- 22 Mayıs 2016
- 213
- 124
- 23
- 33
- Konu Sahibi Forleaflife
-
Sizi tebrik ederim. Mutluluğunuz daim olsunBizde kendimiz yaptık düğünümüzü evimizi hatta eşim tek başına yaptı.bedava gittiğini düşünmek çok çirkin geldi bana.evinde huzurlu mutluysan bileziklerin para pulun hiçbi önemi yok
Benim esimde öyle deli oluyorum istiyorlar borc alıp yolluyoreşin bu düşüncedeyse hele hiç takma kafana, bak valla benim elinde kuruşu olsa ailesine koşa koşa verecek bir kocam var.
aynen. yoksa cebimizde borç bulup veririz, yeter ki ailenin canı sağolsun.Benim esimde öyle deli oluyorum istiyorlar borc alıp yolluyor
Olay sahteyi alıp takmak değil yada gerçeğini de almak değil. Allaha şükür buna da ama aile ilşkisi tamamen olay.Amaann çok dert ediyorsan al sahtelerden tak . Her gordugunede inanama. Çoğu kişi düğününde karşı tarafın taktiği iki bileziği takip 5-6 tanede sahte takıyor. Ben inanmıyorum artık.
Ya yaa öyle kaynım keyfi pc motor falan aliyor kayinvalidm bulask makinesi varkn makine aliyor sonra esimi arayip sıkısigiz yolla ben iki krus biriktireym diye bakiyrm onlar aliyor devamli evli gorumcem bile istedi geri gelmedi tabi bunlara cok sinir oluyorumaynen. yoksa cebimizde borç bulup veririz, yeter ki ailenin canı sağolsun.
Yazık, kendine bu kadarcık değer biçiyorsun... Nerde kadın hakları nerde eşitlik, başlık parasıyla bi dedeye verseler istemezdin ama böyle de bedavaya gittin dimi? Market ürünü müsün sen?arkadaşlar merhaba. Derdim biraz maddiyat. Biz eşimle ikimiz karar verip evlendik. Ama sonrasında eşimin ailesi ile sık sık görüşüyoruz. Sorun şu onun ailesi maddi olarak bize hiçbir yardımda bulunmuyor. Evlenen arkadaşlarımı görüyorum kolları sonuna kadar takılarla dolu. Resmen bedavaya gittiğimi düşünüyorum
Aynen annelik babalık ölene kadar yapacaksın benim ailem her ay maas alinca harcligimi verirler istemesemde zorla verirler bu böyledirMerak ediyorum burada "aileler çocuklarına destek olmak zorunda değil" diyenlerin hepsi anne mi???
Ben bir kız annesiyim, o büyüse de, evlense de onu sırtımda taşımak benim boynumun borcu. Evlenmiş olsa da bu değişmez. Eğer onu doğurduysam hayat boyu sırtımda taşıyacağım tabi ki, maddi manevi desteğe ihtiyacı olduğunda yanında olmalıyım tabi ki. Ben rahat içinde yaşayacağım, evladım zorluk çekecek..kusura bakmayın hanımlar bu annelik - babalık değil. Annelik-babalık görevi belli bir süreli iş değil ki, ölene kadar evladının yanında olmalı.
Evet iki insan sever evlenir, ortak bir hayat için beraber kararlar alıp yaparlar düğünlerini. Ama hayat bu, bazen yetişmediği olur, o zaman anne-baba tabi ki destek çıkacak. Ne demek zorunda değil, büyüttüm -okuttum evlendi tamam ben artık annelikten emekli oldum diyebilir mi bir insan.
Konu sahibi sizde,direk bileziklerden girmişsiniz olaya. Kimse size sıra sıra bilezik yapmak durumunda değil. Bütçesi kadar yapar, evladına destek olur. Bu sizin ,sizin tabirinizle "bedavaya gitmeniz" anlamına gelmez. Çalışın diyecektim, ikiz bebekleriniz varmış, bu durumunda o da şuan için imkansız galiba. Bebekleriniz büyüdükten sonra ,belki anneanne-babaanne bakabilirse sizde çalışabilirsiniz. Birilerinden beklenti içinde yaşamak sizi yorar.
kendi hayatımı gördüm senin yazdıklarında.yaşadıklarımız benzeşmiyor, birebir aynısı :)Ya yaa öyle kaynım keyfi pc motor falan aliyor kayinvalidm bulask makinesi varkn makine aliyor sonra esimi arayip sıkısigiz yolla ben iki krus biriktireym diye bakiyrm onlar aliyor devamli evli gorumcem bile istedi geri gelmedi tabi bunlara cok sinir oluyorum
ben anneyim. Ölene dek cocuguma her konuda yardimci olurum. Ama bu bi zorunluluk degil tercihtir bana gore. Kazik kadar etmis buyutmus insanlar daha fazlasini yapmak zorunda degiller.Merak ediyorum burada "aileler çocuklarına destek olmak zorunda değil" diyenlerin hepsi anne mi???
Ben bir kız annesiyim, o büyüse de, evlense de onu sırtımda taşımak benim boynumun borcu. Evlenmiş olsa da bu değişmez. Eğer onu doğurduysam hayat boyu sırtımda taşıyacağım tabi ki, maddi manevi desteğe ihtiyacı olduğunda yanında olmalıyım tabi ki. Ben rahat içinde yaşayacağım, evladım zorluk çekecek..kusura bakmayın hanımlar bu annelik - babalık değil. Annelik-babalık görevi belli bir süreli iş değil ki, ölene kadar evladının yanında olmalı.
Evet iki insan sever evlenir, ortak bir hayat için beraber kararlar alıp yaparlar düğünlerini. Ama hayat bu, bazen yetişmediği olur, o zaman anne-baba tabi ki destek çıkacak. Ne demek zorunda değil, büyüttüm -okuttum evlendi tamam ben artık annelikten emekli oldum diyebilir mi bir insan.
Konu sahibi sizde,direk bileziklerden girmişsiniz olaya. Kimse size sıra sıra bilezik yapmak durumunda değil. Bütçesi kadar yapar, evladına destek olur. Bu sizin ,sizin tabirinizle "bedavaya gitmeniz" anlamına gelmez. Çalışın diyecektim, ikiz bebekleriniz varmış, bu durumunda o da şuan için imkansız galiba. Bebekleriniz büyüdükten sonra ,belki anneanne-babaanne bakabilirse sizde çalışabilirsiniz. Birilerinden beklenti içinde yaşamak sizi yorar.
Yalnız degilim demek yani gecenlerde geldi kayınvalidmler alisveris yaptılar kiyaft falan bana hc demedi kızm sende begen birsey diye almazdım deseydi hayatta almazdm ama demedi yani insanin bazi seyler zoruna gidiyor ufak tefkte olsakendi hayatımı gördüm senin yazdıklarında.yaşadıklarımız benzeşmiyor, birebir aynısı :)
ben anneyim. Ölene dek cocuguma her konuda yardimci olurum. Ama bu bi zorunluluk degil tercihtir bana gore. Kazik kadar etmis buyutmus insanlar daha fazlasini yapmak zorunda degiller bana.
Ben yaparim ama yapmayana da niyr yapmiyosun demem asla.
Lise caginda okuyan insandan bahsetmiyoruz. Kendi evini kuran insanlardan bahsediyoruz burda.
Bekliyorlar ne yazik kiSiz de onlari bedavaya verin. Hos bir tabir degil ama sizin anlayacağınız sekilde yazdim.
Onlara maddi manevi hic bi hizmette bulunmayin kenara çekilin sessizce. Saygili ve mesafeli bir iliskiniz olsun sizden birşey isteyemesinler.Rahatiniza bakın.
Eskiden erkek aileleri oğullarının maddi manevi herseyini karsilar yapardi. Dolayısıyla gelinden hizmet hurmet vs beklerlerdi.Şimdiki erkek aileleri hem hicbir sey yapmayayım hem de gelin kul köle olsun diyip daha gelinin elinde varsa onu almaya calisiyorlar... Evlenirken üstlerine dusen adet gelenek gorenek umurlarında olmamissa evlendikten sonra da o gelinden sevgi saygi hizmet de beklenmesin madem...
Ben anne değilim.Merak ediyorum burada "aileler çocuklarına destek olmak zorunda değil" diyenlerin hepsi anne mi???
Dedigim gibi ben de asla yalniz birakmam evladimi.Ben aynı fikirde değilim, ben keyif içinde yaşarken eğer evladım çocuğuna bez alırken zorlanıyorsa , gidip elalemden borç alıyorsa yada kredi çekip borçlanıyorsa tabi ki anne baba olarak destek olacağım. Her anne baba, evladının kendi ayakları üzerinde durmasını ister. Ama hayat hep bizim istediğimiz şekilde gitmeyebilir. Artık büyüdün, ne yaparsan yap denebilir mi bir evlada? Ne kadar büyürlerse büyüsünler onlar bizim evlatlarımız. Ben annelikten emekli olmayı düşünmüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?