• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin maddi yardım yapmaması

Ben anne değilim.
Dediğin doğru ama konu sahibinin derdi, beklentisi altınlardan ve bedavaya gitmesinden. Bu durumda verilen altınlar, çocuklara yapılan destek değildir bence.
Dün bir konu vardı. Bir annenin, evli okumuş evladını/gelinini okutmak istemesiyle alakalıydı. Çok takdir ettim. Bence yapılacak destek böyle olmalı.
Anne baba her daim destek olmalı. Anne olarak çocuğunuzun sürekli düşüp tökezlemesini muhtaç olmasını mı istersiniz yoksa dimdik yürümesini mi? Siz yine düşmesin diye tutmak için hep arkasında olun. Peki siz yokken ne olacak? Bence çok ince bir ayrım var. Dediğiniz gibi anne baba ölene kadar evlanının yanında olmalı iyi -kötü gününde destek olmalı.

Yok zaten konu sahibinin altın konusunda söylediklerine kesinlikle katılmıyorum. Bunda sıkıntı yok, tabi ki insan evladının dimdik kimseye muhtaç olmadan yaşamasını ister. Ama çabaladığı halde yetişemediği şeyler oluyorsa, destek olmak benim boynumun borcu. Türkiye burası, insanların hepsi 3 bin-5 bin tl ile çalışmıyor, ikiz bebeklerin masrafı oldukça fazla olmalı, yani burada hayırsız ,evine bakmayan bir eş yok, çalışıp çabalayan ama yetiştiremeyen bir eş var. Bu durumda aile tabi ki elinden geleni yapmalı, vicdanen böyle olmalı gibi.

Merak ediyorum burada "aileler çocuklarına destek olmak zorunda değil" diyenlerin hepsi anne mi???

Ben anne değilim. Ailem bu yaşıma kadar bana baktı. Geleceğim için ve eğitim konusunda maddi ve manevi zorluk çektiler. Bunların hepsi onlar olmasa bile benim iyi bir şekilde hayatıma devam etmem için yapılan fedakarlıklardı. Bundan sonra da ben mesleğimi elime alıp onların emeklerinin karşılığını vermek istiyorum. Biraz da hayatı onlar yaşasın istiyorum. Böyle bir konuma geldiğim zamanda evlenmeyi düşünüyorum. İnşallah planladığım gibi bir hayat yaşarım. Onların gözünde hiç büyümemiş bir çocuk olarak duygu ve düşüncelerim bu.

Aynen annelik babalık ölene kadar yapacaksın benim ailem her ay maas alinca harcligimi verirler istemesemde zorla verirler bu böyledir
Neyse tekrar tekrar açıklama yapmacağım bununla ilgili bir sürü şey yazdım. Sizin yazdıklarınızda doğru. Evlendirdim bitti değil 18 yaşına gelince sorumluluklarını kabul rtmeyen sadece bazı ülkeler var ordaki ailelerinde hepsi aynı değil.

arkadaşlar merhaba. Derdim biraz maddiyat. Biz eşimle ikimiz karar verip evlendik. Ama sonrasında eşimin ailesi ile sık sık görüşüyoruz. Sorun şu onun ailesi maddi olarak bize hiçbir yardımda bulunmuyor. Evlenen arkadaşlarımı görüyorum kolları sonuna kadar takılarla dolu. Resmen bedavaya gittiğimi düşünüyorum En Büyük KK
gelmiş geçmiş. herkes kendi tercihlerini yaşar.
ben de takı vs hiç sevmem . takılanları da sattık .
eşinin ailesi bize yardım etmez .imkanı var ama etmez.
napalım . ölelim mi öldürelim mi.
şükredip kendi kazancımızla yoğrulmaya çalışıyoruz .

Yok zaten konu sahibinin altın konusunda söylediklerine kesinlikle katılmıyorum. Bunda sıkıntı yok, tabi ki insan evladının dimdik kimseye muhtaç olmadan yaşamasını ister. Ama çabaladığı halde yetişemediği şeyler oluyorsa, destek olmak benim boynumun borcu. Türkiye burası, insanların hepsi 3 bin-5 bin tl ile çalışmıyor, ikiz bebeklerin masrafı oldukça fazla olmalı, yani burada hayırsız ,evine bakmayan bir eş yok, çalışıp çabalayan ama yetiştiremeyen bir eş var. Bu durumda aile tabi ki elinden geleni yapmalı, vicdanen böyle olmalı gibi.
Anne yüreği...:anne::KK68:

Yani sonuç olarak onu yapmaktan başla birşey kalmıyor insana. O da herkesin imkan ve olanaklarında ne kadar yapabiliyorsa.

arkadaşlar merhaba. Derdim biraz maddiyat. Biz eşimle ikimiz karar verip evlendik. Ama sonrasında eşimin ailesi ile sık sık görüşüyoruz. Sorun şu onun ailesi maddi olarak bize hiçbir yardımda bulunmuyor. Evlenen arkadaşlarımı görüyorum kolları sonuna kadar takılarla dolu. Resmen bedavaya gittiğimi düşünüyorum En Büyük KK
Gitmeseydiniz:işsiz:
Sonucta kimse zorla evlendirmemis "esinizle ikiniz karar verip" evlenmissiniz.
Cidden ilginc kafalar var yaa:dondurma:

Canım herkese özenıyorsun anlıyorum senı ama aslında bu düşüncen yanlış.. ona bakarsan herkesin cocugu anne babsınıda yardım edıyor. Kayınvalıdıen ve kayınbabanda böyle düşünüyordur belki

Niye siz malsınız da satın mı almaları gerekti?

Bedavaya gitmek ne çirkin bir tabir, aileden maddi beklenti ne gereksiz istektir anlayamıyorum arkadaş.

Size de köstek degillerdir herhalde yani onlarda oldugu halde tekrar sizden istiyorlar mı

tuum sayfalari okumadim .. konu icin düşüncem :cocugumun nasipse hep arkasinda olmak isterim.ama eğer olmuyorsam da buna bozulmasi gereken tek kisi evladimdir,esi değil ..o onun anne babası nasil ki benim babam kocama gel sana elbise aliyim demek zorunda değilse kayinvalide de değil.
ayrica "mal'a"fiyat biçir Insana değil. . madem oyle babaniz baslik parası anneniz süt parası alsaymis.

Yani sonuç olarak onu yapmaktan başla birşey kalmıyor insana. O da herkesin imkan ve olanaklarında ne kadar yapabiliyorsa.
öyle.
benim kayınvalidem kaynıma ev alırken yardım etti 2 ay oluyor. karşılıksız . hibe. . evlenme arifesinde kaynım.

ama bize etmiyor. biz 13 yıldır kiradayız mesela. 3 tane de çocuğumuz var Allah bağışlasın.
napalım. yine yapacak bi şey yok. para onun kime isterse ona yardım eder. bize layık görmemiş parasını.

öyle.
benim kayınvalidem kaynıma ev alırken yardım etti 2 ay oluyor. karşılıksız . hibe. . evlenme arifesinde kaynım.

ama bize etmiyor. biz 13 yıldır kiradayız mesela. 3 tane de çocuğumuz var Allah bağışlasın.
napalım. yine yapacak bi şey yok. para onun kime isterse ona yardım eder. bize layık görmemiş parasını.
Nerdeyse benziyor.
Eşimin kardeşine de yiyeceğine varana kadar yolluyorum kv ama eşime gelince lafta ben sizi ayırmıyorum diyor. Eşim hatta son gittiğimizde laf çarpıttı

öyle.

Bizde ayniyiz kaynim bekar su an ev.onun üstüne ikinci evi almayi dusunuyorlar biz kiradayiz bize yardim.edelim diyen yok mecbur degiller tabi ama bazen insanin zoruna gidiyor ve daha da bizden bekliyorlar esim senelerdir onlara göndermis yardm etmis ev alirken bile 20 bin tl gonderms bize gelince sesleri cikmiyor

Nerdeyse benziyor.
Eşimin kardeşine de yiyeceğine varana kadar yolluyorum kv ama eşime gelince lafta ben sizi ayırmıyorum diyor. Eşim hatta son gittiğimizde laf çarpıttı
öyle. çok seviyor. öyle aynı
benim eşim laf demiyor. diyemiyor.
uzaktayız zaten.
anası sonucta .
ne desin.demesini de istemem. kargaşa ortamı beni boğar .
verirse sağ olsun. vermezse canı sağ olsun.
alnımızın teriyle alırız inşallah

Esime birsey dedigim zaman ben calisiyorum ödüyorum yolluyorum diyor pisman olacakta cok gec olacak herkes ev bark sahibi biz kiralardayz esime.anlatmaya calisiyorm ama anlamiyor

Ben anne değilim. Ailem bu yaşıma kadar bana baktı. Geleceğim için ve eğitim konusunda maddi ve manevi zorluk çektiler. Bunların hepsi onlar olmasa bile benim iyi bir şekilde hayatıma devam etmem için yapılan fedakarlıklardı. Bundan sonra da ben mesleğimi elime alıp onların emeklerinin karşılığını vermek istiyorum. Biraz da hayatı onlar yaşasın istiyorum. Böyle bir konuma geldiğim zamanda evlenmeyi düşünüyorum. İnşallah planladığım gibi bir hayat yaşarım. Onların gözünde hiç büyümemiş bir çocuk olarak duygu ve düşüncelerim bu.

Allah gönlünüze göre versin herşeyi, her anne sizin gibi evlada sahip olmak ister. Ama düşünün herşey yolundayken evlendiniz, planlarınız dışında gelişti bazı şeyler. Bebeğiniz var ve bez alamıyorsunuz yada mama ,anneniz sizin yanınızda olmalı. Söylemek istediğim bu. Bizde eşimle evlenirken ailelerden destek almadan evlendik. İkimizde daha yeni avukat sayılırdık, kazancımız iyi değildi. Şükür altından kalktık, kimseye muhtaç olmadan kurduk düzenimizi, evlatlarımız için çalışıyoruz şimdide onların geleceği için. Ben evimde et yerken evladımın yiyemiyorsa kimse kusura bakmasın ama bu annelik değildir.

Bizde ayniyiz kaynim bekar su an ev.onun üstüne ikinci evi almayi dusunuyorlar biz kiradayiz bize yardim.edelim diyen yok mecbur degiller tabi ama bazen insanin zoruna gidiyor ve daha da bizden bekliyorlar esim senelerdir onlara göndermis yardm etmis ev alirken bile 20 bin tl gonderms bize gelince sesleri cikmiyor
evin büyük oğlu olmak zor galiba
hoş zaten 2 kardeş eşim.
eşimin de hoşuna gitmedi aslında yapılan.
ilk duydu boğazı düğümlendi
çünkü annesinden 3-4 kez farklı zamanlarda para istemişti.
evin peşinatını verelim diye. üzerine de biz ekleyecektik.
ama yok dedi mesela . kendi alnınızın teriyle kazanın alın evinizi dedi.
bizik kayınvalideye yüklü miras düştü.
ama yine de yok diyor. yok yok.
daha da istemez eşim zaten.
hatta araba alacağımız zaman anne bari 5 bin ver arabanın peşinatına dedi. ona bile yok dedi.

aldık arabamızı.
evimizi de almak nasip olur inşallah . evlatlar arasında adaletli olmak lazım.çünkü kardeşler arasını da bozuyorlar farkında değiller . gerçi bizimkilerin arası bozulmadı şükür. kardeşler birbirine çok düşkün.
üstelik ben de çok severim kaynımı. abisine düşkündür sağ olsun

Back