• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin maddi yardım yapmaması

sinirlenme tatlım ya bunlar sana gaz vermeye calısıyolar sen acıklamanı yaptın zaten olmayanlara hep zühürt gelmis evsiz barksız savunurlar tabi kimsesiz cocuk gibi tek basına yapmayı
Biz ona ozguven diyoruz
valla sahsen benim degerim milyon dolar etmez ama altın sveerim benimde hobim buu aptal bi ayakkabıya 500 lira vericegime yada cok cok cok marka cantaya 700 lira vericegime alırım liramı ohhh miss dursun kenarda trink para
Valla bunlara hep fakir denk geldi demissiniz yaaaa görgü denen kavram uzerine tekrar dusunmeniz lazim..zenginliğin sadece parayla olacağına inanan bir yapidan bunu dusunmeyi beklemek ne kadar dogru bilemiyorum tabi..

onlarda karşı çıktı ama ikna ettik.
diğer kardeşlerinin durumu pek iyi değil. baba da memur sonuçta onlara düğün yaparlarken harcarlar
Güzel düşünce,ama düşünün nişanlınızın halihazırda,sizden öncesinde olan bi miktar borcu var..ve ailesinin takacağı bilezikleride siz alıyosunuz... Takı ve nişanlınızın borcunun toplamıyla çokta güzel bir e ev kurarsınız
Yine de ister miydiniz?

Biz ona ozguven diyoruz

Valla bunlara hep fakir denk geldi demissiniz yaaaa görgü denen kavram uzerine tekrar dusunmeniz lazim..zenginliğin sadece parayla olacağına inanan bir yapidan bunu dusunmeyi beklemek ne kadar dogru bilemiyorum tabi..
Zenginler fakirlerden bin kat görgülü.

Ya inanamıyorum bazı yazılanlara ben evde bişeyleri yapıp satıyorum para biriktirip evde iki çocukla uğraştığım halde yardım ediyorum.
Yemin ediyorum bu kadar geri kafalı olunmaz. Kadının en büyük düşmanı kadın diyorlar ya gerçekten çok doğru!
Pes dedirttirdiler yorumlarla. Konu kapatılması için mail attım yeni üye olduğum için bilmiyorum da ama gerçekten görgüsüzlük görmemişler kültürden haberleri yok
Kendinizi kollarinizi doldurarak mi kultur sahibi yapiyorsunuz
Zenginler fakirlerden bin kat görgülü.
Bu durumda zengin sen mi oluyorsun :işsiz: yukarda yazdiklarini tekrar okumani tavsiye ederim.bu kafayla zaten anca imrenmekle kalirsi olacagin varsada ucar gider once niyetin temiz olsun

valla sahsen benim degerim milyon dolar etmez ama altın sveerim benimde hobim buu aptal bi ayakkabıya 500 lira vericegime yada cok cok cok marka cantaya 700 lira vericegime alırım liramı ohhh miss dursun kenarda trink para
Senin neden altın birikimi yaptığını buradaki herkes biliyor. Böyle başka zeka oyunlarına sığınmana gerek yok, eşinle evliliğin sallantıda ve sen herhangi sıkıntılı bir durumda ihtiyaç halinde kullanabilmek için altın alıp birikim yapıyorsun. İnsanın birikim yapması güzel bişey ama başkalarını da aptal yerine koyma ya da aptal muamelesi yapma istersen. Kenarda durmasının senin açından çok büyük önemi var o paranın, buradaki herkes biliyor. Senin konularını okuyan herkes biliyor. Başka şeylere sığınma. Fakirliğe falan bağlamışsın da olayın iç yüzü çok başka bari kendini kandırma.

arkadaşlar merhaba. Derdim biraz maddiyat. Biz eşimle ikimiz karar verip evlendik. Ama sonrasında eşimin ailesi ile sık sık görüşüyoruz. Sorun şu onun ailesi maddi olarak bize hiçbir yardımda bulunmuyor. Evlenen arkadaşlarımı görüyorum kolları sonuna kadar takılarla dolu. Resmen bedavaya gittiğimi düşünüyorum En Büyük KK
o ne demek ya en sevmediğim tabirdir hele bunu bi kadının ağzından duymak :kızgın:
siz eşya mısınız ki bedelinizi maddiyatla ölçün
resmen para pul için evlenmişsin gibisiniz madem öyle başlık isteseydi babanız sizi verirken

Ülkemizde adet gelenek görenek siliniyor yavaş yavaş. Düğünlerde olsun cenazelerde olsun olması gereken yapılması beklenen şeyler artık abzürt ya da abartı olarak kabul ediliyor. Sen takıyı olması gerekenden fazlasını istemezsin ama artık olması gerekeni bile yapmaya mecbur değiller diye diyip kenara çekilen tayfalar peyda oldu. Bende evliyim ve bu mevzuları karşı taraf açmadanda konuşulmadı mevzuyu açan taraf biz olmadık biz çeyizimizi yaparız iğneden ipliğe bir de yatak odası alırız dedik onlarda şu kadar bilezik ve geri kalanı.. Bilezikler harici sadece bi tane set istedik düğün günü takılması için onda da atar yedik kız tarafıda altın istermiymiş hiç diye bi tepkiyle karşılaştık. Sonra evlendik balayından geldik akşamına haberim olmadan bozdurmuş ne var ne yok borç kapanış sadece düğün günü takılırken gördüm yani.. Borç kapatması zoruma gitmemişti ama yangından mal kaçırır gibi beni haberdar etmeden bu işi yapması beni çok kırmıştı.. Haberim olsa dicem bari annemin babamın taktıkları kalsaydı geri kalanını napıosan yap ama işte .. Kız tarafı altın istermiymiş die laf yerken bir de onlar kızın altınlarını çalar gibi bi hışım bozdurmayıda iyi bildiler.

Senin neden altın birikimi yaptığını buradaki herkes biliyor. Böyle başka zeka oyunlarına sığınmana gerek yok, eşinle evliliğin sallantıda ve sen herhangi sıkıntılı bir durumda ihtiyaç halinde kullanabilmek için altın alıp birikim yapıyorsun. İnsanın birikim yapması güzel bişey ama başkalarını da aptal yerine koyma ya da aptal muamelesi yapma istersen. Kenarda durmasının senin açından çok büyük önemi var o paranın, buradaki herkes biliyor. Senin konularını okuyan herkes biliyor. Başka şeylere sığınma. Fakirliğe falan bağlamışsın da olayın iç yüzü çok başka bari kendini kandırma.
Bu W Wurstria herşeye muhalefet :rapci:

o altın beni her halukarda mutlu ediyo bosan bosanma bekarkende severdim ben altını annemin bilezdiklerini alır takardım icten gelen bisey ayrıca her kadının acil bi durumda zulasında her zaman para olmalı o kocadan alman hic bisey farketmez zaten seni üzmese bosanmaz yada o evden ayrılmaz altınlarıda almak zorunda kalmazsın

Ülkemizde adet gelenek görenek siliniyor yavaş yavaş. Düğünlerde olsun cenazelerde olsun olması gereken yapılması beklenen şeyler artık abzürt ya da abartı olarak kabul ediliyor. Sen takıyı olması gerekenden fazlasını istemezsin ama artık olması gerekeni bile yapmaya mecbur değiller diye diyip kenara çekilen tayfalar peyda oldu. Bende evliyim ve bu mevzuları karşı taraf açmadanda konuşulmadı mevzuyu açan taraf biz olmadık biz çeyizimizi yaparız iğneden ipliğe bir de yatak odası alırız dedik onlarda şu kadar bilezik ve geri kalanı.. Bilezikler harici sadece bi tane set istedik düğün günü takılması için onda da atar yedik kız tarafıda altın istermiymiş hiç diye bi tepkiyle karşılaştık. Sonra evlendik balayından geldik akşamına haberim olmadan bozdurmuş ne var ne yok borç kapanış sadece düğün günü takılırken gördüm yani.. Borç kapatması zoruma gitmemişti ama yangından mal kaçırır gibi beni haberdar etmeden bu işi yapması beni çok kırmıştı.. Haberim olsa dicem bari annemin babamın taktıkları kalsaydı geri kalanını napıosan yap ama işte .. Kız tarafı altın istermiymiş die laf yerken bir de onlar kızın altınlarını çalar gibi bi hışım bozdurmayıda iyi bildiler.
Evet öyle olması sa nahoş bir durum.
Dediğim gibi herkes kendine yakışanı yaaparak Zaten ederlerini ortaya koymuş oluyor

o altın beni her halukarda mutlu ediyo bosan bosanma bekarkende severdim ben altını annemin bilezdiklerini alır takardım icten gelen bisey ayrıca her kadının acil bi durumda zulasında her zaman para olmalı o kocadan alman hic bisey farketmez zaten seni üzmese bosanmaz yada o evden ayrılmaz altınlarıda almak zorunda kalmazsın
Evet bu konuda haklısın. Bak sen de birilerine avuç açmaktansa (ailen bile olsa) bir insanın kendi ayakları üzerinde durabilmesi için belli bi miktar parası (kenarda ya da cebinde) olması gerektiğini düşünüyorsun. Birikim iyidir, ille kocanla sorun yaşamak zorunda değilsin, belki karı koca el ele verip araba tarzı bişey alınabilir o paralarla, misal. Birilerinden bişey beklemek yerine insan kendine yetmeli, değil mi...

Güzel düşünce,ama düşünün nişanlınızın halihazırda,sizden öncesinde olan bi miktar borcu var..ve ailesinin takacağı bilezikleride siz alıyosunuz... Takı ve nişanlınızın borcunun toplamıyla bir ev kurarsınız
Yine de ister miydiniz?
dediğiniz doğru, herşeyi kendimiz yaptığımız için ikimizinde borcu oldu biraz.
o borç olmazdı eğer yardım etsleerdi, ya da takılar olduğu gibi bize kalırdı. ve çok rahat ev alınabilirdi.
ama ben şu düşüncedeyim evimde ki herhangi bir eşyada kimsenin bir kuruş bile katkısı olmasın.
şu an kayınvelidem in bir çöpü bile yok evimde ( malesef annemi bu konuda durduramıyorum çaktırmadan alıp getirdiği şeyler oldu)
ya da araba alırken kimseden bişey istemedik beklemedik.
bunun sebebi birinci kimseye yük olmak istemiyorum maddi anlamda , ikincisi ise kimseye ileride bir söz söyletmek istemiyorum.
biraz düşünce yapıları farklı bunun da payı var benim böyle düşüyor olmamda.

Evet bu konuda haklısın. Bak sen de birilerine avuç açmaktansa (ailen bile olsa) bir insanın kendi ayakları üzerinde durabilmesi için belli bi miktar parası (kenarda ya da cebinde) olması gerektiğini düşünüyorsun. Birikim iyidir, ille kocanla sorun yaşamak zorunda değilsin, belki karı koca el ele verip araba tarzı bişey alınabilir o paralarla, misal. Birilerinden bişey beklemek yerine insan kendine yetmeli, değil mi...
birikimi neden yaptıgımı beni takip ediyosan bilmen lazım arsa almak icin gelecege yatırım icin düne kadar beyenmedigimiz yerler simdi mütahit en az 3 daire veriyo 10 sene sonra alıcagım yer kim bilir ne olur bu yüzden altın her zaman iyidir bi mal al yada alma bana göre güctür valla eve su alıyosun o bile 10 lira parasız ne güc olur nede yasanır

arkadaşlar merhaba. Derdim biraz maddiyat. Biz eşimle ikimiz karar verip evlendik. Ama sonrasında eşimin ailesi ile sık sık görüşüyoruz. Sorun şu onun ailesi maddi olarak bize hiçbir yardımda bulunmuyor. Evlenen arkadaşlarımı görüyorum kolları sonuna kadar takılarla dolu. Resmen bedavaya gittiğimi düşünüyorum En Büyük KK
bedavaya gittim derken? alınıp satılabilen bişeymisin sen? kendine neden bu muameleyi yapıyorsun. derdini çok farklı şekilde de ifade edebilirsin. bedavaya gittim ne demek. kendini bir kadın olmaktan önce bir meta yapmışsın

Back