Eşimin akrabasından nasıl kurtulabilirim?

Yani işte belki insandan insana mi değişiyor bilmem . Bizde öyle olmadi annemgil bulunduğum şehirden taşındılar iş sebebiyle onlar da o kadar rahatlafilar ki evlerinde huzur oldu . Hâlâ annem pismandir sizinle misafir ile uğraşacagim diye yeterince vakit geciremedim der. Onların evlerinde yıllarca misafir kalırmış Allah'tan bizde bir bir buçuk ay kalirdi
Bizde misafirin önü bos durmaz sürekli içerde hazırlık yapılır çocuk işçi gibi calistiyorlar
Yani günü birlik gelen olduğu zaman severim agirlarim ama yatılı misafir kotami çok doldurdum . Erken yaşta emekliye ayrılmış gibiyim hayatımı yaşamımı kendime ayırmak istiyorum evin içinde bir hafta biri olsa ben çok bunalırım yani bilmiyorum çok değişik bir his mutsuz oluyorum gerçekten . Anneme gittiğimde bir hafta kaldıktan sonra basıyor bana evime gelmek istiyorum . Sakin sessiz yerde olmayı seviyorum acikcasi

Ayy Allah tan bizimkilerde öyle iftira falan yok ama adam kullanmaya bayılırlar nedense tüm misafirler hep bizde toplanilirdi şimdi babannemde toplanilir hala herkes oturur bana söylerler çay ver meyve ver yahu bir sürü adam var ama küçük yapsın hiç durmasin dinlenmesine gerek yok . Yani toplanilinca bile ben biraz oturur kalkarim çünkü kendi ailen bile olsa birileri gözünde "aptal" yerine konulmak beni rahatsız ediyor. Birde sıcak çay iceceklermis o yüzden içeri getirilmezmis çaydanlık şimdi böyle misafiri nasıl sevebilirsin yok ya düşündüm i ih ben hala sevmiyorum m

Aynen öyle bizde de herkes oturur torun olarak kardeşim ve ben millete hizmet etmeye calisiriz çayi çorbası o yüzden beni anca benim tarzımda ailesi olan anlar

Gelir diye korkmuş, kurtulma planları yapacakmış
Aslında onu yaptıkça daha da batar eşini mi kıskanıyor acaba ? Benim başıma gelse eşim varsayım üzerine konuşsa tabikide yardımcı olabiliriz misafir edelim ama en kısa zamanda düzenini kurmalı yatılı misafire alerjim var derdim. Kız ben yatak döşek sermeyi sevmiyorum kaşınıyorum evde kendime zor bakıyorum. Görümce olsa tutuştururum eline de kuzen misafirdir ayıp olur

Evet asıl sorun eşini kıskanması zaten. Eski konularda uçan kuştan kıskanmış

Aynen öyle bizde de herkes oturur torun olarak kardeşim ve ben millete hizmet etmeye calisiriz çayi çorbası o yüzden beni anca benim tarzımda ailesi olan anlar
Maalesef evet aynı şeyleri bende yaşadım şimdi kim gelecekse gelsin ama kalmasın saat kaça kadar oturursa otursun sonra evine gitsin ve kalabalık misafir ayrıca ikinci sınıf misafirine hiç sevmem gelmesinler

Di mi ya ne gerek var insanlığa(!)
İnsanız sanki de insanlık yapacakmışız oldu(!)
Valla istediğinizi deyin .Yok insanlık yok bilmem ne .Bu devrin insanları hep birbirini sömürüyor. Sen insanlık yapayım dersin yarın bir gün başına bela olur .Ne kimseye giderim ne de gelsinler .Ben bu kadar ayrıntılı düşünüyorsam onlar da düşünecek ve kimseyi rahatsız etmeyecek. Sonra da ağlamayacaksın ortalıkta millete yüz verdim de tepeme çıktı diye

Ne geliyorsa insanın başına iyiniyetinden geliyor .Ben bunu hayatımda eşimin ailesin de birkaç defa yaşadım ve artık herkese mesafeliyim .Emin olun burda insanlık falan diyenlerin ,benim yazdığımı begenmeyenlerin çoğu gerçek hayatta farklı. Birkaç kere samimiyet kurmak isteyen eşimin akrabaları vardı. Neyse yemeğe geldik gittik konuşmalar muhabbet biraz samimi olduk ,arabaları olduğu halde bizi de götür memlekete giderken diye tepemize çıktı .ayrıca genç kız. Siz kızı bizzat tanıyor musunuz ? Yok kocana güvenmiyor musun yok yapan yine yapar demişler. Eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmaya gerek yok .
Ben artık hayatımı böyle izole yaşıyorum. Gayet de mutluyum .gereksiz akrabalık muhabbetine de girmiyorum .kimseye de tenezzül etmiyorum .

Bunun insanlıkla falan alakası yok .Ben de 24 yaşında doğuda izbe bir ilçeye atandım .Bekarım .Ne otel var ne pansiyon ne apart .Başımın çaresine baktım .Kimseye de guvenmedim .Koskoca kadın .Aç bir şekilde açıkta da kalmamış .Ev sahibi isterse tabiki ağırlar birkac gün ama istemiyorsa da ağırlamak zorunda değil .Basının çaresine bakabilir .Çocuk değil .Böyle çok hikaye duydum .Bir komsumun torunu bir arkadasimin yeğeni böyle ev bulana kadar yurt bulana kadar diye kalıp eve yerlesmisti .Yakın olduğu halde onlar bile şikayet ediyordu .İstemiyorsanız eşiniz kibar bir dille reddetsin .Rahatsız olduğunuzu hasta falan soylesin .

Bende kuzenlerimle büyüdüm hatta gece gittiklerinde içimin sıkıntıyla dolduğu günler olurdu o bir gün durmaları sanki hep birlikte kalmışız gibi hissettirirdi gerçekten eskiden de aileler izin vermezdi kalmaya bizde mektuplaşırdık kuzenimle asdfghj evlerimizde kaderin cilvesi olsa gerek bir uçtan diğer ucuna olacak uzaklıktaydı köydeki evlerimizde öyleydi ama görüşmenin bir yolunu bulurduk :) Burada konu sahibinin kendi kuzeni değil birde eşi de anladığım kadarıyla öyle yazmış yakın değil atandığı için yaşını başını almış genç bir kadın eşine de güvenmiyormuş anladığım kadarıyla bizim gibi o kızla bir yakınlığı olmadığı için ben normal karşıladım istememesini ki bizlerin bile kaç kuzeni var herkesle aynı samimiyette değiliz hatta sıkıntı yaratanlar oluyor geldiğinde. Birkaç günlüğüne gelecek derlerse zaten hiçbir şey dememişler misafir edebilir evet ama ev bulasıya kadar derse eşinin dediği gibi 1 2 ayı tanımadığı bir kadınla geçirmesi gerçekten zor olur ki ev bulmak kolay değil

Ama yanlış yapmışlar. Küçükten iç içe olunsa kardeş bilinci ile yetişirler, kimse kimsenin koynuna falan girmez, aklının ucundan geçmez. Davranışları amaçlarına ters, çok acıklı.

en fazla 10 gün sürer o misafirlik.konu sahibinin eşinin yardımıyla işine yakın uygun bir ev bulunur ve tutulur.zaten atanan kişi eşya vs olayını da düşünmüştür korkmasınlar boşa kimse.konu sahibi de hiç iyi niyetli değil ayrıca.

Ama yanlış yapmışlar. Küçükten iç içe olunsa kardeş bilinci ile yetişirler, kimse kimsenin koynuna falan girmez, aklının ucundan geçmez. Davranışları amaçlarına ters, çok acıklı.
Gel de saman kafalıya anlat işte. Abilerimden biri kuzeniyle evlendi. hem de onunla evlenene kadar yaşına uygun diger kuzenleri de yokladı, evlenirler mi benimle diye.

Çalışan bir insanın üstelikte kuzeninin evine çörekleneceğini sanmıyorum bende.

Kuzenim beni arasira davet eder evine, esi de gel degisiklik olur der. Giderim kuzenim gündüzleri calisiyor olur zaten, esiyle vakit geciririm, cocuklarla oynarim, aksam da birlikte bir seyler yeriz, film bakariz. Esi sagolsun, camasir atcam makinaya senin de bir seyin varsa ver der ayirmaz beni. Güzel seyler bunlar bence, bunlari asla unutmam ama herkesin kuzeniyle iliskisi ayni olmayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…