- 5 Ekim 2015
- 1.464
- 3.894
- 53
- Konu Sahibi Forleaflife
-
Ben anne değilim.
Dediğin doğru ama konu sahibinin derdi, beklentisi altınlardan ve bedavaya gitmesinden. Bu durumda verilen altınlar, çocuklara yapılan destek değildir bence.
Dün bir konu vardı. Bir annenin, evli okumuş evladını/gelinini okutmak istemesiyle alakalıydı. Çok takdir ettim. Bence yapılacak destek böyle olmalı.
Anne baba her daim destek olmalı. Anne olarak çocuğunuzun sürekli düşüp tökezlemesini muhtaç olmasını mı istersiniz yoksa dimdik yürümesini mi? Siz yine düşmesin diye tutmak için hep arkasında olun. Peki siz yokken ne olacak? Bence çok ince bir ayrım var. Dediğiniz gibi anne baba ölene kadar evlanının yanında olmalı iyi -kötü gününde destek olmalı.
Merak ediyorum burada "aileler çocuklarına destek olmak zorunda değil" diyenlerin hepsi anne mi???
Neyse tekrar tekrar açıklama yapmacağım bununla ilgili bir sürü şey yazdım. Sizin yazdıklarınızda doğru. Evlendirdim bitti değil 18 yaşına gelince sorumluluklarını kabul rtmeyen sadece bazı ülkeler var ordaki ailelerinde hepsi aynı değil.Aynen annelik babalık ölene kadar yapacaksın benim ailem her ay maas alinca harcligimi verirler istemesemde zorla verirler bu böyledir
gelmiş geçmiş. herkes kendi tercihlerini yaşar.arkadaşlar merhaba. Derdim biraz maddiyat. Biz eşimle ikimiz karar verip evlendik. Ama sonrasında eşimin ailesi ile sık sık görüşüyoruz. Sorun şu onun ailesi maddi olarak bize hiçbir yardımda bulunmuyor. Evlenen arkadaşlarımı görüyorum kolları sonuna kadar takılarla dolu. Resmen bedavaya gittiğimi düşünüyorum
Anne yüreği...Yok zaten konu sahibinin altın konusunda söylediklerine kesinlikle katılmıyorum. Bunda sıkıntı yok, tabi ki insan evladının dimdik kimseye muhtaç olmadan yaşamasını ister. Ama çabaladığı halde yetişemediği şeyler oluyorsa, destek olmak benim boynumun borcu. Türkiye burası, insanların hepsi 3 bin-5 bin tl ile çalışmıyor, ikiz bebeklerin masrafı oldukça fazla olmalı, yani burada hayırsız ,evine bakmayan bir eş yok, çalışıp çabalayan ama yetiştiremeyen bir eş var. Bu durumda aile tabi ki elinden geleni yapmalı, vicdanen böyle olmalı gibi.
Yani sonuç olarak onu yapmaktan başla birşey kalmıyor insana. O da herkesin imkan ve olanaklarında ne kadar yapabiliyorsa.gelmiş geçmiş. herkes kendi tercihlerini yaşar.
ben de takı vs hiç sevmem . takılanları da sattık .
eşinin ailesi bize yardım etmez .imkanı var ama etmez.
napalım . ölelim mi öldürelim mi.
şükredip kendi kazancımızla yoğrulmaya çalışıyoruz .
Gitmeseydinizarkadaşlar merhaba. Derdim biraz maddiyat. Biz eşimle ikimiz karar verip evlendik. Ama sonrasında eşimin ailesi ile sık sık görüşüyoruz. Sorun şu onun ailesi maddi olarak bize hiçbir yardımda bulunmuyor. Evlenen arkadaşlarımı görüyorum kolları sonuna kadar takılarla dolu. Resmen bedavaya gittiğimi düşünüyorum
Niye siz malsınız da satın mı almaları gerekti?arkadaşlar merhaba. Derdim biraz maddiyat. Biz eşimle ikimiz karar verip evlendik. Ama sonrasında eşimin ailesi ile sık sık görüşüyoruz. Sorun şu onun ailesi maddi olarak bize hiçbir yardımda bulunmuyor. Evlenen arkadaşlarımı görüyorum kolları sonuna kadar takılarla dolu. Resmen bedavaya gittiğimi düşünüyorum
Size de köstek degillerdir herhalde yani onlarda oldugu halde tekrar sizden istiyorlar mıgelmiş geçmiş. herkes kendi tercihlerini yaşar.
ben de takı vs hiç sevmem . takılanları da sattık .
eşinin ailesi bize yardım etmez .imkanı var ama etmez.
napalım . ölelim mi öldürelim mi.
şükredip kendi kazancımızla yoğrulmaya çalışıyoruz .
öyle.Yani sonuç olarak onu yapmaktan başla birşey kalmıyor insana. O da herkesin imkan ve olanaklarında ne kadar yapabiliyorsa.
Nerdeyse benziyor.öyle.
benim kayınvalidem kaynıma ev alırken yardım etti 2 ay oluyor. karşılıksız . hibe. . evlenme arifesinde kaynım.
ama bize etmiyor. biz 13 yıldır kiradayız mesela. 3 tane de çocuğumuz var Allah bağışlasın.
napalım. yine yapacak bi şey yok. para onun kime isterse ona yardım eder. bize layık görmemiş parasını.
Yolluyor olacaktıNerdeyse benziyor.
Eşimin kardeşine de yiyeceğine varana kadar yolluyorum kv ama eşime gelince lafta ben sizi ayırmıyorum diyor. Eşim hatta son gittiğimizde laf çarpıttı
Bizde ayniyiz kaynim bekar su an ev.onun üstüne ikinci evi almayi dusunuyorlar biz kiradayiz bize yardim.edelim diyen yok mecbur degiller tabi ama bazen insanin zoruna gidiyor ve daha da bizden bekliyorlar esim senelerdir onlara göndermis yardm etmis ev alirken bile 20 bin tl gonderms bize gelince sesleri cikmiyoröyle.
benim kayınvalidem kaynıma ev alırken yardım etti 2 ay oluyor. karşılıksız . hibe. . evlenme arifesinde kaynım.
ama bize etmiyor. biz 13 yıldır kiradayız mesela. 3 tane de çocuğumuz var Allah bağışlasın.
napalım. yine yapacak bi şey yok. para onun kime isterse ona yardım eder. bize layık görmemiş parasını.
öyle. çok seviyor. öyle aynıNerdeyse benziyor.
Eşimin kardeşine de yiyeceğine varana kadar yolluyorum kv ama eşime gelince lafta ben sizi ayırmıyorum diyor. Eşim hatta son gittiğimizde laf çarpıttı
Ben anne değilim. Ailem bu yaşıma kadar bana baktı. Geleceğim için ve eğitim konusunda maddi ve manevi zorluk çektiler. Bunların hepsi onlar olmasa bile benim iyi bir şekilde hayatıma devam etmem için yapılan fedakarlıklardı. Bundan sonra da ben mesleğimi elime alıp onların emeklerinin karşılığını vermek istiyorum. Biraz da hayatı onlar yaşasın istiyorum. Böyle bir konuma geldiğim zamanda evlenmeyi düşünüyorum. İnşallah planladığım gibi bir hayat yaşarım. Onların gözünde hiç büyümemiş bir çocuk olarak duygu ve düşüncelerim bu.
evin büyük oğlu olmak zor galibaBizde ayniyiz kaynim bekar su an ev.onun üstüne ikinci evi almayi dusunuyorlar biz kiradayiz bize yardim.edelim diyen yok mecbur degiller tabi ama bazen insanin zoruna gidiyor ve daha da bizden bekliyorlar esim senelerdir onlara göndermis yardm etmis ev alirken bile 20 bin tl gonderms bize gelince sesleri cikmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?