Konu içinden çıkılmaz durum!!!...

Erkeğin olgunu var mı bilemiyorum varsada ben hiç görmedim.
Bu adam hiç evlenmemiş, aile, evli çocuklu bir kadını oğullarına layık görmediği için evliliği sabote ediyor. Bu adama 35 yaşında olsaydı da aile yine kabul etmeyecekti. Adamda yine ailesini dinleyecekti maalesef.
Mesela benim kuzenim bu konuda oldukça dik duruyor asla söz ettirmiyor ayılıp bayılan halam şimdi çocuğu bile sahiplendi henüz evli değiller ama o yola girildi. Her şeyi de yapıyor. Ama kuzenimin sevgilisi öyle yüz vermedi peşlerinde koşmadı direkt aileni halledeceksin beni muhattap etmeyeceksin dedi. Ayrıldılar kuzenim çabaladı. Çok yakın değiliz halam dediğim babamın kuzeni ama oğlu yaşıtım olduğu için biliyorum o yüzden kuzenim dedim Ne ailesine düşman biri ne de laftan lafa kanacak biri akdine aileye düşkün. Ben de görüyorum kadının kızıyla hikayeler paylaşıp doğum günü kutluyorlar beraber. Kuzenimle de konuşunca ne olacak dediğimde bsşka yolu yok kabul edecekler diyordu. Onlar da duyumuma göre kabul ettiler arkasında duruyorlar.

Son düzenleme:
Ben de boşanmış aile çocuğuyum ama annem de babam da evlendi annemin evliliği hala sürüyor babam boşandı. Ben üvey babamı çok severim bana gerçekten baba hatta çoğu şeyde mentör olmuştur. Ama babamın eşini hiç sevmedim çünkü o evde hep fazlalık olduğumu hissettirdi. Hatta ben babamın evine gitmek istemezdim bile. Sadece babaanneme giderdim. O da gelirdi karısıyla orda bile beni kötü hissettiriyordu. Mesela evde ya oturup yemek yapmazdı. Ben gidip abla ben acıktım dersem yapardı o da makarna. Yine o kadın sebepli babamın ondan olma çocuğunu da hiç sahiplenmedim. Kardeş gibi göremedim. Kazık kadar olduk hala öyle. Ama üvey babam böyle değildi. Onunda ilk evliliğinden çocuğu var kan bağı sıfır ama ablamı öz abimden daha çok severim. Üç çocuklu aile olduk. O aile o kadar iyiydi ki babamın çabası olmasına rağmen görmek istemiyordum ki babam bizim için işinden istifa edip yaşadığımız şehire gelmişti. Yine üvey babamdan olma kardeşim çok farklı. Baksan ikisi de farklı anne baba ortak 1 ebeveyn. Ama öyle mi hissediliyor hayır. Evladını aynı eve sokmayacağın bi adamla evlenmemek lazım hele 2. Evlilik. Bazı babalar boşanınca çocuğu da boşuyor bazı anneler de tekrar evlenince çocuğu gözü bile görmüyor direkt yeni ailesine bakıyor
işte ben de tam bu sebeplerden her ailenin hikayesi farklı, yorumum farklı olur demiştim. insan çeşit çeşit olduğu gibi aileler de öyle. ben çocukla boşanmış olsam maalesef çok korkarım yeniden bir ilişki yaşamaya. iyice büyüyene kadar da beklerdim illa olacaksa. zaten çocuk yapmakla ilgili de katı düşüncelerim var galiba. bence çocuk olduktan sonra kendi adına karar alamazsın, onlar için yaşıyorsun bir bakıma. senin önceliğin de sorumluluğun da o. kimse mutsuz olsun demiyorum ama her kararı önce onun için almalı gibi geliyor. bilmiyorum siz ne düşünürsünüz. sizin için çok sevindim mutluluğunuz daim olsun.

çocuğumu sırf bu evlilik için içim rahat etsin diye çocuğumu da olası problemlerden koruyabilmek adına öz babasına verdim liseye gidiyor orda okusun genç kız oluyor dedim bu kadar büyük bir fedakarlık yaptım onun için
fedakarlığı sen yapmamissin ki. genc koca bulunca cocugunu babasina atmissin.
bunun neresi fedakarlik?
bosaninca da geri mi alacaksin "kocam yoksa basimin ustunde yerin var canim" diye?
yazik gercekten cok üzüldüm tam da ergenlik caginda annesi koca buldu diye hicbir paylasimi olmayan babaya atilan bir genc kiz. yarin bu kiz sacma sapan erkeklerin iki lafina kansa kizi suclama sakin

işte ben de tam bu sebeplerden her ailenin hikayesi farklı, yorumum farklı olur demiştim. insan çeşit çeşit olduğu gibi aileler de öyle. ben çocukla boşanmış olsam maalesef çok korkarım yeniden bir ilişki yaşamaya. iyice büyüyene kadar da beklerdim illa olacaksa. zaten çocuk yapmakla ilgili de katı düşüncelerim var galiba. bence çocuk olduktan sonra kendi adına karar alamazsın, onlar için yaşıyorsun bir bakıma. senin önceliğin de sorumluluğun da o. kimse mutsuz olsun demiyorum ama her kararı önce onun için almalı gibi geliyor. bilmiyorum siz ne düşünürsünüz. sizin için çok sevindim mutluluğunuz daim olsun.
Ben de böyle düşünüyorum hamileyim ama boşanma aşamasına girmeme az kaldı. İlişkim olsa da onu onunla aynı ortama sokmam diye düşünüyorum. Ya da çocuğumun yanında rahatsız olacağı bi evlilik yapmam. Karşı tarafın uğraşını görmek isterim. Tabii davulun sesi uzaktan derler. Henüz bu durumla sınanmadım. Ben boşanmış annelerin evlenmesine karşı değilim ama anne baba bir olmuyor. Buna ebeveyn ölümleri de dahil. Baba ölünce anne çocuklarıyla duruyor ama anne ölünce öyle olmuyor. Benim çevremde var çocuklu kadın çocuksuz adamla evli. Ama çocuklarını bırakmadan yaşıyorlar.

Mesela benim kuzenim bu konuda oldukça dik duruyor asla söz ettirmiyor ayılıp bayılan halam şimdi çocuğu bile sahiplendi henüz evli değiller ama o yola girildi. Her şeyi de yapıyor. Ama kuzenimin sevgilisi öyle yüz vermedi peşlerinde koşmadı direkt aileni halledeceksin beni muhattap etmeyeceksin dedi. Ayrıldılar kuzenim çabaladı. Çok yakın değiliz halam dediğim babamın kuzeni ama oğlu yaşıtım olduğu için biliyorum o yüzden kuzenim dedim Ne ailesine düşman biri ne de laftan lafa kanacak biri akdine aileye düşkün. Ben de görüyorum kadının kızıyla hikayeler paylaşıp doğum günü kutluyorlar beraber. Kuzenimle de konuşunca ne olacak dediğimde bsşka yolu yok kabul edecekler diyordu. Onlar da duyumuma göre kabul ettiler arkasında duruyorlar.

Erkek anneleri oğulları boşanmış bir kadınla evlenmek istediğinde hepsi birer firavuna dönüşüyor.
Bir arkadaşım 10 ay önce hiç evlenmiş biri ile evlendi, çocuğu da yok, çokta güzel bir kız fakat gelin görün ki eşinin annesi arkadaşım daha önce bir evlilik yaptığı için delirdi. Oğluna milleti kullanıp attığı bir kadını gelinim olarak kabul edem diyip sürekli olay çıkarıyordu. Bunlar boşanmaya karar verdiğinde kayınpeder izin vermedi yoksa kayınvalide denen şuursuz çoktan evliliği bitirmişti.

Konuyu okuyunca birden benim eltim sandım o da kendinden yaşça küçük kaynımla evli ve onunla evlenmek uğruna 2 çocuğunu kendi abisine bıraktı - Kendi çocukları da sürünür umursamaz bir tanıdığım çocukların öğretmeni. Kızlar kişisel hijyenine bile dikkat etmeyen obez iki çocuk. Bi anne evlafını nasıl bırakır ya. Değdi mi? Koca uğruna? Benim annemin de ikinci evliliği. Ama bizi bırakmadı ve utanacak duruma düşürmedi. Olgun bi adamla evlendi.
benim calistigim kurumdan tanidigim bir anne vardi. dört çocuğu da devlette. cocuklarini gormeye gelirdi bazen. sonra kendinden genc bir adamdan hamile kaldi - evlendi. dort cocuk yurtlarda yasarken, banyosunu oradaki gorevliler yaptirirken kendi genc kocasiyla yeni cocuk büyütüyor. adam bosasa belki onu da kuruma atar. sey demisti bana "ben devletime güveniyorum, onlar en guzel sekilde bakiyorlar cocuklarima"
:(

Erkek anneleri oğulları boşanmış bir kadınla evlenmek istediğinde hepsi birer firavuna dönüşüyor.
Bir arkadaşım 10 ay önce hiç evlenmiş biri ile evlendi, çocuğu da yok, çokta güzel bir kız fakat gelin görün ki eşinin annesi arkadaşım daha önce bir evlilik yaptığı için delirdi. Oğluna milleti kullanıp attığı bir kadını gelinim olarak kabul edem diyip sürekli olay çıkarıyordu. Bunlar boşanmaya karar verdiğinde kayınpeder izin vermedi yoksa kayın valide denen şuursuz çoktan evliliği bitirmişti.
Evet malesef. Sadece boşanmış mı nişan atmışa bile kötü bakıyorlar. Burda yine iş erkekte. O dengeyi bulacak. Uğraşacak.

Bir arkadaşım 10 ay önce hiç evlenmiş biri ile evlendi, çocuğu da yok, çokta güzel bir kız fakat gelin görün ki eşinin annesi arkadaşım daha önce bir evlilik yaptığı için delirdi. Oğluna milleti kullanıp attığı bir kadını gelinim olarak kabul edem diyip sürekli olay çıkarıyordu. Bunlar boşanmaya karar verdiğinde kayınpeder izin vermedi yoksa kayınvalide denen şuursuz çoktan evliliği bitirmişti.
ya çok komikler hakketen
sanki evlenmemişse hiç ilişkisi olmadığının garantisi var, belki evlenmedi ama 100 tane ilişkisi oldu.

nasıl kafalar ama, pırıl pırıl.

Ben de böyle düşünüyorum hamileyim ama boşanma aşamasına girmeme az kaldı. İlişkim olsa da onu onunla aynı ortama sokmam diye düşünüyorum. Ya da çocuğumun yanında rahatsız olacağı bi evlilik yapmam. Karşı tarafın uğraşını görmek isterim. Tabii davulun sesi uzaktan derler. Henüz bu durumla sınanmadım. Ben boşanmış annelerin evlenmesine karşı değilim ama anne baba bir olmuyor. Buna ebeveyn ölümleri de dahil. Baba ölünce anne çocuklarıyla duruyor ama anne ölünce öyle olmuyor. Benim çevremde var çocuklu kadın çocuksuz adamla evli. Ama çocuklarını bırakmadan yaşıyorlar.
çok üzüldüm umarım çözebilirsiniz.
evet benim için de konuşması kolay ama kendi ailemde gördüklerim yüzünden olur da sınanırsam katı davranmayı düşünüyorum. insan biraz da disiplinli ve prensipli olacak. ileride elbette değişebilir ama ben şuan bekar ve çocuksuzken bile birine ihtiyaç duymuyorum. belirli konuları kafamda çözüp kapattım. hayatımda biri var ama ona ihtiyacım olduğundan değil. cinsellik adına da aşk adına da bir açlığım yok. kendisi hayatımda olmak için çok çaba vermese ve bana iyi gelen birisi olmasa ben yalnız kalmaya kararlıydım açıkçası. çocuk olduktan sonra hele ki tek başıma bakmam gerekse seve seve yalnız kalırım sanki. neyse her an her şey olabilir. herkesin hakkında hayırlısı olsun. konu sahibi ve kızı dahil.

Bak benim 2 çocuğum var. Allah bağışlar inş. Babadan boşandım. Babasız kaldı! Çocuklar. Her gün kapıyı çalıp gelen babayla ayrı olan bir mi? Ev taşıyordum oğlumun okul çıkışına yetişemezsem diye güvenlik olan arkadaşıma dedim yanında dursun. Oğluma da dedim ki güvenlik ablana git geleceğim. Sadece 30 dakika geçmişti ağlamış. Nakliyecileri evde bıraktım gittim. Çocuk terk ettim sanmış! Çocuk aklı başkadır. O çocuk da terk edilmişlik duygusu vardır şimdi. Ha babalarının da onları terk ettiğini düşünüyor çocuklarım. Biri 11 diğeri 4 yaşında.
Allah yardımcınız olsun tabiki öyle. Ama biz burada “çocuklarım için” bosanmiyorum diyen kadınları yerden yere vurmuyor muyuz ? Senden boşanıyor çocuktan değil demiyor muyuz ? O zaman sanki onlar çocukları için boşanmamakta haklılar gibi bir sonuca varılmış oluyor sizin mantığınızla. Gerçekten çocuğunu görmeyen babaları anneleri hariç tutuyorum konudan. Onlar evlilik içinde de ilgisizdir zaten

yalnız bu "en çok ihtiyacı olan yaş" bir türlü geçmiyor ki
çocuk 2-3-5 yaşında olsa daha bebek
7-8-10 yaşında olsa daha kendi kendine evde durabilecek yaşta değil, kendi öz bakımını yapamıyor, okulda zorlanıyor ödevleri hep anneler yaptırıyor
10-14 ergen
15 16 tam sınava hazırlanacak, önemli senesi

e hiç bitmiyor ki?

bu babalar ne zaman alacak bu çocukları ben anlamadım.

ben çocuğun babaya verilmesi olayına karşı değilim. türkiyede bu çocuklar neden hep ve tek annelere zimmetli, bir annelerin mi bu çocuklar anlamadım anlamayacağım.

bu kafayla anne çocuğu bebekken 1 kere aldı tamam bitti ömrünün sonuna kadar anne bakmak durumunda. e bebekken de zaten vermezsin babaya (hadi o zaten öyle, emen eden çocuğu nasıl vereceksin) eee nasıl olacak bu iş?
Evet haklısınız o zaman çocuk yapmayacaksınız çocuk büyük sorumluluk ben babalar sorumluluk almasın demedim tabiki alsın.Ama önce çocuğunu ve kendini düşünüp sağlıklı ilişkiler kurmak zorundayız.Kadini kabul etmeyen kızını kabul eder mi?Çocuk annesinin evine nasıl gelecek?

Evet haklısınız o zaman çocuk yapmayacaksınız çocuk büyük sorumluluk ben babalar sorumluluk almasın demedim tabiki alsın.Ama önce çocuğunu ve kendini düşünüp sağlıklı ilişkiler kurmak zorundayız.Kadini kabul etmeyen kızını kabul eder mi?Çocuk annesinin evine nasıl gelecek?
çocuğum yok benim zaten...

ancak diyorum ya türkiyede kadınlar biraz da kendi ayağına sıkıyor bence.
14 yıl bakmış, belki evde yabancı bir erkekle yaşamaktansa kız kendisi babasına gitmek isteyebilir, babası da bi 14 yıl baksın yahu neden hemen bunu kutsal anneliğe zeval gelmesi olarak görüyoruz. kadınlar böyle yaptıkça erkekler sorumluluk almaz ki neden alsın?

ha konudaki erkek pısırıktır, kadın çocuğu "başından atmış"tır, bunlar olabilir ve hoş değil, benim kast ettiğim o değil.

Allah yardımcınız olsun tabiki öyle. Ama biz burada “çocuklarım için” bosanmiyorum diyen kadınları yerden yere vurmuyor muyuz ? Senden boşanıyor çocuktan değil demiyor muyuz ? O zaman sanki onlar çocukları için boşanmamakta haklılar gibi bir sonuca varılmış oluyor sizin mantığınızla. Gerçekten çocuğunu görmeyen babaları anneleri hariç tutuyorum konudan. Onlar evlilik içinde de ilgisizdir zaten
Amin teşekkürler. Orda artı eksiye bakıyoruz işte. Çocuklar için katlanılacak kadar artı mı var eksi mi var? Bizde eksi vardı. Çocuklar için katlanılacak bir tarafı yoktu. Orda da mesela adam kumarbaz çocuklar için katlanıyorum diyor. E bu çocukların rızkını yiyor katlanılmaz. Tabi bir de boşanma sebebi de önemli konu sahibinin. Çok kötü biriyse çocuk nasıl emanet edildi falan.

çocuğum yok benim zaten...

ancak diyorum ya türkiyede kadınlar biraz da kendi ayağına sıkıyor bence.
14 yıl bakmış, belki evde yabancı bir erkekle yaşamaktansa kız kendisi babasına gitmek isteyebilir, babası da bi 14 yıl baksın yahu neden hemen bunu kutsal anneliğe zeval gelmesi olarak görüyoruz. kadınlar böyle yaptıkça erkekler sorumluluk almaz ki neden alsın?

ha konudaki erkek pısırıktır, kadın çocuğu "başından atmış"tır, bunlar olabilir ve hoş değil, benim kast ettiğim o değil.
Ne yazık ki çok az iyi baba var.Ataerkil düzene hala sıkı sıkı bağlı olduğumuz için babalar sadece getiren ama hiç birşey yapmayan insanlar.Tabiki gönül isterki babalarda bir anne kadar babada ilgilensin annelik kutsal degildir ama çocuk kutsaldır.Benim çevremde babalarına terkedilen çocukların çok mağdur oldugunu gördum .Anneler bakmak zorundadır demiyorum ama ne yazikki durum bu .

benim calistigim kurumdan tanidigim bir anne vardi. dört çocuğu da devlette. cocuklarini gormeye gelirdi bazen. sonra kendinden genc bir adamdan hamile kaldi - evlendi. dort cocuk yurtlarda yasarken, banyosunu oradaki gorevliler yaptirirken kendi genc kocasiyla yeni cocuk büyütüyor. adam bosasa belki onu da kuruma atar. sey demisti bana "ben devletime güveniyorum, onlar en guzel sekilde bakiyorlar cocuklarima"
:(

Böyle adam ve kadınların tekrar çocuk yapması engellense keşke. Kadın başka koca bulsa 5. Çocuğu da devlete bırakacak 6. Yapacak.

Konu sahibi evlat sizin hayat sizin. Ama bir erkek için evlat bırakılmaz diye düşünüyorum. Kızım 11 yaşında babası ne anlar kızımdan. Aldığı nefesi ben bilirim, saçını toplanmasından derdini anlarım ben doğurdum. Babası ilgilenir, oynar, gezdirir, ödevlerine yardım eder ama ergenlik çağında ki çocukların en çok anneye ihtiyaçı var. Ergenlik çağında olmasalar bile çocuklar en çok anneye ihtiyaç duyar. Bir anne olarak verdiğiniz kararı anlamam mümkün değil ama size mutluluklar.

Buraya bi konu açılmıştı. 15 yaşında kızı olan kadın biriyle evlenmişti. Kız istemiyordu evlenmesini. Kadın evlenip kızı anneannesine vermişti. Ve burada çoğu yorum kızı ergenlik tribi yapmakla suçlayıp, annenin de aşık olmaya hakkı olduğunu savunmuştu. O yorumları dehşetle okumuştum. Neyse ki size böyle yorumlar gelmedi.
Kızınızı bir adam için babasına bırakmışsınız. Adam da adam çıkmamış. Bile bile bu evliliği niye yaptınız ki zaten. Ailesi başından beri tavrını belli etmiş. Olmaması gereken bir evlilikmiş. Eş ailesini haklı buldum

Eşim beni seviyor diyorsunuz ama seven adam karısının kusurlarını gidip başkalarına anlatmaz, ilgi alaka 0 zaten. Buradan bakınca çokta seviyormuş gibi gözükmüyor ve yanlış bir evlilik yapmışsınız. Çok uzun sürecek gibi de

kendinizden yaşça küçük bir erkek ve sizin çocuğunuz var karşı tarafın yok. Üstelik ailede onaylamıyorken tüm olumsuzluklara rağmen evlenmeye diretmişsiniz. Olmayacak duaya amin demişsiniz. Birde kızınızın velayetini babaya vererek fedakarlık pardon bencillik yapıyorsunuz. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama annelik sorumluluğunuz olarak ilk çocuğunuzun geleceğini güvence altına alm

Ne güzel işte isteyince oluyor demekki

Back
X