Eşimin ailesiyle yaşadığım son durum

Geçmişini bilmiyorum olayın ama neden bu kadar sorun varken hala eşiniz annesiyle gün yapıyorsunuz? Ben olsam hiç birinin yüzüne bakmam.

Kayınbiraderin kaç yaşında? Abisine kazık atarken abisi olduğunu unutmasaydı şimdi bunlar yaşanmazdı. O zaman ailesi değildiniz de evleneceği zaman mı oldunuz…

Tipik k.v. işte ..oğlunu size gönderip arayı yumuşatmaya çalışmış..bence bu tavrıniz çok doğru sizi böyle bilip böyle kabullenmeleri güzel..
Hem kızla tanissaniz ne olacak sanki oda eşine hak verecek ilerde yine problem yaşayacaksınız en iyisi hiç gorusmemek ...
Size iyi gelmeyen insanlarla iletişimi kesmek en sağlıklı yaşam biçimi ...en doğrusunu yapmissiniz

Geçmişini bilmiyorum olayın ama neden bu kadar sorun varken hala eşiniz annesiyle gün yapıyorsunuz? Ben olsam hiç birinin yüzüne bakmam.

Eşimin teyzeleri ve kuzenleriyle iyi anlaşıyorum. Bu günü onlar düzenlediler ve günde kayınvalidemle çok bir iletişimim yok. Kuzenlerle sohbetim var. Gün dışında kendisini çok arayıp sorduğum yok.

Kayınbiraderin kaç yaşında? Abisine kazık atarken abisi olduğunu unutmasaydı şimdi bunlar yaşanmazdı. O zaman ailesi değildiniz de evleneceği zaman mı oldunuz…

28 yaşında. Evet ben de böyle düşünüyorum. Üstelik kendi isteğiyle de değil, annesinin zoruyla adım atmış gibi.

Sarılıp ağlamak… buna o kadar çok ihtiyaç duydum ki uzun süre. Bazı olanları kimseyle paylaşamadım ilk zamanlar. Eşim de beni anlamadı. Buraya yazdıkça linç yedim vs. Ama şimdi diyorum ki ben ağlayacağıma onlar ağlasınlar. Ya da ağlamasınlar umrumda değil ne hissettikleri. Sadece kendi mutluluğuma odaklandım.

Kardeşinin paraya ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Bizden sonra aldı yürüdü. Düğün parasını hazır etmiştir çoktan. Bize adım atması annesinin zoruyladır.

O arabadan sonra neler neler aldı. Önce orta sınıf bir araba almıştı. Eşim hesabını sorduğunda çekle aldığını söylemişti. Sonrasında duyduğuma göre o arabayı ona hatasız değişensiz diye satmışlar ama arabada sorun çıkmış adama geri mi vermiş ne orasını tam bilmiyorum. Yani araba gitti. Sonra bir düğünde denk geldik bu defa BMW vardı. Kendisinin miydi ortağının mıydı ya da dükkan üzerinden mi alındı bilmiyorum. Ama herkes onun arabası olduğunu söylüyordu. Yani düğün sahibine benim arabayı gelin arabası yapın demiş öyle duymuştum. Ama ortağının arabasını da kendi malı gibi sahiplenecek bir tip bilemiyorum. Bizimle ortak oldukları yeri sattıktan sonra diğer ortakla başka bir yer devralmışlardı. O BMW önünde duruyordu ve en küçük kardeş o arabayı story atıyordu sürekli. Ama hiç kendi evlerinin önünde görmedim. Hatta bir kere su alınacaktı eşimin babası demişti ki elimle taşıdığım için az aldım arabayla siz getirebilir misiniz. Yani evlerinde araba olsa ona aldırırlardı diye düşünüyorum. Çözemedim o kısmı.

En son şöyle duydum. O açtıkları dükkanı da devretmişler. Sonra bu uyanık kardeş ismi Ahmet olsun, kıyafet dükkanı açacakmış bir yerle anlaşmış. O dükkanı tutacakmış. Dükkan sahibi tanıdıkları ve kendisine söz vermiş burayı sana bırakıp çıkacağım diye. Sonra başka biri gelip adama diyor ki burayı bana ver. O da Ahmet’e söz verdim diyor. Güya o adam da gidiyor Ahmet’e diyor ki sana 1 milyon vereyim burayı bana bırak. Yani olacak şey değil gerçekten. Henüz dükkanı işleten adam içinden çıkmamış, Ahmet oraya yerleşmemiş bile ama me hikmetse Ahmet’e hava parası veriyor dükkanı kendisine bıraksın diye. Bunu gelip Ahmet evde böyle anlatmış. Babası da eşimin yanında birilerine anlatıyor ağzını yayarak. Çünkü para gelsin de nereden geldiği önemsiz. Neyse eşimin kuzeni demişti ki Cafe açacakmış kendisine. Şimdilerde bazen hiç dükkan açmadan önce çalıştığı bir yerin reklamını paylaşıyor. Yeniden orada çalışmaya başlamış sanırım. Asla onunla ilgili kv tek kelime söylemediği için ne olup bittiğini bilmiyoruz.

Eşim şöyle tahmin ediyor. 1 sene içinde 2 dükkan açıp kapatmak bunların kazanamadığını gösterir. Kimse kazanan yeri bırakıp gitmez. O dükkan hava parası da hikaye. Muhtemelen bir şeyler karıştırıyorlar diyor ama bilemiyorum. Çünkü ortak arkadaşları eşimle olan durumları bilmiyorlar. Daha önce rakip firmayla yarışamadılar yazık oldu falan diyorlarmış. Şimdi de Kardeşin ne yaptı öyle çok havalara uçtular daldan dala atlıyorlar hayırdır falan diyorlarmış. Bize yaptığı da belgeli ispatlı değil ki herkesi kendine inandırmış. Anne babası zaten ona inanmaya hazır. Ben de kv ye çok net söyledim. Şimdi ortak bir günümüz var orada da mutlaka bana diyecekler elti adayınla tanıştın mı vs. Her şeyi söyleyeceğim orda da.

Şuan aileye yeni bir birey katılacak. Durumu ona çaktırmamaya, sizinle iyiymişler gibi yapacaklar. İşleri karşıya geçince herkes kaldığı yerden devam edecek. Nerden bildiğimi sormayın

Konu sahibi senin bu kaynin belli ki sağlam ayakkabı değil . Sen niye bu aileyi bu kadar sevmezken ortak güne falan giriyorsun ? Ayrıca yüzleşmek ayrı bir şey herkese anlatmak ayrı birşey . Belki eşin buyuk bir beladan kurtuldu . Onların her ortamında neden bulunuyorsun. Kurtulmak kstiyorsan siz böyle böyle yaptınız der uzak durursun . Sen millete madara edeyim diyorsun . Gerçekten sıkıntılı işleri varsa ya sana veya eşine zarar gelirse? Arkasını niye hiç düşünmüyorsun

Söyleyeceğim derken kardeşinin dükkan işlerinden bahsetmiyorum ki. Dükkanda ne yaptığı ya da ne iş yaptığı beni ilgilendirmiyor artık ama insan yine de merak ediyor. Arada içimden geçiriyorum inşallah elini attığı hiçbir şeyden yüzü gülmez diye. Bu da bence çok insani bir duygu ama isterim ki benim için hiçbir şey ifade etmesin merak bile uyandırmasınlar artık. Henüz bu aşamaya gelmedim. Hala bazı şeyleri merak ediyorum. Hala insanlara kendimi açıklama çabam var. Yani o akrabalarına mesela. İstiyorum ki bu konular o ortamda açılsın ve ben herkesin içinde anlatayım da bir kere de benden dinlemiş olsunlar. Diğer türlü o aileyle yüzleşme falan imkansız. Asla böyle bir ortam oluşmaz.

Şuan aileye yeni bir birey katılacak. Durumu ona çaktırmamaya, sizinle iyiymişler gibi yapacaklar. İşleri karşıya geçince herkes kaldığı yerden devam edecek. Nerden bildiğimi sormayın

Evet bence de öyle ama öte yandan şöyle düşünüyorum. Bu kardeş akrabalara bile kendini haklı çıkaracak şekilde anlatmış. Sevgilisine de çoktan böyle anlatmıştır zaten. Sevgilisi de tabi ki ona inanır bana inanacak değil. Yani kızın yedi göbek sülalesi bile bizi biliyordur bence. Neden tekrardan böyle bir adım atsın ki. Maddi olarak da iyi durumdadır artık bizden öyle bir beklentisi de yoktur.

Verdiğiniz fikir için teşekkür ederim. Önceden çok daha fazla takıyordum ve her gün eşimle tartışıyorduk ama artık o kadar da umrumda değiller. Böyle bir olay olunca gündemim oldular bir anda. Yoksa gerçekten hiç eşimle konusu bile olmuyor.

Söyledikleriniz mantıklı geldi günde konu açılırsa benzer şeyler söyleyeceğim. Bir yanım diyor ki eline fırsat geçmişken orda her şeyi dök ortaya. Kv nin kardeşleri ve erkek kardeşinin eşi var günde. Bir de kuzenler. Bir yanım da diyor ki boşver çizgini bozma. Sadece sizin söylediğiniz şekilde söyleyip konuyu kapatayım. Açıkçası bu noktada biraz kararsız kaldım.

Çok detaya girmeden bizi madur etti bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu sen biliyorsun anne ? O yüzden sakın onla ilgili bir şey demeyin bana dersin.zaten kayınvalidenizinin sessizliği sizin haklı olduğunuzu herkesin bilmesini sağlayacak. Olası bir şey olursada benim çocuğumun rızkını yedi bizi zora sokup hiç bir şey yokmuş gibi davrandı özür bile dilemedi biz buyüzden maddi olarak çok sarsıldık. O yüzden de maneviyatımız huzurumuz bozuldu bunlar yokmuş olmamış gibi asla davranamayız.Sağda solda da yalan yanlış konuşuyormuş her şey kullarımız geliyor dersiniz. Susuyorum zor toparladık tekrardan etkilenmek istemiyoruz o gelip bizden özür dileyip yüzleşmediği sürece hayatımızda yeri yok dersiniz. Emin olun o saaten sonra kimse ne bir şey sorar ne de aksi bir şey der.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…