar ve haksızlıklar da artacak gibi hissediyorum. Artık dayanamıyorum kendimi geçtim yavrumu ateşe mi atıyorum nolur yardımcı olun aileme herşeyi anlattım senin kararın dediler çevremde herkes bitir maaşın var çocuğuna zaten sen bakıyorsun adamın katkısı yok diyorlar 😔
Eşinize hayırdır, bizim evin gelir giderini o mu yönetiyor demenin vakti gelmiş .Beş binden fazlasını vermek sizin ortak çocuğunuzdan çalmak demek. Eşiniz bir de düşünüyormuş yok ya .Evlat bu her şekilde adaletli olunur. Bir de çocuğunuzu bile bile nasıl aynı odada uyutabiliyorsunuz yazık değilmi resmen travma.

Neden her ay 2 bin değilde 10 bin gönderildiğinin cevabı bu cümlede saklı ama işte görmek isteyene...
Yani 2 seçenek
Ya konu sahibin kocası ağır kusurluydu ilk eşinden boşanırken
yada oğlu babasız büyüyor diye aşırı vicdan yapıyor olabilir

Bildiğim kadarıyla nafaka için eski eşin çalışıp çalışmaması önemli değil diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum acaba?
Valla bilmiyorum ki konu sahibi öyle dedi diye dedim yani eski eşe veriliyorda ona neden vermesin devlet anlamadım birde kadının evi var yani mülkü var ona bu şklde devlet veriyor bana vermez dedi ya ondan dedm

Tek boşanan çift onlar değil ve onlarda olmayacak üzerine düşeni yaptıktan sonra vicdan yapacak bişe yok
olur mu öyle şey,erkekler her naneyi yiyip aldatıp dövüp boşanırken çocuklarını düşünmüyorlar,yeni aile kurunca veya başka çocuk yapınca birden bire iyi baba rölüne bürünürler

Yani 2 seçenek
Ya konu sahibin kocası ağır kusurluydu ilk eşinden boşanırken
yada oğlu babasız büyüyor diye aşırı vicdan yapıyor olabilir
Aşırı vicdanlı adam el kadar bebeğinin rızkından çalar mı? 2. seçeneğin olma ihtimali bana sıfır gibi geliyor. 3. Bir seçenek daha aklıma geliyor da boşverelim onu, konu sahibinin canı yeterince sıkkın.

X