Eşimin ailesinin maddi yardım yapmaması

Bizim düğün de şöyle oldu. Aklınıza gelen her şeyi sadece 'Eşim' yaptı. Ben sadece çeyizimle (el emeği vs..) gittim eşime. Eşimden de,ailesinden de hiçbir şey bekleyemezdim. Eşimden asla beklyemezdim. El insaf ! Ama ailesiNE GELİNCE, İsteselerdi borç edinip gene yaparlardı gene yaparlardı.Onlarında borçları vardı biz evlenirken. Bize 1 sene bekleyin bende yardım edeym size dedi. Ama eşim gerek yok,benim işim gücüm aşım var baba deynce. O elini ayağını iyice çekmişti. Ama her sey bunlardan ibaret değildir.. özellikle insan ilişkilerinde...

Ay ben bir de üzerine para verdim, bir alyansla evlenip, bütün evi de ben kurdum, eşimin iğnesi yoktur, intihar falan etmem lazım bu kıyasla =)))
Şaka bir yana , düşünceniz hiç sevimli değil
Aileler yardım etmek zorunda değil, başkaları yapıyor diye onlarda yapmak durumunda değiller
Evlenen iki insan ailelerinden bir beklenti içinde olmamalı
Kolları altın dolu olanlar sizden daha mı kıymetli oluyorlar ya da sevginin yerini tutar mı bu altınlar ?
Kendinize böyle değer biçerseniz, biçtiğiniz kadar değer görürsünüz, alınır, yapılır ama hükmünüz eşya kadar olur, yapmayın sakın o yüzden

İnsallah canım bende severm de sehir disinda yasiyorlar zatn ama para icin esimi kullanmalarina sinir oluyorm biz evlenirken bir igne dahi katkilari yok k.v kaynima yardim ediyor kaynm bekar ama ikisi evi gecindiriyor bir de konusyr kv.insanin zoruna gidiyor bir sure sonra benim esim onlarn bankasi öyle goruyorlar

Koskoca insanlar olup evlendiyseniz kendi paranızı kazanıp geçinmeyi de bilin. Ailelerin koskocaman evlenmiş çocuklarına hiçbir maddi sorumluluğu yok. Bu nasıl bir beklenti, nasıl bir sırt dayamadır anlamıyorum. Evini barkını kurmuşsun, çocuk musun ki sen aile sana para versin? Ne kadar aşağılayıcı. Geçinemiyorsan evlenmeyecektin. Bi de bedavaya mı gittim diyor. İlk sayfada harika bir cevap vardı, herkesin ederi kolundaki bilezik kadar demek ki, diye. Sizin durumunuza ancak öyle bir cevap verilir bence.

cnm bunla
cnm bunlar anlamaz seni cünkü hem kaynanası bisey yapmaz hemde kaynanalarına kocaları yardım yapar evlerindne cıkmaz keske basta isteseydin ailene dicektin bizde adet budur yoksa kimsenin degeri ne 60 bileizk ne 120 yanii

O yapanlara da benden mutluluklar bol huzurlu günler dilerseniz sevinirim:)
Tabi bizde aynı şeyi yaptık herşeyi kendimiz aldık iğnesine kadar ama can sıkıcı oluyor işte
Niye canınız sıkılıyor? Tabi siz alacaksınız. Evlenmeyi biliyorsanız maddi yükünü de kendiniz karşılamayı bileceksiniz. Kendi hayatını kurmak için yaptığınız masraf canınızı sıkıyor yani. Şaka gibi. Önce birey olun sonra evlenin yoksa böyle avuç açarsınız.

ayyy yazık ilerdeki kaynana adaylarına bak bulsalar geline bisey yapmıcaklar pessss sonra utanmadan anneler gününde oglundan hediye ister

Allah tan bizden para istemiyorlar . siz hala yardım ediyor musunz.
ihtiyaçları varsa elbette edilir . kardeşler yardım eder . bi ay biri bi ay biri gibi
ama tek evlat üzerine de yüklenilmez

Katılıyorum. Eşim ne istersenim yapıyor o konuda hakkını yemem. Elinden geleni yapar. Tabiki mutluyum eşimle. Ama bence bu yorumun da kapak olsun.
O zaman bütün kuyumcular görgüsüzlere çalışyor. Ve burdaki kadınların bir tanesine yazmadı ben takı istemedim taktırtmadım vs diye.
Bir görgüsüz benim burada. Herşey para herşeyy nerdeyse aldığımız temiz hava da yakında para olacak

BOSVER BURDAKİLERİ BEE CNM
sen yazmaya devam et bunlar teskilat olmus isine gelmeyen kisiler gruplanıp dıslamaya calısıyolar banaya yazarlar hic umursamam veririm cevabımı sende cekinme yazz millet sevmez ben severim olmayanlarında eminim olsa zil takıp oynarlar bosverrrr

Ailesinin taktığı bilezikleri de siz mi aldınız?

Bebeğe bez alacak parası yok, evlenip çocuk yapmış tabi buraya gelip de yok bedavaya gittim, yok ailesi yardım etmiyor falan der. Siz Cumhurbaşkanı'nın lafına bayağı bir uyum sağlamak istemişsiniz sanırım. O da diyor ya öyle, evlenin çocuk yapın, doğum kontrol uygulamayın falan diye. O çocuk nasıl büyüyecek, masrafları nasıl karşılanacak mesela bunlara yönelik birşey söylemiyor ama. 2016 yılında da artık "evlendim ama aile yardım etmiyor" demeyin bi zahmet yaa... Aile bu yaşına getirip büyütmüş daha ne yapsın? Evli barklı çocuğuna harçlık mı versin? Ne kadar komik ve ayıp aslında.

Aynen öyle neleri neleri var yoktan yapıp altından kalkan ama bir ben meraklıyım bir ben isteyenim. Ki ailesinden böyle birşey de talep etmedim. Göz var nizam var adet var genelenek var

Konuya yorum yaptım ama ekleyeyim belki konu sahibi evli değilim zannetmiştir. Benimde eşimin ailesinin durumları çok çok iyiydi benim kolumu bileziklerle donatacak kadar ama ben şunu yapın falan demedim beklentim de olmadı ben eşimle evlendim sevdiğim için onlar ne takarsa şanından dedik. İki bilezik yaptılar kayınpeder ve kayınvalidem, saat, takı seti bu kadar bende niye bu kadar yaptınız demedim asla. Hiç konusunu bile etmedim ki bunu niye isteyeyim o andan sonra eşim bende sorumlu geçimimden de öyle ailesinden bir isteğim hiç olmadı teyzemde gelinine eli kolu dolu bilezik taktı gerdanlıklar falan eee bak onda var bende yok diye mi kıyaslasaydım elim kolum bilezik dolsun diye evlenmedim hatta düğünlerde de takılan bileziklerimi takmadım öyle millete göstermek için. Madem eşinizin sizi geçindirmeye gücü yoktu niye evlendiniz ailesine güvenip evlendiniz demek ki illa onlar bakacak siz geçineceksiniz oh armut piş ağzıma düş ne güzel valla

Cnm bez parası yok demedim zorlanıyoruz dedim. Allah verdi ikisini aynı anda

Arkadaşlar dinde bile var kadının hakkıdır bu görgüsüzlük değil !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…