• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok sinirli ve kırgınım. Sizce ne yapmalıyım?

Valla el kadar bebekten de hırs çıkarmazsın. Büyüyünce gidince de diğer 2 sine çikolata alıp sana yok mu diyecekler 😕
Bunu yapacak olan insanlarda var hayatta. Ama bu aslında size olan tavrın çocuğunuza yansıması. Hedef sizsiniz orada.

Gitmeyeceğinizi biliyorlar mıydı?

En iyisi görüşmemek. Valla bunlar diyorum ya büyüyünce de onlar çikolata alıp sana yok dicek ler 😕
İnanın böyle durumlar gerçekten var ha sizin eş ailesi yapar mı bilmem suclayamam ama olsa bile eşiniz de ailesine toz kondurmaz, hiçbir erkek bir amcanın,halanın, babaannenin zaten kendi cocuguna kasıtlı dışlanma yaptıgını maalesef kabul etmiyor bizim ülkemizde. (Genel) o yüzden siz temkinli olıun yavrunuzu yalnız görüştürmeyin, kendiniz görüşmüyormuşsunuz ama zorunlu durumlar olursa mutlaka cocugunuzun yanında durun.

Size bir örnek vermek isterim babamın kardeşinin ben 8/10 yaşlarındayken bana kurduğu cümle benim aslında bütün hayatımı, hayata karşı duruşumu şekillendiren bir cümle olmuş(tabiki yaşanan cok şey var)ben de bunu yardım aldığım zamanlar fark etmiştim. İnsanın özdeğer duygusu çocukluktan gelişir, 30a yaklaşınca sonradan özşefkati toparlamak zaman alıyor buna gerek kalmadan çocukların kendini severek, cevresini, ailesini severek güven duygusu ile büyümesi gerekir♥️🙏🏻 sizlere de yavrunuza da bunu dilerim.🥰

Ne yapayım mesela önerin var mı canım
Bu mesajınızı simdi gördüm benim size önceki mesajımda da oldugu gibi tavsiyem eger cocugunuzu görmek isterlerse illa zıtlaşmak yerine çiğ tavuk yiyin, yavrunuzu yalnız göndermeyin peşinden gidin. Büyüdü mü oyun mu oynuyor kuzenleriyle, hep ama hep izleyin. Cunku anneler ne ise cocuklar da öyle oluyor. Büyükler dışlamak isterse bunu belli ederse bu kuzenlere de sıçrar. Çok olumsuz şey konuştuk şuan evham yapmayın ama önemli olan farkında olarak davranmak. Sakın kendi kendinize kurup kırup üzülmeyin lütfen. Önlem alın her şey güzel olur allahın izniyle.

Gondermeyin cocgunuzu bir daha o fotolari siz gorun diye atmislardir benzerini bende yasadim digerlerine bir sey alip bana gosteriyorlardi ayni sekilde daha cocuklarimda bir coraplari dahi yoktur almasinlarda yarin obur gun bende ona gore davranirim esiniz ne diyor bu duruma

Çok sinirlerim bozuldu ya. Aklıma en küçük halam geldi.
Babamın 2. evliliğinden kardeşlerim var ve çocukken bazı yazlar birkaç aylığına babamın yanına kalmaya giderdim. Bu halam yurt dışında yaşıyor ve yazları 10 günlüğüne babam ve üvey anneme kalmaya gelirdi. Ve her sene gelirken diğer kardeşlerime hediyeler getirirdi, bana hiçbir şey getirmezdi. Açıklama olarak da "Ay senin bedenini bilemedik" gibi saçma sapan şeyler söylerdi. Yaşım 10-14 arası olduğu zamanlar. Kardeşlerim çeşit çeşit hediyelerini heyecanla açarken bende bir köşede oturup onları izlerdim. Travma oluyor gerçekten insanda bunlar.

Neyse ki sizin ki bebek, anlayacak yaşta değil. Fakat 4 aylık bebeği nasıl gönderdiniz hiç anlamadım. O kadar küçük bebeğimi asla göndermem bir yere aram iyi olsun kötü olsun fark etmez. Sırf sizinle araları kötü diye bebeğinizi dışlamaları zaten ne kadar kötü niyetli insanlar olduklarını gösteriyor. Bir daha göndermeyin, eşinize sebep olarak bu yaşananı söylersiniz. "Sanki çok mu kıymet veriliyor bizim evladımıza" dersiniz. Eşiniz ne düşünüyor bu yapılan davranış hakkında?

Çok sinirlerim bozuldu ya. Aklıma en küçük halam geldi.
Babamın 2. evliliğinden kardeşlerim var ve çocukken bazı yazlar birkaç aylığına babamın yanına kalmaya giderdim. Bu halam yurt dışında yaşıyor ve yazları 10 günlüğüne babam ve üvey anneme kalmaya gelirdi. Ve her sene gelirken diğer kardeşlerime hediyeler getirirdi, bana hiçbir şey getirmezdi. Açıklama olarak da "Ay senin bedenini bilemedik" gibi saçma sapan şeyler söylerdi. Yaşım 10-14 arası olduğu zamanlar. Kardeşlerim çeşit çeşit hediyelerini heyecanla açarken bende bir köşede oturup onları izlerdim. Travma oluyor gerçekten insanda bunlar.

Neyse ki sizin ki bebek, anlayacak yaşta değil. Fakat 4 aylık bebeği nasıl gönderdiniz hiç anlamadım. O kadar küçük bebeğimi asla göndermem bir yere aram iyi olsun kötü olsun fark etmez. Sırf sizinle araları kötü diye bebeğinizi dışlamaları zaten ne kadar kötü niyetli insanlar olduklarını gösteriyor. Bir daha göndermeyin, eşinize sebep olarak bu yaşananı söylersiniz. "Sanki çok mu kıymet veriliyor bizim evladımıza" dersiniz. Eşiniz ne düşünüyor bu yapılan davranış hakkında?
Çok sinirlendim, tartıştık . Eşime bir daha onların ne düğününe ne de cenazesine dahi gitmeyeceğimi, çocuğumu göndermiceğimi söyledim. Tamam gitme tamam gönderme dedi. O da içten içe çok üzüldü ama belli etmiyor.

Kızlara ben eş ailesi ile görüşmüyorum. Haksızlık yaptılar ve gurur, onur kırıcı şeyler. Üstüne de bizden talepte bulunup evden attılar. Neyse eşim de dedi ki sürekli çocuğumuzu soruyorlar bize gelecekler vs. Neyse ben de görüşmediğim için eşimin ısrarı üzerine tm sen çocuğu al git dedim araya girmek istemedim. Sonra tesadüfen gördüm.İnstagramda kardeşi durum yapmış herkese açık .2 tane daha yiğenleri var. Benim gönderdiğim gün sadece o 2 çocuğu paylaşmış. Bir de bunlara isimli bileklik yapmışlar altın. Onu da paylaşmış ellerini. Benim çocuğum da aynı gün gitti. Hadi bana yapmadın. El kadar bebeğin ne suçu var
Onu yapsa ne yapmasa ne. Ama o da gitmiş en azından 1 tane zıbın alın. Hayır tüm her şey diğerlerine. Aynı gün gitmiş. Diğer 2 sine isimli bileklik. İnstagram da hikayeler. Benim çocuğum ney üvey mi?Eşimle de tartıştım sen nasıl susuyorsun sustun dedim. Sizce ne yapmalıyım?
Bir daha göndermeyin mesela?

Kızlara ben eş ailesi ile görüşmüyorum. Haksızlık yaptılar ve gurur, onur kırıcı şeyler. Üstüne de bizden talepte bulunup evden attılar. Neyse eşim de dedi ki sürekli çocuğumuzu soruyorlar bize gelecekler vs. Neyse ben de görüşmediğim için eşimin ısrarı üzerine tm sen çocuğu al git dedim araya girmek istemedim. Sonra tesadüfen gördüm.İnstagramda kardeşi durum yapmış herkese açık .2 tane daha yiğenleri var. Benim gönderdiğim gün sadece o 2 çocuğu paylaşmış. Bir de bunlara isimli bileklik yapmışlar altın. Onu da paylaşmış ellerini. Benim çocuğum da aynı gün gitti. Hadi bana yapmadın. El kadar bebeğin ne suçu var
Onu yapsa ne yapmasa ne. Ama o da gitmiş en azından 1 tane zıbın alın. Hayır tüm her şey diğerlerine. Aynı gün gitmiş. Diğer 2 sine isimli bileklik. İnstagram da hikayeler. Benim çocuğum ney üvey mi?Eşimle de tartıştım sen nasıl susuyorsun sustun dedim. Sizce ne yapmalıyım?
Göndermeyecektiniz bebeğinizi. Ben olsam göndermezdim anası sensin hakkındır. Pul kadar değeriniz yok uzak durun.

Zaman makinesi seni çok iyi anlıyorum ayni ayrımcılık benim çocuklarıma da yapıldı...ben görüşmüyorum çocuklarımıda göndermiyorum..zamaninda banada hele bir karnin büyüsün herşeyini biz Alicaz dediler aldiklari 2 zıbın bir önlük 😁 saka gibi cok seven görmek isteyen diğerlerinden ayırt etmez gozunuze soka soka onlara yaptık senin çocuğuna yapmadık diye gövde gösterisi yapmislar cahil insanlar

Suç sen de 4 aylık bebeğin ne işi var orda? Ben boşanırken hakim çocuklara görüş günü ayarlıyordu. Aaaaa biri bebek BABAYA veremeyiz 1 gün bile dedi. Babaya bile vermedi 1 gün düşün. Baba itiraz edince de bebeğin sana değil annesine ihtiyacı var dedi! Sen de el kadar bebeği 5 para etmezlere mi gönderdin! Ders olsun bir daha gönderme. Eşin de gidecekse gitsin daha da dönmesin

Yanlış anlamadıysam onlar size gelmek istemişler ama siz istemediğiniz için bebeği oraya göndermişsiniz. Şimdi böyle bir durumda siz olsanız istenmediğinizi anlamaz mısınız ? Belki de sizin bebeğinize de almışlardı geldiklerinde vereceklerdi ama siz direkt bebeği gönderince size inat takmamış olabilirler. Haa yaptıkları doğru mu değil elbet fakat bana size inat yapmışlar gibi geldi.

Back
X