- 5 Mayıs 2013
- 33.830
- 41.256
- 798
- Konu Sahibi Forleaflife
"Bedavaya gittim" lafını kendinize nasıl yakıştırabildiniz?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ilk mesajında bence de kendini tam ifade edememişsin.Hadi diyelim ki öyle. Hadi diyelim bilezik beklentim var . Tek benim varmış maşallah. O düğünelrde kolları altın olanları da ben rüyamda görüyorum gerçek hayatta değil
eşin bu düşüncedeyse hele hiç takma kafana, bak valla benim elinde kuruşu olsa ailesine koşa koşa verecek bir kocam var.Evet öyle durumlarda var. Eşim pek yardım taraftarı değil kendi ailesine yani zor durumda olsalar artık önceden ne olduğunu açıklamıyor ama çok destek olacakmış gibi de konuşmadı dün.
Zaten evliliğin amacı o. Ama zor durumda da aileden yardım bekleyeceksek ne yapalım
Niye yardım etsinler onu anlamadım benarkadaşlar merhaba. Derdim biraz maddiyat. Biz eşimle ikimiz karar verip evlendik. Ama sonrasında eşimin ailesi ile sık sık görüşüyoruz. Sorun şu onun ailesi maddi olarak bize hiçbir yardımda bulunmuyor. Evlenen arkadaşlarımı görüyorum kolları sonuna kadar takılarla dolu. Resmen bedavaya gittiğimi düşünüyorum
O daha da zor eve helal olan camiye haram olurmuşeşin bu düşüncedeyse hele hiç takma kafana, bak valla benim elinde kuruşu olsa ailesine koşa koşa verecek bir kocam var.
Zaten onlar yapmak için değil gösterş için yapanlar yani sonrasında laf altında bırakmaya çalışanlarBizimkilerde yapmadı kendimiz evlendik.
Noldu evlenemedik mi??
Bide yapmadıkları daha iyi hayat boyu onların laflarının altında mı ezilip duracaktım..
Böyle düşünerek kendi kendini kurma. Bırak yardım yapmasınlar benim eşimin aileside 3 çocuk evlendirdi 3ününde herşeyini yaptılar ondan sonra durumları baya bozuldu babasının işleri filan skışık zamana biz denk geldik bize hiçbirşey yapılmadı biz herşeyimizi eşimle beraber ve benim ailemin desteğiyle yaptık birgünden birgüne de bunu sorun etmedim. hem yapsalardı yarın öbürgün aramızda bir anlaşmazlık olsa pat diye yüzümüze vurabilirlerdi buna fırsat vermemiş olduk. Eşimle de gayet mutluyum ailesiyle de hiçbir sorunum yok hala durup durup derler siz zor zamanımıza denk geldiniz size hiçbirşey yapamadık diye olsun der geçeriz. onu yapmadılar bunu yapmadılar diye düşünüp düşünüpte hiç huzurumu bozamam bence sen de takılma böyle şeylere huzursuzlukların çoğu böyle sebeplerden çıkıyor. Eşinle mutluysan yiyecek ekmeğiniz başınızı sokacak eviniz varsa gerisi boş zamanla eksiklerini tamamlarsın takma kafana.arkadaşlar merhaba. Derdim biraz maddiyat. Biz eşimle ikimiz karar verip evlendik. Ama sonrasında eşimin ailesi ile sık sık görüşüyoruz. Sorun şu onun ailesi maddi olarak bize hiçbir yardımda bulunmuyor. Evlenen arkadaşlarımı görüyorum kolları sonuna kadar takılarla dolu. Resmen bedavaya gittiğimi düşünüyorum
Burda konu kısa olsun diye yazdım. Eski msjlara bakarsanız baya bi açıkladım. Eğer bakamayack yada okumak için sıkılıyorsanız da aynı şeyleri birdaha yazmak saçma olacak iki üç kere yazdım çünkü kusura bakmayınNiye yardım etsinler onu anlamadım ben
Bi bakalım bakalımBurda konu kısa olsun diye yazdım. Eski msjlara bakarsanız baya bi açıkladım. Eğer bakamayack yada okumak için sıkılıyorsanız da aynı şeyleri birdaha yazmak saçma olacak iki üç kere yazdım çünkü kusura bakmayın
Teşekkür edrim bizim için de aynı herşeyi kendimiz yaptık. Kayın validem arada diyo para biriktir kıyıya küçük altın at ben öyle yapıyorum. Dedim ayda bir kere markete zor gidiyoruz sen şaka mısın. Üstüne iki bebek masrafı eklendi. Bir yandan başka şehirde olmaları çok iyi yoksa zaten bu tarz konuşmalara maruz kalıp geçim yapabilcek insan değilim yani eşimin ailesi ile geçim yapamamBöyle düşünerek kendi kendini kurma. Bırak yardım yapmasınlar benim eşimin aileside 3 çocuk evlendirdi 3ününde herşeyini yaptılar ondan sonra durumları baya bozuldu babasının işleri filan skışık zamana biz denk geldik bize hiçbirşey yapılmadı biz herşeyimizi eşimle beraber ve benim ailemin desteğiyle yaptık birgünden birgüne de bunu sorun etmedim. hem yapsalardı yarın öbürgün aramızda bir anlaşmazlık olsa pat diye yüzümüze vurabilirlerdi buna fırsat vermemiş olduk. Eşimle de gayet mutluyum ailesiyle de hiçbir sorunum yok hala durup durup derler siz zor zamanımıza denk geldiniz size hiçbirşey yapamadık diye olsun der geçeriz. onu yapmadılar bunu yapmadılar diye düşünüp düşünüpte hiç huzurumu bozamam bence sen de takılma böyle şeylere huzursuzlukların çoğu böyle sebeplerden çıkıyor. Eşinle mutluysan yiyecek ekmeğiniz başınızı sokacak eviniz varsa gerisi boş zamanla eksiklerini tamamlarsın takma kafana.
Takılan takılarda vs de alınan gelin satın alınmış mı oluyor??Kendinizi satın alınabilen bir mal gibi mi görüyorsunuz anlayamadım
onun dışında aileden bir beklentiniz olmasın herkesin durumu iyi olmayabilir iyi olsa da yapmak istemeyebilir bu kadar hevesli iseniz kimseye muhtaç kalmadan kendi kollarınızı bileziklerle kendiniz doldurunn
o zaman bedavaya gittim diye bir terim kullanmayın çünkü cümleniz böyle yansıtılmış oluyor.Takılan takılarda vs de alınan gelin satın alınmış mı oluyor??
Eğer gelini satın alıyorlarsa düğünn neden yapıyorlar bence konuyu saptırmayın.