Eşimin babası bütün malını eşimin üvey annesinin üzerine yapmiş

O ayrı bir boyut yanı kimseyi kınamak haddim değil ama böyle dedeler bazen hakediyor dolndirilmayi ama konu sahibinin aklında olsun esi ya da mirasçıları Allah uzun ömürler verdinde babaya birsey olduğunda hakları olan tüm mali alabiliyorlar ama yine fazla mal üvey anneye kalıyor
Evet zamaninda esininde uzerine yapsa bir seyleri bdlki kimse bu kadar mağdur olmaz her sey benimm diyen tipler bazen dolandirilabiliyor.

5-5 olmadan olmuyormu
1-2 olsa mesela? Yetmiyormu
Ev bark almayi cok kolaymis gibi soylemissiniz de, burda niye hergun ev alamiyorum, kiraciyim ev sahibim cikarmaya calisiyo, ciksam kiralara param yetmiyo diye konu aciyo o zaman? Yani artik o kadar kolay degil o isler, ben once cocugumun hayatini garantiye almaya calisirim. Dunyaya getiriyosam bana ne bana mi guvendi demem, bi kere kiyamam. Herkesin oncelikleri farkli tabii. Siz bi kac kusaga birakicak kadar mal mulk sahibi oldugunuzdan ev almanin falan artik zor oldugunun farkinda degilsinizdir belki

Tabiki hayatin akisina gore yasiyoruz diyelim yani lux yasamak istemiyorum cocuklarim yasasin
Neden peki?
Siz tekrar geleceksiniz herhalde dünyaya
Veya kıymete bineceğinimi dişünüyorsunuz?
Benim babannem ve dedemde sizin gibi düşünürdü. Otobüs bileti almamak için 6-7 durak yürürlerdi. Niye çocuklarımıza çok kalsın diye. Kaldıda. Ama birer ev az bırakıpda birazda onlar hayatını yaşadaydı nolurdu. Biyere girip istediğini yeslerdi içselerdi kötümü olurdu. Birazda onlar yaşadaydı hayatlarını keşke, varlıkta bile yok gibi davrandılar.

Esimin ailesiyle görüşmesini yasakladim
Yasaklamışmış 🤣🤣🤣 Niye eşinize fino muamelesi yapıyorsunuz? Otur dediğinizde oturuyor kalk dediğinizde kalkıyorsa eğitimini iyi vermişsiniz tebrikler.

Siz eşiniz için endişelenmiyorsunuz ki, itip kakan, karışan, üzerinde hakimiyet kurmaya çalışan birisi olduğunuzu hissettim. Siz mallar için endişeleniyorsunuz. Mal mülk görmüş insan sizin gibi olmaz. Umursamaz bile, tamah etmez. Eşiniz kendi başına bir birey değil ki, hâle bak rezalet. Mal kaçıran babasından daha büyük bir problemi var eşinizin gördüğüm kadarıyla, o da SİZ.

Ev bark almayi cok kolaymis gibi soylemissiniz de, burda niye hergun ev alamiyorum, kiraciyim ev sahibim cikarmaya calisiyo, ciksam kiralara param yetmiyo diye konu aciyo o zaman? Yani artik o kadar kolay degil o isler, ben once cocugumun hayatini garantiye almaya calisirim. Dunyaya getiriyosam bana ne bana mi guvendi demem, bi kere kiyamam. Herkesin oncelikleri farkli tabii. Siz bi kac kusaga birakicak kadar mal mulk sahibi oldugunuzdan ev almanin falan artik zor oldugunun farkinda degilsinizdir belki
Ev almak dar gelirliye herzaman zordu, bugün ekstra bir zorluğu yok.
Ben çocuklarım önce eğitimine önem veriyorum. Sağlam eğitim aldıktan sonra ilerde evde almak kolay arabada almak kolay onlar için. Bunun için benim aç gezmem gerekmiyor.

Tamam evde kolay alınmıyor ama çocuğa ev bırakacağım diye hayatı kaçırmak da doğru gelmiyor bana.
Ailemde var, çocuklara hatta torunlara mal mülk bırakacağım diye, birçok seyden kendini mahrum bırakanlar.
Ben onlara sadece üzülüyorsun şuan açıkçası.
Gelir iyi olur bırakılır ama illa çocuğa ev kalsın diye neredeyse tüm hayat boyu kendini birşeylerden mahrum bırakmak doğru gelmiyor bana.
Bu konu başka tâbi, babanın yaptığının kabul edilir bir yanı yok.
Kendi adima konusayim, gelirimiz hayli yuksek, ev almak icin ugrasmama gerek yok, var cunku yeterince, ben o kadar da uzak yaşamıyorum ama toplumdan, insanlar 3 u 5in ustune katip ay sonunu getirmeye calisiyo, cocuklarina guvenli bi gelecek birakmak icin didiniyo, bi coklari icin oncelik cocuk. Yapiyla alakalı bu. Kimi önce ben der, kimi önce cocugum der.

Bizde yasiyoruz aslinda simdi bunlari anlatmak hos olmaz esimde kayinbabamda varlikli insanlar demek istedigim var diye savurmuyoruz
Once evlatlarimi garantiye alip ondan sonra
ok.siz farklı anlattığınız için biz de farklı yorumladık.dar gelirle kısarak ev vs parası biriktirmiyormuşsunuz.bu iyi.çocuğunun eğitiminden boğazından kısıp 2. evini alan komşularım bile var benimm.

Cidden insanların cocuk sahibi olmaya karar verirken- şu an bile- ev, araba vs bırakırım. Geleceğini garanti altına alırım diyerek mi bebek sahibi olduğunu düşünüyorsunuz? Konu sahibi de dahil çoğu kişi- burda okuduğum kadarıyla yorum yapıyorum bak- anne, baba olmak hakkım, çocuğumun kardeşi olmasi hakkı ile diyerek çocuk yapıyor. Şu an bile bakın. 20-30 yıl öncesi için demiyorum bile .
O dediğiniz konuyu açanlar tüp bebek için uğraşıyorum, 2. İçin uğraşıyorum deyince de haklı diyorsunuz ama, aaa baban, annen niye bırakmamış demiyoruz. Tabii hepimizin hakkı doguralim deniyor.
Tersini söyleyince vicdansız oluyor hatta. Hatta herkes 40 yıl sonrasını düşünüp, enine boyuna tartip çocuk sahibi olmuş gibi konuşuyoruz çok emin olarak ailelerimizin düşüncesinden. Sanki biz yapmışız gibi.
Ben anlamıyorum bu düşünceleri umarım daha çok anlamayan çıkar be diyeyim

Ben çocuklarım önce eğitimine önem veriyorum. Sağlam eğitim aldıktan sonra ilerde evde almak kolay arabada almak kolay onlar için. Bunun için benim aç gezmem gerekmiyor.
ben de iyi eğitim verdirip 2 dil öğrenmesini sağlayıp çekileceğim kenara.bir kaç ta takı ayırdım düğününe tmm.eşyası evi arabası param varsa alırım yoksa kendisi alsın derim.hiç sıkarak biriktiremem evladım bile olsa

Kadın kıyma alsa, neden yarım kilo aldın diye sorgulayan birisi konu sahibi. :KK51:Mune hanım aslında çok güzel özetlemişti burada durumu:

Kayınvalide biyolojik anne değil, o yüzden mana aranıyor olabilir.
Varyemez deniyor ama ne alırsa 5 kilo alır deniyor, yarım kilo gönderdi diye bir şeyler yapıldığı şüphesi oluşuyor ama haftada 10 günde bir kadıncağız pişi yapıp gönderirmiş.
Belki alışverişe çıktığında belli bir parayla çıktı eldeki imkan yarım kilo almaya yetti, ihtiyaç olsun veya olmasın düşünüp alması bile yeterli olmalı.

Bu arada genel uyarı da yapayım, yarım kilo kıyma üzerinden büyü içerikli mesajlar yazılmasın lütfen çünkü yasaktır.

Bu konuda katılamacağım maalesef moranka hanım :/ eğitimli iş güç sahibi olsanız da şu an ev almak hayal gibi. Eşimle ikimiz de üni mezunu iş güç sahibi insanlarız. Hatta eşim yönetici pozisyonunda çalışıyor şirkette. İstanbulda oturulabilir insanı bir ev için 500 bin kredi çeksek şu an faiz oranlarıyla aylık 16 bin tl kredi ödememiz gerekiyor. Ayda 16 bin krediyi kaç kişi ödeyebilir türkiyede?

He ailelerden de bir beklentimiz yok o ayrı ama harika meslekleriniz de olsa kolay değil mal mülk sahibi olmak

Cidden insanların cocuk sahibi olmaya karar verirken- şu an bile- ev, araba vs bırakırım. Geleceğini garanti altına alırım diyerek mi bebek sahibi olduğunu düşünüyorsunuz? Konu sahibi de dahil çoğu kişi- burda okuduğum kadarıyla yorum yapıyorum bak- anne, baba olmak hakkım, çocuğumun kardeşi olmasi hakkı ile diyerek çocuk yapıyor. Şu an bile bakın. 20-30 yıl öncesi için demiyorum bile .
O dediğiniz konuyu açanlar tüp bebek için uğraşıyorum, 2. İçin uğraşıyorum deyince de haklı diyorsunuz ama, aaa baban, annen niye bırakmamış demiyoruz. Tabii hepimizin hakkı doguralim deniyor.
Tersini söyleyince vicdansız oluyor hatta. Hatta herkes 40 yıl sonrasını düşünüp, enine boyuna tartip çocuk sahibi olmuş gibi konuşuyoruz çok emin olarak ailelerimizin düşüncesinden. Sanki biz yapmışız gibi.
Ben anlamıyorum bu düşünceleri umarım daha çok anlamayan çıkar be diyeyim
Hakli falan demiyorum asgari ucretle gecinip 3 er 5 er cocuk yapana, nerden oyle bi kaniya kapildin bilemedim, 1 tane oyle mesajimi bulamazsin, aksi yönde 30 tanesini bulursun ama

Bu konuda katılamacağım maalesef moranka hanım :/ eğitimli iş güç sahibi olsanız da şu an ev almak hayal gibi. Eşimle ikimiz de üni mezunu iş güç sahibi insanlarız. Hatta eşim müdür pozisyonunda çalışıyor şirkette. İstanbulda oturulabilir insanı bir ev için 500 bin kredi çeksek şu an faiz oranlarıyla aylık 16 bin tl kredi ödememiz gerekiyor. Ayda 16 bin krediyi kaç kişi ödeyebilir türkiyede?

He ailelerden de bir beklentimiz yok o ayrı ama harika meslekleriniz de olsa kolay değil mal mülk sahibi olmak
son 3 senede korkunç arttı ev fiyatları.yazın beğendiğim ev şu an 2 katı fiyatta.hadi al alabilirsen.1.5 milyondan başlıyor oturulabilecek semtlerde evler Ankara da.hadi kredi çek de al alabilirsen

Yine zorunda değiller havada uçuşmuş.konuyu mu anlamadılar aile bağları mı zayıf bilmiyorum. Bizim bir tanıdığın başına geldi. Eşi vefat edince yeniden evlenen dede evini yeni hanımın üstüne yaptı. Böyle olunca dede öldüğünde ortak çocukları olmadığından ev hanımın yeğenlerine geçecekmiş. Kendi torunlarını düşünmedi diye kızdı oğlu ve gelini. Aynı mahalledeki evlerinden taşındılar görünce canımız sıkılır diye. Gayet normal bu harekete kızmak

Bu konuda katılamacağım maalesef moranka hanım :/ eğitimli iş güç sahibi olsanız da şu an ev almak hayal gibi. Eşimle ikimiz de üni mezunu iş güç sahibi insanlarız. Hatta eşim müdür pozisyonunda çalışıyor şirkette. İstanbulda oturulabilir insanı bir ev için 500 bin kredi çeksek şu an faiz oranlarıyla aylık 16 bin tl kredi ödememiz gerekiyor. Ayda 16 bin krediyi kaç kişi ödeyebilir türkiyede?

Yani şimdi 500 bin kredi çekmeyi düşündüğünüze göre evin konumuda ona göredir. Daha düşük mebalı, yeterki evim olsun diye düşünceğiniz bir ev değildir.
Ve siz bu kredi çekmeyi düşünebiliyorsanız o 16 bini ödebilecek durumdasınızdır sanıyorum.
Kaç kişidir bilmiyorum ama aylık 16 bin lira kredi ödyebilecek çok kişi var.

X