Eşimin ailesinin maddi yardım yapmaması

Amaann çok dert ediyorsan al sahtelerden tak . Her gordugunede inanama. Çoğu kişi düğününde karşı tarafın taktiği iki bileziği takip 5-6 tanede sahte takıyor. Ben inanmıyorum artık.

aynen. yoksa cebimizde borç bulup veririz, yeter ki ailenin canı sağolsun.
Ya yaa öyle kaynım keyfi pc motor falan aliyor kayinvalidm bulask makinesi varkn makine aliyor sonra esimi arayip sıkısigiz yolla ben iki krus biriktireym diye bakiyrm onlar aliyor devamli evli gorumcem bile istedi geri gelmedi tabi bunlara cok sinir oluyorum

Merak ediyorum burada "aileler çocuklarına destek olmak zorunda değil" diyenlerin hepsi anne mi???

Ben bir kız annesiyim, o büyüse de, evlense de onu sırtımda taşımak benim boynumun borcu. Evlenmiş olsa da bu değişmez. Eğer onu doğurduysam hayat boyu sırtımda taşıyacağım tabi ki, maddi manevi desteğe ihtiyacı olduğunda yanında olmalıyım tabi ki. Ben rahat içinde yaşayacağım, evladım zorluk çekecek..kusura bakmayın hanımlar bu annelik - babalık değil. Annelik-babalık görevi belli bir süreli iş değil ki, ölene kadar evladının yanında olmalı.

Evet iki insan sever evlenir, ortak bir hayat için beraber kararlar alıp yaparlar düğünlerini. Ama hayat bu, bazen yetişmediği olur, o zaman anne-baba tabi ki destek çıkacak. Ne demek zorunda değil, büyüttüm -okuttum evlendi tamam ben artık annelikten emekli oldum diyebilir mi bir insan.

Konu sahibi sizde,direk bileziklerden girmişsiniz olaya. Kimse size sıra sıra bilezik yapmak durumunda değil. Bütçesi kadar yapar, evladına destek olur. Bu sizin ,sizin tabirinizle "bedavaya gitmeniz" anlamına gelmez. Çalışın diyecektim, ikiz bebekleriniz varmış, bu durumunda o da şuan için imkansız galiba. Bebekleriniz büyüdükten sonra ,belki anneanne-babaanne bakabilirse sizde çalışabilirsiniz. Birilerinden beklenti içinde yaşamak sizi yorar.

Yazık, kendine bu kadarcık değer biçiyorsun... Nerde kadın hakları nerde eşitlik, başlık parasıyla bi dedeye verseler istemezdin ama böyle de bedavaya gittin dimi? Market ürünü müsün sen?

Aynen annelik babalık ölene kadar yapacaksın benim ailem her ay maas alinca harcligimi verirler istemesemde zorla verirler bu böyledir

kendi hayatımı gördüm senin yazdıklarında.yaşadıklarımız benzeşmiyor, birebir aynısı :)

ben anneyim. Ölene dek cocuguma her konuda yardimci olurum. Ama bu bi zorunluluk degil tercihtir bana gore. Kazik kadar etmis buyutmus insanlar daha fazlasini yapmak zorunda degiller.
Ben yaparim ama yapmayana da niyr yapmiyosun demem asla.
Lise caginda okuyan insandan bahsetmiyoruz. Kendi evini kuran insanlardan bahsediyoruz burda.

Siz de onlari bedavaya verin. Hos bir tabir degil ama sizin anlayacağınız sekilde yazdim.
Onlara maddi manevi hic bi hizmette bulunmayin kenara çekilin sessizce. Saygili ve mesafeli bir iliskiniz olsun sizden birşey isteyemesinler.Rahatiniza bakın.
Eskiden erkek aileleri oğullarının maddi manevi herseyini karsilar yapardi. Dolayısıyla gelinden hizmet hurmet vs beklerlerdi.Şimdiki erkek aileleri hem hicbir sey yapmayayım hem de gelin kul köle olsun diyip daha gelinin elinde varsa onu almaya calisiyorlar... Evlenirken üstlerine dusen adet gelenek gorenek umurlarında olmamissa evlendikten sonra da o gelinden sevgi saygi hizmet de beklenmesin madem...

kendi hayatımı gördüm senin yazdıklarında.yaşadıklarımız benzeşmiyor, birebir aynısı :)
Yalnız degilim demek yani gecenlerde geldi kayınvalidmler alisveris yaptılar kiyaft falan bana hc demedi kızm sende begen birsey diye almazdım deseydi hayatta almazdm ama demedi yani insanin bazi seyler zoruna gidiyor ufak tefkte olsa

Ben aynı fikirde değilim, ben keyif içinde yaşarken eğer evladım çocuğuna bez alırken zorlanıyorsa , gidip elalemden borç alıyorsa yada kredi çekip borçlanıyorsa tabi ki anne baba olarak destek olacağım. Her anne baba, evladının kendi ayakları üzerinde durmasını ister. Ama hayat hep bizim istediğimiz şekilde gitmeyebilir. Artık büyüdün, ne yaparsan yap denebilir mi bir evlada? Ne kadar büyürlerse büyüsünler onlar bizim evlatlarımız. Ben annelikten emekli olmayı düşünmüyorum.

Bekliyorlar ne yazik ki

Ben anne değilim.
Dediğin doğru ama konu sahibinin derdi, beklentisi altınlardan ve bedavaya gitmesinden. Bu durumda verilen altınlar, çocuklara yapılan destek değildir bence.
Dün bir konu vardı. Bir annenin, evli okumuş evladını/gelinini okutmak istemesiyle alakalıydı. Çok takdir ettim. Bence yapılacak destek böyle olmalı.
Anne baba her daim destek olmalı. Anne olarak çocuğunuzun sürekli düşüp tökezlemesini muhtaç olmasını mı istersiniz yoksa dimdik yürümesini mi? Siz yine düşmesin diye tutmak için hep arkasında olun. Peki siz yokken ne olacak? Bence çok ince bir ayrım var. Dediğiniz gibi anne baba ölene kadar evlanının yanında olmalı iyi -kötü gününde destek olmalı.

Madem maddi sikintin var hanile kalmasaydin henüz. Daha markete ayda zor gidiyormussunuz. Covuklara yazik degil mi Allah askina? Esin calisiyormu? Esin bi de ek is yapsin daha fazla para girer eve. Yada anben ikizlere baksin sende calis kendin doldur kollarini bileziklerle. Benim esimin ailesi de hep söz verdi hic bir sey yapmadilar ama ne dügün ne taki ne baska bir sey. Esim zaten en bastan dediki ben kinseye güvenip yola cikmiyorum herseyi kendim yapcam babam para versede almam dedi. Kb zaten para vermedi hic bir zaman evimize bile kac ay sonra geldiler ne bir ev hediyesi bile getirmediler ama oh simdi ne güzel hic bir seye karismaya haklari yok herseyi istedigimiz gibi yaptik kafamiz rahat. Eve tasindik ne ocak var ne mutfak ne yatak hepsini kendimiz aldik kimseden bir kurus istemeden esyalarimiz da bizim icin cok degerli en iyisi olmasa da manevi degeri cok cok yüksek. Sizde kimsenin agzina bakmayin kendi isinizi kendiniz hal edin

Vaad edip yapmadılarmı? Valla ne olursa olsun insan büyütüp yetiştirdiği evladına evlenirken yardım etmeli kaldı ki bu senin evladın ya ! Yedi kat yabancıya bile düğüne giderken boş gitmeme telaşına giriyor insan, kendi evladına tık yok..
Herşeyi karşılamak zor olsada üç beş neyse yapılmalı destek olunmalı diye düşünüyorum iki genç insanın omuzlarındaki bu yük her iki aile tarafından hafifletilmeli ev kurmak evlenmek çok masraflı bu devirde..
Merak etme konu sahibi yalnız değilsin banada yapan olmadı bi çeyrek dahi takmadı kv takmadığı gibi düğün gecesi takı kesemi aldı gitti bi hafta sonra bize verdi ve 1000 kişilk salon full dolu takılarda epey olmuşken bize verilen 17 çeyrek 5 yarımdı...boşverdim ben o parayla ne batardım ne çıkardım allaha havale ettim ...
Şuan dilim uzun onlara karşı,bişey yapmadıklarının bi de olumlu yönünü düşünsene aldığını başına kakamayacak çünkü ortada aldığı bişey yok
10 yıl önce Eltilerime a dan z ye alan yapan kv m hala bana anlatır geline aldığı dona atlete kadar dedikodusunu eder evine gider herşeyine karışır çünkü O ALDI ..ben dinlemem kaale bile almam ve şükrediyorum benim donumun hesabını yapamadığı bu fırsatı vermediğimiz için çok şükür diyorum evimde iğnesi yoktur evime karışmaya da hakkı yoktur şükredin bence bu günlerde geçer

Dedigim gibi ben de asla yalniz birakmam evladimi.
Ama bi insan bunu yapmiyosa zaten cocugundan daha fazla deger verdigi seyler vardir. Boyle insanin da 5 kurusluk hakkini istemem.

Kendinizi başkalarıyla kıyaslamanız psikolojik olarak ezik olduğunuzu gösteriyor.
Hani siz konuyu uzatmamak adına deyim yazmışsınız ya? "Bedavaya gittim" diye.
Bende size bir deyim yazayım o zaman.
Bence size göre "Evdeki hesap çarşıya uymamış"
Siz evlenmeden önce hesap yapmışsınız fakat evlendiğiniz de karşılaştığınız durum sizi bayağı etkilemiş.
Sizin sorununuz çevrenizde ki kolları altın takı dolu kimseler değil sizin çıtanızın yüksek olması.
Siz dönüp önce kocanıza bir bakıp şu soruyu sorun "Ben kocamı seviyormuyum?"
Cevabınız Evet ise zaten hiçbir madde sizin sevginizden daha üstün olamaz.
Ama cevabınız hayır ise bence eşinizi ve kendinizi daha fazla yıpratmadan bu evliliği bitirip kendinize çıtanıza göre birini bulun.
Evlilik kutsal bir müessesedir.Evlilikte maddiyat yoktur Damat ticaret adamı gelin de açık arttırmada satışa çıkan bir MAL değildir.
İyi günde Kötü günde hastalıkta sağlıkta ölüm ayırana dek süren bir beraberliğin değerini kolunuzda ki takılara göre yapmanız çok çirkin bir davranış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…