- 25 Aralık 2014
- 8.151
- 27.719
- Konu Sahibi Narcicegim26
Dimi işin mizahi olsa da bence haksızlık var ortada ciddi.Şahane bir yorum olmuş bence çokça mantıklı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Dimi işin mizahi olsa da bence haksızlık var ortada ciddi.Şahane bir yorum olmuş bence çokça mantıklı
Bence gözünüz üstünde olsun. İkinci evlilik yapmış başka bir çocuğu daha olan bir adamın boşanmış eşinden olan çocuğa gönülden bu kadar yağdırması pek normal değil. Ya eşiniz gerçekten mantıksız bir insan ya da dediğim gibi sizden saklı birikimi harcaması varBenim bildiğim cocugun faturaları giyimi kuşamı kursu ve gıda harcamaları icin veriyor on bin ama dediğiniz de olabilir banka şifrelerimizi bilmeyiz birbirimizin
Benim 3 çocuğum var eşimin maaşı senin eşinden fazla ben bile her ay üçüne 10bin harcamıyorum. Aşırı fazla bir rakam. Eşin o kadınlar evli olup tek çocuğu o olsa bile o maaşla koleje zaten veremeyeceklerdi. Neyin onemiymis bu. Bence sesinizi çıkarma vakti gelmişte geçiyor. Yasal olan neyse onu verin. Ekstra ufak tefek ihtiyaçlar tabiki yine karşılanır da 10bin çok çok fazla. Ayrıca devlette 40/50 kişi bı sınıfta kim okuyormuş. Köy okulunda bile daha az artık sınıfta öğrenci sayısı. Şehirde 30u geçmiyor ya ben hiç duymadim öyle bı sınıfBir yakınımın tavsiyesi ile burada üyelik açtım, farklı görüşlere ihtiyacım var.. Eşimle ikimizin ikinci evlilikleri onun bir çocuğu var bizimde ikimizin ortak bir çocuğumuz var. Onun çocuğu 6 yaşında benimki (bu evliliğimden) 2.5 yaşında. Çocukla alakalı da biraz sorunlarımız var kıskançlık.. geldiğinde onunla daha çok ilgileniriz eksik hissetmesin diye kendi çocuğumu bile kucağıma pek almam o varken, tatillerde ve iki haftada bir hafta sonu alırız çocuğu birlikte etkinlikler yaparız. Kardeşiyle bağ kursun istedim hep. Düzenimiz vardır.bir odayı mecbur ikisinin odası yaptık. Annesi dolduruyor diye düşünüyoruz ne zaman gelse kardeşine vuruyor çocuğu itiyor. Benim çocuğum o geldiğinde huysuzlanıyor sürekli tetikte olmak zorundayım. Aynı odada yatıyorlar kameradan izliyorum tüm gece bazen
gece uyanıp vuruyor bir kaç kez denk geldik eşim gitti yanına yatmaya. Ben memurum eşim özel sektör. Maaşlarımız birbirine yakın. Bu bilgileri iyice veriyorumki yorumlarken soru işareti olmasın. Bizim evimiz kira. Karşı tarafın kira değil. Eşim yüklü miktar nafaka veriyor. Kadın da çalışıyor. Çocuğa kadının annesi bakıyor evleri yakın diye doğduğundan beri düzen böyleymiş.
Örnek verecek olursam eşimin maaşı 25.000 10.000 vermekte karşı tarafa. Mahkemenin belirlediği rakam 2.000 bu arada eşim gönlünden koptuğu için veriyor. (detay veriyorum yasal olarakta)
Eşimin eline 15.000 kalıyor bunun 10 bini bizim kiramıza gidiyor 5 bini de (Kıskanclık sebebi ile çocuğunu pedagoga götürüyor ayda 2 defa) ama fayda etmiyor annesi doldurduğu için.
Kira harici baştan sona eşimin kişisel harcaması dahil faturalar ödemeler mutfak yemek araba kredisi bizim ortak çocuğumuzun tüm gideri vs bende oluyor.
Yalnız bir sorun daha çıktı ortaya. Eski eşi aradı çocuğu bu yıl koleje vermek istiyormuş. Büyük şehirdeyiz kolej fiyatı yıllık her şey dahil (servis yemek kitap kıyafetmalzeme) 280.000 demişler. Eşimin bunu ödeme gücü yok. Benim çocuğum da devlet okuluna gidecek bu enflasyonda.
Eşim güzel bir dille tüm masrafları detaylıca anlattı maaşını vs zaten yüksek miktar destek oluyorum bu yüzden diğer çocuğuma bile katkıyı sağlayamıyorum x’e sağladığımdan dedi. Doğru.. yine de pek sesimi çıkarmadım bu zamana kadar pasif kaldım.
Kadın ise çocuğun eğitiminin önemli olduğunu devlet okulunda 40-50 kişiyle nasıl eğitim göreceğini anlattı.
Eşim de diyor ki iyi hoşta ne ile vereyim param yok anlamıyor musun diyor bu konuşma telefonda oldu duyuyorum aynı odadaydık.
Kadının çözümü şu beni kastederek sizin masrafları o (ben) karşılar zaten memur o sen paranı olduğu gibi verebilirsin çocuğumuzun eğitimi her seyden önemli dedi.. zaten herşeyi ben karşılıyorum cebimize 1 kuruş para kalmıyor. Kadın kirayı da bana kitleme derdinde. Eşimin tüm parasını maaşını istiyor. açıkçası bu bardağımı taşıran son damlaydı. Bu zamana kadar sustum gerçekten de benim çocuğumun hakkı fazlasıyla yendi hiç hissettirmedim annesi olarak ama bu son damlaydı. Eşim düşünüyor şimdi ne yapacağını. İnanın boşanmayı düşündüm bu kadar da olmaz artık.. çocuğumun hakkı yeniyor, yeri geliyor kardeş zorbalığına dayağına maruz kalıyor o da çocuk diye sabır gösteriyorum susuyorum o da çocuk diyorum hoşgörü yapıyorum gözümün önünde yavruma tokadı basmışlığı var besmele ya sabır çeke çeke güzelce konuştum siz kardeşsiniz senin koruman lazım bak nasıl acıdı öp hadi barışın dedim vururum demeye devam etti yine sesimi çıkaramadım o da kendi çocuğum olsa kızarım belki ama yapamıyorum kötü ben olurum ,tuvalete kapanıp ağladım ağladım varın siz düşünün. Artık çocuğum o geldiğinde hep ağlıyor o gittiğinde normale dönüyor.. benim çocuğumun da psikolojisi bozuldu geceleri korka korka uyanıyor iç çekiyor uykusunda ağlayarak.. ben dayanamıyorum artık siz ne dersiniz ben haksız mıyım farklı bakış açılarına ihtiyaç duydum bu gidişle boşanacağım çünkü çocuğum büyüdükçe bu ayrımlar ve haksızlıklar da artacak gibi hissediyorum. Artık dayanamıyorum kendimi geçtim yavrumu ateşe mi atıyorum nolur yardımcı olun aileme herşeyi anlattım senin kararın dediler çevremde herkes bitir maaşın var çocuğuna zaten sen bakıyorsun adamın katkısı yok diyorlar
Sağolun teşekkür ederim desteğiniz icin inanın ben de eğitime önem veriyorum keske elimizde olsa ben kendim zengin olsam o cocugu da kendi cocugumu da cebimden veririm ama olmayınca olmuyor malesef keske tüm cocuklar eşit sartlar da iyi yetişse eğitim görseBence olduğundan bile sabırlı ve iyi kalpli birisin ben mizah yaptim ama sen adama bunu hissettir çocuğunun huzuru ve rızkı için babası ile otur konuş bence boyle olmaz yürümez de sen bebeginle ilgilenilmesi gereken yaşta kalkıp çalışıyorsun çalışmasan haliniz duman yani.
2 işte çalışmana gerek yok o babası ne işe yarıyor tek çocuğu mu var?
Nasıl alışırsa öyle gider insanoğlu aç gözlü tutar yok kursa göndericem yok böyle her yıl kira zammı gibi daha çok ister.
Kira vermiyorsa kendi karşılasın yarı yarıya okulu o hanımefendi. Yinede 10 bin vermeyin kanaatindeyim. 2 alıyorsa en en fazla 5.
Bu kısmı yanlış yazmışım, sinirden farketmemişim, düzenleyemiyorumda. " ne baba, ne koca olur " şeklinde olacaktı.Evlat ayıran adamdan ne eş, ne de koca olur.
Ya ilk okula başkayacak olan çocuğu ben koleje özel okula vermeye de karşıyım be biliyim liseye kadar falan bi okusun bakalm okuyacakmı ne bilim üniye geçerken ederken harcarsın para ama küçükken gerek yok devlette okuduk hepimiz ne yani bizim zamanımzdaydı o 50 60 kişilik sınıflar ben 3 kişi oturduğumuzu bilirim şimdi en fazla 30Sağolun teşekkür ederim desteğiniz icin inanın ben de eğitime önem veriyorum keske elimizde olsa ben kendim zengin olsam o cocugu da kendi cocugumu da cebimden veririm ama olmayınca olmuyor malesef keske tüm cocuklar eşit sartlar da iyi yetişse eğitim görse
Eclenmeseydiniz keske çocuklu adamla. Bunlari yasayacağiniz gun gibi ortadayfi. Kadinla esiniz okul para konularini arayip konusuyor madem esiniz terapiye sen de gel desin. Psikolog da kadina desin cocugu doldurma diye eger dolduruyorsa .Bir yakınımın tavsiyesi ile burada üyelik açtım, farklı görüşlere ihtiyacım var.. Eşimle ikimizin ikinci evlilikleri onun bir çocuğu var bizimde ikimizin ortak bir çocuğumuz var. Onun çocuğu 6 yaşında benimki (bu evliliğimden) 2.5 yaşında. Çocukla alakalı da biraz sorunlarımız var kıskançlık.. geldiğinde onunla daha çok ilgileniriz eksik hissetmesin diye kendi çocuğumu bile kucağıma pek almam o varken, tatillerde ve iki haftada bir hafta sonu alırız çocuğu birlikte etkinlikler yaparız. Kardeşiyle bağ kursun istedim hep. Düzenimiz vardır.bir odayı mecbur ikisinin odası yaptık. Annesi dolduruyor diye düşünüyoruz ne zaman gelse kardeşine vuruyor çocuğu itiyor. Benim çocuğum o geldiğinde huysuzlanıyor sürekli tetikte olmak zorundayım. Aynı odada yatıyorlar kameradan izliyorum tüm gece bazen
gece uyanıp vuruyor bir kaç kez denk geldik eşim gitti yanına yatmaya. Ben memurum eşim özel sektör. Maaşlarımız birbirine yakın. Bu bilgileri iyice veriyorumki yorumlarken soru işareti olmasın. Bizim evimiz kira. Karşı tarafın kira değil. Eşim yüklü miktar nafaka veriyor. Kadın da çalışıyor. Çocuğa kadının annesi bakıyor evleri yakın diye doğduğundan beri düzen böyleymiş.
Örnek verecek olursam eşimin maaşı 25.000 10.000 vermekte karşı tarafa. Mahkemenin belirlediği rakam 2.000 bu arada eşim gönlünden koptuğu için veriyor. (detay veriyorum yasal olarakta)
Eşimin eline 15.000 kalıyor bunun 10 bini bizim kiramıza gidiyor 5 bini de (Kıskanclık sebebi ile çocuğunu pedagoga götürüyor ayda 2 defa) ama fayda etmiyor annesi doldurduğu için.
Kira harici baştan sona eşimin kişisel harcaması dahil faturalar ödemeler mutfak yemek araba kredisi bizim ortak çocuğumuzun tüm gideri vs bende oluyor.
Yalnız bir sorun daha çıktı ortaya. Eski eşi aradı çocuğu bu yıl koleje vermek istiyormuş. Büyük şehirdeyiz kolej fiyatı yıllık her şey dahil (servis yemek kitap kıyafetmalzeme) 280.000 demişler. Eşimin bunu ödeme gücü yok. Benim çocuğum da devlet okuluna gidecek bu enflasyonda.
Eşim güzel bir dille tüm masrafları detaylıca anlattı maaşını vs zaten yüksek miktar destek oluyorum bu yüzden diğer çocuğuma bile katkıyı sağlayamıyorum x’e sağladığımdan dedi. Doğru.. yine de pek sesimi çıkarmadım bu zamana kadar pasif kaldım.
Kadın ise çocuğun eğitiminin önemli olduğunu devlet okulunda 40-50 kişiyle nasıl eğitim göreceğini anlattı.
Eşim de diyor ki iyi hoşta ne ile vereyim param yok anlamıyor musun diyor bu konuşma telefonda oldu duyuyorum aynı odadaydık.
Kadının çözümü şu beni kastederek sizin masrafları o (ben) karşılar zaten memur o sen paranı olduğu gibi verebilirsin çocuğumuzun eğitimi her seyden önemli dedi.. zaten herşeyi ben karşılıyorum cebimize 1 kuruş para kalmıyor. Kadın kirayı da bana kitleme derdinde. Eşimin tüm parasını maaşını istiyor. açıkçası bu bardağımı taşıran son damlaydı. Bu zamana kadar sustum gerçekten de benim çocuğumun hakkı fazlasıyla yendi hiç hissettirmedim annesi olarak ama bu son damlaydı. Eşim düşünüyor şimdi ne yapacağını. İnanın boşanmayı düşündüm bu kadar da olmaz artık.. çocuğumun hakkı yeniyor, yeri geliyor kardeş zorbalığına dayağına maruz kalıyor o da çocuk diye sabır gösteriyorum susuyorum o da çocuk diyorum hoşgörü yapıyorum gözümün önünde yavruma tokadı basmışlığı var besmele ya sabır çeke çeke güzelce konuştum siz kardeşsiniz senin koruman lazım bak nasıl acıdı öp hadi barışın dedim vururum demeye devam etti yine sesimi çıkaramadım o da kendi çocuğum olsa kızarım belki ama yapamıyorum kötü ben olurum ,tuvalete kapanıp ağladım ağladım varın siz düşünün. Artık çocuğum o geldiğinde hep ağlıyor o gittiğinde normale dönüyor.. benim çocuğumun da psikolojisi bozuldu geceleri korka korka uyanıyor iç çekiyor uykusunda ağlayarak.. ben dayanamıyorum artık siz ne dersiniz ben haksız mıyım farklı bakış açılarına ihtiyaç duydum bu gidişle boşanacağım çünkü çocuğum büyüdükçe bu ayrımlar ve haksızlıklar da artacak gibi hissediyorum. Artık dayanamıyorum kendimi geçtim yavrumu ateşe mi atıyorum nolur yardımcı olun aileme herşeyi anlattım senin kararın dediler çevremde herkes bitir maaşın var çocuğuna zaten sen bakıyorsun adamın katkısı yok diyorlar
Cocuk annesinin doldurduğunu kendi ağzıyla söyledi ona istinaden böyle düsünüyoruz annesi o senin kardesin değil demiş ben de saka yapmıstır annen sana diyerek yumusattım eşim sonra kendisi konustu cocuguyla annen öyle demek istememiştir siz kardessiniz diyerek anlattı
Babaları bir cocukların öz kardeşler
Ara ara babayı da alıyor pedagog size alısması lazım normal kıskanclık diyormuş yalnız bırakmayın gözünüz üstlerinde olsun diyormuş 4lü yapacağımız ödevli etkinlikler veriyor onları uyguluyoruz ama etkili olmadı pek ben de ne yapacağımı sasırdım hep naif yaklasıyorum ona
Kadın da konu sahibinin ev bütçesine kadar düşünüp adamın tüm maaşını okula baglamaya çalışmış. Asıl ona ne ev bütçesinin nasil olacağından?Eclenmeseydiniz keske çocuklu adamla. Bunlari yasayacağiniz gun gibi ortadayfi. Kadinla esiniz okul para konularini arayip konusuyor madem esiniz terapiye sen de gel desin. Psikolog da kadina desin cocugu doldurma diye eger dolduruyorsa .
Para verecek tabiki kadinin evinden size ne .
Özel okula onay vermemis esiniz zaten. Ee kadınin yapacagi bisey yok zaten hayir desin geçsin yani. Sizlik bir olay yokki. Tamam dememis sonucta.
Nafakayi da bilemiyirum hersey çok pahalı verecek esiniz mecburen. Çocugun sucu ne. Fiyatlar avartı geldi bana misal olarak yazfiginiz için. Gerçekse eger 6 yas çocuğa 10 bin fazla gibi geldi ama tabi yasam sartini bilemem ozel kurs vs yoksa çok bence. Sırf çocuga bu paranin ne kadarı harcanabilirki. Gerci kres vs varsa az bile o ayrı. Kresse yetmez bile giyim vs derken.
Yani sizin cocugu kiskanabilecegi vs dedigim gibi gun gibi ortadaymis yani. Çocuklu asmla evlensiniz madem katlanacaksınız. Kendi odaniza alin kuçüğü o gelince. Gece bogar falan allah korusun cocuk aklı.
Rica ederim Malesef şartlarımız kadar yaşarız hayatta.. Buda hayatın gerçeği ve dinamiği. Devlet okulun da okuyup çok çok iyi yerlere gelenler de var. O hanımefendi kendini zengin göstermek istiyor da olabilir bilemeyiz çünkü okul uzerinden birbirine hava atan insanlar var ya.Sağolun teşekkür ederim desteğiniz icin inanın ben de eğitime önem veriyorum keske elimizde olsa ben kendim zengin olsam o cocugu da kendi cocugumu da cebimden veririm ama olmayınca olmuyor malesef keske tüm cocuklar eşit sartlar da iyi yetişse eğitim görse
Bence hani biz kira veriyoruz onun evi var hala bizden 10 bin alıyor demek için söylenen bişi çünkü kirada oturan biri olarak kira çok zorluyor ayrıca o kadında çalışıyormuş hem kira yok hem çalışıyor bu şekilde 10 bin çok fazla yani ondan detay veriyorKadın da konu sahibinin ev bütçesine kadar düşünüp adamın tüm maaşını okula baglamaya çalışmış. Asıl ona ne ev bütçesinin ne olacağından?
Gayet belli eski eşin özel okul masrafını karsilayamacag. Diğer çocuğunu yok sayacak şekilde adamdan bir talepte bulunamaz.
Evinin olduğunu söylenmesi bunların yanında küçük bir detay gibi kalıyor.
Konu sahibi son derece naif biri. Sanırım biz kiradayız yani kira masrafımız var ama eşimin oğlu ve annesi kendi evlerinde yani kira masrafı yok diye yazmışPara verecek tabiki kadinin evinden size ne .
Evet onun için yazılmış ve eski esin had bilmezliği yanında gayet normal bir ayrıntı olmuş, ekonomiktir durumları belirtmek adına.Bence hani biz kira veriyoruz onun evi var hala bizden 10 bin alıyor demek için söylenen bişi çünkü kirada oturan biri olarak kira çok zorluyor ayrıca o kadında çalışıyormuş hem kira yok hem çalışıyor bu şekilde 10 bin çok fazla yani ondan detay veriyor
Begümcum seni çok seviyorum ve genelde fikirlerini de ama böyle çocuklu konularda bazen aşırı keskin akıllar verebiliyorsun.Ben bazen çekiniyorum böyle konulara yorum yapmak için.
Yaşım olgun olsa dahi nihayetinde doğurmadım.
Söylediğin şeyler şımarık kocamın eski eşinden cocuuunu evimde istemiyorum diyen yazarlar için geçerli olabilir ama bu konuda kadın haklı.
Eşşek gibi çalışıp eşinden fazla harcama yapıyor evliliklerinde. Eşinin maaşı tamamen diğer oğluna ve kiraya gidiyor.
E burada da 2.5 yaşında bebek var. Bebek diyorum ve kadın çalışıyo. Pekala çocuğuna bakıp evde oturabilirdi.
Eşi tek maaş olurdu.
Baksın o zaman herkese eşit bir şekilde