• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin maddi yardım yapmaması

Evlenin diye kafanıza silah mı dayadılar ev geçindiremeyecek durumdaysabız evlenmeseydiniz. Aileler bakmak zorunda degil ne verdiniz ki nalıncı keseri gibi hep bana hep bana beklenti içindesiniz ve bunu da haklı olarak görüyorsunuz gerçekten şaşırtıcı.

Zaman içinde ne kadar gereksiz şeylere kafa yordugunu göreceksin.
Artık evlenmişsin, yardım etmek zorunda degiller ama etmiyorlarsa bile artık yapabilecek birşeyiniz yoktur,bunlar baştan olması gereken mevzulardı.
Ailenizden de yardım almayın derim ben aç degil açıkta degilsiniz

arkadaşlar merhaba. Derdim biraz maddiyat. Biz eşimle ikimiz karar verip evlendik. Ama sonrasında eşimin ailesi ile sık sık görüşüyoruz. Sorun şu onun ailesi maddi olarak bize hiçbir yardımda bulunmuyor. Evlenen arkadaşlarımı görüyorum kolları sonuna kadar takılarla dolu. Resmen bedavaya gittiğimi düşünüyorum En Büyük KK

Eşinizin ailesinin size maddi yardım gibi bir zorunluluğu yok..yetişkinler evlenir..ve evlenenler kendi ailelerini kurup,kendilerini geçindirmek ZORUNDA olduklarını bilerek evlenirler..

Son cümlenize aşırı sinirlendim ne demek bedavaya gitmek hanımefendi siz mal(eşya)mısınız ki ? Siz bir ınsansınız,kadınsınız,bireysiniz farkındamısınız? Kadınlar satın alınmaz ,eşyalar satın alınır!!!

Bdel derken evlenme ve sonrasında eşlerin ailelerinin sorumlulukları olmasa o kadar masraf neden yapıyorlar ben mi yanlış düşünüyorum. Yada anlatamadım mı demek istediklerimi anlayamadım
Neden aileler ev döşüyo çocuklarına neden bir sürü şey yapıyorlar eğer benim düşüncem yanlışsa??

peki sizde ataerkil kültürün gelinden beklediği tüm sorumlulukları yerine getirecek misiniz?

Yardım etmek zorunda değiller ki, içlerinden gelir yaparlar amenna. Ama iki yetişkin bireysiniz. Eskide kaldı bazı şeyler, düğünü vs erkek ailesi üstlenirmiş, gelin de baba evinden çıktı kabul edilirmiş. Bu düşünceyi uygun buluyor musunuz?

Maddi yardımsız yapamayacaksanız evlenmeseydiniz keşke. İnsanlar sizi evlat mı edindi ki, bir de sizin masrafınızı düşünsün? Lütfen evlenecek yeterliliğe gelmemiş olanlar evlenmesin artık ya, evlenince başınız göğe mi eriyor? Buralarda yardımdı bilezikti diye ağlıyorsunuz işte.
Bu tür konular aklıma hep Kibar Feyzo filmini getiriyor. Orada da bütün kızların fiyatı vardı. Sizin orada da öyle galiba. Bir şey takmadılarsa sizi bedavadan almışlar, siz de pahalıya alınmış arkadaşlarınıza rezil oluyorsunuz. Hmm, anladım.

evin büyük oğlu olmak zor galiba
hoş zaten 2 kardeş eşim.
eşimin de hoşuna gitmedi aslında yapılan.
ilk duydu boğazı düğümlendi
çünkü annesinden 3-4 kez farklı zamanlarda para istemişti.
evin peşinatını verelim diye. üzerine de biz ekleyecektik.
ama yok dedi mesela . kendi alnınızın teriyle kazanın alın evinizi dedi.
bizik kayınvalideye yüklü miras düştü.
ama yine de yok diyor. yok yok.
daha da istemez eşim zaten.
hatta araba alacağımız zaman anne bari 5 bin ver arabanın peşinatına dedi. ona bile yok dedi.

aldık arabamızı.
evimizi de almak nasip olur inşallah . evlatlar arasında adaletli olmak lazım.çünkü kardeşler arasını da bozuyorlar farkında değiller . gerçi bizimkilerin arası bozulmadı şükür. kardeşler birbirine çok düşkün.
üstelik ben de çok severim kaynımı. abisine düşkündür sağ olsun
Anne hadı ayrım yapıyorda kardeş demiuor mu farkında degılmı bu ayrımın onun vicdanı nasıl kabul ediyor

arkadaşlar merhaba. Derdim biraz maddiyat. Biz eşimle ikimiz karar verip evlendik. Ama sonrasında eşimin ailesi ile sık sık görüşüyoruz. Sorun şu onun ailesi maddi olarak bize hiçbir yardımda bulunmuyor. Evlenen arkadaşlarımı görüyorum kolları sonuna kadar takılarla dolu. Resmen bedavaya gittiğimi düşünüyorum (bu bedavaya gittim kısmı espiri olarak)
Sonunda düzenlemeyi buldum ama sayfalarca yorum uzun yazmayayım diye kısa tuttum konu başka yerlere çekildi.
Artık konu kapanmıştır.!!!!!!

Bizimkilerde zaten para vercez diye deli divane oluyorlar. 50 gramdan 20 tane burma bilezik ağırlıgım kadar altın boyumun 10 katı dolama zincir yapcaklarmış mış mış mış ama rüyamda :KK70::KK70:

Bu devirde neyin desteği neyin parası neyin maddiyatı herkes kendi derdinde kimse öz be öz evladı da olsa sallamıyo kendin çalış kendin yap diyo 2012 yılından beri aman evimiz olsun kiraya çıkmayalım aman duğunumuz iyi olsun aman esyamız iyi olsun diye çırpına çırpına 4 sene geçti hala evlencez. 2 sene nişanlı durdum.

Malesef kabullendim "tırnagın varsa başını kaşırsın" yoksa daha çok beklersin.

birikimi neden yaptıgımı beni takip ediyosan bilmen lazım arsa almak icin gelecege yatırımr beyenmedigimiz yerler simdi mütahit en az 3 daire veriyo 10 sene sonra alıcagım yer kim bilir ne olur bu yüzden altın her zaman iyidir bi mal al yada alma bana göre güctür valla eve su alıyosun o bile 10 lira parasız ne güc olur nede yasanır
Aslında altın sandığın kadar iyi değil. Sadece değerini korur, hepsi bu. Sana daha fazla kazandıracak yatırım araçları da var ama ben kafanı karıştırmayayım şimdi

Orda yazarken bahsettiğim bana altın takılması değildi olay kısa yazabilmek için elimden geleni yaptım ama yanlış anlaşılma oldu.
Yine buna şükür eşim tek çalışıyor ekstra bişeyler de yapmaya çalışıyor yapabildiği zaman bense evdeyim ikiz bebeklerim var ve masrafları çok zorluyor. Yeri geliyor ben bütün gün ağzıma lokma sokmamış oluyorum.
Ailesi eşimin kaZancını biliyor ve bu durumda en ufak bi yardım yapmamaları canımı sıkıyor

Anladım canım. Peki eşiniz ailesine durumu açsa biraz, ikiz bebek bakmak hiç kolay değildir tahmin ediyorum. Anlatsa durumu? Her aile bir olmuyor maalesef :(

Anladım canım. Peki eşiniz ailesine durumu açsa biraz, ikiz bebek bakmak hiç kolay değildir tahmin ediyorum. Anlatsa durumu? Her aile bir olmuyor maalesef :KK43:
Kusura bakmayın konunun kapatılması için talep gönderim. Zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim. İyi akşamalar

forleaflife
üzülmeyin ve kimseden beklenti içine girmeyin.
malesef yapmak zorunda değiller.
zaten 26 sayfadır söylenmiştir bu da.
kısacası kendi yağınızda kavrulmanız en iyisi, kimseye minnet de etmeyin.
maddi sıkıntı yaşamak çok zor
kolaylıklar dilerim.

Kimse size yardim etmek zorunda degil madem maddiyat ve dirseginize kadar bilezik bekliyordunuz evlenirken isteseydiniz. Ailesinden gelecek yardimami guvendiniz.
Detaylari simdi farkettim ama konuyu ayrintili bilmeyince bu tarz yorumlarında gelmesini beklemeliydin. Ikizde olsa ucuzde ailelerin boyle bir mecburiyeti yok insanliklarindan yaparlarsa yaparlar yapmazlarsada bizey diyemezsin.

Anne hadı ayrım yapıyorda kardeş demiuor mu farkında degılmı bu ayrımın onun vicdanı nasıl kabul ediyor
canım. şöyle; evleniyor kaynım. kaynıma bi miktar para vermiş .balayına gidin diye.
o zaman demiş zaten abime de verirsen kabul ederim.çünkü biz balayına gidememiştik.
10 bin tl verdi o öyle deyince
o zaman verdi kaynanoşum bize de. 2 ay sonra da ev almaya karar verdi.
ama o ikinci ev parasını söyleyemiştir abime de ver diye . çünkü yüklü miktar.
kardeşi iyi biri. şimdi ona diyemem ki o da almasın parayı.
ev alacak sonuçta.
işte ne biliyim.
böyle
para onun kime isterse ona veriyor tabi.
zorla alamazsın ya.
dilediğine verir dilediğine vermez.
ilk uzuldum . buruldum eşim için ama sonra baktım eşim daha çok üzülecek. zaten hiç laf etmedim. bi kez dedim annen bize vermemişti diye. baktım rengi değişti eşimin. bi daha ağzımı açmadım.
bizim mutluluğumuzu bozacak para. boş ver .

Back