Eşimin ailesinden nefret ediyorum

şaka heralde bu .şirketten aramalar .ay çıldırıcam .bu akşam eve damlar hırsından ben söyliyim.

yok cnm eve gelmedi ama oğlunu çağırdı..eşim orda şimdi..aman koyuverdim gitti ya artık..evde bu saate kadar sinirimden çıldırdım..en iyisi ben bi nete girim dedim..saol yine beni yanlız bırakmadınız...valla artık eşim borçsuz gün geçiremeyecek her istediğimi alacam artık o benim arkamı toplayım diye uğraşsın bakalım...ya sinirimden iyice kinleniyorum artık sağlıklıda düşünemiyorum kendimi tanıyamıyorum

İlginç gerçekten... Eşiniz annesine artık ayrı bir ailesi olduğunu, bütçesinin de ayrı olduğunu ve sadece kendisinin ve sizin bu bütçe üzerinde söz & hak sahibi olduğunu anlatması ve bu doğrultuda davranması gerekiyor...
Tabii ki kardeşler ve anne & baba arasında işbirliği ve yardımlaşma olmalıdır ama siz tasarruflu davranmaya zorlanıp da diğer kardeşlerin standartlarını düşürmeden yaşaması ya da hesapsız işlere girişmesi hiç de adil & mantıklı değil... Kaldı ki bu zamana dek de elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız, günübirlik değil ki hayat; daha çocuk sahibi olacaksınız inşallah, ev bark alacaksınız. Biz de evlenirken buzdolabımızı eşimin kız kardeşi aldı ama biz istemedik, kendisi teklif etti hediye olarak almak istedi sağolsun.
Kayınınız ve eltiniz öğretmenmiş, ben ve eşim de öğretmeniz; halı çok pahalı bir şey değil taksitle alınabilir, (ya da peyder pey alsınlar hepsini birden alamayacaklarsa) ve gelirleri de aylık 1500 lira civarı ödeme yapmaya yeter (başka kredi yada taksitleri de olsa totalde bu rakamı tasarruflu yaşayarak zorlanmadan ödeyebilirler).

öncelikle allah sabır versin sana canım en sinir oldugum durum yok 3 yıl bebek yok ev yok sanane kardeşim sonuçta bebeği yapan biziz sana noluyo deseydin dicektim de deme şimdi kavga edersiniz eşin üzülür filan . en mantıklısı yavaş yavaş iletişimi kes onlarlar kendi maaşınlada eve bir şeyler al kocana verme yani kayınvalidene vermeee

canım benim helal olsun sana ama şunu unutma eşinle aranı açma bir zaman sonra senin paran benim param davası baslar ben anneme sunu alırım benim param deil mi der ki bunu çoğu kişi yapar öyle bir durum olmaz inş ayrıca neden sağlıklı düşünemiyormussun ki asıl şimdi sağlıklı düşünne insanlar gibi davranıyorsun çünkü istediği mi aldırtıcam demişsin bak ben aynen dediğin gibi yapyorum nereye kadar canım allah allah elalemin evinde bişi görünce yada evde bir eksiğin olunca keşke benimde olsa diyecegine yoksul deilsiniz ya alacaksın koyacaksın bacım evde ne eksikse yada ne bileyim kişisel neyin eksikse al dediğin gibi borcumuz var anne dersinz keserler sesini bir arkadas önermişti ev al die mantıklı vallaha bismillah deyin tasın altına koyun elinizi yoksa böyle olmayacak ayrıca sinir yapma sna zarar lala la yap okey

evet katılıyorum. aynen söleyeceği bu.

oyle cnm akşam geldi uzun konuştuk..artık iyice kafası çorba olmuş eşimin...bunuda alalım son bidaha uzak duracam dedi...bende ben anlamam bundan sonra evde saç boya..kaşını al..ağdanı yap hepsi bitti dedim..bekarlığımdaki gibi gidicam güzellik saolunna sende ole bakacasın..beğendiğim hiç bir şeyi ertelemeyecem artık gördüğümü alıcam dedim...hatta dün o annesindeyken evimin yakınında alışveriş merkezi var uzun zamandır.tellerimiz bozuktu..gitti bir ona birde kendime kredi kartıyla telefon aldım..barı kendi borcumuz olur en azından millet yüzünde sıkıntı çekmem...tamam dedi..ama sen göreceksin bu son olacak..eğer kardeşim buraya geldiğinde yok istemiyorum dersede alamayacam söz dedi..bende isterse alacaksın olemi dedim..küstüm..bu akşam annemler bize geliyo..kardeşim okula dönmeden ablama gidelim demiş güya yalan babam kulağını çekecek ohhh iyi olsun....yeter ya

annesi ne demiş çok merak ettim tupuk.neymiş yani hanımın gerekçesi.inadı?güçler savaşı mı bu?dediğimi yaptırıcam demek mi ne demek ?yani plazma almışsınız ki size de bize de evlenirken kimse plazma almadı.bilezik takmışsınız.ben nışanlılar sanmıştım ki anladığım kadarıyla sadece taşınıyorlar.bizim de her ev değiştirişimizde eksiğimiz çıkar ve bazılarının tamamlanması bir yılı bulur.ki sizin de öyle.ailesi size de yardım etmemiş.onlara da edemiyor.eşit herşey .inat ediyo bence.bunlarla uğrşacağına otursun çiçeklerine baksın.yemekler hazırlasın.kocasıyla ilgilensin.dostlarıyla görüşsün gezsin.en iyisi çalışan kaynanadır ben bunu anladım.düşünecek vakti olmayacak.oldu mu onu ona bunu buna sardırıp arada aksiyon çıkarıyorlar.

Sen herşeye rağmen eşinle aranı bozma.şu an alacak durumunuz da yok üstelik.borçlarınız var hepimizin olduğu gibi.ki insanın borcu olunca içi sıkılıyo.bir rahat rahat çıkıp yemek yenmiyo.yesen için rahat olmuyo.isteklerini erteliyosun.bi elbise beğeniyosun almıyosun.baban ve annen çok iyi insanlar.eşin de arada kalmış ama adaletli davranmayı öğrenmesi lazım.büyüğe borç ver.küçüğe eşya al.sen tüm isteklerini rahat rahat alabildiğin zaman ve bunların hepsini tek başına karşılayabilecek durumdaysa insanın içi acımaz.

senin de ailen var.baban yorulmuştur yıllardır.kardeşin var o da evlenecek.gelinleri kimsesiz gibi görüyolar ya en çok ona canım sıkılıyo.oysa bizim de yıllarca bize emek vermiş insanları gözetmek isteyeceğimiz kimsenin aklına gelmiyor.

ya eşin herşeyi anlar duruma gelecek.aile konseyini toplayıp son noktayı koyacak.senden özür dileyecek.yada bu sevimsiz kin insanı soğutuyo.bu ben miyim diyorum şahsen ben.gülemiyorum.kızamıyorum.görüşmek zorundayım.savunmaya geçmiş ve bir tarafıma duvar örmüş durumdayım.kırılgan hassas tarafımı görmesinler üstüme çullanırlar diye de kendimi saklama çabasındayım.böyle de hayat olmuyor ki.ben eğitim durumları çok düşük olduğu için üniversite okumayı ve para kazanmayı çok basit zannettikleri için olayı çözemedim içimde kaldı.ama sen daha sıcakken seviyeli bir şekilde konuşup eşinle sonuçlandır.noktayı da koy.ev ortamının huzurunu kaçırıyor çünkü bu.

oh çker inş daha da alyım deyip duruyo alsın kız sende istediğini al hazır elin borca değmişken sunu da bunu da al de bir görelim canım birde çok dua et çaktırmadan dua oku eşinin yüzüne üfle emi

arkadaslar size birsey deyimmi afedersiniz babama yalvara yalvara aldilar beni oglum kotu birsey yapar diye korkuyorum kizini cok sevmis yani nelerinen aliyorlar inanin gerdek gunu basladi laf sokusturmalari....hatta dugune bir hafta kala basladi insan nasil bu kadar dönek olabiliyor anlamis degilim....namaz kilsin dursun insanin ici temiz olacak iciii....been temiz niyetli olmaktan kaybettim kaynanam fellah bir kadin ben saf...bunu cok kullandi mesela izindeydik esim ben ailem bir sehire gezmeye gidecektik...bunu duydu allaaaaah bir baktim herkes hazir yola cikiliyobu ne fesatlik bu ne cingenelik anlayamadim....ben diyorum aileme soz verdim böyle denk geldi dersin diyor akilda veriyor benim kocam adam olmaz bu kafayla cok kari mezara sokar....simdi bu kadinin bu yaptigi normalmiydi sizce...ben sakinlestiriciden gözumu acamiyom yari bayginim bana eltimi övuyor var ya arkadaslar cinnet 1 sadise hapishanedekiler cok iyi anliyorum artik yasaki gor demis atalarmiz....

cnm işte burayada yazdığım gibi dün akşam yine annesigildeydi eşim geldi...ne oldu dedim..annesi sultan demişki..oğlum olsa ben almazmıyım..sizin durumunuzuda biliyorum ama ne yapıyım bu çocuk evlendiğinde hiç bişey yapmadık biz..çocuk düğünde bizim takacağımız bileziğe kadar aldı..size düğün yaptım onlara nikah..ben istemzmiyim hepinize aynı şeyi yapıyım demiş...eşimde anne mayısta biz evlendik ağustosta oğlun bekleseydi..bi yılda iki düğün olurmu..nasılsa köye gitsez ev var eşya almaycaz die..herkezi karşısına aldı biliyosun demiş..ama işler ole olmadı bak eşide atandı..şimdi masrafları çıkıyo..ben ona abimcim bir sene nişanlı kal bende toplayım kendimi yaparız düğününü demedimmi demiş..kaçıyomuydu ya kız demiş bende bir sne nişanlı kaldım ben salkamıyıdım falan demiş..ama annesi anlarmı yok..işin içine hak hukuk sokmuş yine..bu son işte bir daha sizden bişey istemeyecez karında ama fena çıktı beni yanılttı diyince eşimde kız napsın anne deli gibi çalışıyo...borçlar var die canı sıkılıyo..kız babasının evinde varlık içindeyken geldi evlendi..şimdi her şeyini erteliyo..bence taktir etmeniz lazım..ii dayanıyo..bir kere beni üzmedi bunuda isterim şunuda isterim die...kayınpeder olmasa yanıdk ..demiş ama anlatamamı.

yaptıkları herşeyi yüzlerine vurdm bunu bize aldırı annem ama bir daha bişey isteyeceğini sanmam dedi..bugünde babamlar bize gelecek akşam..kulağını çekecek eşimin..ev için basskı falan yapacak canım işte iyi varsınınz yoksa ben yine sesimi çıkaramazdım

oh çker inş daha da alyım deyip duruyo alsın kız sende istediğini al hazır elin borca değmişken sunu da bunu da al de bir görelim canım birde çok dua et çaktırmadan dua oku eşinin yüzüne üfle emi

tamam cnm saol valla..aynen bende okuyp üfleyecem aklıma benimde geldi...

en başından sonuna kadar okudum konuyu, geleceğimi gördüm sanırım bu topicte, nefret ediyorum dini imanı para olan sözde annelerden. çok çok iyi sabrediyorsun inan ki. babanın size ettiği onca yardım, aslında dolaylı yoldan resmen kaynana, kaynına edilmiş oluyor. baban canı gibi sevdiği kızına yardım ederken bundan bile faydalanıyorlar resmen. pes. gerçekten bu gün eşinin kulağını çeksin, erkek evlatlar aman vefasız olurum, aman evlendi ailesini unuttu olurum diye diye her şeye boyun eğiyorlar.

benim erkek arkadaşım yeni mezun oldu. 6 aydır çalışıyor. mühendis. annesi, nakit 50bin lira parası varken oğlundan kendisine, doğal gaz yaptırmasını istedi kendisine (4bin lira civarı masraf). şimdi ev alıyor, bir kısmını da oğluna ödetiyor. oğlunun dünya kadar kredi kartı borcu olduğunu bile bile(gene kendisi yüzünden). destur yani. çalışmaya başlar başlamaz üşüştü.

babanı gerçekten takdir ediyorum. böyle destek olan, evladının mutluluğunu isteyen aileler de var, öyle çirkef, düşüncesiz aileler de var işte.. sevgilimin ailesini gözümle görmesem her halde insanlar abartıyorlar derdim ama akbaba gibilermiş gerçekten!

"gelin fena cikti" kayin validenin bu soyledigine guldum..
ne kadar klasik ve haksizca bir sitem..ve hatta dusuncesizce!

Kardes hatali ama hatasini anlatan yok ona.
gerci is isten gecmis gibi fakat en azindan
"canim kardesim elimden geleni yaptim bu durumda fazlasini yapamayacagim
annemde bizi meslegimizi gore degerlendirerek sinirsiz para kazandigimizi dusunuyor
ama hesabimiz borcumuz ortada" diyebilecek bir abi lazim..

Yenge dile getirince degil getirmeye kalkarsa "fena" oluyor
iyisimi abi bu sozleri soyleme cesaretini kazanmali..

Guzelim meslek sahibi ve olgun insanlarsiniz
yeni evlenmissiniz dolayisiyla zorluklar cekebilirsiniz
ailen destek veriyorlar
ama ailen destek verdigi an
sizin kimseye destek vermemeniz lazim
herhangi bir felaket ve saglik sorunu olmadigi muddetce..

bende senin gibi babamdan destek aldigim zaman oldu
esim bunu cok icerledi ama ailemin samimiyetine ve
ihtiyaclarimiz icin kabul etti
bu yuzden evlenecek olan kaynima herhangi bir yardimda
bulunamiyor.. "yardim edemem baba, benim kayinbabam
cektigimiz zorluklari gorup para birakiyor simdi kayinbabamin
yardimiylami destek veriyim kardesime"
diyor acik acik!

iyide yapiyor
susup kaliyorlar!
hatta hak veriyorlar!
ama kem küm etsek sesimizi cikartmasak
inan senin kayinvaliden gibi yapmaya kalkarlar!

haa esimin bu kadar dusunceli olmasina sebep
birazda benim ailem diyebilirim
cunku babam acik acik "once kendinizi kurtarin
saglam basin sonra kime yardim ederseniz kime yedirirseniz yedirin" diyor
ee esimde bunu anliyor tabii!
bu yuzden tupuk babanin konusmasinda yarar var
babanin kazanci cok cok iyi olabilir
elbet aileler destek verebilir ama
herkes sorumlulugunu almali artik..

Ve esinle tartisma iyi niyetli biri oldugu acik
sadece sende kendini cok fazla kisma..
evlenecek olan halisini perdesini dusunsun bir zahmet
ve zaten esin senden gizli yardim yapacak bir insan olmadigindan
guzel ama kararli bir dille "hayir canim magdur durumda olmadiklari muddetce
simdilik kimseye destek veremeyiz" diyin ve konuyu kapatin..
kayinvalindemi o istedigi kadar konussun :)

cnm açtığın konuyu okudum.. bak çocuğunda varöış hiç ole düşünme..bırak allaha havalae et allah islah etsin onları bitanem kov bu kötü düşünceleri zihiniden

eş seçerken hata yapmışım ben bu cümleyi ezberletmeden evlenmiycektim.

arkadaşlar kuranıkerim de tövbe suresinin son ayetini lütfen bilen birine yazdırın eğer yazabilrseniz kendiniz yazın ve evinizin girişine ama görünmeyen biryere ALLAHIM SEN KÖTÜLERİ BENDEN VE EVİMDEN UZAK TUT DİYEREK ASIN...inşallah böyle art niyetli insanlar zarar veremez ...bunu ben senelr önce dymştm kime syldysem çok faydasını grdü ben de astktan snra malum şahıslar gelemiyrlr evime...RABBİM fırsat vermiyor çünkü...deneyin sonr cvplrnızı belklyrm...iyi ki varsınız AEOLUN

eş seçerken hata yapmışım ben bu cümleyi ezberletmeden evlenmiycektim.

oyle deme
evlenmeden once kimse bilemiyor
bende bilemezdim evlenince destek almak zorunda kalacagimi
yada maddi manevi zorluklar yasayacegimi
hersey toz pembe oluyor
ama yeni evlenmis ciftlere yuklenmek akil isi degil
heleki birinden yardim al
kendini duzeltmek icin
sonra git baskasina yardim et olacak sey degil

şu an bildiklerimizi evlenmeden bilsek evlenmezdik herhalde.kızım olsa veremem.versem de alacak damat benden çok çeker.üniv. diploması,ev tapusu,ehliyet,ruhsat,temiz kağıtı,yengelerinden referans mektubu hiç bilemiyorum çocukları hayata nasıl hazırlamak lazım.iyi niyetli dürüst insan böyleleriyle böyle eziyet çekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…