Merak ediyorum burada "aileler çocuklarına destek olmak zorunda değil" diyenlerin hepsi anne mi???
Ben bir kız annesiyim, o büyüse de, evlense de onu sırtımda taşımak benim boynumun borcu. Evlenmiş olsa da bu değişmez. Eğer onu doğurduysam hayat boyu sırtımda taşıyacağım tabi ki, maddi manevi desteğe ihtiyacı olduğunda yanında olmalıyım tabi ki. Ben rahat içinde yaşayacağım, evladım zorluk çekecek..kusura bakmayın hanımlar bu annelik - babalık değil. Annelik-babalık görevi belli bir süreli iş değil ki, ölene kadar evladının yanında olmalı.
Evet iki insan sever evlenir, ortak bir hayat için beraber kararlar alıp yaparlar düğünlerini. Ama hayat bu, bazen yetişmediği olur, o zaman anne-baba tabi ki destek çıkacak. Ne demek zorunda değil, büyüttüm -okuttum evlendi tamam ben artık annelikten emekli oldum diyebilir mi bir insan.
Konu sahibi sizde,direk bileziklerden girmişsiniz olaya. Kimse size sıra sıra bilezik yapmak durumunda değil. Bütçesi kadar yapar, evladına destek olur. Bu sizin ,sizin tabirinizle "bedavaya gitmeniz" anlamına gelmez. Çalışın diyecektim, ikiz bebekleriniz varmış, bu durumunda o da şuan için imkansız galiba. Bebekleriniz büyüdükten sonra ,belki anneanne-babaanne bakabilirse sizde çalışabilirsiniz. Birilerinden beklenti içinde yaşamak sizi yorar.