- 20 Ocak 2016
- 2.153
- 2.861
- 83
- Konu Sahibi Forleaflife
-
arkadaşlar merhaba. Derdim biraz maddiyat. Biz eşimle ikimiz karar verip evlendik. Ama sonrasında eşimin ailesi ile sık sık görüşüyoruz. Sorun şu onun ailesi maddi olarak bize hiçbir yardımda bulunmuyor. Evlenen arkadaşlarımı görüyorum kolları sonuna kadar takılarla dolu. Resmen bedavaya gittiğimi düşünüyorum
İnsallah canım bende severm de sehir disinda yasiyorlar zatn ama para icin esimi kullanmalarina sinir oluyorm biz evlenirken bir igne dahi katkilari yok k.v kaynima yardim ediyor kaynm bekar ama ikisi evi gecindiriyor bir de konusyr kv.insanin zoruna gidiyor bir sure sonra benim esim onlarn bankasi öyle goruyorlarevin büyük oğlu olmak zor galiba
hoş zaten 2 kardeş eşim.
eşimin de hoşuna gitmedi aslında yapılan.
ilk duydu boğazı düğümlendi
çünkü annesinden 3-4 kez farklı zamanlarda para istemişti.
evin peşinatını verelim diye. üzerine de biz ekleyecektik.
ama yok dedi mesela . kendi alnınızın teriyle kazanın alın evinizi dedi.
bizik kayınvalideye yüklü miras düştü.
ama yine de yok diyor. yok yok.
daha da istemez eşim zaten.
hatta araba alacağımız zaman anne bari 5 bin ver arabanın peşinatına dedi. ona bile yok dedi.
aldık arabamızı.
evimizi de almak nasip olur inşallah . evlatlar arasında adaletli olmak lazım.çünkü kardeşler arasını da bozuyorlar farkında değiller . gerçi bizimkilerin arası bozulmadı şükür. kardeşler birbirine çok düşkün.
üstelik ben de çok severim kaynımı. abisine düşkündür sağ olsun
cnm bunlar anlamaz seni cünkü hem kaynanası bisey yapmaz hemde kaynanalarına kocaları yardım yapar evlerindne cıkmaz keske basta isteseydin ailene dicektin bizde adet budur yoksa kimsenin degeri ne 60 bileizk ne 120 yaniiarkadaşlar merhaba. Derdim biraz maddiyat. Biz eşimle ikimiz karar verip evlendik. Ama sonrasında eşimin ailesi ile sık sık görüşüyoruz. Sorun şu onun ailesi maddi olarak bize hiçbir yardımda bulunmuyor. Evlenen arkadaşlarımı görüyorum kolları sonuna kadar takılarla dolu. Resmen bedavaya gittiğimi düşünüyorum
Niye canınız sıkılıyor? Tabi siz alacaksınız. Evlenmeyi biliyorsanız maddi yükünü de kendiniz karşılamayı bileceksiniz. Kendi hayatını kurmak için yaptığınız masraf canınızı sıkıyor yani. Şaka gibi. Önce birey olun sonra evlenin yoksa böyle avuç açarsınız.O yapanlara da benden mutluluklar bol huzurlu günler dilerseniz sevinirim:)
Tabi bizde aynı şeyi yaptık herşeyi kendimiz aldık iğnesine kadar ama can sıkıcı oluyor işte
Allah tan bizden para istemiyorlar . siz hala yardım ediyor musunz.İnsallah canım bende severm de sehir disinda yasiyorlar zatn ama para icin esimi kullanmalarina sinir oluyorm biz evlenirken bir igne dahi katkilari yok k.v kaynima yardim ediyor kaynm bekar ama ikisi evi gecindiriyor bir de konusyr kv.insanin zoruna gidiyor bir sure sonra benim esim onlarn bankasi öyle goruyorlar
Katılıyorum. Eşim ne istersenim yapıyor o konuda hakkını yemem. Elinden geleni yapar. Tabiki mutluyum eşimle. Ama bence bu yorumun da kapak olsun.cnm bunla
cnm bunlar anlamaz seni cünkü hem kaynanası bisey yapmaz hemde kaynanalarına kocaları yardım yapar evlerindne cıkmaz keske basta isteseydin ailene dicektin bizde adet budur yoksa kimsenin degeri ne 60 bileizk ne 120 yanii
BOSVER BURDAKİLERİ BEE CNMKatılıyorum. Eşim ne istersenim yapıyor o konuda hakkını yemem. Elinden geleni yapar. Tabiki mutluyum eşimle. Ama bence bu yorumun da kapak olsun.
O zaman bütün kuyumcular görgüsüzlere çalışyor. Ve burdaki kadınların bir tanesine yazmadı ben takı istemedim taktırtmadım vs diye.
Bir görgüsüz benim burada. Herşey para herşeyy nerdeyse aldığımız temiz hava da yakında para olacak
trink para cnm :)))))Yahu bilezik nedir biri bana anlatsin yaa ..sangur sungurrr o nedir
Ailesinin taktığı bilezikleri de siz mi aldınız?bedavaya gitmek ?
kimse bişey yapmak zorunda değil ki..
biz de kimseyi evlenirken düğün masrafında vs hiç bişeye bulaştırmadık.
herşeyi kendin almak kadar güzel bişey yok.
altın çok istiyosanız eşiniz alsın
Cnm bez parası yok demedim zorlanıyoruz dedim. Allah verdi ikisini aynı andaBebeğe bez alacak parası yok, evlenip çocuk yapmış tabi buraya gelip de yok bedavaya gittim, yok ailesi yardım etmiyor falan der. Siz Cumhurbaşkanı'nın lafına bayağı bir uyum sağlamak istemişsiniz sanırım. O da diyor ya öyle, evlenin çocuk yapın, doğum kontrol uygulamayın falan diye. O çocuk nasıl büyüyecek, masrafları nasıl karşılanacak mesela bunlara yönelik birşey söylemiyor ama. 2016 yılında da artık "evlendim ama aile yardım etmiyor" demeyin bi zahmet yaa... Aile bu yaşına getirip büyütmüş daha ne yapsın? Evli barklı çocuğuna harçlık mı versin? Ne kadar komik ve ayıp aslında.
Arkadaşlar dinde bile var kadının hakkıdır bu görgüsüzlük değil !Konuya yorum yaptım ama ekleyeyim belki konu sahibi evli değilim zannetmiştir. Benimde eşimin ailesinin durumları çok çok iyiydi benim kolumu bileziklerle donatacak kadar ama ben şunu yapın falan demedim beklentim de olmadı ben eşimle evlendim sevdiğim için onlar ne takarsa şanından dedik. İki bilezik yaptılar kayınpeder ve kayınvalidem, saat, takı seti bu kadar bende niye bu kadar yaptınız demedim asla. Hiç konusunu bile etmedim ki bunu niye isteyeyim o andan sonra eşim bende sorumlu geçimimden de öyle ailesinden bir isteğim hiç olmadı teyzede gelinine eli kolu dolu bilezik taktı gerdanlıklar falan eee bak onda var bende yok diye mi kıyaslasaydım elim kolum bilezik dolsun diye evlenmedim hatta düğünlerde de takılan bileziklerimi takmadım öyle millete göstermek için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?