Eşimin babası bütün malını eşimin üvey annesinin üzerine yapmiş

Eğer yeni iş bakıyorsa zaten ona destek olmalısınız maddi bağı koparması çok iyi olmuş

Eğer yeni iş bakıyorsa zaten ona destek olmalısınız maddi bağı koparması çok iyi olmuş
Sonuna kadar desteğim zaten. Hep arkasında olduğumu, daha mutlu olacaksa iş görüşmelerinde rakama takılmaması gerektiğini bir şekilde idare edeceğimizi söyledim. İlerleyebileceği kendi sektöründe bir iş bakıyor. Bulduğu anda çıkmayı planlıyor.

Eşi önce hayat arkadaşının o kadar malı mülkü olduğu halde ona yardım etmemesini dert etsin, sonra babasının malına sıra gelsin :)

Kız bunu diyoruz zaten yap ama aman ıkı evı olsun ama şu bu diye kendını yırtıp ölüp gitmek istemem o kadar çalışıcam kendı paramıda fazla fazla yiyeyim dimi
Buna çok katılıyorum ya kendi aileme de diyorum siz ölünce çatır çatır yiyeceğiz parayı kendinizi sıkmayın diye kimse memnun kalmıyor zaten bırakılandan

umarım hakkınızda hayırlısı olur

tüm yorumları okumadan bu yoruma rastlamam iyi oldu. ilk önce ilk sayfayı okuyorum sonra son sayfalara göz gezdiriyorum. ne olduğu anlaşılıyor. yorumunuzu görmesem kvalideyi bazı paracı kadınlardan sanacağım...

4 yaşından itibaren erkek bir çocuğa bakan bir hanımdan bahsediyormuş... şimdi adam yatalakmış üstelik.... o malda hanımın hakkı var.

Avukat yakınıma sordum böyle söyledi. Yargıtay kararları emsal gösterilirmiş kadını mahkemeye verirlerse

Muhtelif yine de evladından 1 kısıyorsan kendinden 5 kısıyorsun, sağlığınızda arabayı satabilirsiniz de, ki bizim evde de bir şeye karar verirken hepimiz fikrimizi söyleriz ama kızım bize satıp savıp harcıyorsunuz dese orada bir dur derim, sağlığımızda her şeyi satıp yemek istiyorsak da yeriz, yiyorsak veya yiyeceksek beraber yiyoruz zaten, evlenince de kendi çabalasın anamdan babamdan para mal kalacak zaten rahatlığına girmesin, ya malları satarlarsa hesabına girmesin, eşini de o rahatlığa sokmasın isterim, bu konularda katı düşünüyor olabilirim, bana yürüyen malvarlığı gibi bakılmasını istemiyorum, nasıl ki biz her şeyimizi kendimiz yaptık kızım da emek versin isterim, her anne baba gibi yeri geldi eşimle evladımızın başında sabahı sabah ettik, yeri geldi kendimize almadık ona aldık, babası kızı için dünyayı yakar benim kadar çok emeği vardır, bunların hiçbirinin maddi manevi hesabını yapmıyoruz, ah biz sana neler yaptık mal da bırakıyoruz evladım yaşlanınca sen de bize bakacaksın da demiyoruz, aksine eşim de benimle aynı fikirde, hangimiz daha erken göçer bilinmez, kendimize bakacak halde olmadığımızda evlat kapısı çalmak yerine huzur evine gitmeyi düşünüyoruz zira biz onu istedik sevdik diye dünyaya getirdik.

İnsanlar evlatlarına mal bırakıyor o zaman yaşlanınca evlatları da ebeveynlerine baksın, gelin veya damat buna mecbur değil ama evlat isterse bakabilir, artık kaç evlat ailesine bakıyor?
Anne babanın maaşı dahi hesaplanır hale geldi maalesef, para yoksa bakım da yok.

Harcayın gitsin :) Kaç gündür miras konularında sülale, eş dost ahbap örnekleri verip duruyorum, ben de hep kötü örnekler var, benim örneklerde evlatlar istedikçe istiyor anne baba 3 verse 5 vermedi diye arkalarından sövülüyor, en temizi hiçbir şeyin olmayacak kuş kadar mal bıraktı kavgası da olmayacak :)

ceycey hanım peki malını hibe eden kişinin akıl sağlığıyla ilgili şüphe varsa veya duygusal boşluğundan faydalanılmışsa da mahkeme açılması halinde bozulamaz mı?
Belli yaşın üstündekiler, ki galiba 65 yaş üstüydü Devlet hastanesinden akli meleke raporu almadan alım-satım işlemleri yapamıyorsunuz.

Benim fena akrabalardan biri dedesinin bakıma muhtaç halinden yararlanıp emekli maaşını çekmek için deyip vekaletname almış, ki yatalak hastadan o vekaletname nasıl alındı hala aklım almıyor, dedesinin mallarını satıp yemişti, diğer mirasçıların da hakkını gasp etti bu yolla ve mahkeme vb açılmadığından da hak yiyen yediğiyle kaldı.

Bill Gates in çocuğu olduğunuzu düşünsenize. Adam dünyanın en zenginlerden biri ama size miras bırakmıyo
Konu sahibi ya Bill Gates in gelini olsaydı?
Yasak Elma dizisinde ki Halit gibi sonu merdivenden yıvarlanmak olurdu

Mune babam geçen sene daire sattı, kardeşime başka bir yerde daire almak için, babam kimlikte 48’li; ama rapor vs istemediler.

Onu bilmiyorum sormam lazım. 65 yaş üstü herkes de aklını kaybetmiyor ki. Bu dayatma da yanlış bence. 80 üstü olsa neyse

Çok üzüldüm ya içim sızladı gerçekten. Allah hayırlı kapılar açsın.

Mune babam geçen sene daire sattı, kardeşime başka bir yerde daire almak için, babam kimlikte 48’li; ama rapor vs istemediler.

Onu bilmiyorum sormam lazım. 65 yaş üstü herkes de aklını kaybetmiyor ki. Bu dayatma da yanlış bence. 80 üstü olsa neyse
Evet herkes kaybetmiyor ama konuya yasal koruma olarak bakmak da yarar var, taşınmaz mal satışlarında 65 yaş üzerine devlet hastanesinden alınmış heyet raporu istiyorlar, 65 yaş üzeri akrabamıza önce heyet raporu alın öyle satış yapın demişlerdi rapor almıştı.
Rapor mahkeme kanalıyla satış iptali yapılmasının önüne geçmek için isteniyormuş zira 65 yaş üzerindeysen, ev vb taşınmaz satmışsan akli meleke raporu almadan satış yaparsan çocukların satış iptali davası açabiliyormuş.

Herkes malını ister satar, ister devreder, ister yakar. Ama bu kadar başı buyruk davranacak insanlar çocuk yapmamalı.

Saltanat gibi babadan oğula geçen bir sistem varken ve bircok insan bundan dolayı pozitif etkilenirken benim başım kel kalirsa benim de agirima gider. O zaman böyle bi sistem hic olmasin madem herkes böyle düşünüyor. Biri ölünce mallar devletin olsun herkes mutabıksa, kimse doğuştan zengin olamasin bence en adili bu olur zaten.

Ama sen ordan oturduğun yerden çalışmadan babandan kalan emekli maaşını yerken, sanane eşinin babasının malından diyemezsin bir başkasına. Çünkü senin çocuğun eşinin de çocuğu, mallari dis kapinin mandalina takanin da torunu ayni zamanda.

Herkes gene tiksindirici derecede samimiyetsiz. Kendi başına gelen herkes dert eder bunu icten ice dillendirmese bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…