- 9 Ağustos 2021
- 14.982
- 50.967
-
- Konu Sahibi bilinmeyen40
Yani işte belki insandan insana mi değişiyor bilmem . Bizde öyle olmadi annemgil bulunduğum şehirden taşındılar iş sebebiyle onlar da o kadar rahatlafilar ki evlerinde huzur oldu . Hâlâ annem pismandir sizinle misafir ile uğraşacagim diye yeterince vakit geciremedim der. Onların evlerinde yıllarca misafir kalırmış Allah'tan bizde bir bir buçuk ay kalirdiBu konuda yargılayamam, herkesin bakış açısı ve hayatı farklı ne de olsa, bekarken amcam, babaannem dedem, biz aile apartmanında oturduğumuzdan gecemiz gündüzümüz beraber geçiyordu, annemle eltisi birbirine çok düşkündü o yüzden ben de elti kavgasına hiç alışık değilim mesela, amca çocuklarımla birlikte büyüdük, annem amca çocuklarımı koynunda büyüttü, ben hastalanınca yengem iyileşeyim diye çırpınırdı, annemler kocaları evde bırakıp çocukları kaptığı gibi tatile giden hatunlardı, yani biz her şeyi birlikte yapardık kalabalık aileye alışığım, bu sebeple de amcamda kalmak, kuzenlerimle koyun koyuna yatmak bana göre normal şeyler, teyzemden olan kuzenlerimle de keza farklı şehirlerde büyümüş olsak da bir bağımız var, teyzemin oğluna takılmaktan keyif alırım, yaşadıkları şehire gitsem de teyzeme gitmesem sopayla kovalar kırılır ama bizde şöyle bir şey vardı ki onlar bizim için misafir değildi onlar da kendini misafir görmezdi, biz birbirimizin evine gidince yemeği çayı bulaşığı birlikte yapıyoruz, kimse kimseye yüklenmiyor.
Gelir diye korkmuş, kurtulma planları yapacakmışGelmek istememişse neden konu açmış ki ? Aboğğğğ
Ayy Allah tan bizimkilerde öyle iftira falan yok ama adam kullanmaya bayılırlar nedense tüm misafirler hep bizde toplanilirdiGürültüyü pek sevmeyenler yapamıyor maalesef bende öyleydim annem birde güne katılmıştı kadınların gelmesi sorun değildi ama çocuklarıyla asla ilgilenmeyip üstüne benim odama salmaları faciaydı çocuk elbette döküyor bir şeyler oynarken ama anneleri onlara bakmak benim görevimmiş gibi davranırlardı bırak kendi anne babana çocuğunu öyle gel bari. Kuzenlerimi çok severim giderim de kalırlarda ama arkadaş ortamı gibi onlarda kimiyle çok samimiyken kimiyle yakın olamıyorsun yakın olamadığımı sevmediğimi daha doğrusu anlaşamadığımı istememem kadar normal bir şey var mı? Birde ben çok isterdim akrabalarımın iyi niyetle yaklaşmalarını ama öyle değiller bazen imrenirim arkadaşlarımın teyzesiyle amcasıyla olan samimi ilişkilerine ama bizde öyle değil herkes birbirinden nefret eder sebepsiz yere hemde kıskançlıkta rekor kırarlar :) Sadece dedikodunu yapmakla kalmazlar iftiraya kadar gider sonra niye sevmiyorsun akrabalarını diyorlar sormaya bile gerek yok zira ben akrabalarımla anlaşamıyorum diyen birini hemen anlıyorum mutlaka sorunlar yaşıyor diye. Zaten misafirde etseler laf ederler yani trajikomik bir akrabaama evet belli bir süre sonra olmuyor evde başka biriyle yeri geliyor anne babamızla anlaşamıyoruz anlaşamıyor ve sevmiyor olmamız kimseyi kötü göstermez hiç kimse eşi dostuyla ne yaşadığımızı bilmiyor sonuçta. Ben bir kuzenimi bir sene misafir ettim en iyi anlaştığım kuzenim olmasına rağmen sıkıntılarımız oluyordu asla yardım etmez ev işlerine ki ben zaten tüm işi yaptırmam ama bir sene kalıyorsun bu evde sonuçta. Diğer kuzenimi hiç kabul etmedim çok sıkıntılı bir genç çünkü ki bu konu sahibi gibi kısa sürelide değil 4 sene kalmasını istiyordu liseden dolayı birde ben tek çocuğum öyle alıştım ki yalnız büyümeye sessizliğe bunu tek çocuk olan bilir sadece yapamıyorum başkasıyla :)
Aynen öyle bizde de herkes oturur torun olarak kardeşim ve ben millete hizmet etmeye calisiriz çayi çorbası o yüzden beni anca benim tarzımda ailesi olan anlarAynı şeklin yurt içi olanında bizde vardı aynı şehirde ve uzak mesafe olmamasına rağmen babaanne bizde olduğu için kışın sobalı evde 2+1 bı ev amcallar iki hala ahir gibi yaşardık ve hiç kimse kalkıp bir seyede karismazlardi onlar misafir biz ev sahibiydik o yüzden misafir sevmiyorum kimse bana güvenerek iş yapmasın kabul etmem agirlamamda
Aslında onu yaptıkça daha da batar eşini mi kıskanıyor acaba ? Benim başıma gelse eşim varsayım üzerine konuşsa tabikide yardımcı olabiliriz misafir edelim ama en kısa zamanda düzenini kurmalı yatılı misafire alerjim var derdim. Kız ben yatak döşek sermeyi sevmiyorum kaşınıyorum evde kendime zor bakıyorum. Görümce olsa tutuştururum eline de kuzen misafirdir ayıp olurGelir diye korkmuş, kurtulma planları yapacakmış
Evet asıl sorun eşini kıskanması zaten. Eski konularda uçan kuştan kıskanmışAslında onu yaptıkça daha da batar eşini mi kıskanıyor acaba ? Benim başıma gelse eşim varsayım üzerine konuşsa tabikide yardımcı olabiliriz misafir edelim ama en kısa zamanda düzenini kurmalı yatılı misafire alerjim var derdim. Kız ben yatak döşek sermeyi sevmiyorum kaşınıyorum evde kendime zor bakıyorum. Görümce olsa tutuştururum eline de kuzen misafirdir ayıp olur
Aslında öyle yapınca korkularını çağırmış oluyor. Eşinin sadakatsiz olmasından korkarsa onu sadakatsizliğe eder. Oysa relax no problemoo.Evet asıl sorun eşini kıskanması zaten. Eski konularda uçan kuştan kıskanmış
Maalesef evet aynı şeyleri bende yaşadım şimdi kim gelecekse gelsin ama kalmasın saat kaça kadar oturursa otursun sonra evine gitsin ve kalabalık misafir ayrıca ikinci sınıf misafirine hiç sevmem gelmesinlerAynen öyle bizde de herkes oturur torun olarak kardeşim ve ben millete hizmet etmeye calisiriz çayi çorbası o yüzden beni anca benim tarzımda ailesi olan anlar
Valla istediğinizi deyin .Yok insanlık yok bilmem ne .Bu devrin insanları hep birbirini sömürüyor. Sen insanlık yapayım dersin yarın bir gün başına bela olur .Ne kimseye giderim ne de gelsinler .Ben bu kadar ayrıntılı düşünüyorsam onlar da düşünecek ve kimseyi rahatsız etmeyecek. Sonra da ağlamayacaksın ortalıkta millete yüz verdim de tepeme çıktı diyeDi mi ya ne gerek var insanlığa(!)
İnsanız sanki de insanlık yapacakmışız oldu(!)
Ben seni başka bi üyeyle karıştırdım yaHaha neden ki ?
Bende kuzenlerimle büyüdüm hatta gece gittiklerinde içimin sıkıntıyla dolduğu günler olurdu o bir gün durmaları sanki hep birlikte kalmışız gibi hissettirirdi gerçekten eskiden de aileler izin vermezdi kalmaya bizde mektuplaşırdık kuzenimle asdfghj evlerimizde kaderin cilvesi olsa gerek bir uçtan diğer ucuna olacak uzaklıktaydı köydeki evlerimizde öyleydi ama görüşmenin bir yolunu bulurduk :) Burada konu sahibinin kendi kuzeni değil birde eşi de anladığım kadarıyla öyle yazmış yakın değil atandığı için yaşını başını almış genç bir kadın eşine de güvenmiyormuş anladığım kadarıyla bizim gibi o kızla bir yakınlığı olmadığı için ben normal karşıladım istememesini ki bizlerin bile kaç kuzeni var herkesle aynı samimiyette değiliz hatta sıkıntı yaratanlar oluyor geldiğinde. Birkaç günlüğüne gelecek derlerse zaten hiçbir şey dememişler misafir edebilir evet ama ev bulasıya kadar derse eşinin dediği gibi 1 2 ayı tanımadığı bir kadınla geçirmesi gerçekten zor olur ki ev bulmak kolay değilYine kendi kuzenlerimle ilişkilerime şükrettiren bi konu oldu valla
Kuzeni misafirden saymak filan çok uzak bana
O yüzden empati kuramayacağım
Ama ilerde çocuklarınız buralara konu açacak ona eminim
Çok yalnızım, arkadaşım yok, arkadaş edinemiyorum gibi
Ben geliyormuş sandım ,Gelir diye korkmuş, kurtulma planları yapacakmış
Ama yanlış yapmışlar. Küçükten iç içe olunsa kardeş bilinci ile yetişirler, kimse kimsenin koynuna falan girmez, aklının ucundan geçmez. Davranışları amaçlarına ters, çok acıklı.Okurken içim huzurla doldu. Keşke boyle gunlerim geçseydi.
Tabi anne tarafi kuzenlerimi hayal ettim.
Baba tarafi olsa yengem oğullarının kapılarını kilitleyip anahtarı da göğsüne saklardı. Yoksa mazallah kızlar kapiyi açıp koyunlarina girer biricik oğullarının.
en fazla 10 gün sürer o misafirlik.konu sahibinin eşinin yardımıyla işine yakın uygun bir ev bulunur ve tutulur.zaten atanan kişi eşya vs olayını da düşünmüştür korkmasınlar boşa kimse.konu sahibi de hiç iyi niyetli değil ayrıca.Herkes bir iki gün sizde kalsa ne olur diye tepki vermiş kadın bir iki gün kalacak dememiş ki kalacak yer bulana kadar demiş ne malum 1 ay 2 ay kalmayacağı niye bu kadar linç edildi anlamıyorum. 1 ayı bulsa ne zaman gideceksin diye de soramaz bir hafta iki hafta diye belirtse zaten soru sahibinin sorun edeceğini zannetmiyorum
Gel de saman kafalıya anlat işte. Abilerimden biri kuzeniyle evlendi.Ama yanlış yapmışlar. Küçükten iç içe olunsa kardeş bilinci ile yetişirler, kimse kimsenin koynuna falan girmez, aklının ucundan geçmez. Davranışları amaçlarına ters, çok acıklı.
Al işteGel de saman kafalıya anlat işte. Abilerimden biri kuzeniyle evlendi.hem de onunla evlenene kadar yaşına uygun diger kuzenleri de yokladı, evlenirler mi benimle diye.
Çalışan bir insanın üstelikte kuzeninin evine çörekleneceğini sanmıyorum bende.en fazla 10 gün sürer o misafirlik.konu sahibinin eşinin yardımıyla işine yakın uygun bir ev bulunur ve tutulur.zaten atanan kişi eşya vs olayını da düşünmüştür korkmasınlar boşa kimse.konu sahibi de hiç iyi niyetli değil ayrıca.