- 5 Ekim 2015
- 1.464
- 3.894
- 53
- Konu Sahibi Forleaflife
Ben anne değilim.
Dediğin doğru ama konu sahibinin derdi, beklentisi altınlardan ve bedavaya gitmesinden. Bu durumda verilen altınlar, çocuklara yapılan destek değildir bence.
Dün bir konu vardı. Bir annenin, evli okumuş evladını/gelinini okutmak istemesiyle alakalıydı. Çok takdir ettim. Bence yapılacak destek böyle olmalı.
Anne baba her daim destek olmalı. Anne olarak çocuğunuzun sürekli düşüp tökezlemesini muhtaç olmasını mı istersiniz yoksa dimdik yürümesini mi? Siz yine düşmesin diye tutmak için hep arkasında olun. Peki siz yokken ne olacak? Bence çok ince bir ayrım var. Dediğiniz gibi anne baba ölene kadar evlanının yanında olmalı iyi -kötü gününde destek olmalı.
Yok zaten konu sahibinin altın konusunda söylediklerine kesinlikle katılmıyorum. Bunda sıkıntı yok, tabi ki insan evladının dimdik kimseye muhtaç olmadan yaşamasını ister. Ama çabaladığı halde yetişemediği şeyler oluyorsa, destek olmak benim boynumun borcu. Türkiye burası, insanların hepsi 3 bin-5 bin tl ile çalışmıyor, ikiz bebeklerin masrafı oldukça fazla olmalı, yani burada hayırsız ,evine bakmayan bir eş yok, çalışıp çabalayan ama yetiştiremeyen bir eş var. Bu durumda aile tabi ki elinden geleni yapmalı, vicdanen böyle olmalı gibi.