Eşimin akrabasından nasıl kurtulabilirim?

Daha ortada fol yok yumurta yok. Neden bu kadar paniklediniz ki? Olurda böyle bir istekleri olursa da kibarca reddedersiniz olur biter. Bende istemem evimde başka insanların kalmasını ama zorda kalmış bir insan söz konusuysada bir süre konforumdan ödün vereyim ne var ki? Yabancı değil sonuçta. Baktım evden gitmeye niyeti yok o zaman konuşurdum. Birde sizin derdiniz bu kuzenin kız olması mı? Yoksa erkek olsada evinizde kalmasına tepki verir miydiniz?

Bu şehir dışında okuma, iş bulma olaylarında o memlekette tanıdık varsa birkaç gün kalınır zaten. Kalan kişi o sırada ev, yurt falan arar bulunca da gider. O kadarlık bir süre için otele para harcamak cidden saçmalık çünkü. Bu bir yardımlaşmadır, imecedir. Ne saçma sapan insanlar var yarabbim.

bahsettiğiniz olaya vakıf değilim de
kendi düşüncemi paylaşmak istedim

insan kendi evinde başka biri varsa istediği odanın kapısını kapatabilir kilitleyebilir kendi evi sonuçta bunun için kimseye hesap verecek de değil ki...

ben kendi evimde kapıyı istediğim gibi kilitleyemeyecek miyim yani bunun neresi çiğ pardon?

yatakodam benimde açıktır hatta evimin banyomun bile resimleri var burada ama bazen evime yabancı (ilk kez gelecek )ve çocuklu biri geleceği zaman kapımı kilitliyorum daha önce birinin çocuğu yatak odama girip eşyalarımı karıştırmıştı oradan edindiğim tecrübeyle bazı insanlar gelince bazı odalarımı kapatıyorum kilitliyorum,

kilit de benim, kapı da benim ,ev de benim, kendi evimde kendi kapımı kilitliyorum diye rahatsız olan da gelmesin yani :)
Çocuklar esyaniza zarar veriyor diye odayi kilitlemenize kimse bir sey demez bu forumda.

Ama konu eş ailesinin odada bir seylere zarar vermesi kendilerine ait olmayan bir odayi kurcalamasi mahrem şeylere el uzatmasi sonucu kapi kilitlemek olunca çiğlik olur, ayip olur, eşler bostan korkulugu olur , kötü niyetlilik olur , ayip olur , olur da olur...

Yardım etseniz elinize yapışır tabi, yaralı parmağa işemezsiniz.

Eve karşı cinsten kimseyi kabul edemiyoruz kusura bakmayın deyin.
Ay evet ya, daha kimse bir şey bile söylememiş telefon etmemiş. Kendi halanızın kızı olsaydı ve eşiniz sizin arkanızdan bunu sorsaydı kızardınız ama değil mi? En azından "ev bulmanıza yardım edeyim, bulana kadar bir kaç gün bende kalabilirsiniz" deyin. Hem kibarca uzun süre kalınmasını istemediğinizi belirtir hem de yardımsever görünürsünüz. O kadar da değil, tamam kimse istemez evinde uzun süre misafir kalsın ama biraz da yardımsever olun.

Yine kendi kuzenlerimle ilişkilerime şükrettiren bi konu oldu valla
Kuzeni misafirden saymak filan çok uzak bana
O yüzden empati kuramayacağım

Ama ilerde çocuklarınız buralara konu açacak ona eminim
Çok yalnızım, arkadaşım yok, arkadaş edinemiyorum gibi

Kuzenin akrabadan sayılmadığını da bu sitede öğrendim... Hoş, kız kardeşi gelse onada ayrı kulp bulunur.
1. Dereceden akraba değil. Kız kardeş olsa tabikide yer bulana kadar abisinin evinde kalabilir sürekli yaşamamak şartıyla ama ben kuzene pek sıcak bakmıyorum. İnsanlar yaptıkları seçimlerinin sonuçlarını bilerek yapmalı.

Öyle yardım edin diyenler evde birilerini ağırladıklarını sanmıyorum ,bunu yaşamış olanlardan çoğunluk olarak zamanı geldiğinde yardım edene nankörlük ediyorlar ! Yardım edin demek kolay herkes rahatlığının peşinde ve insanoğlu fırsatı değerlendirir sonra yapılan iyiliği unutup ne yaptı ki der zirve de olunca kendi tırmanmış gibi yapılan yardımları unutur insanoğlu nankör yaratılmıştır

Kuzen olunca ne oluyor? Kocamızı falan mı yer?
Konu eş değil ki ben kendime göre yorumluyorum sürekli kalan yatılı misafir sevmem çünkü çalışıyorum. Erkek kız fark etmez. Eşimin dayısının oğlu gelmişti eğitime otel bulmak yerine bize gelebilir kalabilir demiştim çünkü eğitim 1 haftaydı. Keza kız kardeşi de olsa kalabilir hemde değişiklik olur bunlar normal şeyler. Atanan kuzeni de kendi yerini ayarlayana kadar misafir de edilebilir ama yer bulana kadar demek bana göre orda 1 2 ay kalmak demek. 1. Derece yakın olmadığı için ben rahat edemem mesela benim kendi düşüncem :)

Tabiii ki öyle olabilirsiniz ama abla kardeş gibiyiz biz de dediniz ya, o kısım hiç inandırıcı gelmedi bana.
Aileniz uçlarda yaşamış bu konuda siz de öyle yaşıyorsunuz aslında. Genelde uçlar yanlış olur.
Yani önceden ailemde bu şehirde yaşıyordu o zamanda çok samimiydik benim sevgi problemim yok ama yalnızlığı seviyorum iki ayda bir toplaniriz falan o yetiyor bana

20 yaşıma kadar malikanede yaşadık halamlar amcamlar babanem biz hepimiz.... bahçeli bir evdi avlusu varsı herkesin odası 2+1 şeklinde evdi yemekler falan herşey bir arada olurdu antepde böyle konak evler çoktur eskiler tabii... e bizimkilerde ortak iş yapıyorlardı amcamla babamın birlikte fabrikası vardı kasa bir herşey bir

bir bayram olurdu yemin ediyorum bir günde 200 kişinin geldiğini biliyorum büyük ev + babanem var + yerlisiyiz babam tanınan biri .burada spor kulubunun başkanlığını da keyfi olarak yaptı babam o zamanlar transferi olan futbolcunun bile yemeği bizde yenirdi anormal bir misafir ağırlamamız oldu

birinin çocuğu okul kazanmış bizde senelerce, buranın doktoru daha iyiymiş ayda bizlerce , birinin düğünü olacakmış gelmişken gezip alışverişte yapacakmış bizde haftalarca ... hep böyle oldu

evlendim evlendiğim ailede büyük aile birde acayip sık görüşüyorlar bizden + bir huyları çat kapı gelirler evin heryerine girerler kendi evleri gibi düzenime de karışırlar bu niye burada bu niye şöyle bunu niye giyindin bu yemeği neden yaptın vs... gelirken yanlarında misafirde getirirler habersiz :KK70: e benimde bir sabrım var bu dünyaya habire yatılı misafir ağırlamaya mı geldim ben ? benimde eşiminde ünvden arkadaşları başka şehirden dostlarımız da çok ayrıca onlarda gelir kalır ... sabah ayrı öğlen ayrı akşam ayrı misafirim olurdu benim

pandemi olunca anladım sakinliğin yalnızlığın güzelliğini ohh be dedim dünya varmış meğer ben pancar motoru takılmış gibi koşturuyormuşum

en azından şimdi çocuğuma vakir ayırıyorum kendime vakit ayırıyorum hobilerime vakit ayırıyorum bunların hiçbirini yapamıyordum kocama sarılmaya halim kalmıyordu .

bunun haricinde insan misafir sevmeyedebilir zorla değil ya bu kadar basit yani :KK66:
Evet misafirle iç içe yaşamak artık bı yerden sonra beni bunalttı bir insanın ergenligi olur adet olup sadece dinlenmek istediği günler olabilir. Ya da depresyonda olabilirsin bizde hiç biri yoktu 🤣 paso çay işi ona şunu yap buna bunu yap . Annem böyle bir evde büyümüş onların misafiri bir yıl okuyan dört yıl kalırmış ona da normal geliyordu . Şimdi o da şehir dışına gitti hayatından o kadar memnun ki çok yanlış yapmışım sizi çok ihmal ettim millet yüzünden der. Huzur buldu evlilikleri de aynı sekilfe şimdi yaşadığımız şehre gelmek istemiyor açıkçası . O yüzden bende onlar yokken huzur buldum 😅 bana kimse gelmiyor sakin sessiz kendi düzenimde yaşıyorum

Konu eş değil ki ben kendime göre yorumluyorum sürekli kalan yatılı misafir sevmem çünkü çalışıyorum. Erkek kız fark etmez. Eşimin dayısının oğlu gelmişti eğitime otel bulmak yerine bize gelebilir kalabilir demiştim çünkü eğitim 1 haftaydı. Keza kız kardeşi de olsa kalabilir hemde değişiklik olur bunlar normal şeyler. Atanan kuzeni de kendi yerini ayarlayana kadar misafir de edilebilir ama yer bulana kadar demek bana göre orda 1 2 ay kalmak demek. 1. Derece yakın olmadığı için ben rahat edemem mesela benim kendi düşüncem :)
Daha kadın gelmek istememiş bile siz bir iki ay kalacağını varsayıp yorum yapıyorsunuz. Peki 😂

X