Eşimin babası bütün malını eşimin üvey annesinin üzerine yapmiş

Yani
Bide bu adam oğlundan mal neden kaçırdı diyede düşünmek gerekir tabii.
Bazısı akılsızlıktan yapıyor. Geçen müge anlıya bir tane kadın çıktı. Genç bir adama tüm malvarlığını yedirmiş evsiz barksız kalmış. Çocuğunu üniversiteye bile yollayamamış parasızlıktan. Akılsızlar yani başka açıklaması yok. o kadın bu adamı bıraksa dımdızlak kalır

Mesela benim annem babamın ikinci esi ilk es vefat edince annem ile evlenmiş ilk eşten 3 evladı var annemden de 5 evladı toplam 8 kardeşiz tabii babam bu durumları bilmeden annemin üzerine yazlığı devretmiş sonra ben araştırdım diğer ablamlar ve abim icin haksızlık olmasın onların da aklında şüphe kalmasın diye hoş annem asla haklarını vermemezlik yapmaz kendi evlatları bilir onları da bizde asla müsade etmeyiz ama yine de akıllarında soru isareti olmaması içim çok araştırdım ve kanunen annem vermese bile mahkeme yolu ile alabiliyorlar

Olamıyorum sakin üvey anne eziyor üzüyor büyüyor çocuk. Ve bir de bunu yaşıyor. Eşim birsey diyemiyor ama kahroluyor. Ortada başka çocuk olsa içim yanmayacak dedi bana. Yani üvey annesinin çocuğu olsa kardeşi olsa üzülmeyecegini söyledi
Ona kalsaydı olsaydida dedi. Ama alakanız insanlara. Ve bu insanın her dönem her konuda hakki yenmiş. Benim malda gözümde yok ama eşim benim icim kıymetli ve hassas iyi bir insan onu bu kadar incitmeye hakları yoktu tüm hırsım buna. O kendini yalnız hissetti. Ailesiz hissetti. Anliyormusunuz

Yazıklar olsun böyle insanlara yaa

Bakin ben size saygi duyuyorum
Ama biz boyle yasamiyoruz hayati 3 yasindaki kizima ev aldim kiraya verdim onun parasinida egitimine harcicam
Ben keyif surmek hakkimi evlatlarima veriyorum onlar yasasin hayatini
Ev almak icin ugrasmasinlar

Evet öylede vardır
Adam kendini göz göre göre ateşe atıyorsa
kendi bileceği iş, o kadında yarın birgün tekmeyi vurabilir yada hastalandığında bakmaz sokağa atarsa görür
Ama birde evladın vefasızlığında da malım ona kalacağına yakarım daha iyi diyenlerde az değil

Elektracim yapabiliyosan hepsini yaparsin, egitimini de, gelecekte ki sosyal ve ekonomik refahini da dusunurek hareket edersin, yani bankada 100bin liran varsa ( atiyorum) ben bi dunya turuna cikayim demezsin oncelik olarak, bi ev alayim gelecegi icin dersin, anne baba olunca önceliklerin istemsiz degisiyo, ben okuttum bundan sonra ne yaparsa yapsin diyemiyosun, ya is bulamazsa, ya işsiz kalirsa, ya ev sahibiyle sikinti yasarsa milyon tane sey geliyo, kisacasi gözün arkada kalsin istemiyosun, elinden ne geliyosa yapiyosun.

Sizin durumunuzun biraz daha farkli ama.
Cocuklar olmus filan.
Ben boyle yasli olup esi ölunce evlenen dedeler oluyor ya hani butun malı mulku ikinco ese verip 1 yil sonra hakkin rahmetine kavusuyorlar.butun malk mulk gidiyor olan geride kalanlara oluyor.
Neymis mal mulk adaminmis istedigini yaparmis..
Cunku ölen kadın calismadi ya hani surekli yatti coluk cocuk bakmadi yemek yapmadi o evi temizlemedi birlikte bir hayati paylasmadilar ya hani 2. Esle birkac sene gezip tozdular o hak etti ama onca yil o kadinla vari yoku paylasanlar hak etmedi ya...onlara sasiriyorum iste..

Iste buda sizin dusunceniz biz evlatlarimizin gelecegi icin calisiyoruz yemeyip icmeyip onlara mal birakmak icin mucadele ediyoruz
Neden yemiyor içmiyorsunuz
Çocuk olsam ailem her türlü keyfimizden kısarak ev sahibi olsa çok kızarım. Çocukluğumu, gençliğimi hevesliğimi yaşamadıktan sonra kalan evi napim.
Çalışır kendide alır zaten büyünce.

O ayrı bir boyut yanı kimseyi kınamak haddim değil ama böyle dedeler bazen hakediyor dolndirilmayi ama konu sahibinin aklında olsun esi ya da mirasçıları Allah uzun ömürler verdinde babaya birsey olduğunda hakları olan tüm mali alabiliyorlar ama yine fazla mal üvey anneye kalıyor

Bakin ben size saygi duyuyorum
Ama biz boyle yasamiyoruz hayati 3 yasindaki kizima ev aldim kiraya verdim onun parasinida egitimine harcicam
Ben keyif surmek hakkimi evlatlarima veriyorum onlar yasasin hayatini
Ev almak icin ugrasmasinlar
Tamam bunu diyorum bu normal evladına herkes ev alsın diye yardım eder. Ki konu sahibinin eşi için gerçekten üzüldüm ben olsam büyük kıyamet kopartırdım. Benim dediğim bazı yorumlar varım yoğum torunlara kalsın tarzı yorumlar fazla geldi. Niye derseniz. Evladıma ev için yardım ettim vs diyelim. Ee malda çok ben bunu vakıfada bağışlarım yerim içerimde mallar kolay elde edilmiyor yaşlılığımda rahat yaşamak isterim. Çocuğumun evi olmuş birde o zorlukla yaptığım malın sefasını sürmeden aman toruna kalsın diye düşünmem düşünemem. Çünkü yaşlılar bu konuda hep hata yapıyor varını yoğunu veriyor evlatlara onlar sefasını sürüyor sen öldüğünle kalıyorsun. Malını yemeden göçüp gidiyorsun.

Tabiki hayatin akisina gore yasiyoruz diyelim yani lux yasamak istemiyorum cocuklarim yasasin

Bir sonraki yorumumu oku çünkü benim dediğim farklı kuzum

Aa bir de üvey anneyle kayınpederin çocukları da varmış. Yani üvey anneden o çocuklara geçecek miras. Oh valla ölen eşten olan çocuklara zırnık bırakmayıp varı yoğu ikinci eşten olan çocuklara bırakıyor dede. Konu sahibi burda milletle dalaşacağına eşine söyle hakkınızı arayın mahkemede.

Tabii herkes calisip 5 5 diziyo evleri mesela
Tamam evde kolay alınmıyor ama çocuğa ev bırakacağım diye hayatı kaçırmak da doğru gelmiyor bana.
Ailemde var, çocuklara hatta torunlara mal mülk bırakacağım diye, birçok seyden kendini mahrum bırakanlar.
Ben onlara sadece üzülüyorsun şuan açıkçası.
Gelir iyi olur bırakılır ama illa çocuğa ev kalsın diye neredeyse tüm hayat boyu kendini birşeylerden mahrum bırakmak doğru gelmiyor bana.
Bu konu başka tâbi, babanın yaptığının kabul edilir bir yanı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…