Eşimin çocuğu

Eşimle konusacağım ama boşanma kısmını da düsünüyorum artık malesef
Eğer eşiniz oğlunu 280.000 binlik koleje yollamaya karar verirse bu karar sizin için pek iç açıcı olmaz. Bile bile intihardır.
Faydasından çok zararı olur size eşinizin

sizin bu evliliğiniz dışında ilk evliliğinizden çocuğunuz var mı?
var ise diğer kadın bundan sebep şişiyordur,benim çocuğumun hakkını başkasının çocuğuna mı yedirecek hesabı(musakkak aklıma geldi yeni)
Konu sahibinin çocuğu, eski eş için başkasının çocuğu zaten ayrica bir çocuğa ihtiyaç yok. Adamin tüm maaşının kendi çocuğuna harcanmasını istemesinden belli.
Bu adamın bir çocuğu daha var ben manyak mıyım, tüm maaşını okula ver diyeyim diye düşünmüyor. Diğer çocuğuna bir kuruş vermesin derdinde resmen.

Yok tek cocugum bu eşimle müşterek cocugumuz ilkinden yoktu
O zaman biraz diri durun lütfen. Kendinizi geçtim,çocuğunuz için.
Diğer çocuğun annesi çocuğu için nasıl aslan kesiliyorsa siz de öyle olun.

6 yasindaki çocuğu annesi dolduruyor demenizden sonra yazdığınızın tamamının abartı olduğunu düşünüyorum.
Cocuk annesinin doldurduğunu kendi ağzıyla söyledi ona istinaden böyle düsünüyoruz annesi o senin kardesin değil demiş ben de saka yapmıstır annen sana diyerek yumusattım eşim sonra kendisi konustu cocuguyla annen öyle demek istememiştir siz kardessiniz diyerek anlattı
Babaları bir cocukların öz kardeşler

Bir yakınımın tavsiyesi ile burada üyelik açtım, farklı görüşlere ihtiyacım var.. Eşimle ikimizin ikinci evlilikleri onun bir çocuğu var bizimde ikimizin ortak bir çocuğumuz var. Onun çocuğu 6 yaşında benimki (bu evliliğimden) 2.5 yaşında. Çocukla alakalı da biraz sorunlarımız var kıskançlık.. geldiğinde onunla daha çok ilgileniriz eksik hissetmesin diye kendi çocuğumu bile kucağıma pek almam o varken, tatillerde ve iki haftada bir hafta sonu alırız çocuğu birlikte etkinlikler yaparız. Kardeşiyle bağ kursun istedim hep. Düzenimiz vardır.bir odayı mecbur ikisinin odası yaptık. Annesi dolduruyor diye düşünüyoruz ne zaman gelse kardeşine vuruyor çocuğu itiyor. Benim çocuğum o geldiğinde huysuzlanıyor sürekli tetikte olmak zorundayım. Aynı odada yatıyorlar kameradan izliyorum tüm gece bazen
:KK43: gece uyanıp vuruyor bir kaç kez denk geldik eşim gitti yanına yatmaya. Ben memurum eşim özel sektör. Maaşlarımız birbirine yakın. Bu bilgileri iyice veriyorumki yorumlarken soru işareti olmasın. Bizim evimiz kira. Karşı tarafın kira değil. Eşim yüklü miktar nafaka veriyor. Kadın da çalışıyor. Çocuğa kadının annesi bakıyor evleri yakın diye doğduğundan beri düzen böyleymiş.
Örnek verecek olursam eşimin maaşı 25.000 10.000 vermekte karşı tarafa. Mahkemenin belirlediği rakam 2.000 bu arada eşim gönlünden koptuğu için veriyor. (detay veriyorum yasal olarakta)
Eşimin eline 15.000 kalıyor bunun 10 bini bizim kiramıza gidiyor 5 bini de (Kıskanclık sebebi ile çocuğunu pedagoga götürüyor ayda 2 defa) ama fayda etmiyor annesi doldurduğu için.
Kira harici baştan sona eşimin kişisel harcaması dahil faturalar ödemeler mutfak yemek araba kredisi bizim ortak çocuğumuzun tüm gideri vs bende oluyor.
Yalnız bir sorun daha çıktı ortaya. Eski eşi aradı çocuğu bu yıl koleje vermek istiyormuş. Büyük şehirdeyiz kolej fiyatı yıllık her şey dahil (servis yemek kitap kıyafetmalzeme) 280.000 demişler. Eşimin bunu ödeme gücü yok. Benim çocuğum da devlet okuluna gidecek bu enflasyonda.
Eşim güzel bir dille tüm masrafları detaylıca anlattı maaşını vs zaten yüksek miktar destek oluyorum bu yüzden diğer çocuğuma bile katkıyı sağlayamıyorum x’e sağladığımdan dedi. Doğru.. yine de pek sesimi çıkarmadım bu zamana kadar pasif kaldım.
Kadın ise çocuğun eğitiminin önemli olduğunu devlet okulunda 40-50 kişiyle nasıl eğitim göreceğini anlattı.
Eşim de diyor ki iyi hoşta ne ile vereyim param yok anlamıyor musun diyor bu konuşma telefonda oldu duyuyorum aynı odadaydık.
Kadının çözümü şu beni kastederek sizin masrafları o (ben) karşılar zaten memur o sen paranı olduğu gibi verebilirsin çocuğumuzun eğitimi her seyden önemli dedi.. zaten herşeyi ben karşılıyorum cebimize 1 kuruş para kalmıyor. Kadın kirayı da bana kitleme derdinde. Eşimin tüm parasını maaşını istiyor. açıkçası bu bardağımı taşıran son damlaydı. Bu zamana kadar sustum gerçekten de benim çocuğumun hakkı fazlasıyla yendi hiç hissettirmedim annesi olarak ama bu son damlaydı. Eşim düşünüyor şimdi ne yapacağını. İnanın boşanmayı düşündüm bu kadar da olmaz artık.. çocuğumun hakkı yeniyor, yeri geliyor kardeş zorbalığına dayağına maruz kalıyor o da çocuk diye sabır gösteriyorum susuyorum o da çocuk diyorum hoşgörü yapıyorum gözümün önünde yavruma tokadı basmışlığı var besmele ya sabır çeke çeke güzelce konuştum siz kardeşsiniz senin koruman lazım bak nasıl acıdı öp hadi barışın dedim vururum demeye devam etti yine sesimi çıkaramadım o da kendi çocuğum olsa kızarım belki ama yapamıyorum kötü ben olurum ,tuvalete kapanıp ağladım ağladım varın siz düşünün. Artık çocuğum o geldiğinde hep ağlıyor o gittiğinde normale dönüyor.. benim çocuğumun da psikolojisi bozuldu geceleri korka korka uyanıyor iç çekiyor uykusunda ağlayarak.. ben dayanamıyorum artık siz ne dersiniz ben haksız mıyım farklı bakış açılarına ihtiyaç duydum bu gidişle boşanacağım çünkü çocuğum büyüdükçe bu ayrımlar ve haksızlıklar da artacak gibi hissediyorum. Artık dayanamıyorum kendimi geçtim yavrumu ateşe mi atıyorum nolur yardımcı olun aileme herşeyi anlattım senin kararın dediler çevremde herkes bitir maaşın var çocuğuna zaten sen bakıyorsun adamın katkısı yok diyorlar 😔
Babası annesi ile konuşup bu vurma kırma işine son veremiyor mu? O çocuk tamam da karşısına alıp annesinin de konuşması lazım. Ayrıca sen hayır kurumu musun bacım? Git ayril annene yerleş kirayı ödemezsin kalan 25 bin liranın beş bini ile faturaları öder beş bini ile ailenin mutfağına yardım edersin. 15 bin lira ile de sen ver çocuğunu ozel okula. O ne saçma şey? Aman eşim alınmasın kırılmasın diye küçücük çocuğun hakkına giriyorsun valla. O sana emanet böyle mi sahip çıkıyorsun dilsiz melege

O zaman biraz diri durun lütfen. Kendinizi geçtim,çocuğunuz için.
Diğer çocuğun annesi çocuğu için nasıl aslan kesiliyorsa siz de öyle olun.
Öyle yapacağım artık bugün kararımı verdim asla yalnız bırakmayacağım kesinlikle ayrıca kendimi geçtim bende evladımı düsünmek zorundayım

Hatanın çoğu adamda bence, cücük kadar para kazanıyorsan dizini kırıp oturursun boşanmaya kalkmazsın. Diyelim ki boşandın başkasından da çocuk peydahlamazsın, ç.künü bağlar geçersin köşeye. Hele ki genç, bekar bir kadınla bu adam neyine güvenip evlenmiş anlamak mümkün değil😵‍💫 paran yoksa 2.kadına çocuğa kalkışmayacaksın kardeşimmmmm

Öyle yapacağım artık bugün kararımı verdim asla yalnız bırakmayacağım kesinlikle ayrıca kendimi geçtim bende evladımı düsünmek zorundayım
Siz hep eşinizin diğer çocuğunu kendi çocuğunuzdan önde tutmuşsunuz aslında doğru olan bu ama bu kadar annesi dolduruyor felan diye düşünüyorsanız artık kendi çocuğunuzu düşünmenizin vakti yani o nasl kendi çocuğunu düşünüyorsa sadece maddi değil ama o kadına inat aslında maddi olarakta

Burda okuduğum konulardan yola çıkarak boşanmış erkeklerin çoğunun belirlenen nafaka dışında ekstra fazla nafaka vereceğini düşünmüyorum hele de eski eş çalışıyorsa ve adam yeni bir evlilik yapmışsa bu iyice imkansız hale geliyor. Eşinizin sizden gizli birikimi ya da başka harcamaları olabilir. Evi geçindiren sizsiniz resmen

Siz hep eşinizin diğer çocuğunu kendi çocuğunuzdan önde tutmuşsunuz aslında doğru olan bu ama bu kadar annesi dolduruyor felan diye düşünüyorsanız artık kendi çocuğunuzu düşünmenizin vakti yani o nasl kendi çocuğunu düşünüyorsa sadece maddi değil ama o kadına inat aslında maddi olarakta
Kesinlikle benim cocugum anne babayla büyüyor o cocuk annesi babası ayrı diye cok hassas davranıyorum babası hep onunla ilgilenir ben de kardesini öyle kucağıma almam ikili etkinlik yaptırırız ama böyle olunca da benim cocugum olumsuz etkilendi bu sefer :KK43:

Burda okuduğum konulardan yola çıkarak boşanmış erkeklerin çoğunun belirlenen nafaka dışında ekstra fazla nafaka vereceğini düşünmüyorum hele de eski eş çalışıyorsa ve adam yeni bir evlilik yapmışsa bu iyice imkansız hale geliyor. Eşinizin sizden gizli birikimi ya da başka harcamaları olabilir. Evi geçindiren sizsiniz resmen
Benim bildiğim cocugun faturaları giyimi kuşamı kursu ve gıda harcamaları icin veriyor on bin ama dediğiniz de olabilir banka şifrelerimizi bilmeyiz birbirimizin

Cocuk annesinin doldurduğunu kendi ağzıyla söyledi ona istinaden böyle düsünüyoruz annesi o senin kardesin değil demiş ben de saka yapmıstır annen sana diyerek yumusattım eşim sonra kendisi konustu cocuguyla annen öyle demek istememiştir siz kardessiniz diyerek anlattı
Babaları bir cocukların öz kardeşler

Cocugun pedagog seanslarina esinizde katilsin. Bizzat uzmanla gorusup olanlari anlatsin ve fikir alsin.

Kesinlikle benim cocugum anne babayla büyüyor o cocuk annesi babası ayrı diye cok hassas davranıyorum babası hep onunla ilgilenir ben de kardesini öyle kucağıma almam ikili etkinlik yaptırırız ama böyle olunca da benim cocugum olumsuz etkilendi bu sefer :KK43:
Evet annesiyle babasıyla büyüyor ama abiden de şiddet var para konusunda hakkı yeniyor lütfen çocuğunuz için sesinizi çıkarın benim içim acıdı iki çocuğa da

Bana vereceğini sanmıyorum mahkeme de vermiyor zaten.. Tek istediğim cocuğumun huzurlu rahat olması gerekirse iki İş yapar bakarım
Bence olduğundan bile sabırlı ve iyi kalpli birisin ❤️ ben mizah yaptim ama sen adama bunu hissettir çocuğunun huzuru ve rızkı için babası ile otur konuş bence boyle olmaz yürümez de sen bebeginle ilgilenilmesi gereken yaşta kalkıp çalışıyorsun çalışmasan haliniz duman yani.
2 işte çalışmana gerek yok o babası ne işe yarıyor tek çocuğu mu var?
Nasıl alışırsa öyle gider insanoğlu aç gözlü tutar yok kursa göndericem yok böyle her yıl kira zammı gibi daha çok ister.
Kira vermiyorsa kendi karşılasın yarı yarıya okulu o hanımefendi. Yinede 10 bin vermeyin kanaatindeyim. 2 alıyorsa en en fazla 5.

Cocugun pedagog seanslarina esinizde katilsin. Bizzat uzmanla gorusup olanlari anlatsin ve fikir alsin.
Ara ara babayı da alıyor pedagog size alısması lazım normal kıskanclık diyormuş yalnız bırakmayın gözünüz üstlerinde olsun diyormuş 4lü yapacağımız ödevli etkinlikler veriyor onları uyguluyoruz ama etkili olmadı pek ben de ne yapacağımı sasırdım hep naif yaklasıyorum ona

X