Eşimin babası bütün malını eşimin üvey annesinin üzerine yapmiş

Bu abla bayağı sorunlu.
O üvey anneye düğününde ona istediği kadar takı takmadı diye takık.
He tabi üvey annenin yıllardır yatan babaya baktığını unutmadan söyleyeyim.
Ayrıca üvey anne ‘’benim biraz dinlenmem lazım, babanıza bir süre siz bakın bende rahatlayayım’’ dediği halde kadını umursamayan babayı takmayan insanlar. Bu kadın bunlara ne yapsa müstahak.
O zaman afedersiniz sinirlendim b.kumu bile vermem şahsen, baba iyi yapmış.

Bu abla bayağı sorunlu.
O üvey anneye düğününde ona istediği kadar takı takmadı diye takık.
He tabi üvey annenin yıllardır yatan babaya baktığını unutmadan söyleyeyim.
Ayrıca üvey anne ‘’benim biraz dinlenmem lazım, babanıza bir süre siz bakın bende rahatlayayım’’ dediği halde kadını umursamayan babayı takmayan insanlar. Bu kadın bunlara ne yapsa müstahak.
Oha her dakka yeni bir ayrintiya vakif oluyorum 🤔

Eşimin babası uzun süredir hasta. Sürekli yatıyor. Tek başına ayağa bile kalkamiyor. Kişisel bakımını tuvalet ihtiyacınıda gideremiyor. Benim ikisiylede bugüne kadar bir yakınlığım olmadı. Zira esim mesafeli olmanın iyi olacağını söyledi. Kayınvalidem 3 yıldır yatan kayınbabaya bakıyor. Kendisinin de rahatsızlıkları var. Yardımcı almıyorlar durumları olduğu halde. Bizde kalmasını istiyormuş kayinvalidem bir süre Eşimin babasının. Biraz dinlenmeye ihtiyacı varmış ben şaşırdım kaldım ne demeliyim nasıl demeliyim fikir verirseniz sevinirim

Eşim çalışıyor bakma şansı yok. Bu durumda ben kalıyorum bir tek bakabilecek sanırım. Eşimde çok şaşkın. Saçmalıyor delirdi herhalde dedi. Ama bırakıp gidicem filan diyormuş

Kizlar fikirlerinize ihtiyacım var. Eşimin de benim de ikinci evliligimiz. Birbirimizi seviyoruz ve Allaha şükür bir sorunumuz yok. Biz evlenirken eşimin ailesinden hic bir şey görmedim bir iğne bile annesi üvey. Kendi annesi vefat etmiş. 4 yaşından beri bu kadin bakmış ve tek cocuk(Bu arada ailesinin durumu cok iyi).Esim kendi imkanlarıyla istediklerimi yapmaya çalıştı. Bu konuda bir şikayetim de yok. Gözüm yuksekler de değil. Kimseyi üzmek zora sokmak istemeyen bir insanım. Ama bir hediye ufacık bir takı dahi yapmadılar. Buna alındım. Evlendikten bir süre sonra düşük yaptım hastanede yattım bir süre. Eşim maddi anlamda zorlandı. Asla yardimci olmadılar. Esimde sorunlar ciktı cocuk sahibi olma konusunda birbirimize destek olduk eşimin yanında oldum hep. 2. Kez hamile kaldım onlara gittigimizde esim söyledi hamile oldugumu eli ayağı düzgün kusursuzunu versin Allah diyip kardeşinin cocugu evini yaptiracakmış 100 bin liraya onu anlatmaya başladı . Karısıyla gidip fayanslari seçmişler. bastan sona ev yenilenecek uzun uzun bunlari anlatmaya başladı. Öyle sinirim bozuldu ki . Öyle enayi hissettim ki kendimi. Ben kimseden birsey istemedim beklemedim benimde yaptırmak istediklerim vardı ama esimi zora sokmamak için istemedim. Cocuk istiyorduk önceliğe cocuk yapmayi koydum. Bu kadin beni kıskandırmaya mi calisiyor ne yapmaya çalışıyor sinirleniyorum.

Herkes yanlış anlayıp düşmanlık ve dalga geçmeye koyulmuş
Kayinpederim hasta ve yaşlı bu kadin nefesini zor alan adama sürekli ev bark mal sattirip kendi ailesine kaçırıyor . Adamı da kandırarak yapiyor bunları. Esim de babasi hasta üzülmesin diye sessiz kalmaya çalışıyor. Cünku kadin en ufak lafta yataktan kalkamayan adama bağırıp terk ediyor ağlatıyor. Adam vazgeçemiyor karisindan yaşlı ve hasta kaç senelik karisi sonuçta. Beni her gördüğünde temizlik yapılması lazım kim yapacak badana yapılacak bana kim yardım edecek diye hayiflaniyor. Bende o yuzden onlar bana ne yaptı ki diyorum. ben niye ona gidip temizliğini isini yapayim. O beni sevmiş saygı duymuş olsaydi o zaman koşardım her işine yaşlı insan derdim. Bana bir kere nasılsın demez yeğenlerini anlatır över. Onlara yaptıklarını anlatır. Birinin gelinine ailesi ev vermis evden kira alıyorlarmış bunu sizlere kayinvalideniz durduk yere söylese defalarca ne düşünürsünüz. Ki zaten benim evimde oturuyoruz. Yine de ne zaman beni görse bunu tekrar tekrar söylüyor.

Eşimin babası uzun süredir hasta. Sürekli yatıyor. Tek başına ayağa bile kalkamiyor. Kişisel bakımını tuvalet ihtiyacınıda gideremiyor. Benim ikisiylede bugüne kadar bir yakınlığım olmadı. Zira esim mesafeli olmanın iyi olacağını söyledi. Kayınvalidem 3 yıldır yatan kayınbabaya bakıyor. Kendisinin de rahatsızlıkları var. Yardımcı almıyorlar durumları olduğu halde. Bizde kalmasını istiyormuş kayinvalidem bir süre Eşimin babasının. Biraz dinlenmeye ihtiyacı varmış ben şaşırdım kaldım ne demeliyim nasıl demeliyim fikir verirseniz sevinirim

Sanane desin sen babamla gezmiyormuydun desin

Sonradan ekleme: Eşiniz bu yalanları durup dururken söylemiyormuş.
Konu sahibi neden taraflı anlatıyorsunuz?
Kadın hasta yatan adama bakıyormuş, o yüzden üzülmemesini istemesi gayet normal eşinizin. Kötü niyetli geldiniz bana, sanki o üzülse içten içe sevinecek gibisiniz.
Ayrıca kocanız çok bencil, kadının yükünü eşiniz biraz hafifletebilir sonuçta babası. Tabiki kadının biraz dinlenmeye ihtiyacı var, insan eti ağırdır bilir misiniz? Hasta bakmanın ne kadar zor olduğundan haberiniz var mi? İyi niyetli değilsiniz kesinlikle.

Ekleme 2:
Sizin bu kadını neden sevmediğiniz belli oldu. Anlaşıldı ki düğünde beklentileriniz vardı ama yapmadılar, sizde buna alındınız. Kendiniz evleniyorsanız kendi başınızın çaresine kendiniz bakacaksınız, eşiniz alsaydı istediğiniz diğer hediyeleri.
Ayrıca siz kadına yardım ediyor musunuz ki o da size yardım etsin? Kadının hasta kocası var, ileriyi düşünmek zorunda velev ki aklına gelmedi hediye almak siz söyleyebilirdiniz.
Ayrıca siz kadın ‘bunaldım, babanız biraz sizde kalsın, yoruldum dinlenmeye ihtiyacım var’ dediğinde baktınız mi adama en azından kadına dinlenme imkanı verdiniz mi? Hayır. O zaman o neden size yardım etsin sizi düşünsün? ya kusura bakmayın, sizin beklentiniz varmış, karşılamamışlar bu yüzden kadına gıcıksınız, nefes alsa batar halde. O yüzden içten içe eşinizin doğruyu söylemesini onun evde oturup hasta bakarken sizin gezdiğinizi bilmesini istiyorsunuz çünkü sevineceksiniz eminim. Kadın kadın demenizde çok itici, zira o kadın dediğiniz kişi eşinize 4 yaşından ber bakıp büyütmüş. Anlattığınız kadar kötü bir olduğunu sanmıyorum, malları sattı falan demişsiniz ama malları kaçıran kadın artık hasta adama bakmaz bırakıp gider, kötü niyetli olsa durmasının anlamı yok çünkü. Eşiniz çok bencil biri, en azından babasına bir süre bakabilir, bir hafta sonu anne hadi sen git dinlen biz ilgilenelim demediyseniz, kadının yükünü hafifletmediyseniz kadına kinlenme hakkınız yok.
Bence konu sahibinin konularına en güzel yorumu Phirne hanım yapmış;
seni pirinç tanesi kadar küçültüp ters çevrilmiş bardağın altında peygamber devesiyle savaştırmak isterdim. kazanacak olsaydın seni akvaryuma atardım. oradan da sağ çıksaydın bu sefer klozete atıp sifonu çekerdim.
Offf mükemmel yorum ya jajdjajsja.

Konu sahibi o kadar kötü niyetli ki kocasının biz geziyoruz demesini istiyor kadının yükünü almadıkları halde.
Burada izin alamaz diye muhalefet olan arkadaşlara soruyorum, izin alamıyorsa 2 hafta izin yapmasın o 2 günde babasına baksın, ölmez herhalde izinsizlikten.

Bazı mahkeme kararlarında varmış. Eğer mirası olan kendisine uzun yıllar bakan varsa ona malını satış yoluyla bile hibe ederse bozulamıyormuş. Çünkü emeklerinin karşılığı hediye etmiş oluyormuş bir nevi. Yargıtay kararları varmış bu yönde. Yatalak adama bakmak kolay mı? Ayrıca bu kadın adamın 3 5 yıllık değil 20 küsür yıllık karısı. Kanunlar kadından yana üzgünüm

Bazı mahkeme kararlarında varmış. Eğer mirası olan kendisine uzun yıllar bakan varsa ona malını satış yoluyla bile hibe ederse bozulamıyormuş. Çünkü emeklerinin karşılığı hediye etmiş oluyormuş bir nevi. Yargıtay kararları varmış bu yönde. Yatalak adama bakmak kolay mı? Ayrıca bu kadın adamın 3 5 yıllık değil 20 küsür yıllık karısı. Kanunlar kadından yana üzgünüm
Ooo ceycey apla gelip son noktayı koydu. Helal beeee. Tabiki kadından yana olacak kanunlar. Bakan kadın sonuçta. Adam kendisine 2 hafta bakamayan evlada vermesin bence de.
Ayrıca konu sahibi bayağı zengin olduğunu söylüyordu ama neden kocan maddi sıkıntı çektiğinde yardım etmedin dediğimde bazı şeyler öyle ortaya dökülmez demişti. E o zaman kp neden ortaya döksün malını? O da ortaya dökmesin.

Bence konu sahibinin konularına en güzel yorumu Phirne hanım yapmış;

Offf mükemmel yorum ya jajdjajsja.

Konu sahibi o kadar kötü niyetli ki kocasının biz geziyoruz demesini istiyor kadının yükünü almadıkları halde.
Burada izin alamaz diye muhalefet olan arkadaşlara soruyorum, izin alamıyorsa 2 hafta izin yapmasın o 2 günde babasına baksın, ölmez herhalde izinsizlikten.
Ellerine sağlık Olivia, konu sahibinin sinsi ve kötü olduğunu hissettim zaten. Kocası yerine kararlar alıyor bir de, kocasına da fino muamelesi yapıyor. Eskiden geline takılırmış, edilirmiş evin hizmetini gelin yaparmış, gelin kaynana ilişkisi geleneksel olmasın, bakmak zorunda değilim diyip bir de altın mal bekleyen tayfadan belli. Üvey anneyi tebrik ederim, zırnık bile hak etmiyor. 20 senedir kadınlık yaptığı, yatalak hasta bakan kadın varken, konu sahibine avcunu yalamak düşer.

Ellerine sağlık Olivia, konu sahibinin sinsi ve kötü olduğunu hissettim zaten. Kocası yerine kararlar alıyor bir de, kocasına da fino muamelesi yapıyor. Eskiden geline takılırmış, edilirmiş evin hizmetini gelin yaparmış, gelin kaynana ilişkisi geleneksel olmasın, bakmak zorunda değilim diyip bir de altın mal bekleyen tayfadan belli. Üvey anneyi tebrik ederim, zırnık bile hak etmiyor. 20 senedir kadınlık yaptığı, yatalak hasta bakan kadın varken, konu sahibine avcunu yalamak düşer.
Ohh be sonunda benim gibi düşünen biri.
Ayrıca konu sahibi zengin, bir sürü dairesi varmış. Öyle yazmıştı. Hatta kocası maddi sıkıntı çektiğinde kendisi yardım etmek yerine kocasının ailesinden beklemişti. Neden diye sorduğumda öyle herşey ortaya dökülüp saçılmaz demişti. Şimdi kendisi de kpnin ortaya döküp saçmasını bekliyor ama avucunu yalar.

Konu sahibi paçalarından kötü niyet akıyor
Sen beddua etmeden söyliyim
Eşimin babası vefat etti. Filmlere taş çıkartan üvey annesiyle eşime tarlalar kaldı. Eşim kadınla muhattap olmamak için reddi miras yaptı. Sadece 2 kez yapma bak o senin hakkın çocuğunu da düşün dedim. Yok deyince saygı duydum.

Sizede tavsiye ederim

Çocuklarınızın gerçekten hakkı yok mu?
Şimdi düşünüyorum. Biz ev alsak o evin taksidini ödemek için kemer sıkarız. Bu ekonomik darlıktan oğlum da etkilenir. Nasıl mala para katmayan ev hanımlarının malda hakkı varsa çocuklarında var bence.
Muhtelif kusura bakma senin bakış açında yanlış, kimse kimseden miras hakkını esirgemesin elbette, konu içeriğinden bağımsız direkt senin yazdıklarına istinaden yazıyorum.

Benim için manevi bağlılığın desteğin maddi karşılığı olamaz, parayla ölçemem, isteyen inanır isteyen inanmaz ama ister rahmetli babam, ister Allah ömür versin kayınpederim sağlıklarında mallarını yeseler gıkım çıkmaz, şu yaşıma kadar hiçbirinin ne evinde oturdum, ne para istedim, ne mallarının hesabını tuttum, ben bana bakarım.

Kızım da benim malımı mülkümü hesaplasın istemem, sen de annesin ne zorluklarla geçirdin hamileliğini, uykusuz kalıyorsun, yoruluyorsun, gözünün nuru gibi büyüteceksin yavrunu, senin ona verdiğin vereceğin emeğin maddi karşılığı olabilir mi?

Anneliğin bedelini hangi para, hangi mal mülk karşılar?

Eşinin maddi manevi zor dönemlerinde sırtını sıvazlayıp hepsi geçecek demenin maddi bir karşılığı var mı?
İşsiz kalsa, evin, evladın tüm sorumluluğunu sen üstlensen, eşine hep yanındayım hissi verip elini tutsan maddi karşılığı var mı?

Yarın evladın büyüyecek, belki baba oğul didişecekler sen arada köprü görevi göreceksin, eşini ayrı oğlunu ayrı idare edeceksin, kavga edecekler ilişkileri düzelsin diye elinden geleni yapacaksın, tencerede 1 tabaklık yemek kalacak belki, sen yeme isteğini bastırıp eşinle evladına bölüp yedireceksin, bunların hiçbirinin maddi karşılığı var mı?

Her şey harcanan, ortaya konan maddi imkanlarla mı ölçülüyor?
O zaman bir evlada ortalama 25 yıl para harcayan aileler hesap kitap yaparsa evlat borçlu çıkar.

Çocuklar dahi her şeyi paraya bağlarsa çalışmayan annesinin karşısına dikilip sen bana kaç para harcadın demeye başlar, para harcayan anne, harcayamayan anneden sayılmaz o zaman.

Ha butun mali mülkü üstüne yaptigi kaynana mi burda bahsi gecen, kendi baksin, hayatta bakmam 🤣
E kendi bakıyor yahu kadın zaten. Adam da kendine 1-2 hafta bakmayan oğlu yerine 40 yıldır hayat arkadaşı olan, yıllardır yatalak olduğu halde bakan karısına bırakacakmış malını mülkünü.

Ohh be sonunda benim gibi düşünen biri.
Ayrıca konu sahibi zengin, bir sürü dairesi varmış. Öyle yazmıştı. Hatta kocası maddi sıkıntı çektiğinde kendisi yardım etmek yerine kocasının ailesinden beklemişti. Neden diye sorduğumda öyle herşey ortaya dökülüp saçılmaz demişti. Şimdi kendisi de kpnin ortaya döküp saçmasını bekliyor ama avucunu yalar.
Genelde bu tarz konularda eksilenirdim hayret ettim:)

Ben iki yüzlülük olarak görüyorum, bence hakkaniyetsizlik. Mal bekle mülk bekle altın bekle, her şey geleneksel, her şeyini kayın aileden bakle;iş ilgilenmeye bakmaya gelince mecbur değil ki olsun. Doğru hak veriyorum, bakmak zorunda elbet değil;ama o zaman beklentin olmayacak. Kaldı ki dediğin gibi mal mülk varsa neyin aç gözlülüğü bu, 20 senelik kadın yatalak hasta bakıyor, bırak ona kalsın, ki hak ediyor. Ne diye ortalığa düştün. Çocuğu için dediler, çocuğu bile yok konu sahibinin. Eşi de dert etmiyor. Eee daha ne?

Muhtelif kusura bakma senin bakış açında yanlış, kimse kimseden miras hakkını esirgemesin elbette, konu içeriğinden bağımsız direkt senin yazdıklarına istinaden yazıyorum.

Benim için manevi bağlılığın desteğin maddi karşılığı olamaz, parayla ölçemem, isteyen inanır isteyen inanmaz ama ister rahmetli babam, ister Allah ömür versin kayınpederim sağlıklarında mallarını yeseler gıkım çıkmaz, şu yaşıma kadar hiçbirinin ne evinde oturdum, ne para istedim, ne mallarının hesabını tuttum, ben bana bakarım.

Kızım da benim malımı mülkümü hesaplasın istemem, sen de annesin ne zorluklarla geçirdin hamileliğini, uykusuz kalıyorsun, yoruluyorsun, gözünün nuru gibi büyüteceksin yavrunu, senin ona verdiğin vereceğin emeğin maddi karşılığı olabilir mi?

Eşinin maddi manevi zor dönemlerinde sırtını sıvazlayıp hepsi geçecek demenin maddi bir karşılığı var mı?
İşsiz kalsa, evin, evladın tüm sorumluluğunu sen üstlensen, eşine hep yanındayım hissi verip elini tutsan maddi karşılığı var mı?

Yarın evladın büyüyecek, belki baba oğul didişecekler sen arada köprü görevi göreceksin, eşini ayrı oğlunu ayrı idare edeceksin, kavga edecekler ilişkileri düzelsin diye elinden geleni yapacaksın, tencerede 1 tabaklık yemek kalacak belki, sen yeme isteğini bastırıp eşinle evladına bölüp yedireceksin, bunların hiçbirinin maddi karşılığı var mı?

O zaman bir evlada ortalama 25 yıl para harcayan aileler hesap kitap yaparsa evlat borçlu çıkar.

Çocuklar dahi her şeyi paraya bağlarsa çalışmayan annesinin karşısına dikilip sen bana kaç para harcadın demeye başlar, para harcayan anne, harcayamayan anneden sayılmaz o zaman.
Bu dediklerine katılıyorum ama bence ben kendimi ifade edemedim. Ya da ettim ama seni tam anlayamadım Mune abla. Şöyle örnek vereyim. Mesela bizim tek malımız arabamız. Ben araba benimle eşimin malı, satarım keyfime bakarım vs diye düşünemem. Çünkü o arabanın taksidini öderken oğlumdan da kısıyorum. Bence oğlumun da hakkı var o arabada. Amacım emeklerimi maddiyatla ölçmek değil.
Yani bazı yorumlarda ister satarım ister veririm benim değil mi çocuğum ne karışır denmişti. Ona istinaden yazdım.
Tabi oğlum veya karısı arabamın peşine düşse lafımı esirgemem. Ama o arabada oğlumun 5 kuruş hakkı yok da diyemiyorum.
Ben şu an ev hanımıyım. Arabaya 1 lira katkım yok. Aynı şekilde oğlumun da 1 lira katkısı yok. Ama o araba hepimizin ortak malı bana göre.
En azından ben ailemden böyle gördüm.

İşte bu anlatmak istediğim durumum varsa veririm bir ev ama cidden fazla fazla vermem bu bencıllik değil. 10 evim mi var birini verir 9 unu cıdden yerim gezer tozarım. Onları mıllet yapmak için kıçını yırtıyor çat ölünce gelinin evladın istediği gibi harcıyor ee ben o kadar çırpındım benım kendime bencilliğim be olacak. Ya da bır ev alamadım dıye 25 yıllık 30 yıllık emeğim ne olacak dediğin gibi her türlü zaten yine evlat borçlu çıkıyor. Arkadaşlar kimse evladına bır şey yapmasın demiyoruz. Yapın ama gerisinide yiyin yahu yok ondan kıs yok bundan kıs torunu düşün şu bu onuda evladım düşünsün yahu ben mezara girene kadar anca para mal mı biriktiricem benden sonra millet rahat keyif yapsın diye. Valla ben bir ev alırsam ya da bırakırsam bırakırım gerisini çatır çatır yiyecem tatil beldesine yerleşip keyif yapcam geri kalan mallarımıda kurumlara bağışlıcam ben öldükten sonra alsınlar🤣

İşte bu anlatmak istediğim durumum varsa veririm bir ev ama cidden fazla fazla vermem bu bencıllik değil. 10 evim mi var birini verir 9 unu cıdden yerim gezer tozarım. Onları mıllet yapmak için kıçını yırtıyor çat ölünce gelinin evladın istediği gibi harcıyor ee ben o kadar çırpındım benım kendime bencilliğim be olacak. Ya da bır ev alamadım dıye 25 yıllık 30 yıllık emeğim ne olacak dediğin gibi her türlü zaten yine evlat borçlu çıkıyor. Arkadaşlar kimse evladına bır şey yapmasın demiyoruz. Yapın ama gerisinide yiyin yahu yok ondan kıs yok bundan kıs torunu düşün şu bu onuda evladım düşünsün yahu ben mezara girene kadar anca para mal mı biriktiricem benden sonra millet rahat keyif yapsın diye. Valla ben bir ev alırsam ya da bırakırsam bırakırım gerisini çatır çatır yiyecem tatil beldesine yerleşip keyif yapcam geri kalan mallarımıda kurumlara bağışlıcam ben öldükten sonra alsınlar🤣
Hee tabi kız.
2 arabam olsa birini kesin yerim orası ayrı 😀😀

Eşim babasının ilk evliliğinden. Babası maddi olarak güçlü çevresi tarafından saygı duyulan biri. Eşim annesiyle büyümüş. Annesi ise mental olarak çok sağlıklı değil. Annesine o ebeveynlik yapmış anlayacağınız. Kayın pederim ise evlenmiş. Yeni bir hayat kurmuş. çocukları olmuş. Bir yerde villada hizmetçilerle geçen hayat. bir yanda normal bir mahallede ara ara zorlukla geçen hayat. Eşim babasına kardeşlerine çok düşkün bu arada. Yine allah razı olsun kayın validemin masraflarını belli ölçüde karşılamış. Hala karşılıyor. ( çalışması mümkün değil). Eşimin babası bulunduğumuz şehire yerleşti. biz de bu yaz evlendik. Kendi çevresine göre düğün yaptı. düğüne harcadığı parayla ev alınabilirdi ki daha da işimize gelirdi.

Eşim babasıyla çalışmaya başladı bu süreçte. Sözde ortak olacaklardı (komisyon usulü ). Ama kriz var, pandemi yüzünden işler kötü, ödemeler de aksaklık var denildi sürekli. Ama babanın ya da kardeşlerin hayatında bir şey değişmedi. Kendince babam birikimini kullanıyor. Borç almıştır bile dedi. Geçenlerde eşim hesap dosyasını görmüş. İş yerinde en düşük ödeme eşime yapılmış. Eşime sadece kira faturayı karşılayıp cebinde azıcık harçlık kalacak şekilde ödeme yapılırken, eşimle aynı orana sahip diğer ortağa yapılan ödeme minimum eşimin aylık olarak 6 7 katı. Bu olaylar olunca eşim söyleyınce çok üzüldüm. Ama bir şey diyemedim. Üzüldüğüm maddiyattan çok dışlanması oldu. Düşünülmemesi oldu. Eşim kendince ödeştik babamla ben de özel okula gittim vs dedi. Çok masraf yaptı bana dedi. Ki kardeşlerinin gittikleri okulların yıllık ücretleri eşimin 4 yıllık ücretinden fazladır. Eşim farkında değil mi farkında . Ama bir şey diyemiyor.

Sanırım olaylar çok taze olduğu için ben de içimi döktüm.

Eşim babasının ilk evliliğinden. Babası maddi olarak güçlü çevresi tarafından saygı duyulan biri. Eşim annesiyle büyümüş. Annesi ise mental olarak çok sağlıklı değil. Annesine o ebeveynlik yapmış anlayacağınız. Kayın pederim ise evlenmiş. Yeni bir hayat kurmuş. çocukları olmuş. Bir yerde villada hizmetçilerle geçen hayat. bir yanda normal bir mahallede ara ara zorlukla geçen hayat. Eşim babasına kardeşlerine çok düşkün bu arada. Yine allah razı olsun kayın validemin masraflarını belli ölçüde karşılamış. Hala karşılıyor. ( çalışması mümkün değil). Eşimin babası bulunduğumuz şehire yerleşti. biz de bu yaz evlendik. Kendi çevresine göre düğün yaptı. düğüne harcadığı parayla ev alınabilirdi ki daha da işimize gelirdi.

Eşim babasıyla çalışmaya başladı bu süreçte. Sözde ortak olacaklardı (komisyon usulü ). Ama kriz var, pandemi yüzünden işler kötü, ödemeler de aksaklık var denildi sürekli. Ama babanın ya da kardeşlerin hayatında bir şey değişmedi. Kendince babam birikimini kullanıyor. Borç almıştır bile dedi. Geçenlerde eşim hesap dosyasını görmüş. İş yerinde en düşük ödeme eşime yapılmış. Eşime sadece kira faturayı karşılayıp cebinde azıcık harçlık kalacak şekilde ödeme yapılırken, eşimle aynı orana sahip diğer ortağa yapılan ödeme minimum eşimin aylık olarak 6 7 katı. Bu olaylar olunca eşim söyleyınce çok üzüldüm. Ama bir şey diyemedim. Üzüldüğüm maddiyattan çok dışlanması oldu. Düşünülmemesi oldu. Eşim kendince ödeştik babamla ben de özel okula gittim vs dedi. Çok masraf yaptı bana dedi. Ki kardeşlerinin gittikleri okulların yıllık ücretleri eşimin 4 yıllık ücretinden fazladır. Eşim farkında değil mi farkında . Ama bir şey diyemiyor.

Sanırım olaylar çok taze olduğu için ben de içimi döktüm.
Eşiniz babasının kendisiyle dalga geçmesine izin veriyor belli ki

Eşiniz babasının kendisiyle dalga geçmesine izin veriyor belli ki
İçinde ki kırgın çocuk bir şey diyemiyor. Kavga etmek istemiyor. Bu konuda yorum yapmak istemiyorum bende. Ben olsam hakkımı yedirmem ama ben onunla aynı yollardan geçmedim. Hep korundum kollandım ailem tarafından. Belki de kavga etse babasının onu sevmeyeceğini düşünüyordur. Şu an yeni iş bakıyor. Bir İki haftaya en azından maddi olarak bağımız kalmayacak

X