Ailenle konuşacak başka konu kalmadı mı ayrıca annem Senın benım evimi temizlemek için değil bana destek için yanımda dersin bundan sonra da kendın temizleyeceksin die eklersinannesine sabahtan beri ev topluyorum, sorumsuzlar haber vermeden gitmişler, ne b*k yerse yesinler kafasına göre takılıyor gibi şeyler yazmış annem hakkında.
Az önce mesajları gördüm daha önceden haberim yoktu tabi ki. Eşim şu an uyuyorO anda direkt sormak yerine niye böyle soğuttun ki durumu, bu ne demek oluyor derdim ben, yapılan işi begenmiyorsa kendisi yapsın.
O mesajlarin ekran goruntusunu alip kendinize atin.İyi geceler hanımlar, gece gece neye uğradığımı şaşırdım ve ne tepki vereceğimi bilmiyorum, sığamadım bir yere, fikirlerinize ihtiyacım var.
5 senelik evliyim. Eşimin ailesi şehir dışında, annesi ve kız kardeşiyle kuvvetli bir bağı var, ailesi senede iki üç kez ziyaretimize gelir kalırlar.
Benim ailemse bize yakın oturuyor. Ben mart ayında bir iş kazası geçirdim ve üç hafta önce ameliyat oldum. Ayağımda platin var ve 1.5 aydır sağolsun annem hem hastanede hem evde yardımcı oluyor, ayağım alçıda aynı zamanda üstüne basamıyorum yatıp duruyorum evde.
Sorun şu ki az önce eşimin telefonunda bir şey bakarken şeytan dürttü annesiyle konuşmalarına baktım ki asla yapmam böyle bir şey. Annesi ben ameliyat olduktan sonra bayram haftası bize kalmaya gelmişti, hem bana yardımcı olmak için hem de annem dinlensin diye. Eşimin annesi gelmeden birkaç gün önce konuşmuşlar, eşim titiz olmasa da düzenlidir kendince, annesine sabahtan beri ev topluyorum, sorumsuzlar haber vermeden gitmişler, ne b*k yerse yesinler kafasına göre takılıyor gibi şeyler yazmış annem hakkında.
O kadar şok oldum ki inanın içimde bir şey var konuşsan yakarım ama yapamıyorum tutuldum kaldım. Ki eşim her defasında ben çalışıyorken annemle kahve içer sohbet eder dertleşir, daha bu akşam bir arkadaşımız vardı Allah razı olsun annesi de kaç aydır kahrımızı çekiyor dedi. Bunu da sürekli söyler bu arada, her konuda hem de. Annem evlerimizin de yakın olması dolayısıyla ben çalışıyorken yetişemediğimiz şeylerde bilgimiz dahilinde yapmaya çalışır, yemek yapar bırakır, usta lazımsa evde bekler, evde bir iş varsa hemen gelir yardımcı olur. Zaten şok olmamın da sebebi bu. Eşim de annem de tez canlıdır bu yönden iyi anlaşırlar. Bugüne kadar bir kötü söz duymadım, o mesajları görünce tekrar tekrar okudum. Yakıştıramadım.
Şimdi benim yanımda duracak kimsem yok, eşim yoğun çalışıyor bu sıra gece geç geliyor, ben ayağa kalkamadığım için de annem bizde kalıyor mecburen. Şimdi ben nasıl derim gel bizde kal diye? Ben bunu eşimle nasıl konuşurum, annemle nasıl karşı karşıya getiririm onları, nasıl yüzüne bakarım onun? Gerçekten çok üzüldüm fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim şimdiden
Tamam da senin annen hizmetçiniz değil. Evinizi temizlemek gibi bir lüksü yok. Çok istiyorsa kendi temizler yada kadın tutar. annen gelip evi dağıtıp, evin içine edip toplamadan gitse hak vereceğim ama yine de annesine bu üslup ile bahsetmesi çok çirkin olurdu. Çok saygısızca eşinin davranışı. Kendine gelsin, sen onun annesi için böyle konuşsan ve görse ne tepki verirdi?Yok asla annesi de öyle birisi değildir. Zaten eşim bunları yazarken olumsuz bir şey de dememiş, söyleme öyle hallolur yorulmuştur kadın gibi şeyler yazmış. Kayınvalidemi kendi annem gibi severim olumsuz hiçbir şey yaşamadık bu zamana kadar, her şeyimize destek çıkar arkadaş gibidir. O yüzden böyle bir ihtimal olduğunu düşünmüyorum
Yardıma derken ihtiyacımız olduğunda ona haber veriyoruz. Ben market sektöründe yöneticiyim yoğun çalışıyorum, eşim de keza öyle. Annem de arada sırada yaptığı yemeklerden getirir veya bir ihtiyacımız varsa onu karşılar. Evimize sürekli gelir diye bir durum yok yani.O mesajlarin ekran goruntusunu alip kendinize atin.
Daha sonra sakin bir aninizda esinize o goruntuleri atin ve bekleyin, birakin aciklasin, muhtemelen ofkeli ve gergin bir tepki verecektir, sadece hayal kirikligina ugradiginizi, annenizin dedikodusunun yapilmasin sizi oldukca rahatsiz ettigini, evinizin hizmetcisi olmadigi icin toplamaya mecbur olmadigini soyleyin ve konuyu kapatin, konuyu ortbas eder gibi degil, tartisip uste cikmasina engel olmak icin kapatin, bunuda hissettirin.
Ayrica anneniz yardima niye geliyor ki normal zamanlarda? Cok veren kiymetli olmaz, bunu boylece ogrenmis oldunuz.
Kıyameti koparır yüzüme bakmazdı tabi kiTamam da senin annen hizmetçiniz değil. Evinizi temizlemek gibi bir lüksü yok. Çok istiyorsa kendi temizler yada kadın tutar. annen gelip evi dağıtıp, evin içine edip toplamadan gitse hak vereceğim ama yine de annesine bu üslup ile bahsetmesi çok çirkin olurdu. Çok saygısızca eşinin davranışı. Kendine gelsin, sen onun annesi için böyle konuşsan ve görse ne tepki verirdi?
Yardıma derken ihtiyacımız olduğunda ona haber veriyoruz. Ben market sektöründe yöneticiyim yoğun çalışıyorum, eşim de keza öyle. Annem de arada sırada yaptığı yemeklerden getirir veya bir ihtiyacımız varsa onu karşılar. Evimize sürekli gelir diye bir durum yok yani.
Duruma dediğiniz gibi tepki verebilir miyim bilmiyorum. Gözümde canlandırırken bile sinirlerime hakim olamadım, teşekkür ederim yorumunuz için
Aslında dediğim gibi asla bakmam telefonuna. Merak da etmem şu 5 senede ikinci kere bakmışımdır belki, o da aynı şekilde bakmaz. Ben bunu söylediğimde neden baktığıma takılacağını sanmıyorum. Ama ne kadar sakin konuşabilirim onu da bilmiyorumEşinin yaptığı şey hiç hoş değil, kesinlikle çok ayıp böyle şeyler konuşması.
Ancak, senin de annesiyle olan konuşmalarına bakman hiç hoş değil. Anlık bir şeye takılmış, sinirine hakim olamamış ve düşüncesizce sinirini atmak için konuşmuş olabilir. Bu onu haklı göstermez ancak sonrasında konuştuklarından dolayı pişman olmuş da olabilir. Annenle arasının iyi olduğunu söylediğin için bu yorumu yapıyorum. Annene yansıtmamış anladığım kadarıyla.
Dolayısıyla bu mesajlara hiç bakmaman daha uygun olurdu. Eş de olsan özel alanlar vardır.
Şimdi eşine bunu söylesen bir dert, söylemesen bir dert.
Annenle karşı karşıya getirme kesinlikle. Eğer için rahat edemiyorsa annen gittiğinde eşini karşına al, konuş. Bu lafları yakıştıramadığını söyler, kendi annene annesi hakkında böyle konuşsan nasıl hissedeceğini, rahatsız olduğu bir şey varsa neden sana söylemediğini sorarsın. Ancak mesajlarına izinsiz baktığın için ekside başlayacağın bir konuşma olacak, sakince konuşmanda fayda var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?